Homepagina » Wetenschap » “800.000 doden door fraude-onderzoek Don Poldermans naar bètablokkers”
"800.000 doden door fraude-onderzoek Don Poldermans naar bètablokkers"

“800.000 doden door fraude-onderzoek Don Poldermans naar bètablokkers”

De afgelopen jaren werd ons land meerdere malen opgeschrikt door frauderende wetenschappers. De fraude van professor Diederik Stapel, die in 2011 een onderzoek naar vegetariërs verzon, sloeg in als een bom. Twee maanden later werd de Rotterdamse internist professor Don Poldermans ontslagen wegens wetenschappelijk wangedrag.

In 1999 brak Poldermans internationaal door met zijn onderzoek naar het gebruik van bètablokkers. Hij toonde aan dat de kans op overlijden rond de operatie met 90 procent kon worden teruggebracht met behulp van bètablokkers.

Op basis van zijn onderzoek werden in 2009 Europese richtlijnen voor het gebruik van bètablokkers voor operaties opgesteld en werden die middelen op grote schaal toegediend. Vakgenoten wezen Poldermans erop dat er te weinig bewijs is voor het nut van bètablokkers bij operaties, maar daar werd niet naar geluisterd omdat Poldermans zelf voorzitter was van de commissie die de richtlijnen voor het gebruik van bètablokkers opstelde. De Canadese hoogleraar P.H. Deveraux kwam in 2008 tot de conclusie dat het gebruik van bètablokkers juist meer risico’s opleverde.

Een onderzoekscommissie die het werk van Poldermans doorlichtte, concludeerde dat bij een studie gegevens zijn verzonnen en bij andere onderzoeken onzorgvuldig is gehandeld.

Hoogleraar gezondheidsrecht Johan Legemaate zegt in Zembla dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg het onderzoek naar Poldermans openbaar moet maken. Advocaat Yme Drost vindt het bovendien onbegrijpelijk dat de IGZ zich op dit punt in stilzwijgen uit. “Hier moeten Kamervragen over gesteld worden. Hier moet een minister openheid geven waarom de IGZ in een zo’n ernstige zaak, waar gesproken wordt over mogelijk duizenden doden, nou juist niet transparant is.”

De IGZ weigert het dossier openbaar te maken. Pas vorig jaar zijn de richtlijnen voor het gebruik van bètablokkers aangepast. De Britse hoogleraar Darrel Francis becijferde dat hierdoor in Europa in vijf jaar tijd mogelijk 800.000 slachtoffers zijn gevallen. Tijdschrift Forbes sprak van het ergste geval van genocide in de recente geschiedenis.

Kijk de uitzending ‘Levensgevaarlijke wetenschap’ hier terug.

[VARA]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • hannie schreef:

  eindelijk antwoord ,10 jaar terug kreeg ik bloeddruk pillen ,was in 10 maanden 30 pond zwaarder en nu 50 pond ,die er niet meer af gaat ,met de huis arts over gesproken ,die sprak het tegen .met gevolg dat ik nergens mee heen ga ,,,mensen spraken me er op aan ,en dat doet pijn
  als je nou een vreter was ,maar at altijd gewoon als altijd .
  D buik is enorm ,ook mensen om mij heen kregen die reactie ,
  De zgn gestudeerde hebben alleen een eur teken in hun hersens .
  Ook de POLITICI maken er een zooitje van ,kijk naar de zorgverzekering ,veel mensen raken er van streek van .en dan die Samson weer ,, kinderen van 3 jaar moeten al naar school, geen kind meer zijn .. het ergste is dat hij een hel kudde mee krijgt ..
  Heb het gevoel dat er een collectief geheugen stoornis rondwaart,
  nooit gedacht dat ik op mijn leeftijd 83 jaar zo zou reageren .
  mede lezers wens jullie veel goeds .

  26 likes
 • Peterhs schreef:

  Nou, nou. Hij is wel ontslagen. Wat een straf is dat toch zeg.
  Zulke personen moet je een paar flinke ‘beta’ blokken aan zijn poten binden en in de oceaan droppen.
  Geen enkele straf is te hoog voor zulke idioten.

  15 likes
 • Jolanda schreef:

  de bijna doodervaring bij die kwast 800.000x kunstmatig opwekken zal ‘m leren wat inzicht te krijgen

  5 likes
  • peter schreef:

   Dat is geen straf maar feest!

   2 likes
  • Frans schreef:

   We moesten maar niet meer die opgepimpte longen en harten (uit Groningen) van anderen transplanteren,
   dat redt te veel levens.”” Het weegt niet op tegen die 800.000 slachtoffers. Hij zal het 10-voudige wel hebben verdiend bij de chemische industrie. 8-miljoen dus. Misschien wel per jaar!
   Ja, of het is toch maar gewoon een foutje in de studie. Kan “toch”?
   Nou, Hannie van 83, noem het maar collectieve gelijkschakeling zodat we allemaal het zelfde denken. En niet meer ageren tegen de wetenschap. En gewoon onze pillen slikken.
   En verder gewoon volgens deze/onze wetenschap een zombieleven leiden. Het bewijst van zichzelf dat het een illusie is als het zich niet verbindt met het geestelijke en het spirituele. !

   2 likes
 • B.N schreef:

  Hij is niet de enige die hierachter zit!!

  7 likes
 • nunki schreef:

  Ik heb deze reportage gezien. Hier moet echt serieus actie op worden genomen. 800000 doden (Mogelijk) is niet zomaar een foutje, maar begint vormen van massamoord aan te nemen. Ronduit schokkend om te zien, dat zijn onderzoek zelfs tot richtlijn van de EU is gemaakt, en totaal ongehoord om de terechte skepsis te negeren, die andere wetenschappers hebben. Als dit de standaard gang van zaken is binnen de wetenschappelijke wereld, dan is er een fundamenteel probleem in die wereld.

  3 likes
 • m.b schreef:

  ‘we’ zijn net mensen, een ‘wetenschapper’ publiceert wat en ‘we’ geloven het graag. Een krant schrijft wat en …

  0 likes
 • Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  Ga maar studeren op : New World Order. Illuminatie. Ashkenazi Khazaren. Vaticaan. Rothschild. Rockefeller. Bilderberg. Huis van Oranje. Dan vind je alle monsters van satan bijelkaar die maar een doel hebben en dat is het voor 80 % uitroeien van de mensheid zodat er net genoeg slaven over zijn voor het vuile werk…

  0 likes
 • […] Bron: “800.000 doden door fraude-onderzoek Don Poldermans naar bètablokkers” – NineForN… […]

 • x

  Check Also

  Rothschild betrokken bij complot rond omstreden miljardair. Steenrijke bankiersfamilie laat ware aard zien

  Rothschild betrokken bij complot rond omstreden miljardair. Steenrijke bankiersfamilie laat ware aard zien

  Rothschild & Co. is aangeklaagd in de ...

  Kabinet Rutte houdt je arm. Waarom de cijfers over de koopkracht totaal niet kloppen (en je er waarschijnlijk op achteruit gaat)

  Kabinet Rutte houdt je arm. Waarom de cijfers over de koopkracht totaal niet kloppen (en je er waarschijnlijk op achteruit gaat)

  Rutger van den Noort ging recentelijk op ...

  >