Mens en Dier

Tunahan Kuzu maakt Hugo de Jonge boos: ‘Waar moeten we hem eigenlijk voor bedanken?’

Help mee door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Dit is misschien het laatste debat met Hugo de Jonge over het coronabeleid. En als dat niet zo is: van sommige mensen neem je graag twee keer afscheid, zei Tunahan Kuzu (Denk) woensdag in de Tweede Kamer.

“Daar hoort normaal gesproken ook een bedankje bij. Maar moeten we hem bedanken voor de crisisaanpak? Daarin heeft hij faliekant gefaald. De vrijheid van mensen is ingeperkt, ondernemers zitten in onzekerheid, jongeren hebben een burn-out,” aldus Kuzu.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

“Moeten we hem bedanken voor de eenduidige communicatie? Nou, er zijn talloze voorbeelden van dat deze minister de ene keer zus en de andere keer zo zei, bijvoorbeeld over de vaccinatieplicht. Vaccinatie zou altijd vrijwillig zijn en je zou nooit hoeven bewijzen dat je gevaccineerd bent,” zei het Kamerlid.

Enorme tweedeling

“Moeten we hem bedanken voor het uitstekende testbeleid? Nou, dat ging eigenlijk ook niet zo goed. Moeten we hem bedanken voor de avondklok? Onze beste modelleurs van de wereld hadden voorspeld dat het zou leiden tot 10 procent minder besmettingen. Maar dat bleek achteraf niet waar te zijn. Moeten we hem dan bedanken voor het bron- en contactonderzoek? Dat ging ook helemaal fout,” somde Kuzu op.

“Moeten we hem bedanken voor de vaccinatiestrategie? Aan het begin stond Nederland helemaal onderaan het lijstje. De vaccinatie kwam laat op gang en toen de vaccinatie op gang kwam, zou er geen drang zijn, maar we zien nu dat dat in de praktijk wel zo is. Moeten we hem dan bedanken voor de boostercampagne? Daarbij lopen we ook achterop. Moeten we hem bedanken voor de QR-samenleving en de coronapas? Ook niet, zie de enorme tweedeling in de samenleving. Dan vraag je je af: waar moeten we hem eigenlijk voor bedanken?” vroeg hij.

Niet veel van terug kunnen zien

Laat mij duidelijk zijn. Ook al twijfel ik niet aan de inzet van deze minister – hij heeft veel uren gemaakt – we hebben er niet veel van terug kunnen zien. Toch verdienen ministers die vertrekken een bedankje. Ook al zou ik niet weten waarvoor, Hugo, bedankt, aldus Kuzu.

4.8 110 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

129 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
sterk
sterk
2 jaren geleden

Welke andere gek krijgen we terug voor Hugo Clown? Kaag?

Annette
Annette
2 jaren geleden

Een absoluut uitstekend betoog van Tunahan Kuzu. Mijn complimenten. Hij slaat alle spijkers op zijn kop.

Hugo de Jonge, als opvolger van Bruno Bruins, heeft vanaf het moment dat hij het stokje overnam, geblunderd.

En dan te bedenken, dat zo’n super blunderaar ook nog eens méér dan anderhalf jaar rustig door kon gaan met zijn geblunder.

Niemand, maar dan ook niemand heeft hem ook maar op enig moment kunnen stoppen.

Dat komt natuurlijk, omdat Hugo niets anders heeft gedaan dan exact de bevelen opvolgen van de “grote” baas Klaus Schwab van het World Economic Forum.

Kijk…. WIJ vinden met z’n allen dat hij alles verkeerd heeft gedaan, maar de andere kant vindt dat hij natuurlijk uitstekend werk heeft verricht.

Hij en zijn maatje Mark Rutte zijn er toch maar in geslaagd om zo’n 80% van de Nederlandse bevolking dusdanig te manipuleren en te indoctrineren, dat zij als bange willoze schapen alles hebben gedaan, wat hun werd bevolen.

Dus Tunahan kan wel roepen, dat Hugo de grootste blunderaar aller tijden is, maar het is maar net van welke kant je het bekijkt.

Het is natuurlijk ook best opvallend, dat er in de afgelopen decennia genoeg politici hun biezen konden pakken voor heel wat mindere delicten. Dat was natuurlijk nog in de tijd dat er nauwelijks politieke invloed van buiten onze landsgrenzen was. Althans voor ons niet zichtbaar.

Als wij dan gaan kijken wat er NU weer voor een kabinet komt, dan kan je het niet anders noemen dan de zoveelste “freak show”.

Te gek voor woorden, dat dezelfde partijen met misschien een paar andere poppetjes weer de leiding van ons land krijgen.

En dan te bedenken dat er miljarden naar de zwendel wat betreft het “klimaat” gaan, maar dat er structureel 4,5 miljard moet worden bezuinigd op de zorg.

Je hoeft niet veel fantasie te hebben om te bedenken, dat Nederland qua gezondheidszorg straks op een lager peil komt te staan dan het eerste de beste Afrikaanse land.

Avax
Avax
2 jaren geleden

Mooi gezegd Kuzu zo is het. Waarom zouden wij deze moordmachine moeten bedanken.Er komt nu nog veel werk te doen om hem voorgoed achter de tralies te krijgen! Heeft ons willens en wetens vergiftigd. Deze ClauSSwaab pion heeft ons arrogant staan uitlachen en voor dom versleten tijdens zijn voordrachtjes, alsof we kleine kinderen zijn. Hier kom je niet zomaar langs met een ‘aftreden’ en je zakken ff te hebben gevuld. Smeerpijp is het!

Marian
Marian
2 jaren geleden

Hugo bedankt: Voor alles wat je ons hebt afgenomen, vrijheid, sport, horeca, vrienden en familie leden. Ja Hugo heeft zijn best gedaan. Zelfs de begrafenisondernemer draait overuren. Nu komen de boeren aan de beurt en de rest van de ondernemers. Dit is een klusje voor de opvolger van Hugo

Back to top button
129
0
We lezen graag je reactie!x