Homepagina » Buitenland » “Alle politici moeten psychische hulp zoeken”
"Alle politici moeten psychische hulp zoeken"

“Alle politici moeten psychische hulp zoeken”

In een interview met de krant Sunday Times stelt de voormalige spindoctor van Tony Blair, Alastair Campbell, dat alle Britse politici naar een psychiater moeten gaan.

Politici zouden volgens hem veel betere leiders zijn als ze af en toe naar een psychiater zouden gaan. Topsporters en zakenmensen zijn betere leiders dan politici, aldus Campbell. “Sport is bij voorbaat een fysieke activiteit, maar je vindt amper sportmensen die geen psychologische begeleiding krijgen. Politiek daarentegen vergt vooral mentale inspanningen en toch zijn er weinig politici die naar een psychiater gaan.”

"Alle politici moeten psychische hulp zoeken"

Foto: Alastair Campbell

Campbell, die zelf hulp zocht voor depressie en alcoholproblemen, raadde het voormalig premier Blair en Gordon Brown in 2005 aan om hun geschillen op die manier bij te leggen, maar dat zag Blair zelf niet zitten. De toenmalige Britse premier antwoordde: “Ik ben bereid om out of the box te denken, maar zo ver wil ik niet gaan.”

De spindoctor doet zijn verhaal in zijn nieuwe boek ‘Winners and How They Succeed’. Hij erkent dat de negatieve perceptie rond een psychiater veel politici ervan zal weerhouden om zijn advies op te volgen.

Volgens hem zijn politici als de dood voor negatieve perceptie. Een krantenkop als ‘Cameron bezoekt psychiater’ is geen goede publiciteit.

[VTM]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Edwin
Edwin
5 jaren geleden

Wist je trouwens dat veel psychiaters vaak zelf ook geestelijk doordraaien, en op hun beurt ook weer psychische hulp nodig hebben?

weg met ons
weg met ons
Reactie op  Edwin
5 jaren geleden

@Edwin – Je bewering kan kloppen, want ze eten stevig mee uit de staatsruif, maar psychiaters zijn nog niet een tien procent zo ziek als de geestesziek politici die geen enkele psychologische test hebben ondergaan en zouden zelfs kunnen worden gezien als psychopaten die ons en de hele wereld naar de afgrond helpen en in totale ellende storten en van alle kanten beroven en ziek maken.

Natuurlijk weet toch iedereen voor wie de politici werken, die schijnbaar alleen als slaven goj dienen, en een heel specifieke groep mensen voorziet van de nodige macht en die eigenlijk opgesloten zouden moeten worden in klinieken om ons te redden van een derde wereldoorlog. Maar het kan nog gekker, want misschien zijn ook deze mensen maar een instrument en zit de macht nog hoger en dieper dan we vermoeden en zijn zelfs de joden slechts een soort van kapo’s en de uitvoerders van de echte macht.

https://www.youtube.com/watch?v=k68DXCmJ7Jk

Kalki
Kalki
Reactie op  weg met ons
5 jaren geleden

Een WOIII zou het einde verhaal betekenen voor de mensheid; dus het zijn ook nog eeens mensheid/planeet vernietigers.

Spade
Spade
5 jaren geleden

Wie is er nu gek? De gek? Of de gek wie hem volgt?

Raj
Raj
Reactie op  Spade
5 jaren geleden

Ouch, dat komt hard aan :-))

Maar, U heeft wel gelijk. Het volk/stemvee gaat iedere keer weer naar de stembus en stemt keer op keer op dezelfde politici hopend op een betere toekomst.

“Politiek is de kunst van het zoeken naar problemen, ze overal vinden, een verkeerde diagnose stellen en de onjuiste maatregelen treffen”.
Groucho Marx

Pascal
Pascal
5 jaren geleden

Alle politici zijn van de geheime genootschappen dat wil zeggen dat ze allemaal Vrijmetselaar of Jezuïet of van een andere geheime groep zijn. Zij maken het volk gek zodat die psychische hulp moet zoeken. Als je vele reacties leest word het vanzelf duidelijk! Beetje sarcastische humor moet kunnen .

rop
rop
5 jaren geleden

JE denkt toch niet dat politieke leiders met een groot EGO of een IK naar een psychiater gaan, ze worden gelijk niet meer serieus genomen, nee dat gaat niet gebeuren , of ze moeten totaal in de war of gestrest zijn dan kan het misschien gebeuren in het geheim, NEE het grote IK, houd ze gevangen van hun kleine IKJE…
het zijn EGO centrische leiders ,,,,ha ha ha HA Politieke leiders naar de Psychiater, wat een afgang…

Mike
Mike
5 jaren geleden

…en volgens Graham Hancock zouden politici er goed aan doen om met enige regelmaat een Ayahuasca-sessie te doen, al was het alleen maar om ze ook eens in contact te brengen met hogere energieën. Hopelijk zien ze dan ook eens in dat ze toch een beetje de weg kwijt zijn. Helaas geldt dit niet alleen voor hen maar zo ongeveer voor de hele westerse wereld.

https://www.youtube.com/watch?v=0qgMFO0KU-I

Redice
Redice
Reactie op  Mike
5 jaren geleden

Mijn ayahuasca weekend is alvast gepland. Ben benieuwd wat dit me zal brengen. Hebt u hier zelf ook ervaringen mee? Gelieve deze te delen dan

Mike
Mike
Reactie op  Redice
5 jaren geleden

Moedig! Zelf durf ik het nog niet (ja… ben een watje).
Kan nogal confronterend en oncomfortabel zijn volgens GH, dus weet waar je aan begint… (maar niet tegen die politici zeggen hoor?! Laat ze maar even zweten :-).

karel
karel
5 jaren geleden

het volk zou een voorbeeld aan Parijs 1789 moeten nemen.

