Buitenland

Oorlog in Oekraïne en crisis in Griekenland: “We worden voor de gek gehouden”

Help mee door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Oost-Oekraïne woedt nu een burgeroorlog, maar wat blijkt? Als het gebied is heroverd mag ‘onze’ Shell samen met Chevron beginnen met het op een discutabele manier ‘winnen’ van schaliegas. Dat schrijft duurzame ondernemer Ruud Koornstra in DFT. Samen met collega-ondernemers heeft hij het gevoel voor de gek te worden gehouden.

Shell sloot in januari 2013 in Davos een schaliegasdeal met de Oekraïense regering, in aanwezigheid van premier Rutte. Met de overeenkomst is zeven miljard euro gemoeid, de grootste Europese investering in schaliegas tot nu toe.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Behalve rampplek voor vlucht MH17 en frontline in de oorlog tussen Oekraïense troepen en pro-Russische soldaten, is het gebied tussen Donetsk en Slavjansk ook een plek van grote gasreserves. Het is de plek waar Shell tot voor kort bezig was haar grootste schaliegasproject ter wereld te ontwikkelen.

Shell kreeg de vergunning voor schaliegaswinning precies in een gebied tussen Kharkov en Donetsk. Het blijkt dat Hunter Biden, de zoon van de Amerikaanse vicepresident Joe Biden, in de directie zit van de grootste onafhankelijke gasleverancier van Oekraïne, aldus Koornstra.

“Aan Griekenland is in korte tijd meer dan 300 miljard euro geleend,” vervolgde hij. “In feite is met deze actie Griekenland, maar vooral haar enorme olie- en gasvoorraad, nu in handen van westerse banken. De wereld draait nog steeds om olie en gas. Die zijn daardoor de hoofdoorzaak van grote conflicten.”

[DFT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

40 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wim
Wim
9 jaren geleden

Heel snel dus overstappen naar de werken van Nikola Tesla. Dan komt er vrije energie en zijn we niet meer afhankelijk van olie en gas. Dan valt er nergens meer ruzie over te maken. 😉

Jordi
Jordi
9 jaren geleden

Hennepteelt in ere herstellen. Hoeven er geen bomen meer gekapt worden. Kan er olie van gemaakt worden en hennep neemt ook nog eens het meeste Co2 op ten opzichte van alle andere gewassen. Verder kan er medicatie van gemaakt worden en zo heeft het nog wel tientallen toepassingen

Ton
Ton
9 jaren geleden

Ook hier zie je weer de Westerse invloed van het “Grootkapitaal”. De bevolking is tegen de schaliegaswinning vanwege de onvermijdelijke milieuschade en omdat zij weten dat de financiële winsten uiteindelijk gewoon weer terugvloeien naar de vertegenwoordigers van het “Grootkapitaal”. Zij (burgers) zien niets terug van de ontginning van die bodemschatten, alleen maar meer schade aan het milieu en hun directe leefomgeving. Als ik dan kijk naar de eenzijdige berichtgeving over de Oekraïne, dan worden wij weer ouderwets in de maling genomen door de mainstream media.

garriet60
garriet60
9 jaren geleden

en als wij hier nu eens snel aan beginnen!! met z,n allen doen we ook nog wat terug voor onze natuur .
IK BEN VOOR!

Back to top button
40
0
We lezen graag je reactie!x