Binnenland

Café Weltschmerz dreigt YouTube-kanaal te verliezen: ‘Keiharde censuur’

Help door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

YouTube heeft opnieuw een video verwijderd van Café Weltschmerz. “We mogen twee weken geen nieuwe video’s uploaden en dreigen het hele YouTube-kanaal te verliezen als we nog één keer de ‘communityrichtlijnen’ schenden,” reageert het platform in de Weltschmerz Gazet.

“De censuur die op dit moment wordt uitgeoefend door YouTube en andere social media-kanalen – zoals LinkedIn – is zeer zorgwekkend. De wereld van de social media, die zo belangrijk is geworden in onze maatschappij, is vergelijkbaar geworden met een land als China: je mag best filmpjes delen van je huisdieren, maar kritiek uitoefenen op het overheidsbeleid is taboe,” zeggen de mensen achter het kanaal.

YouTube heeft video’s van Weltschmerz verwijderd omdat ze ‘misleidende medische informatie’ zouden bevatten. Op het kanaal verscheen onder andere een interview met vaccinexpert Roger W. Koops, die betrokken was bij de ontwikkeling van het poliovaccin en pogingen om een aidsvaccin te maken. Koops zei het coronavaccin een ‘onnodige vorm van geldverspilling’ te vinden. Hij zei ook dat mondkapjes zinloos en zelfs schadelijk zijn, en sprak zich kritisch uit over Bill Gates. Het duurde niet lang voordat YouTube de video verwijderde. Eerder haalde de videosite filmpjes van hoogleraar Pierre Capel en huisarts Rob Elens offline.

Niet het enige kanaal

Café Weltschmerz zegt zich te gaan verplaatsen naar alternatieve kanalen en platforms. Daarnaast zijn alle video’s van het medium te zien op de eigen website.

Weltschmerz is niet het enige kanaal dat het slachtoffer is geworden van censuur. “Er is een keiharde informatie-oorlog aan de gang.” Eerder werd het kanaal van Lange Frans verwijderd door YouTube. Hij had bijna 100.000 abonnees. Robert Jensen – 116.000 abonnees – keerde de filmpjessite onlangs de rug toe vanwege de toenemende censuur. “Ze zijn aan het f*cken met onze video’s en dat doen ze al een tijd,” zei Jensen. “In dit tijdperk van censuur gaan ze steeds verder. Wat dat betreft f*cken ze met de verkeerde persoon. Het is klaar met YouTube.”

5 42 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
42 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Zohra
Zohra
1 jaar geleden

Zij kunnen hun video’s delen op http://www.deeljevideos.nl het censuurvrije videoplatform van Nederlandse bodem, onderdeel van het eveneens censuurbije socialmedia platform http://www.vriendenplek.nl, zijn zijn daar van harte welkom!

Henk
Henk
1 jaar geleden

We kunnen wel blijven klagen maar…

Wanneer staan we met millioenen tegelijk op om de gehele regering af te zetten?
Niets anders dan leugens en bedrog.
Qua You Tube…
In Nederland staat ergens een heel groot Server location van Google.
Laten we daar met z’n allen zorgen dat die servers gewoon in zijn geheel tot de grond toe afbranden.

Ik ben een vreedzaam persoon, maar uit ervaring weet ik dat woorden en protest songs niet werken tegen bedrog en tirany.
Enkel met de harde hand is een einde aan deze corrupte rotzooi mogelijk.

Ana
Ana
1 jaar geleden

En dan durven de politiek nog te beweren dat er vrijheid en democratie is? Allen voor het elite groepje, maar het volk wordt zwaar onderdrukt, gediscrimineerd en vernederd. Schandalig!

Rufus
Rufus
1 jaar geleden

Sensuur is schandalig en motiveerde net meer.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

42
0
We lezen graag je reactie!x