Buitenland

Amerika wil de hele wereld domineren. Welk land is het volgende slachtoffer?

Help ons door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Iedere keer als een nieuwe Amerikaanse president aantreedt ligt er een plan klaar om de Noord-Koreaanse regering omver te werpen omdat het land net als Syrië niet volledig wordt gedomineerd en is geherkoloniseerd door Washington.

Dat zegt professor Daniel Shaw van de City University of New York.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In gesprek met persbureau Bloomberg zei president Donald Trump open te staan voor een ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.

Zonder terughoudendheid

Trumps uitlating was opvallend. De afgelopen tijd heeft hij namelijk een harde toon aangeslagen tegen het regime in Pyongyang.

Hij dreigde zelfs met militair ingrijpen als Noord-Korea de beschikking zou krijgen over kernraketten die de VS kunnen bereiken.

Shaw was ook verbaasd over Trumps uitlatingen, hoewel hij daarbij opmerkte dat het ook goed mogelijk is dat de president het niet echt meent.

“Bush senior, Clinton, Obama en Bush junior vielen namelijk zonder terughoudendheid Irak, Afghanistan, Jemen en Libië aan,” zei professor Shaw.

Handig excuus

“De echte misdaad die Noord-Korea heeft begaan – en dat geldt ook voor Syrië – is dat het land niet volledig gedomineerd wordt en geherkoloniseerd is door de VS,” voegde hij toe.

“Dit heeft niet te maken met schendingen van mensenrechten of kernwapens; dat is slechts een handig excuus,” zei Shaw.

“Niets houdt hen tegen en de Amerikaanse media spelen een voorspelbare rol door het Amerikaanse publiek voor te bereiden op nog een oorlog,” legde hij uit.

Duidelijk signaal

Ze proberen Noord-Korea af te schilderen als agressor, maar wie gelooft dat? Wie heeft Noord-Korea ooit aangevallen?

Op het Koreaans Schiereiland stierven tussen 1950 en 1953 vier tot vijf miljoen mensen toen de VS oorlog voerde tegen Korea, aldus professor Shaw.

Wat de VS volgens hem tegenhoudt is dat Noord-Korea een duidelijk signaal heeft afgegeven. Het land wil niet eindigen als Irak, Afghanistan of Syrië.

Opgestaan

“De Noord-Koreanen zijn opgestaan en hebben gezegd: als de imperialistische club een monopolie mag hebben op kernwapens, waarom hebben wij dan niet het recht om ons te verdedigen?” aldus Shaw.

De Koreanen hebben gezegd dat ze, indien nodig, tegenaanvallen zullen lanceren die Amerikaanse legerbases in Zuid-Korea en Japan van de aardbodem zullen vegen, besloot hij.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

40 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Derek
Derek
6 jaren geleden

Ik ben het helemaal eens met de Noord Koreanen. Ze mogen hunzelf verdedigen tegen agressor Amerika. Het vierde rijk is een tijd geleden door Amerika begonnen, totale wereldheerschappij is het doel. Natuurlijk zitten daar de zionisten achter, evenals in de tweede wereld oorlog. Het is hetzelfde plaatje alleen in een ander jasje. Enige verschil is dat de media van nu mensen zo heeft gehersenspoeld dat men het neemt als zoete koek. Mensen van nu zijn zo gehersenspoeld dat ze het helemaal goedkeuren, wanneer men echt wakker word is het te laat neem ik aan. Men staat ook onder totale controle door het financiële systeem, eerst hebben ze gezorgd voor totale afhankelijkheid van de burgers. Men staat met de rug tegen de muur en dit is allemaal bewust gedaan. Men durft de straat niet op te gaan omdat ze bang zijn alles kwijt te raken, dit was natuurlijk ook precies het plannetje. Materialisme is erg belangrijk gemaakt en heeft de bevolking tot waanzin gedreven, niets is genoeg. Ik wou dat mensen dachten, ach het zijn maar spullen en we kunnen overnieuw beginnen want als wij ”de burger” echt willen kunnen we van dit zooitje afkomen. Maar dan moeten we alles achter ons laten, is men bereid dit te doen? Ik ben bang van niet! Weet wel zeker als het gebeurd dat wij een beter leven zullen krijgen. Power to the people!

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
6 jaren geleden
Jaya
Jaya
6 jaren geleden

VS streeft naar hegemonie.

eindhoven
eindhoven
6 jaren geleden

amerika in de greep van de rothschilds, en de rest vul je zelf maar in.

Back to top button
40
0
We lezen graag je reactie!x