Buitenland

‘Alles rond de aanslag op Nord Stream blijft strikt geheim wat het kabinet betreft, hoe zou dat nou toch komen?’

Help ons door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!

Het was de Nederlandse inlichtingendienst MIVD die de Verenigde Staten waarschuwde voor plannen om de Nord Stream-gaspijpleiding te saboteren.

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen vroeg demissionair minister van Defensie Ollongren of de Kamer alle documenten van de MIVD kan ontvangen waarin melding gemaakt wordt van de ‘Nord Stream-gasleiding’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Dat kan volgens Ollongren niet. “Dit gelet op de waarborgen die de Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten 2017 bevat over onder meer de wettelijke plicht tot geheimhouding van de werkwijze van de diensten,” schrijft de minister.

Hoe zou dat nou toch komen?

“In het algemeen geldt dat de Kamer over de vertrouwelijke aspecten van het werk van de diensten via de Commissie voor de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CIVD) wordt geïnformeerd,” voegt ze toe.

Van Houwelingen: “Alles rond de aanslag op Nordstream is en blijft strikt geheim wat het kabinet betreft, hoe zou dat nou toch komen?”

Vreemde voorwerpen

Vorig jaar liet de Veiligheidsraad van de VN weten geen onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren naar de sabotage van de gaspijpleidingen.

Zweden stopte begin februari dit jaar met het onderzoek naar de explosies die de pijpleidingen onklaar hebben gemaakt. Later die maand stopte ook Denemarken met het onderzoek naar de Nord Stream-explosies.

Eind 2022 had Zweden bevestigd dat de explosies het gevolg waren van sabotage. Bij de uitgevoerde analyses zijn sporen van explosieven aangetroffen op verschillende ‘vreemde voorwerpen’.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 152 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

75 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
la vérité
la vérité
19 dagen geleden

hadden ze ook niets gezegd als rusland het had gedaan? dan weten we dus heel goed het antwoord !

Hans
Hans
19 dagen geleden

Dan blijft er maar 1 conclusie over: de dader is bekend, en het is dus door deze opstelling overduidelijk wie de dader is, en dat is dus zeker niet Rusland

Greet Resist
Greet Resist
19 dagen geleden

dat maakt dit kabinet verdachte in een complot

Rimuru Tempest
Rimuru Tempest
19 dagen geleden

Ik had het niet anders verwacht; Rutte wil NATO baas worden en een van de 3 letter agentschappen overzees beschuldigen ,gaat natuurlijk niet. En afgezien van de FvD mannen zit er nagenoeg niemand met enige ruggegraat of moreel besef in de Nederiglandse politiek!

Back to top button
75
0
We lezen graag je reactie!x