Homepagina » Buitenland » Amerikaanse hulp valt in handen van terroristen. Deze analisten trekken aan de bel
Amerikaanse hulp valt in handen van terroristen. Deze analisten trekken aan de bel

Amerikaanse hulp valt in handen van terroristen. Deze analisten trekken aan de bel

Analisten hebben gewaarschuwd dat de door Amerika gesteunde rebellen in Syrië vaak overlopen naar terreurgroepen.

Onlangs kwam naar buiten dat het Pentagon van plan is om zo’n 300 miljoen dollar te investeren in een leger in Syrië met 60.000 manschappen.

Edmund Ghareeb van de American University in Washington merkte op dat dit niets te maken heeft met het bestrijden van terrorisme.

Geen wettelijke basis

“Groepen die in het verleden Amerikaanse hulp kregen werden uiteindelijk overgenomen of verslagen door radicale groepen in Syrië,” zei Ghareeb.

“Andere liepen over naar extremistische groeperingen en namen hun wapens mee,” voegde hij toe.

Schrijver Nicolas J.S. Davies zei dat er geen wettelijke basis is voor de ‘vijandige Amerikaanse militaire aanwezigheid in Syrië’.

Verdeeld

“Ze willen het land verdeeld houden,” zei hij. “De VS en de CIA hebben alleen maar extremisten gesteund.”

Hoewel de VS claimt terrorisme te bestrijden in Syrië, is het enige gebied waar IS nog invloed heeft, in handen van de Amerikanen en hun bondgenoten, aldus professor Daoud Khairallah van de Georgetown University in Washington.

Steun

“Je begint je af te vragen of ze misschien steun krijgen van de Amerikanen,” zei hij.

Moskou heeft herhaaldelijk vraagtekens gezet bij de Amerikaanse plannen, vooral omdat de Amerikaanse aanwezigheid in Syrië illegaal is.

Het Russische leger waarschuwde vorige maand dat het de VS vooral te doen is om de grondstoffen in Syrië.

Foto: Wikimedia Commons

[RT]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Eksegese schreef:

  Zonder Amerika geen terreur !

  13 likes
  • Gezinusk schreef:

   Eksegese,

   Het is eigenlijk te gek voor woorden wat Wall Street en Washington DC allemaal uitvreten en uitgevreten hebben. Enige tijd geleden meldde trendwatcher Gerald Celente dat de rijkste man ter wereld, Jeff Bezos van Amazon.com ook een prijs verdient vanwege het enorme aantal plantages dat zijn bedrijf in de wereld bezit.

   Ook over Noord Korea had Celente nog wat te melden. Het land die door Amerika gedemoniseerd word als een groot gevaar voor de wereld schijnt een kleinere populatie te hebben dan de staat Texas met een bruto nationaal product die gelijk staat aan de Staat Virginia!

   6 likes
   • eksegese schreef:

    Exact Gezinusk, precies dat land en regiem waar wij het hielen likkend schoothondje van zijn. Het land en regiem waar wij alles klakkeloos van aan- en overnemen. Het is hetzelfde als de duivel aanbidden als je het mij vraagt, hetzelfde als de duivel vrij baan verschaffen waar maar mogelijk. Ik kots er van !

    1 likes
    • Gezinusk schreef:

     Eksegese,

     Ja wat dat betreft mag je hopen dat de Nederlandse bevolking verstandig genoeg is op woensdag 21 maart en massaal tegen de sleepwet stemt.

     Mijn reactie heb ik al geplaatst onder ”De grote zuivering is begonnen. Lees en huiver: zo veegt de gedachtenpolitie het internet schoon”, echter kan ik mijn reactie hier nogmaals plaatsen op een reactie van weg met ons, omdat ik vind dat het belangrijk is.

     ”Die sleepwet spoort voor geen meter natuurlijk en ben tegen dergelijke maatregelen. Al is het maar dat veel onderzoekers geen toegang kregen of gewoon de toegang werden ontzegt. Het zegt ook veel over de democratische toestand waar we in leven.

