Homepagina » Buitenland » “Alle politici moeten psychische hulp zoeken”
"Alle politici moeten psychische hulp zoeken"

“Alle politici moeten psychische hulp zoeken”

In een interview met de krant Sunday Times stelt de voormalige spindoctor van Tony Blair, Alastair Campbell, dat alle Britse politici naar een psychiater moeten gaan.

Politici zouden volgens hem veel betere leiders zijn als ze af en toe naar een psychiater zouden gaan. Topsporters en zakenmensen zijn betere leiders dan politici, aldus Campbell. “Sport is bij voorbaat een fysieke activiteit, maar je vindt amper sportmensen die geen psychologische begeleiding krijgen. Politiek daarentegen vergt vooral mentale inspanningen en toch zijn er weinig politici die naar een psychiater gaan.”

"Alle politici moeten psychische hulp zoeken"

Foto: Alastair Campbell

Campbell, die zelf hulp zocht voor depressie en alcoholproblemen, raadde het voormalig premier Blair en Gordon Brown in 2005 aan om hun geschillen op die manier bij te leggen, maar dat zag Blair zelf niet zitten. De toenmalige Britse premier antwoordde: “Ik ben bereid om out of the box te denken, maar zo ver wil ik niet gaan.”

De spindoctor doet zijn verhaal in zijn nieuwe boek ‘Winners and How They Succeed’. Hij erkent dat de negatieve perceptie rond een psychiater veel politici ervan zal weerhouden om zijn advies op te volgen.

Volgens hem zijn politici als de dood voor negatieve perceptie. Een krantenkop als ‘Cameron bezoekt psychiater’ is geen goede publiciteit.

[VTM]


Vind je deze info interessant? Deel het dan met mensen die je kent op Facebook/Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

32 reacties

 1. Op zee heeft een arts de bevoegdheid om een kapitein uit zijn functie te ontheffen wanneer deze na keuring ongeschikt blijkt voor het uitvoeren van zijn taak. Moet je je eens voorstellen dat zoiets op land (in de politiek) ook mogelijk zou zijn. Dan zou het politieke landschap er wel eens heel anders uit kunnen zien.

  8 likes
 2. Politici zijn doorgedraaide psychopaten, die hebben geen psychiater nodig maar een gesloten afdeling.
  Ze zijn zo doorgedraaid en machtsgeil, dat ze toevlucht nemen tot alles wat God verboden heeft.
  Dus……. opsluiten die gasten.

  23 likes
  • Precies Huisheks en laat ze dan zelf die synthetische rotzooi aan pillen maar eten. Big Pharma heeft er immers genoeg. Uiteraard geheel voor eigen rekening.

   Dan lullen ze misschien nog net zo dom maar dan zijn ze wel een stuk rustiger.

   1 likes
   • @donderpoes26

    Ze moeten geen pilletjes nemen maar een keertje een hele heftige ayahuasca/lsd/-of salvia trip nemen…dan leren ze vanzelf wel om “out of the box” te denken.

    Wedden dat ze direct na die trip uit de politiek stappen?

    1 likes
 3. Wist je trouwens dat veel psychiaters vaak zelf ook geestelijk doordraaien, en op hun beurt ook weer psychische hulp nodig hebben?

  11 likes
  • @Edwin – Je bewering kan kloppen, want ze eten stevig mee uit de staatsruif, maar psychiaters zijn nog niet een tien procent zo ziek als de geestesziek politici die geen enkele psychologische test hebben ondergaan en zouden zelfs kunnen worden gezien als psychopaten die ons en de hele wereld naar de afgrond helpen en in totale ellende storten en van alle kanten beroven en ziek maken.

   Natuurlijk weet toch iedereen voor wie de politici werken, die schijnbaar alleen als slaven goj dienen, en een heel specifieke groep mensen voorziet van de nodige macht en die eigenlijk opgesloten zouden moeten worden in klinieken om ons te redden van een derde wereldoorlog. Maar het kan nog gekker, want misschien zijn ook deze mensen maar een instrument en zit de macht nog hoger en dieper dan we vermoeden en zijn zelfs de joden slechts een soort van kapo’s en de uitvoerders van de echte macht.

   https://www.youtube.com/watch?v=k68DXCmJ7Jk

   6 likes
 4. Alle politici zijn van de geheime genootschappen dat wil zeggen dat ze allemaal Vrijmetselaar of Jezuïet of van een andere geheime groep zijn. Zij maken het volk gek zodat die psychische hulp moet zoeken. Als je vele reacties leest word het vanzelf duidelijk! Beetje sarcastische humor moet kunnen .

