Buitenland

Ex-FBI’er: “Couppoging Turkije bekokstoofd door CIA en Gülen, echte staatsgreep moet nog komen”

Help door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De couppoging in Turkije is bekokstoofd door de Amerikaanse inlichtingendienst CIA en Gülen. Dat zegt ex-FBI-medewerker en inlichtingenanalist Sibel Edmonds. Ze voegt toe dat de couppoging slechts een opmaat is naar de werkelijke staatsgreep.

Al in 2015 voorspelde Edmonds dat er een couppoging aan zat te komen in Turkije en dat er meer terreuraanslagen gepleegd zouden worden in het land. Via Operatie Gladio zullen de heersers de macht uit handen nemen van de door het volk gekozen regering, aldus Edmonds.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Ze zei dat er ook gebruik wordt gemaakt van psychologische oorlogvoering: “We zagen een tweet voorbij komen over Erdogan die rond zou vliegen en geen toestemming zou krijgen om te landen in Istanboel en asiel zou aanvragen in Duitsland. Dit had alle kenmerken van psychologische oorlogvoering,” zei ze.

Desinformatie

Kyle Griffin van MSNBC twitterde dat president Erdogan asiel zou aanvragen in Duitsland. Hij baseerde zich op een legerbron. Twitteraars die hem vroegen wie zijn bron was, werden geblockt. Ook de tweet, die op het moment van de couppoging veel aandacht kreeg, werd verwijderd, aldus de inlichtingenanalist.

Edmonds: “Dit is een klassiek geval van psychologische oorlogvoering. Facebook en Twitter worden vooral gebruikt door inlichtingendiensten om een coup te laten slagen door desinformatie te verspreiden.”

Oefening

Ze legde uit dat de Turkse politiemacht en rechterlijke macht in de afgelopen 25 jaar zijn geïnfiltreerd door mensen die banden hebben met de CIA en de Gülenbeweging. Ze denkt dat de couppoging slechts een oefening was om te kijken hoe het volk zou reageren en dat de echte coup nog moet komen.

“De echte coup komt nog. Het Turkse volk moet waakzaam blijven,” zei ex-FBI’er. “We weten dat de daders bij de NAVO, CIA en Gladio B zitten. Misschien moeten de Turken de Amerikaanse ambassade maar ontruimen, inclusief de CIA-agenten die deze coup regisseerden en ze het land uitschoppen.”

[Dutch Turks]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Martijn1205
Martijn1205
7 jaren geleden

hahahahahaha wat een geweldige bron!!
En laren we hopen dat de echte coup nog komt en slaagt, allejezus wat een achterlijk volk als je achter zo’n man als Erdogan gaat staan…

Johny
Johny
7 jaren geleden

Misschien was het een test van de NAVO om te zien hoe loyaal de Turken (leger) aan de NAVO zijn. Ze hebben hun antwoord.

emka
emka
7 jaren geleden

lol.
Google die vrouw eens.
A: het werk dat ze deed bij de FBI was vertaalwerkzaamheden, niet echt betrokken bij ’the real deal’ zou ik zeggen.
B: ze is Turks; derhalve neem ik het maar met een korrel zout wat die dame te vertellen heeft. Tegenwoordig heeft bijna iedere Turk een plank voor z’n hoofd wat meneertje Erdogan aangaat.
C: ze zoekt overal een complot achter.

Jammer, helaas, doorlopen!!

Vinni
Vinni
7 jaren geleden

Wat een flutartikel… Iedereen weet inmiddels dat Erdogan de coupe geregisseerd heeft om alle macht in Turkije naar zich toe te trekken.

Er komt geen volgende coupe, dream on!

Erdogan heeft 1 doel, en dat is het herstel van het Ottomaanse rijk.

Back to top button
32
0
We lezen graag je reactie!x