     Overheidsinstanties als het Amerikaanse FOIA, het ‘Freedom of Information Act’ waar volgens de Amerikaanse wet documenten na een x aantal jaren verjaard zouden moeten zijn om publiekelijk te maken gebeurde niet. Zij kregen geregeld te maken met dit soort praktijken;

     http://www.thetorturereport.org/sites/default/files/images/day14(1).jpg

     Het wekte ook des te meer argwaan bij onderzoekers dat ze het naar buiten brachten waaronder Jim Marrs en Antony C. Sutton. Zo werd Antony Sutton naar eigen zeggen (en dit interview staat nog op Youtube) verwijderd van de Hoover Institute, Stanford University door CIA types, en kreeg hij geen toegang meer tot de Sterling Bibliotheek op het universiteitscomplex van Yale.

     Sutton verklaarde nadien dat in een open samenleving ook daadwerkelijk alles open zou moeten zijn maar dat hij meer te maken had met gesloten deuren.”

     1 likes
     • eksegese schreef:

      Ik kan alleen maar hopen Gezinusk, dat mensen massaal tegen die sleepwet zullen stemmen. Dat zal voor de zoveelste keer zijn dat ze door de mand vallen als ze het weer negeren of onder een andere naam nog gewoon door laten gaan. Misschien worden mensen een keer wakker en gaan ze inzien dat we ons op de drempel bevinden van een digitale gevangenis.

      1 likes
 • weg met ons schreef:

  En wanneer laat Trump zien dat hij de handen schudt met Assad? Hij zou wel een Noord-Koreaanse leider willen ontmoeten, maar wat is er mis met Assad? En Noord-Korea was toch volgens de mainstream media goed bevriend met Syrië? En levert zelfs gifgas en wapens aan Syrië en nu opeens peace brother?…

  Het land Syrië onder Assad was vredig en ging zelfs voorspoedig, net als Libië. Maar de pseudo joden/zionisten, de vriendjes van de VS was dat schijnbaar een doorn in het oog en moet het MO onder controle komen van de Bilderberg leden en de fam. Rothschild en Rockefeller.

  Lekker simpel om je opponenten en daarbij onschuldige burgers af te maken en zo de macht te vergroten in andere landen Daarom wil men ons natuurlijk ook brainwashen met het idee dat de wereld van iedereen is, en dan vooral van de VS. Het mag nu toch wel duidelijk zijn hoe de VS zijn smerige zaakjes doet, met leugens, list, bedrog en moord. Met proxy legers en rebellen, het maakt voor de VS, het beest, niet uit hoe het gaat, zolang het veroveren en onder controle brengen van landen met moorden en bezetten maar doorgaat en voortschrijdt.

  Het leert iets ook totaal fouts en geeft het krankzinnige signaal af dat alles maar kan en mag, want mocht je als doorsnee mens niet je zin krijgen en ergens niet kunnen winnen, dan breng je toch gewoon je tegenstander om. Dat schijnt heel normaal te zijn, want de VS is sltijd nog een voorbeeldland van hoe het moet gaan in de wereld en dat moet iedereen goedkeuren. En zo weet de macht al vele jaren ongestoord zijn gang te gaan. Maar de Janlul van burger moet in het gareel lopen van de wet en regelgeving, eant anders gaat men heel onplezierig kennis maken met de sterke arm der wetgevers en zal men er van lusten….Maar de VS en hun EU onderdanige psychopaten mogen zelfs met fysieke/praktische steun en belastiggeld van de EU/NL wetgever er lustig op los moorden en geven elkaar daarvoor zelfs WC-eend vredesprijzen…Zouden burgers in NL doen wat de VS, ISR en de EU doen, dan was half NL al kapot en omgebracht en dan kregen de overgebleven burgers die het hardst hadden gelogen en gemoord een vredesprijs. Zeg maar zoiets als wat (huur)soldaten voor moord en doodslag in vreemde landen ook krijgen.

  12 likes
 • Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  Dat is nou toevallig ?! Of niet ?!

  0 likes
 • x

  Check Also

  new york times

  New York Times pakt uit: ‘UFO’s geborgen die niet op aarde zijn gemaakt’

  Een geheime eenheid binnen het Pentagon die ...

  pentagon

  Pentagon doet in Kazachstan onderzoek naar bioterrorisme (ook corona)

  Wetenschappers van het Pentagon doen in Kazachstan ...

  >