Great ResetBuitenland

Schaamteloze promotie voor de 15-minutenstad in de media

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!

De media steken de loftrompet over de 15-minutenstad. Die bevordert de levenskwaliteit, maar levert bedenker Carlos Moreno doodsbedreigingen op, schrijft Vrij Nederland op X. De term blijkt voer voor complotdenkers, voegt het opinieblad toe.

De 15-minutenstad schrijft voor dat alle dagelijkse behoeften van een stadsbewoner zich in een straal van een kwartier om hem heen moeten bevinden, per fiets, te voet of het openbaar vervoer. “Dat klinkt niet per se kwaadaardig zou je zeggen. Toch is dat hoe complotdenkers de 15-minutenstad zien,” schrijft (onderzoeks)journalist Caspar van de Poel in een stuk voor Vrij Nederland waar het dedain van afdruipt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png
De bruine hoekjes

Complottheorieën over dit fenomeen zijn volgens hem te vinden in ‘de bruine hoekjes’ van het internet.

Hij noemt psycholoog Jordan Peterson een complotdenker omdat hij zegt dat de 15-minutenstad de opmaat is naar een soort controlemaatschappij.

Ook Forum voor Democratie krijgt dat predicaat opgeplakt omdat de partij de 15-minutenstad ‘een dystopische toekomst’ noemt.

Bredere kritiek

Moreno klaagt dat ‘complotdenkers’ denken dat hij een soort lockdown omwille van het klimaat wil instellen. Hij vermoedt dat het de ‘complotdenkers’ uiteindelijk gaat om privéautobezit.

Er klinkt al langere tijd bredere kritiek, die zich geenszins beperkt tot ‘de bruine hoekjes’. Europarlementariër Christine Anderson (AfD) waarschuwde eerder dat de 15-minutensteden zijn bedoeld om je op te sluiten. “De volgende stap is dat je binnen een bepaald gebied moet blijven en dat je dat gebied maar twee tot drie keer per jaar mag verlaten,” zei ze in gesprek met de krant The Epoch Times.

Wat is volgens het Europarlementslid het doel van de 15-minutenstad? “Alle mensen aan de bedelstaf brengen en tot slaaf maken.”

Dat is de volgende stap

Shyam Batra, die zich kandidaat heeft gesteld voor het burgemeesterschap van Londen, zei in gesprek met IBTimes UK dat je in een 15-minutenstad niet meer in een benzine- of dieselauto kunt rijden en een stekkerauto moet kopen.

“Werken doe je binnen de 15-minutenstad. Er wordt voor je bepaald wat je wel en niet mag eten. Je rekening wordt geblokkeerd als je de regels overtreedt. Dat is de volgende stap,” zei Batra.

Influencer Krissy Rieger, die 240.000 abonnees heeft op YouTube, waarschuwt in meerdere van haar video’s voor 15-minutensteden.

Totale controle

“Pas op, onze bewegingsvrijheid wordt beperkt, ik kan het niet anders uitleggen,” zegt ze. “De bedoeling is het autoverkeer terug te dringen. We worden aangespoord binnen ons gebied te blijven en camera’s houden onze nummerborden in de gaten. We worden opgesloten in zones en bewaakt door camera’s.”

Ook onderzoeksjournalist Ernst Wolff waarschuwt voor de 15-minutensteden. “Kleine stukjes rijden is nog wel oké. Maar als je in de auto stapt en een paar honderd kilometer rijdt, dan kom je in de CO2-val en wordt je CO2-footprint afgenomen. Dat moet je dan ergens gaan terugbetalen en je kunt geen kant op.”

“Wie met wie contact heeft gehad, waar en wanneer, dat wordt allemaal opgeslagen en kan real time worden gedeeld met welke instantie dan ook. De 15-minutenstad heeft alles in zich voor totale controle,” aldus Wolff.

