Archeologie

Wat is er gebeurd met de verzonken stad voor de kust van Cuba?

Help ons door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In 2001 vonden Canadese wetenschappers voor de westkust van Cuba resten van een 6000 jaar oude stad. De restanten werden met behulp van moderne sonarinstallaties aangetroffen op een diepte van maar liefst 650 meter, meldde de BBC destijds.

De eerste aanwijzingen voor het bestaan van een verzonken stad kwamen een jaar eerder aan het licht. Nader onderzoek wees op resten van granieten bouwwerken in onder meer de vorm van piramides. In januari 2002 begon een grootschaliger onderzoek naar de stad, vlak bij het schiereiland Guanahacabibes.

Er was veel aandacht voor de ontdekking. ‘Atlantis gevonden in Cuba’ en ‘Verloren stad in de Caraïben ontdekt’, kopten de kranten. De vondst trok ook de aandacht van de overheid, musea en National Geographic, die allemaal beloofden de sonarbeelden te bestuderen. We zijn inmiddels 13 jaar verder en weten eigenlijk nog net zo veel als toen.

Wat is er gebeurd met de verzonken ruïnes in Cuba? Zijn ze ooit onderzocht? En waarom is het al die tijd stil gebleven? De stad werd ontdekt door Pauline Zalitzki en haar man Paul Weinzweig, de eigenaars van het Canadese bedrijf Advanced Digital Communications (ADC).

Het bedrijf was door de Cubaanse overheid ingehuurd om de kustwateren te verkennen. Voor de kust van Cuba zijn in het koloniale tijdperk honderden schepen gezonken. De scheepswrakken bevatten naar verluidt vele schatten.

In juli 2001 keerde het tweetal samen met geoloog Manuel Iturralde van het Nationaal Historisch Museum van Cuba terug naar het gebied. De bouwwerken werden gefilmd met een onderwaterrobot. Ze bestonden uit granieten blokken van 2,5 bij 3 meter. Sommige blokken waren op elkaar gestapeld, terwijl andere verspreid over de bodem lagen.

Wat is er gebeurd met de verzonken stad voor de kust van Cuba?Zalitzki zei dat ze dacht aan de ruïnes van een verzonken stad, maar wilde zonder verder bewijs geen conclusies trekken. Iturralde schatte dat het ongeveer 50.000 jaar moet hebben geduurd voordat de bouwwerken naar een diepte van 650 meter zijn gezonken. In die tijd waren er nog geen culturen bekend die dergelijke bouwwerken konden maken, aldus de geoloog.

Zalitsky en Weinzweig wilden de ruïnes niet vergelijken met de verloren stad Atlantis. “Dat verhaal is een mythe,” zei Zalitsky. “Wij hebben waarschijnlijk overblijfselen gevonden van een lokale cultuur die ooit op een 160 kilometer lange landbrug tussen het Mexicaanse schiereiland Yucatán en Cuba leefde.

Iturralde verwees naar een lokale legende van de Maya’s en de inheemse yucatecos die spreekt over een eiland dat werd bewoond door hun voorouders en uiteindelijk werd verzwolgen door de golven. Desalniettemin sloot de geoloog niet uit dat de rotsformaties kunnen zijn gevormd door moeder natuur.

Vreemd genoeg is er niets bekend over onderzoeken naar de ruïnes na 2001. Ook de media hebben er nagenoeg niets meer over gepubliceerd. Sommigen vermoeden dat cruciale informatie over de vondst wordt achtergehouden. Anderen menen dat experts er simpelweg niet van overtuigd waren dat Zalitsky daadwerkelijk een verzonken stad had ontdekt.

[Ancient Origins]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Max
Max
8 jaren geleden

Als deze verzonken stad daadwerkelijk bestaat, is het voor iedereen duidelijk waarom dit geen aandacht van de wetenschap of massamedia krijgt.

Matty Janssen
Matty Janssen
8 jaren geleden

ik denk dat op een diepte van 650 meter,

een duiker plat gedrukt zal worden dus de foto past niet bij het artikel.

Red Skywalker
Red Skywalker
8 jaren geleden

Lees het boek ‘Onderwereld’ van Graham Hancock. Dikke pil, maar vertelt meer over gezonken beschavingen ten gevolge van de afloop van de ijstijd. Cuba wordt er ook reeds in genoemd.

Eliisa
Eliisa
8 jaren geleden

Er zijn meerdere boeken die schrijven over de watervloed over de wereld ongeveer 3000 voor christus. Zelfs de Bijbel beschrijft het. het zou dus ook 5000 jaar geleden kunnen zijn geweest. De tijd waarin de Bijbel beschrijft van de geweldigen uit die tijd.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

7
0
We lezen graag je reactie!x