Homepagina » Buitenland » Amerika in paniek: Nederlander voorspelt zwaarste aardbeving in de geschiedenis
Amerika in paniek: Nederlander voorspelt zwaarste aardbeving in de geschiedenis, NASA reageert

Amerika in paniek: Nederlander voorspelt zwaarste aardbeving in de geschiedenis

Gisteren zou de zwaarste aardbeving in de geschiedenis van de aarde moeten hebben plaatsgevonden. Dat voorspelde althans de Nederlandse onheilsprofeet Frank Hoogerbeets in een YouTube-filmpje dat inmiddels meer dan 1,5 miljoen keer is bekeken.

Frank voorspelde op 28 mei om 16.00 uur een catastrofale aardbeving aan de Amerikaanse westkust. In een YouTube-filmpje van 24 minuten legt hij uit waarom zich volgens hem een aardbeving met een kracht van 9,8 op de schaal van Richter zal voordoen in Californië. Hij verwijst onder meer naar een samenstand tussen planeten en een voorspelling van Nostradamus.

Maandag waarschuwde hij alle mensen die rond breuklijnen wonen via Twitter extra alert te zijn. Zorg voor een ontsnappingsplan, aldus Frank, die op YouTube actief is onder de naam Ditrianum Media. “Er zal een zeer, zeer zware aardbeving plaatsvinden of een grote gebeurtenis waarbij zeer veel energie vrijkomt,” aldus de man in het filmpje.

Er was zoveel aandacht voor de voorspelling, dat zelfs de NASA erop reageerde. “De theorie dat een samenstand tussen planeten aardbevingen kan veroorzaken is onzin,” zei een woordvoerder van het Jet Propulsion Laboratory in Pasadena. “De gravitationele krachten die hierbij vrijkomen zijn niet sterk genoeg om geologische activiteit op aarde te kunnen triggeren.”

De knapste koppen op aarde werken al jaren tevergeefs aan een manier om aardbevingen te kunnen voorspellen. Californië beschikt over een waarschuwingssysteem waarbij enkele seconden voor een beving een alarm afgaat. “We proberen het al jaren,” zei seismoloog Egill Hauksson. “We kunnen de tijd, plaats en magnitude van individuele aardbevingen niet voorspellen.”

Een aardbeving met een kracht van 9,8 op de schaal van Richter in Californië is volgens Hauksson onmogelijk. “We zouden hooguit een 8,3 kunnen krijgen. Die zou de hele San Andreasbreuk openscheuren. Een 7,9 is waarschijnlijker.”

Saillant detail: de voorspelling valt nagenoeg samen met de première van de film San Andreas. In de film vindt langs de gelijknamige breuklijn, die honderden kilometers parallel loopt aan de Amerikaanse kust, een reeks zware aardbevingen plaats, met alle gevolgen van dien. Misschien heeft Frank iets te veel Hollywoodfilms gekeken?

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
65 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
JPvandenBerg
JPvandenBerg
6 jaren geleden

Een paar weken geleden werd ik op dat YouTube filmpje geattendeerd. Het leek plausibel, totdat ik erachter kwam dat ‘toevallig’ op 28 mei de film San Andreas in premiere zou gaan. Misschien heeft Frank een visioen van die film gehad, want hij voorspelde reeds in 2013 dat er in 2015 een enorme aardbeving in Amerika zou komen. Hij heeft sinds 2 weken de reactie mogelijkheid op zijn gehele YouTube kanaal uitgezet. Hoe dan ook, de clown factor is weer groots.

Dacross
Dacross
6 jaren geleden

Het zijn die “oud”collega’s bij Niburu die graag de boel aan het schijten maken met die kontkraal artikelen van hun. Zelden staat er iets zinnigs tussen. Dat krijg je als je geen reacties toestaat. Die denken echt dat ze goed bezig zijn daar.

Emile
Emile
6 jaren geleden

Tja, wat adverteerders bij je youtube filmpje en zie daar, je verdient weer een hoop centen met onzin verkopen, ooit is er gezegd dat de Big One ooit nog eens zal komen en dan krijg je mensen die keer op keer weer een datum plukken en mensen bang maakt en laat blijven, tis wat !!

Monique Liefferink
Monique Liefferink
6 jaren geleden

Beste ninefornews, jullie mogen wel een beetje meer respect tonen. De beste Frank heeft alleen maar gewaarschuwd voor een eventuele mogelijkheid!!! Hij heeft niets voorspeld zoals jullie zeggen!!!! Ik zou die woorden maar gauw teugdraaien, hij geeft dit ook duidelijk aan in zijn video en op zijn site!! Had niet van jullie verwacht dat jullie mensen zwart maken!!! Bah… Het bis juist fijn dat er mensen zijn die zich in deze materie verdiepen en de mensheid willen helpen bij een eventuele aardbeving etc…!!!

x

Check Also

corona

Media geven toe: corona grijpt om zich heen in gebieden met hoge vaccinatiegraad

Uit een onderzoek dat is uitgevoerd in ...

zweden

Ondertussen in Zweden: ‘Het voelt soms alsof corona überhaupt niet bestaat’

In Zweden is het leven normaal. Geen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

65
0
We lezen graag je reactie!x