Ferry
Ferry
Reactie op  karel
5 jaren geleden

…dan zouden er veel koppen rollen.
Toen waren de mensen het ook kotsbeu om altijd gepluimd te worden door de corruptie van kerk en staat.

elemgajanu
elemgajanu
5 jaren geleden

“Volgens hem zijn politici als de dood voor negatieve perceptie. Een krantenkop als ‘Cameron bezoekt psychiater’ is geen goede publiciteit.”

Dat is dan een mooi middel om te gebruiken als burger. De politici die duidelijk geen goede wil of intentie hebben, duidelijk en permanent blijven confronteren met argumenten dat we hun niet serieus vinden, en geen positieve indruk van ze hebben. Dat ze zichzelf toonbaar moeten veranderen.
politici hebben een openbare e-mail, dus iedereen kan mails sturen.
En ook zij volgen socialmedia en de media volgt de ‘trends’.

Huisheks
Huisheks
5 jaren geleden

Politici zijn doorgedraaide psychopaten, die hebben geen psychiater nodig maar een gesloten afdeling.
Ze zijn zo doorgedraaid en machtsgeil, dat ze toevlucht nemen tot alles wat God verboden heeft.
Dus……. opsluiten die gasten.

donderpoes26
donderpoes26
Reactie op  Huisheks
5 jaren geleden

Precies Huisheks en laat ze dan zelf die synthetische rotzooi aan pillen maar eten. Big Pharma heeft er immers genoeg. Uiteraard geheel voor eigen rekening.

Dan lullen ze misschien nog net zo dom maar dan zijn ze wel een stuk rustiger.

Edwin
Edwin
Reactie op  donderpoes26
5 jaren geleden

@donderpoes26

Ze moeten geen pilletjes nemen maar een keertje een hele heftige ayahuasca/lsd/-of salvia trip nemen…dan leren ze vanzelf wel om “out of the box” te denken.

Wedden dat ze direct na die trip uit de politiek stappen?

Hans
Hans
5 jaren geleden

Nee niet doen, daar worden ze allen maar erger van. Het is algemeen bekend dat narcisme al decennia en groeiend maatschappelijk probleem is. Kun je nagaan hoe erg het tegenwoordig is gezien er niet eens aandacht aan besteed word, het wordt juist aangewakkerd o.a. door alle functies op het werk dure namen te geven en kijk voor de grap eens naar het huidige MTV als je het volhouden kunt. Wat denkt u wat bedoeling is van de inwijdingsrituelen van een club als skull and bones? i.d.d. dat levert een narcist op. Narcisme is natuurlijk niet alleen te vinden onder de reguliere bevolking. In hogere sferen is het nog veel erger. Het is ook algemeen bekend dat het existentialisme als denkstijl de laatste decennia dood gemaakt wordt, de combinatie van deze feiten geeft je te denken als je een beetje verstand hebt. De ergste narcisten aan de macht en het existentialisme verdreven en vervangen voor het empirisme met de overheid en al hun instanties als gegevens versterker om je als empirist op te baseren. Dit is een geweldig effectief machtsspel dat wereldwijd gaande is, maar zeker niet in het voordeel van Jan Modaal. Narcisme is nagenoeg niets aan te doen en het is algemeen bekend dat zulke mensen zich alleen maar slijpen aan een bezoek aan de psycholoog/psychiater. Kijk maar naar wat er wereldwijd gaande is, zo ziek dat ik mij niet voorstellen kan dat de lui die daar achter zitten nog te genezen zijn.

loeky123
loeky123
5 jaren geleden

mee eens, of weg sturen,
de macht van de regeringen is zo extreem, een paar mensen op de wereld sturen hele volkeren in de oorlog
een klein select groepje bepaald of er nu oorlog komt of niet.
en door mooie propaganda op TV / kranten geloven de mensen het nog ook.
volgens mij is er nog nooit een oorlog geweest waar het vlok vrolijk van word, je misschien het elite groepje.
misschien staat er ooit een leider op die de waarheid zegt,
maar dat is ook link, want dan ben je dood (JFK )
dus kap met oorlog, en laten we er nu is een feest van maken, alle mensen op de wereld willen dat denk ik zo. maar de gezaaide haat is het systeem waar het mee begint, en terug kan eigenlijk niet meer.
zie midden oosten. Ukraine en ga maar door. west / oost, christen / moslim. Ajax / Feyenoord. mensen moete een vijand hebben, dus die geven ze. NOS en Telegraaf werken mee er aan

x

Check Also

sociale media

Ben jij nog wel echt vrij, of heeft dit gevaarlijke fenomeen jou ook in zijn greep?

Het gebruik van sociale media zoals Facebook, ...

In Schotland schrijven artsen vanaf nu natuur voor als medicijn. Hier helpt het tegen

In Schotland schrijven artsen vanaf nu natuur voor als medicijn. Hier helpt het tegen

Sinds vorige maand schrijven huisartsen in Schotland ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

32
0
We lezen graag je reactie!x