  9 likes
 5. Toch ben ik er van overtuigd dat alle politici aanvankelijk de beste bedoelingen hadden toen ze de politiek instapten. Helaas worden ze omgepraat, valse beloftes gedaan, omgekocht, gestuurd, gedomineerd en wie weet verplicht bij enge seances aanwezig te zijn. Waar ze dan waarschijnlijk gefotografeerd worden en op die manier chantabel zijn. Door luitjes die boven de politiek staan omdat zij het geld binnen harken. En hoe!
  Mensen vergeet niet dat door de bezuinigen en een regen aan belastingaanslagen wij die 1 miljard ophoesten die met prinsjesdag aan defensie toegekend is. Dus wij aan de oorlogen meebetalen, tegen onze wil en wij kunnen kreperen. Logisch dat die nit in God geloven. Maar what goes around comes around. Energie, frequentie, vibratie. Beter zou je medelijden met ze hebben.

  3 likes
 6. Ik voorspel een nieuwe krantenkop medio dit jaar:

  “Politici worden opgevolgd door psychiatrische patienten en ineens gaat het weer veel beter met de economie en maatschappij”

  8 likes
 7. Ja en te beginnen bij Obama; stuur Obama maar naar mij toe voor psychiatrische hulp; dan zal ik hem ook tegelijkertijd duidelijk maken dat hij het bestaan van UFO’s/’Aliens’ openlijk en internationaal bekend moet gaan maken.

  5 likes
 8. Wie is er nu gek? De gek? Of de gek wie hem volgt?

  4 likes
  • Ouch, dat komt hard aan :-))

   Maar, U heeft wel gelijk. Het volk/stemvee gaat iedere keer weer naar de stembus en stemt keer op keer op dezelfde politici hopend op een betere toekomst.

   “Politiek is de kunst van het zoeken naar problemen, ze overal vinden, een verkeerde diagnose stellen en de onjuiste maatregelen treffen”.
   Groucho Marx

   3 likes
 9. …en volgens Graham Hancock zouden politici er goed aan doen om met enige regelmaat een Ayahuasca-sessie te doen, al was het alleen maar om ze ook eens in contact te brengen met hogere energieën. Hopelijk zien ze dan ook eens in dat ze toch een beetje de weg kwijt zijn. Helaas geldt dit niet alleen voor hen maar zo ongeveer voor de hele westerse wereld.

  https://www.youtube.com/watch?v=0qgMFO0KU-I

  5 likes
  • Mijn ayahuasca weekend is alvast gepland. Ben benieuwd wat dit me zal brengen. Hebt u hier zelf ook ervaringen mee? Gelieve deze te delen dan

   0 likes
   • Moedig! Zelf durf ik het nog niet (ja… ben een watje).
    Kan nogal confronterend en oncomfortabel zijn volgens GH, dus weet waar je aan begint… (maar niet tegen die politici zeggen hoor?! Laat ze maar even zweten :-).

    0 likes
 10. EllenB

  17 februari 2015 12:33 at 12:33

  En daarna een grote personeelsadvertentie met de tekst:
  Gezocht: POLITICI MET EEN HART.
  Een geweten is absoluut noodzakelijk. Mededogen en oprechtheid ook.
  Zonder deze kwaliteiten, hoeft U niet de moeite te nemen om te solliciteren.

  Goed uitgangspunt alleen degene die ze aanneemt is staat onder strak toezicht en normale mensen worden niet voor deze functie aangenomen, ze mogen juist geen geweten hebben en daarom is het juist zo,n grote puinhoop in Nederland en de rest van de wereld.

  Ik ga voor jou standpunt !!

  4 likes
 11. het volk zou een voorbeeld aan Parijs 1789 moeten nemen.

  1 likes
 12. Aan onze politiekers in Brussel en omstreken kan een psychiater er zelfs een trauma aan overhouden.