Dat is waar ze naartoe willen

Politicus Nigel Farage wijst erop dat lage- en zero-emissiezones ‘slechts het begin’ zijn. Hij zegt dat in Groot-Brittannië haast wordt gemaakt met de 15-minutensteden, die volgens hem bedoeld zijn om ons in onze wijk te houden.

Tezamen met onder meer een digitaal ID en digitaal geld gaan ze ervoor zorgen dat elke auto een soort zwarte doos krijgt met gps-technologie. Ze zullen elke kilometer die we rijden gaan belasten. Dat is waar ze naartoe willen, waarschuwt Farage.

Dit staat allemaal klaar

“Geen contant geld meer, één druk op de knop, en ziedaar de CBDC,” zei advocaat W. Scott McCollough. “Eén druk op de knop en je kunt de winkel niet meer in. Eén druk op de knop en er staat een politieagent achter je als je buiten je 10-, 11- of 15-minutenstad komt.”

“Dit staat allemaal klaar,” benadrukte de advocaat. “Het is er. Ze hebben het getest tijdens de pandemie.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 150 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

141 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
2 maanden geleden

De media steken de loftrompet over de 15-minutenstad?

WIE in hemelsnaam zou de reguliere media nog geloven?

ALLE reguliere media zijn in handen van degenen, die helaas nog even de touwtjes in handen houden.

Dus ALLES, wat je daar (mits je dat überhaupt nog leest) moet je simpelweg 180 graden draaien. Oftewel, alles wat JA is, is in feite NEE.

Iedereen, die ook maar een enkele hersencel heeft, kan hier toch werkelijk niets positiefs in vinden?

Althans, dat zou je toch denken.

Ieder mens is, wat mij betreft, een VRIJ mens. En dan bedoel ik natuurlijk heus niet, dat je maar kunt doen en laten, zoals het jou goed dunkt.

Er zijn natuurlijk altijd belangrijke dingen, waar je je aan moet houden.

Ik ben 75 jaar en heb mij altijd gehouden aan NORMALE wetten.

Maar wat er NU in een soort sneltreinvaart op ons af komt, daar ga ik, zeker weten, NOOIT mee akkoord.

Het idee alleen al, dat je dus op een plek zou komen te wonen, waar je niet verder mag komen dan de afstand, die je kunt afleggen in 15 MINUTEN.

Toch vraag ik mij af, hoeveel mensen er inmiddels al zó gemanipuleerd zijn, dat ze hier vrijwillig aan zullen gaan meedoen.

Als ik even kijk, hoe gemakkelijk ze zo’n 4 jaar geleden mensen zo ver konden krijgen, om een experimentele gentechinjectie te gaan halen, dan houd ik mijn hart vast.

Mijn man en ik zullen ons in ieder geval blijven verzetten om ons te laten opsluiten.

Wij zijn als vrije mensen geboren en zullen er ALLES aan doen om als vrije mensen deze wereld te verlaten.

M.Bentoéra
M.Bentoéra
2 maanden geleden

15minutengetto’s zijn het. Alles is er slecht aan. En Rutte werkt mee om de bevolking tot slaaf te maken van het totalitaire WEF systeem.

King of light
King of light
2 maanden geleden

Carlos Moreno heeft het misschien in zijn eigen ideeën het allemaal mooi uitgedacht, maar de Puppetmasters achter de schermen denken daar toch heel anders over. Je ziet nu al voorbereidingen die je het steeds moeilijker maken om te gaan en staan waar je wil. Hele wijken zijn al haast onbereikbaar geworden door afsluitingen. Op visite gaan kost je 3 kilometer omrijden in totaal dus 6. Ja de Amsterdamse Groen Goeroes van B&W hebben het goed voor elkaar. Maar aan alle shit die veroorzaakt auto, motor en brommer debielen wordt niks gedaan. Politie is ver te zoeken.

Margie
Margie
2 maanden geleden

Nooit van ze leven ga ik een een 15 min .stad wonen. En ik laat me niet controleren. En die media, laat ze maar kapot gaan. De leugenaars.

Back to top button
141
0
We lezen graag je reactie!x