Homepagina » Buitenland » Oorlog in Oekraïne en crisis in Griekenland: “We worden voor de gek gehouden”
Oorlog in Oekraïne en crisis in Griekenland: "We worden voor de gek gehouden"

Oorlog in Oekraïne en crisis in Griekenland: “We worden voor de gek gehouden”

In Oost-Oekraïne woedt nu een burgeroorlog, maar wat blijkt? Als het gebied is heroverd mag ‘onze’ Shell samen met Chevron beginnen met het op een discutabele manier ‘winnen’ van schaliegas. Dat schrijft duurzame ondernemer Ruud Koornstra in DFT. Samen met collega-ondernemers heeft hij het gevoel voor de gek te worden gehouden.

Shell sloot in januari 2013 in Davos een schaliegasdeal met de Oekraïense regering, in aanwezigheid van premier Rutte. Met de overeenkomst is zeven miljard euro gemoeid, de grootste Europese investering in schaliegas tot nu toe.

Behalve rampplek voor vlucht MH17 en frontline in de oorlog tussen Oekraïense troepen en pro-Russische soldaten, is het gebied tussen Donetsk en Slavjansk ook een plek van grote gasreserves. Het is de plek waar Shell tot voor kort bezig was haar grootste schaliegasproject ter wereld te ontwikkelen.

Shell kreeg de vergunning voor schaliegaswinning precies in een gebied tussen Kharkov en Donetsk. Het blijkt dat Hunter Biden, de zoon van de Amerikaanse vicepresident Joe Biden, in de directie zit van de grootste onafhankelijke gasleverancier van Oekraïne, aldus Koornstra.

“Aan Griekenland is in korte tijd meer dan 300 miljard euro geleend,” vervolgde hij. “In feite is met deze actie Griekenland, maar vooral haar enorme olie- en gasvoorraad, nu in handen van westerse banken. De wereld draait nog steeds om olie en gas. Die zijn daardoor de hoofdoorzaak van grote conflicten.”

[DFT]


Vind je deze info leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

40 reacties

 1. Heel snel dus overstappen naar de werken van Nikola Tesla. Dan komt er vrije energie en zijn we niet meer afhankelijk van olie en gas. Dan valt er nergens meer ruzie over te maken. 😉

  73 likes
  • En jij denkt dat de machthebbers/elite dan zomaar hun macht gaan weggeven/opheffen? Tegen die tijd zijn we gechipt en getransformeerd. De pc als accu en via datacentra geleid. Water/voedsel enz. werkelijk alles komt onder algehele controle. Lijkt me niet echt “vrij” en gezond.

   18 likes
   • @Elise49

    Zo te zien ben je niet op de hoogte van wat magiërs en heksen weten: De scheppende kracht van woorden.

    Er zit een hoop negativiteit in jouw visie, en ik vraag me af of dit wel gezond is.
    Hoe haal je het in je hoofd om zo zwartgallig jouw visie op de wereld te verwoorden?
    Nogmaals: je ziet duidelijk niet in hoe woorden werelden scheppen….
    De meeste mensen gaan veel te onvoorzichtig met woorden om, en behandelen ze onzorgvuldig..

    Voorspellen is voor-spellen: Je spelt dus in woorden hoe de toekomst er uit ziet…en die toekomst trek je dus naar je toe, omdat woorden scheppend zijn, of je het er nu eens bent of niet doet er niet toe, ik weet waar ik over praat.

    Ga maar lekker door met jouw zwarte magie: Eens mag je zelf de bittere vruchten daarvan proeven.

    Wij scheppen deze realiteit 24/7 met onze gedachten, woorden (ALLE woorden) zijn scheppend, dus kijk uit met wat je zegt of denkt…voor je het weet komen ze allemaal letterlijk uit.

    28 likes
    • edwin, laat ons alsjeblieft zien, hoe jij met woorden een betere wereld schept.

