Homepagina » Buitenland » “Amerika had Saddam in twee weken te pakken, maar heeft IS na twee jaar nog niet verslagen? Dat klopt niet”
"Amerika had Saddam in twee weken te pakken, maar heeft IS na twee jaar nog niet verslagen? Dat klopt niet"

“Amerika had Saddam in twee weken te pakken, maar heeft IS na twee jaar nog niet verslagen? Dat klopt niet”

Veel Irakezen zeggen dat de Amerikanen niet aan hun kant staan, meldt persbureau AP. Milities die aan de frontlinie strijden tegen IS plaatsen filmpjes van Amerikaanse wapens die buitgemaakt zouden zijn op IS-terroristen of gevonden in gebieden die in handen waren van de extremistische groep.

Kranten en tv-zenders verspreiden berichten dat de VS de terreurgroep heeft opgezet om chaos te creëren in de regio en zo toegang te krijgen tot de olievoorraden.

Uit een recente peiling blijkt dat 40 procent van de Irakezen gelooft dat Amerika ‘Irak probeert te destabiliseren om toegang te krijgen tot de natuurlijke hulpbronnen van het land’. Een derde van de respondenten gelooft dat Amerika ‘terrorisme (IS) steunt’.

‘Kijk naar zijn laarzen, die zijn van het Amerikaanse leger’

Velen geven de VS de schuld van de chaos na de invasie in 2003. Ook in buurland Iran geloven veel mensen dat Amerika IS steunt. “De VS wil Irak en de Arabische wereld verzwakken,” zei woordvoerder van al-Ahad TV Atheer al-Tariq. “Ze doen er alles aan om Irak en buurlanden van Irak te destabiliseren en zo wapens te kunnen blijven verkopen en hun aanwezigheid in de regio te verstevigen met meer legerbases.”

Hij beweert zelf te hebben gezien hoe Amerikaanse troepen IS hielpen. Toen Iraakse veiligheidstroepen de stad Tikrit in april wilden binnenvallen, zag hij naar eigen zeggen twee Amerikaanse helikopters die IS-militanten evacueerden. Enkele maanden later, toen men op het punt stond een belangrijke olieraffinaderij te heroveren, werden kratten met wapens, munitie en voedsel gedropt boven IS-gebied, aldus al-Tariq.

In een filmpje is te zien hoe een gevangen genomen IS-militant wordt ondervraagd. “Kijk naar zijn laarzen, die zijn van het Amerikaanse leger,” zegt een soldaat. Een andere soldaat wijst op een berg granaten die volgens hem zijn gemaakt in de VS en geleverd aan IS.

‘De VS strijdt altijd tegen groepen die ze tegelijkertijd steunen’

De Amerikaanse ambassade en door Amerika geleide coalitie ontkennen alle aantijgingen. “De coalitie is hier om tegen IS te strijden, niet om ze te voorzien van maaltijden,” zei de Amerikaanse legerkolonel Steve Warren.

“De VS strijdt altijd tegen groepen die ze tegelijkertijd steunen,” zei Abu Muhammed. Hij wees naar Syrië, waar de VS Syrische Koerden steunt die door NAVO-bondgenoot Turkije worden gezien als terroristen.

Anderen kunnen gewoonweg niet begrijpen hoe het machtigste leger ter wereld de extremisten nog niet heeft kunnen verslaan. “Ze hadden Saddam [Hoessein] in minder dan twee weken te pakken, maar ze hebben IS na twee jaar nog niet verslagen?” vroeg Falih zich af. “Dat klopt niet.”

