Binnenland

Ruimen aannemers gedumpte rommel op snelwegen niet op vanwege intimidatie? ‘Het zit anders in elkaar’

Help mee door dit artikel met anderen op je socials te delen!

Aannemers die door Rijkswaterstaat zijn gevraagd de gedumpte rommel op snelwegen op te ruimen, zouden daar niet mee beginnen omdat ze geïntimideerd worden. Volgens Rijkswaterstaat gaat het landelijk om ‘meerdere aannemers’.

Landbouwminister Henk Staghouwer veroordeelde ‘het intimideren van bedrijven die opruimwerkzaamheden verrichten’ ten zeerste.

Eén bedrijf zei in gesprek met Omrop Fryslan dat de vork anders in de steel zit. Het bedrijf Kieftenburg Transport werd door Rijkswaterstaat gevraagd om de A32 op te ruimen. “Het zit anders in elkaar. Wij werken voor hele grote aannemers door Nederland heen en die aannemers werken weer voor Rijkswaterstaat. Die hebben een contract dat ze de boel moeten opruimen,” zei eigenaar Marcel Kieftenburg tegen Omrop Fryslan.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Dit kan zo niet langer doorgaan

Hij voegde toe dat hij niet wist wat er precies aan de hand was toen hij naar de A32 werd gestuurd. “Toen ik hoorde dat ze bezig waren om dat van die boeren op te ruimen, heb ik het per direct stilgezet, want ik ben het met de boeren eens,” benadrukte Kieftenburg.

“Nederland moet wakker worden,” zei hij. “Dit kan zo niet langer doorgaan.”

Kieftenburg zei dat de overheid het zelf mag opruimen. “Zet het leger maar in, maar niet de mensen en de burgers. De burgers moeten wakker worden. Het gaat zo niet langer. Als ze weer bellen, wordt er niet geholpen. Absoluut niet.”

Opruimers steunen de boeren

“Wat een fake news in de media weer vandaag. Rommel langs de snelweg zou niet opgeruimd worden vanwege bedreigingen door de boeren. Maar de opruimers steunen de boeren en werken hier niet aan mee. Zal me niets verbazen als veel agenten er net zo over denken,” zegt journalist Joost Niemoller.

Oud-verpleegkundige Marga Bult schrijft: “Gaat lekker in Nederland met wat wij als volk te horen krijgen via de media. Fake news. Hoezo dreigtelefoontjes? De vork zit totaal anders in de boerensteel.”

Ook betwijfelen veel mensen of de boeren zelf rommel dumpen op de snelwegen. “Nu zit ik in heel wat boeren-appgroepen, maar in geen enkele groep is te herleiden wie de aanstichters van de rommel op de snelwegen zijn. Wel lees ik dat niemand een idee heeft wie het doet en dat het ‘wilde acties’ zijn. Ik begin een vermoeden van opzet te krijgen,” reageert journalist Annelies Strikkers.

Ze hoorden niet bij ons

Op Facebook circuleert daarnaast een bericht van ene Maik, die opruimwerkzaamheden op en rond snelwegen verricht. Hij claimt dat ‘Romeo’s en andere Rutte-aanhangers bewust autobanden en rommel op de snelwegen gooien en in de fik steken om de boeren in een kwaad daglicht te zetten’.

Tijdens de boerenprotesten bij Stroe en Kootwijkerbroek eind vorige maand werden boeren verrast door een onbekend groepje dat dicht bij de snelweg autobanden in brand stak. “Dat ging razendsnel en fikte binnen een minuut, maar ze hoorden niet bij ons. We kenden ze ook niet,” zei een jonge boerin tegen de Barneveldse Krant.

4.8 133 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
105 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tanya
Tanya
8 maanden geleden

Ik wist het weer wel dat het anders was

mark
mark
8 maanden geleden

Laat Amerika maar komen hahahah..!

lone
lone
8 maanden geleden

iid jullie WEF slaafjes in den Haag – jullie zijn ZELF met die Romeo tactieken begonnen : niemand gelooft meer dat jullie de zaak NIET opstoken .

Anne
Anne
8 maanden geleden

Dat bedoel ik maar. De boeren de schuld geven. 🤮🤮🤮 Ik kijk nooit geen MSM. Allemaal FAKE NEWS.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

105
0
We lezen graag je reactie!x