     12 likes
     • Volgens Edwin gaat het niets mis in de wereld
      als je iets erin niet goed vindt,dan ligt het aan jezelf .
      en niet aan de wereld,en zou hij je zeggen begin met jezelf.

      klopt Edwin??

      7 likes
     • De wereld verandert als WIJ veranderen.
      Simpel.

      Haat je de wereld, dan haat je jezelf, en ben je zelfdestructief bezig

      Alles wat we doen is uiteindelijk aanvankelijk als een gedachte begonnen.
      Mensen die over het leven klagen maken zichzelf letterlijk beklagenswaardig.

      Zoals we over het leven denken, ZO zal het leven zijn.

      6 likes
     • Zolang je andere mensen beschouwt als anders dan jezelf,
      zal er voor jou nooit meer wat veranderen.

      Als je mijn tekst nooit had gelezen, had ik voor jou nooit bestaan.

      Ik ben dus letterlijk een andere JIJ.

      3 likes
    • Hoi Edwin, een tegen geluid is hier wel nodig maar doe niet alsof jij wel weet met je ego bs wat de waarheid is.
     Je hebt the secret gelezen en gaat even uitleggen dat we allemaal waanbeelden hebben als je gelooft dat er mensen bestaan die bewust over de rug van een ander beter willen worden want veel meer als dat is een complot niet.
     Het feit dat je het woord complottheorie gebruikt zeg mij al genoeg.
     Ga ze in de Gaza maar uitleggen, nee meneer de Palastijn dat is uw ego die u verteld dat het slecht is dat uw huis met uw familie erin is plat gegooid

     15 likes
     • Je ergert je aan mijn tekst.
      Deze ergernis is dezelfde ergernis die mensen tot haat en oorlog aanzet.
      Wil je de wereld begrijpen dan moet je jezelf eerst goed begrijpen.
      Wil je dus de wereld veranderen dan zal je toch EERST jezelf moeten veranderen.
      Succes daar mee.

      7 likes
    • truthisstrangerthanfiction

     hoe ben jij daar dan zo zeker van edwin?
     want als dat alles wat je beweerd waar is dan zou mijn leven gewoon fantastisch zijn hoor en dat is het niet altijd. Dan zouden onze politiekers al lang machteloos zijn en de corruptie de wereld uit, en dat is de laatste keer dat ik checkte ook niet het geval 🙂
     Volgens mij doe jij liever aan struisvogelpolitiek, kop in het zand steken en blind voor alles wat zich echt afspeelt in de wereld en maar hopen dat de anderen het voor jou oplossen, of dat je het kan oplossen zonder je moe te maken, door gewoon wat in gedachten verzonken de wereld te redden, niet?

     11 likes
     • Edwin, hoezo Materie bestaat niet ? Probeer jij voor de lol eens dwars door een stenen muur te lopen zonder weerstand en zonder verwondingen, dat zal je niet lukken. Of hoe zou jij je stoffelijke lichaam willen omschrijven ? Is dat niet gewoon “materie en geest”, in plaats van alleen maar Geest ? Dat materie bestaat is voor vrijwel iedereen duidelijk, behalve dan voor jou. Misschien toch maar terug naar de realiteit ???

      5 likes
     • Jouw eigen reactie laat duidelijk zien dat je het (nog) niet hebt begrepen….uiteindelijk zal jouw eigen levenservaring je laten inzien wat ik nu precies bedoel.

      We zijn het leven zelf, er is maar EEN geest.
      Materie bestaat niet: Alles is Geest

      4 likes
    • @Edwin
     Het onvoorwaardelijke basisinkomen dat de basisbehoeften dekt en meebeweegt met de inflatie en deflatie is ingevoerd en blijkt een overweldigend succes te zijn. 😀

     Na maar hopen dat de quantum fysica een beetje gelijk heeft 😉

     14 likes
    • had jij een beter plan dan omdat allemaal voor teblijven.
     er word overal alleen maar geklaagd en niks ondernomen.