[AP]


Vind je dit leuk? Deel het dan met je kennissen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

26 reacties

 1. America moet OPROTTEN uit het midden oosten! Laat het maar aan Putin over, die doet ten minste wat ie zegt.

  21 likes
  • Putin alleen had het zonder de Amerikanen ook niet gered, net zoals de Amerikanen in eerste instantie te weinig voor elkaar kregen. Beiden pakken nu IS aan, maar afzonderlijk pakken ze pro- en contra-Assad groepen aan. En er wordt véél meer samengewerkt, dan menig Amerika- of Ruslandhater hier denkt…

   4 likes
   • Ik lach me dood hier. Amerika pakt de boel aan? Het is een oorlog van Amerika en de schoothondjes (EU, SA en Turkije) tégen Rusland en Iran (en China). Waar heb jij het over man?!

    7 likes
 2. Ja, een blinde kip weet nog wel dat eerst de gevestigde regering er uit moet. Pas als Assaad vermoord is, gaan we doen waarvoor we kwamen; planten er vervolgens een IMF en proppen weer vrolijk een hamburger naar binnen.

  16 likes
 3. Hoe zou het toch komen dat de “wakkere krant van Nederland” daar nog niet opgekomen is.

  4 likes
  • Loki
   4 mei 2016 11:19 op 11:19

   Rob ter Horst

   Heb ik het over ruimtesondes dan en dat daar foto’s van afkomstig zijn. Er zijn talloze websites met foto’s van het Mars-oppervlak.
   Hoeveel links wil je hebben?

   Rob ter Horst
   5 mei 2016 14:30 op 14:30

   @ Loki

   4 mei 2016 11:19 op 11:19

   Mooi, geef maar een paar links…

   1 likes
   • Het valt me op dat ondanks dat alles overduidelijk nep is wat Nasa ons geeft.
    Ondanks dat zijn er toch nog mensen die hieraan vast houden dat ons de waarheid verteld wordt.

    Hier heb je de Locatie waar we wereldwijd vandaan gefopt worden en vergelijk zelf de achtergronden.
    Gewoon BETRAPT !!

    Flat Earth – Nasa’s Rover sending pictures from Devon Island aka Mars
    https://www.youtube.com/watch?v=uVP8IIrDMp8

    1 likes
    • Echt, Serieus Anoniem. Jij bent net zo’n clown als Jeranism die denkt zijn bewijs gevonden te hebben op Devon Island.

     Jeranism is een christelijk pseudo-wetenschapper, die elke keer weer de boel bij elkaar loopt te liegen met nu weer zijn bewijs, dat de mars-rover op Devon Island staat, zonder ook meer één foto te presenteren als bewijs, waarbij de NASA zelfs laat weten dat ze op Devon Island aan het testen zijn.

     Deze Jeranism is ook een verdediger van de platte aarde. Daarin blundert hij ook elke keer in zijn bewijsvoering, blijkbaar omdat zijn brein alleen maar tot 2D denken in staat is. Zo porbeerde hij toen ook aan te tonen dat de aarde plat is, door met een dure laserpen (bereik + 10km) over een 10km grote baai in Amerika te schijnen, je aan de andere kant deze laserpen moest kunnen zien, en de aarde daardoor plat moest zijn, zoals gebeurde. Echter zag deze man stumperd niet het laserlicht zelf, maar de verstrooing op 10km afstand, zoals bij elke laser op een gegeven afstand gebeurt, de straal wordt per afstand steeds iets groter. Iedere amateur kan dat zelf met de goedkoopste laserpen uit de bouwmarkt uitproberen, zelfs die laserwaterpassen waarmee je een schilderij op kan hangen…

     Nee sorry anoniem, de zoveelste amateuristische poging mensen op het verkeerde been te zetten!

     5 likes
  • Nou loki, waar blijven de links waar ik om vroeg.

   2 likes
  • Hoeft niet meer, Loki. Bluf!

   Rob ter Horst
   9 mei 2016 16:31 op 16:31

   Nou, blijkbaar toch geen links…

   Ga zelf wel op zoek naar “alien buildings on mars”.

   1 likes
 4. Ladies and gentlemen. We NEED that oil.

