Buitenland

“Alle politici moeten psychische hulp zoeken”

Help door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In een interview met de krant Sunday Times stelt de voormalige spindoctor van Tony Blair, Alastair Campbell, dat alle Britse politici naar een psychiater moeten gaan.

Politici zouden volgens hem veel betere leiders zijn als ze af en toe naar een psychiater zouden gaan. Topsporters en zakenmensen zijn betere leiders dan politici, aldus Campbell. “Sport is bij voorbaat een fysieke activiteit, maar je vindt amper sportmensen die geen psychologische begeleiding krijgen. Politiek daarentegen vergt vooral mentale inspanningen en toch zijn er weinig politici die naar een psychiater gaan.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
"Alle politici moeten psychische hulp zoeken"
Foto: Alastair Campbell

Campbell, die zelf hulp zocht voor depressie en alcoholproblemen, raadde het voormalig premier Blair en Gordon Brown in 2005 aan om hun geschillen op die manier bij te leggen, maar dat zag Blair zelf niet zitten. De toenmalige Britse premier antwoordde: “Ik ben bereid om out of the box te denken, maar zo ver wil ik niet gaan.”

De spindoctor doet zijn verhaal in zijn nieuwe boek ‘Winners and How They Succeed’. Hij erkent dat de negatieve perceptie rond een psychiater veel politici ervan zal weerhouden om zijn advies op te volgen.

Volgens hem zijn politici als de dood voor negatieve perceptie. Een krantenkop als ‘Cameron bezoekt psychiater’ is geen goede publiciteit.

[VTM]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Edwin
Edwin
9 jaren geleden

Wist je trouwens dat veel psychiaters vaak zelf ook geestelijk doordraaien, en op hun beurt ook weer psychische hulp nodig hebben?

Spade
Spade
9 jaren geleden

Wie is er nu gek? De gek? Of de gek wie hem volgt?

Pascal
Pascal
9 jaren geleden

Alle politici zijn van de geheime genootschappen dat wil zeggen dat ze allemaal Vrijmetselaar of Jezuïet of van een andere geheime groep zijn. Zij maken het volk gek zodat die psychische hulp moet zoeken. Als je vele reacties leest word het vanzelf duidelijk! Beetje sarcastische humor moet kunnen .

rop
rop
9 jaren geleden

JE denkt toch niet dat politieke leiders met een groot EGO of een IK naar een psychiater gaan, ze worden gelijk niet meer serieus genomen, nee dat gaat niet gebeuren , of ze moeten totaal in de war of gestrest zijn dan kan het misschien gebeuren in het geheim, NEE het grote IK, houd ze gevangen van hun kleine IKJE…
het zijn EGO centrische leiders ,,,,ha ha ha HA Politieke leiders naar de Psychiater, wat een afgang…

Back to top button
32
0
We lezen graag je reactie!x