     4 likes
   • Wat je wenst of verwacht, en vanuit onmacht accepteert, en over je afroept gaat zich in de werkelijkheid manifesteren en heb je altijd gelijk!
    Denk aub positief , elise 49!!

    En zet je in voor vrije energie. Als dit eenmaal bij enkele mensen en of bedrijfjes begint is er geen houden aan.
    In het verleden konden deze ontwikkelaars van vrije energie bedreigd en gedood worden, (NIcola Tesla). Dat is nu voorbij! Zonnepanelen worden ook niet van je dak geschoten in deze tijd!

    7 likes
    • ik ben het helemaal eens met edwin en frans,Let idd op wat je zegt en denkt.
     en geloof mij ik praat uit ervaring. als we de hele dag nieuws kijken en roepen aaah wat erg en boos worden ziet jouw hele wereldje en er in notime slecht uit. je voed als het ware de angst die hun creeren Totzelfs in je priveleven voel(en zend je) negativiteit die je dan weer uitzend naar het universum en zo ook weer terug naar het grote geheel..Het beste is zo positief mogelijk te zijn hoe erg de dingen ook zijn.

     3 likes
   • @Elise49

    Helemaal met je eens met je reële en nuchtere betrachting over hoe de stand van zaken is.

    De doorsnee slaaf begrijpt nog steeds niet hoe machtig de elite is en welke plaats de te sturen meute daarbij inneemt.
    En al zou de elite aan macht inboeten, wat ik me niet kan voorstellen, want die macht is nog steeds groeiende, kijk alleen eens naar de afbraak- en roofpolitiek in de bankenwereld ten koste van iedereen en hoe deze door de elite wordt gestuurd, dan nog zullen ze alles op alles zetten om de wereldmacht naar hun hand te zetten, gaat het niet op een zachte en gehaaide manier dan wel op een heel harde manier met zelfs een wereldoorlog erbij als het moet.

    We zijn zelfs nog niet voor een procent in vrijheid en soevereiniteit vooruitgegaan, we gaan nog steeds achteruit tot het moment daar is dat we nog amper lucht kunnen happen en een chip bepaalt wie of wat we zijn.

    Los van de religie, maar deze voorspelling lijkt aardig te passen bij de huidige tijd. De grote verdrukking -eindtijd- http://www.dekoningkomt.nl/degroteverdrukking.html

    9 likes
  • yep, en vergeet aub niet dat zonne-energie en waterstof zeer goede alternatieven zijn. Er zijn al (vrij gewone gezins-) auto’s die hierop kunnen rijden.

   Maar ja, er zijn op het moment natuurlijk veel bedrijven (- mensen) die hun brood verdienen in de sector van fossiele brandstof.

   De machtsverschuiving die ontstaat door over te stappen op duurzame bronnen in plaats van fossiel is enorm. Daarom gaat de ontwikkeling ook zo langzaam, qua techniek kunnen we binnen 10 jaar voor minimaal 80% onafhankelijk zijn van fossiele brandstof. Maar ja, wij doen het met “energie akkoordjes” zonder enige bevlogenheid: dat straalt ook af van de voorzitter van dit akkoord; die kan het woord zonne-energie nog nauwelijks uitspreken en wauwelt dan wat erachteraan “en o ja, gut, het is nog gratis ook”

   9 likes
   • Zolang voor zonnecellen landen als China vervuild worden kun je het wat mij betreft geen alternatief noemen. En al helemaal niet duurzaam…

    4 likes
    • Een stuk beter als de huidige manier van energie opwekken en het gebruik van accu’s of Don Quichotte windmolenparken op zee zetten.

     En helaas, een apparaat dat morgen wereldwijd geproduceerd kan worden en die vrije energie voortbrengt, heb ik nog steeds niet gezien.

     Maar uiteraard is gebruik van waterkracht en getijde energie en koude kernfusie ook een optie. Maar blijven praten, elkaar de loef afsteken en vervolgens het status qua handhaven, daar heeft niemand wat aan.