  4 likes
 5. Alles was gepland. Hier het bewijs,
  https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw

  Amerika gebruikt (misbruikt) het begrip terroristen sinds 911 als middel om landen binnen te vallen om de olie en het gas te bemachtigen. Wat het NOS Journaal er over vermeld is grotendeels gelogen, uit zijn context geplaatst en zo meer. Als Amerika het olie en gas van Iran wil bemachtigen is de kans groot dat CNN en dergelijke media vermeld dat IS of Al Qaida zijn kamp naar Iran heeft verplaatst.
  Het zou gek zijn als Rusland niet bekend is met de plannen, en waarschijnlijk de reden waarom zij zich bemoeien met de oorlog in Syrië. In feite zeggen ze tegen Amerika, tot hier jullie agenda maar niet verder.

  Interessant hierbij is dat de opgezette plannen van alle oorlogen in Noord Afrika en de Levant uit dezelfde periode stammen als de geforceerde oprichting van de EU en de komst van de Euro, waarbij grote delen van het bedrijfsleven naar Oost Europa werden verplaatst en het TTIP verdrag een financiële boost moet geven om Amerika financieel uit het slop te trekken. Brussel speelt een belangrijke rol in dit proces waar het belastinggeld van de bevolking word gebruikt om de plannen te verwezenlijken.

  Personen die meer op de hoogte moeten zijn hebben allen een of meerdere Bilderberg conferenties bijgewoond waaronder Mark Rutte, Hans van Baalen, Alexander Pechtold en Diederik Samsom.

  Zouden de heren inmiddels zelf ook een paar vluchtelingen in huis genomen hebben? Ik denk dat de mensen die net als ik begaan zijn met oorlogsvluchtelingen maar eens stil moeten staan bij het feit wie onze leiders werkelijk zijn en wat zij bekokstoven. Dat kon wel eens linea recta tegen de normen en waarde in gaan die u voor ogen heeft en politici beweren voor te staan. Als ze het lastig krijgen dan merk je dat vanzelf aan de schijnbewegingen die ze maken en dat waren er een hele boel de afgelopen jaren.

  6 likes
 6. Ja wel, dat klopt wel.
  Saddam was klaar met zijn werk, dus mocht hij weg.
  IS is net pas begonnen. Daar zijn we dus nog lang niet van af.

  0 likes
  • En Richard neemt het besluit om te gaan slapen… welterusten

   3 likes
   • Saddam was een vriendje van de VS zolang hij haar belangen diende. Toen dat afgelopen was mocht hij dood.
    IS is net pas aan haar taak begonnen. Als haar taak gedaan is zal ook zij moeten verdwijnen. Maar dat is nog lang niet het geval. Dat bedoel ik.
    Onderbouw uw kritiek. Da’s wel zo duidelijk.

    De dictatuur van de norm.
    Wijk er eens van af.

    2 likes
 7. Tuurlijk klopt dat niet, maar wat klopt er wel in deze wereld.

  3 likes
 8. Kan mij nog herinneren dat er vorig jaar het bericht kwam, dat een Chinees vliegdekschip naar Syrië was gegaan. Nou, die zouden Amerika ook wel een poepie laten ruiken, samen met de Russen…

  Nou, het enigste (ex-Russische) vliegdekschip is totaal niet in de buurt geweest van het Midden-Oosten!

  Allemaal “informatiespecialisten” hier, nou meer deinformatie- en fantasiespecialisten…

  2 likes
 9. De IS zijn ook met veel meer mensen.

  0 likes
 10. Een bericht rechtstreeks uit de roddeljournalistiek…

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

sneeuw

Irakezen verbijsterd door uiterst zeldzame sneeuwval. Hier is voor het eerst in ruim een eeuw sneeuw van betekenis gevallen

Het zal de vaste lezer van deze ...

syrië

Syrië is het slachtoffer van een nooit eerder gezien wereldcomplot. Pater Daniël brengt aangrijpend verslag uit

Door pater Daniël Maes: Syrië is het ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.