Buitenland

Amerikaanse hulp valt in handen van terroristen. Deze analisten trekken aan de bel

Help door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Analisten hebben gewaarschuwd dat de door Amerika gesteunde rebellen in Syrië vaak overlopen naar terreurgroepen.

Onlangs kwam naar buiten dat het Pentagon van plan is om zo’n 300 miljoen dollar te investeren in een leger in Syrië met 60.000 manschappen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Edmund Ghareeb van de American University in Washington merkte op dat dit niets te maken heeft met het bestrijden van terrorisme.

Geen wettelijke basis

“Groepen die in het verleden Amerikaanse hulp kregen werden uiteindelijk overgenomen of verslagen door radicale groepen in Syrië,” zei Ghareeb.

“Andere liepen over naar extremistische groeperingen en namen hun wapens mee,” voegde hij toe.

Schrijver Nicolas J.S. Davies zei dat er geen wettelijke basis is voor de ‘vijandige Amerikaanse militaire aanwezigheid in Syrië’.

Verdeeld

“Ze willen het land verdeeld houden,” zei hij. “De VS en de CIA hebben alleen maar extremisten gesteund.”

Hoewel de VS claimt terrorisme te bestrijden in Syrië, is het enige gebied waar IS nog invloed heeft, in handen van de Amerikanen en hun bondgenoten, aldus professor Daoud Khairallah van de Georgetown University in Washington.

Steun

“Je begint je af te vragen of ze misschien steun krijgen van de Amerikanen,” zei hij.

Moskou heeft herhaaldelijk vraagtekens gezet bij de Amerikaanse plannen, vooral omdat de Amerikaanse aanwezigheid in Syrië illegaal is.

Het Russische leger waarschuwde vorige maand dat het de VS vooral te doen is om de grondstoffen in Syrië.

Foto: Wikimedia Commons

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eksegese
Eksegese
6 jaren geleden

Zonder Amerika geen terreur !

weg met ons
weg met ons
6 jaren geleden

En wanneer laat Trump zien dat hij de handen schudt met Assad? Hij zou wel een Noord-Koreaanse leider willen ontmoeten, maar wat is er mis met Assad? En Noord-Korea was toch volgens de mainstream media goed bevriend met Syrië? En levert zelfs gifgas en wapens aan Syrië en nu opeens peace brother?…

Het land Syrië onder Assad was vredig en ging zelfs voorspoedig, net als Libië. Maar de pseudo joden/zionisten, de vriendjes van de VS was dat schijnbaar een doorn in het oog en moet het MO onder controle komen van de Bilderberg leden en de fam. Rothschild en Rockefeller.

Lekker simpel om je opponenten en daarbij onschuldige burgers af te maken en zo de macht te vergroten in andere landen Daarom wil men ons natuurlijk ook brainwashen met het idee dat de wereld van iedereen is, en dan vooral van de VS. Het mag nu toch wel duidelijk zijn hoe de VS zijn smerige zaakjes doet, met leugens, list, bedrog en moord. Met proxy legers en rebellen, het maakt voor de VS, het beest, niet uit hoe het gaat, zolang het veroveren en onder controle brengen van landen met moorden en bezetten maar doorgaat en voortschrijdt.

Het leert iets ook totaal fouts en geeft het krankzinnige signaal af dat alles maar kan en mag, want mocht je als doorsnee mens niet je zin krijgen en ergens niet kunnen winnen, dan breng je toch gewoon je tegenstander om. Dat schijnt heel normaal te zijn, want de VS is sltijd nog een voorbeeldland van hoe het moet gaan in de wereld en dat moet iedereen goedkeuren. En zo weet de macht al vele jaren ongestoord zijn gang te gaan. Maar de Janlul van burger moet in het gareel lopen van de wet en regelgeving, eant anders gaat men heel onplezierig kennis maken met de sterke arm der wetgevers en zal men er van lusten….Maar de VS en hun EU onderdanige psychopaten mogen zelfs met fysieke/praktische steun en belastiggeld van de EU/NL wetgever er lustig op los moorden en geven elkaar daarvoor zelfs WC-eend vredesprijzen…Zouden burgers in NL doen wat de VS, ISR en de EU doen, dan was half NL al kapot en omgebracht en dan kregen de overgebleven burgers die het hardst hadden gelogen en gemoord een vredesprijs. Zeg maar zoiets als wat (huur)soldaten voor moord en doodslag in vreemde landen ook krijgen.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
6 jaren geleden

LS…

Dat is nou toevallig ?! Of niet ?!

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x