     4 likes
     • Freeenergie4all. internet.
      mocht je nog geen machine gezien hebben .

      0 likes
     • Ach Frans, Als het werkelijk kan en ik heb het met eigen ogen gezien en ondervonden. Dan ben ik de investeerder die je zoekt.

      Tot nu toe heeft het me alleen maar tijd gekost helaas.

      0 likes
  • Mooi heel mooi Wim maar tenslotte zal het ook nooit gratis worden want daar zal vadertje staat wel een stokje voor steken zoals nu al het geval is op veel eigen gekweekte groenten, vee of zelfs eigen putwater al dan niet een waterput die al generaties in het bezit van uw familie is.
   Dus men zal hiervoor taksen (belastingen) moeten ophoesten net zoals iemand die tabaksplanten in de tuin heeft om z’n eigen sigaretje te roken of zijn eigen water oppompt.
   Er zal dus een verschuiving komen van de winst die u dat gratis oplevert van de multinational naar de staatskas.

   0 likes
 2. Hennepteelt in ere herstellen. Hoeven er geen bomen meer gekapt worden. Kan er olie van gemaakt worden en hennep neemt ook nog eens het meeste Co2 op ten opzichte van alle andere gewassen. Verder kan er medicatie van gemaakt worden en zo heeft het nog wel tientallen toepassingen

  50 likes
  • Goed betoog Jordy !! Echter, de multinationals (Pharmacy) etc.etc. big money etc. regeert! Ze hebben geen voordeel aan jou ideaal. Zelfs regeringen laten het afweten zgn. volksvertegenwoordigers notabene door/voor het volk gekozen. De multinationals en sommig duistere krachten erachter beheersen de wereld, en regeringen en vooral wij, “de slaven”, v.h. systeem.

   11 likes
 3. Ook hier zie je weer de Westerse invloed van het “Grootkapitaal”. De bevolking is tegen de schaliegaswinning vanwege de onvermijdelijke milieuschade en omdat zij weten dat de financiële winsten uiteindelijk gewoon weer terugvloeien naar de vertegenwoordigers van het “Grootkapitaal”. Zij (burgers) zien niets terug van de ontginning van die bodemschatten, alleen maar meer schade aan het milieu en hun directe leefomgeving. Als ik dan kijk naar de eenzijdige berichtgeving over de Oekraïne, dan worden wij weer ouderwets in de maling genomen door de mainstream media.

  16 likes
 4. Jordi je haalt mij de woorden uit de mond!!!

  Maar zolang wij als burgers het allemaal maar laten gebeuren zal dat nog wel even duren.

  Het is en blijft een wonderplant die de wereld kan redden maar dan moet je eerst eens flink met de bezem door de wereld en alles weer op zijn pootjes zetten.

  En de leugenaars in den haag zien te lozen

  12 likes
 5. Off topic. We worden zeker voor de gek gehouden, of ik heb even niet opgelet, maar ik las deze: Vlucht MH370 verdween bijna een jaar geleden. De Boeing 777 was met 239 mensen aan boord onderweg van Kuala Lumpur naar Peking. Het toestel werd één keer per uur via de satelliet getraceerd. Het lijkt erop dat de Boeing nadat hij van de radar was verdwenen nog zeven uur is doorgevlogen voor hij ergens in de Indische Oceaan neerstortte.

  Het toestel bleef nog zeven uur doorvliegen?? En ergens in de Indische Oceaan gestort?? Zou het toestel ook ergens geland kunnen zijn??

  10 likes
 6. Het feit dat wij nog steeds fossiele brandstoffen gebruiken ondanks onze vergevorderde technologische vooruitgang is toch op zijn minst opmerkelijk te noemen. In mijn optiek had een echte hoog ontwikkelde beschaving met hoge ethische waarden al lang die fossiele brandstoffen vervangen door andere schonere vormen van energie. En volgens mij zijn die er al lang, maar worden ze tegengehouden vanwege andere belangen en agenda’s die haaks staan op onze belangen. Maar nu zal ik wel weer uitgemaakt worden voor een complotdenker, maar daar heb ik maling aan.