  3 likes
 13. mee eens, of weg sturen,
  de macht van de regeringen is zo extreem, een paar mensen op de wereld sturen hele volkeren in de oorlog
  een klein select groepje bepaald of er nu oorlog komt of niet.
  en door mooie propaganda op TV / kranten geloven de mensen het nog ook.
  volgens mij is er nog nooit een oorlog geweest waar het vlok vrolijk van word, je misschien het elite groepje.
  misschien staat er ooit een leider op die de waarheid zegt,
  maar dat is ook link, want dan ben je dood (JFK )
  dus kap met oorlog, en laten we er nu is een feest van maken, alle mensen op de wereld willen dat denk ik zo. maar de gezaaide haat is het systeem waar het mee begint, en terug kan eigenlijk niet meer.
  zie midden oosten. Ukraine en ga maar door. west / oost, christen / moslim. Ajax / Feyenoord. mensen moete een vijand hebben, dus die geven ze. NOS en Telegraaf werken mee er aan

  2 likes
 14. Nee niet doen, daar worden ze allen maar erger van. Het is algemeen bekend dat narcisme al decennia en groeiend maatschappelijk probleem is. Kun je nagaan hoe erg het tegenwoordig is gezien er niet eens aandacht aan besteed word, het wordt juist aangewakkerd o.a. door alle functies op het werk dure namen te geven en kijk voor de grap eens naar het huidige MTV als je het volhouden kunt. Wat denkt u wat bedoeling is van de inwijdingsrituelen van een club als skull and bones? i.d.d. dat levert een narcist op. Narcisme is natuurlijk niet alleen te vinden onder de reguliere bevolking. In hogere sferen is het nog veel erger. Het is ook algemeen bekend dat het existentialisme als denkstijl de laatste decennia dood gemaakt wordt, de combinatie van deze feiten geeft je te denken als je een beetje verstand hebt. De ergste narcisten aan de macht en het existentialisme verdreven en vervangen voor het empirisme met de overheid en al hun instanties als gegevens versterker om je als empirist op te baseren. Dit is een geweldig effectief machtsspel dat wereldwijd gaande is, maar zeker niet in het voordeel van Jan Modaal. Narcisme is nagenoeg niets aan te doen en het is algemeen bekend dat zulke mensen zich alleen maar slijpen aan een bezoek aan de psycholoog/psychiater. Kijk maar naar wat er wereldwijd gaande is, zo ziek dat ik mij niet voorstellen kan dat de lui die daar achter zitten nog te genezen zijn.

  1 likes
 15. JE denkt toch niet dat politieke leiders met een groot EGO of een IK naar een psychiater gaan, ze worden gelijk niet meer serieus genomen, nee dat gaat niet gebeuren , of ze moeten totaal in de war of gestrest zijn dan kan het misschien gebeuren in het geheim, NEE het grote IK, houd ze gevangen van hun kleine IKJE…
  het zijn EGO centrische leiders ,,,,ha ha ha HA Politieke leiders naar de Psychiater, wat een afgang…

  0 likes
 16. “Volgens hem zijn politici als de dood voor negatieve perceptie. Een krantenkop als ‘Cameron bezoekt psychiater’ is geen goede publiciteit.”

  Dat is dan een mooi middel om te gebruiken als burger. De politici die duidelijk geen goede wil of intentie hebben, duidelijk en permanent blijven confronteren met argumenten dat we hun niet serieus vinden, en geen positieve indruk van ze hebben. Dat ze zichzelf toonbaar moeten veranderen.
  politici hebben een openbare e-mail, dus iedereen kan mails sturen.
  En ook zij volgen socialmedia en de media volgt de ‘trends’.

  0 likes
 17. Door die honden is vanaf half dit jaar de rijkste 0,3% rijker dan de overige 99,7% van deze aarsbol.!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

In Schotland schrijven artsen vanaf nu natuur voor als medicijn. Hier helpt het tegen

In Schotland schrijven artsen vanaf nu natuur voor als medicijn. Hier helpt het tegen

Sinds vorige maand schrijven huisartsen in Schotland ...

Er is iets mis met de manier waarop wij leven. Waarom je depressief of angstig bent (en wat je eraan kunt doen)

Er is iets mis met de manier waarop wij leven. Waarom je depressief of angstig bent (en wat je eraan kunt doen)

Johann Hari slikte 14 jaar lang antidepressiva. ...