  9 likes
 7. en als wij hier nu eens snel aan beginnen!! met z,n allen doen we ook nog wat terug voor onze natuur .
  IK BEN VOOR!

  6 likes
 8. Het is al eens eerder aangegeven:

  Stem met je geld!

  Koop dus zo min mogelijk tot niets van de multinationals. Werk niet mee en kijk geen Tell a Vision!

  6 likes
 9. luister naar Welcome to the machine van Pink floyd…
  daarin worden alle antwoorden al in gegeven

  en.. vergeet niet dat onze bea grootaandeelhouder is van de shell ( logo shell: kopprofiel qua kapsel..en dat al zo lang.. nooit eens een leuk permanentje er in gehad.. zet toch even te denken he?)
  het stinkt heel erg vies in ons mooie landje en de”onderste” steen van die meneer uit het torentje komt echt nooit boven hoor.. hij heeft zijn ziel allang aan de duvel verkocht .. loopjongen is het meer niet
  alles markeert de kern

  6 likes
 10. Een wetenschapper der wetenschappers zou Vrije Energie ipv. olie en gas moeten introduceren.

  5 likes
 11. De technieken voor vrije energie zijn er al maar aan vrij en gratis valt weinig te verdienen of te controleren vandaar dat het niet in de wereld verschijnt .

  4 likes
  • De investeerders zijn er wel. Die hoeven er niet aan te verdienen (wel de investering terug). En dan moet er wel een volledig werkend systeem zijn. Niet nog wat onderzoek of – dit of dat – wat nog niet helemaal werkt.

   Het heeft me al veel tijd gekost, helaas.

   0 likes
 12. Het is net een circus!
  het leven is een groot feest!!!
  Hahahahahahahahahaha!!!!

  2 likes
 13. Hallo luiden, ‘t is 0,01%. Dus waar wachten we nog op? tot het te laat is?
  Dat heeft niks met negativisme te maken. Integendeel. Blijven zwijgen is instemmen, en zelfmoord. Het is weer menens:
  196 Nederlanders werden vermoord, om de concessie van Shell leeg te vegen van de lokale bevolking en grondbezitters. De OVV heeft op 22.1 jl. geconcludeerd dat alleen Kiev MH17 kon neerhalen.
  De Koning en Kabinet weten dit natuurlijk; maar oorlog en genocide op Russen is gewoon een must.

  Erin Brockovich has a map of 10,000 US communities with poisoned water
  http://stateofthenation2012.com/?p=33808
  Dan moet iedereen die voor samenwerking met nazi’s is dit in zich opnemen:
  https://milieudefensie.nl/schaliegas/schaliegas-internationaal/shells-boorplannen-oekraine/wat-zijn-open-basins
  Uitstekende documentaire die werkelijk alle Nederlanders zouden moeten zien. De fascisten zijn nu begonnen met hun 3de ’round up’, slachtingen in Europa.:
  http://trutzgauer-bote.info/2015/05/22/hellstorm-die-deutsche-fassung/
  Het gemak waarmee Rutte en alle fracties gilden om het meest welvarende land van Afrika totaal aan flarden te reten, is een signaal wat hier op de agenda is gezet. Het was zo’n mooi land! Fijn om daar met de mensen te werken. Alles muss kaput. Congo, Rwanda, Kenia, Dafur, Sudan, Ivoorkust, Mali, het M.O.. En nu is Europa aan de beurt. Er om lachen, zal je niet helpen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

premier

Bepalen de media wie premier van Nederland is? ‘Dit nieuws is ziek’

Er circuleert op dit moment een fragment ...

EU

Betekent de uitbraak van het coronavirus het einde van de EU?

Solidariteit is het fundament van de Europese ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.