Bewustzijn

Meeste mensen weten niet dat ze spiritueel zijn

Help door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vanaf 12 januari begint de maand van de spiritualiteit. Deze maand zal aan de meeste mensen voorbij gaan omdat ze zichzelf zien als ‘niet spiritueel’.

Er bestaat niet echt een eenduidige definitie van spiritualiteit en bijna iedereen heeft weer een andere opvatting over het onderwerp.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Veel mensen hebben behoefte aan inspiratie en zingeving. Ondanks de welvaart lijkt er ook iets verloren te zijn gegaan. Mensen zoeken naar een beter evenwicht tussen materiële welvaart en geestelijk en lichamelijk welzijn. Voor deze groep mensen is de maand van de spiritualiteit in het leven geroepen.

Vooroordelen

Mensen associëren spiritualiteit vaak met ‘zweverig’ of ‘iets met geloof’. Het blijkt echter onmogelijk om niet aan spiritualiteit te doen omdat ieder mens spiritueel is. Spiritualiteit gaat over alles wat je beweegt, wat zin geeft aan het leven. Het gaat over bewust worden.

Spiritualiteit kan volledig los staan van geloof, religie of een transcedente werkelijkheid. Spiritualiteit is juist vaak heel aards. Toch wekt het onderwerp bij veel Nederlanders weerstand op. Dat komt grotendeels door de vooroordelen rondom de terminologie.

Imago

Docent spirituele zorg Mariska Overman stelt voor het imago van spiritualiteit te verbeteren. Zolang spiritualiteit voornamelijk negatieve reacties oproept bij het publiek zullen de meeste mensen blijven zeggen dat ze niet spiritueel zijn.

Het thema van de maand van de spiritualiteit is stilte. Op het programma staan onder meer een klankschaalmeditatie, soulfulness klankontspanning, verstilling als levenskunst, meditatie, mineralenorakel en spiritueel afvallen. De maand wordt op 11 januari ingeluid met een stiltemeditatie op het Museumplein in Amsterdam.

Bron: Trouw.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

87 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sander
Sander
11 jaren geleden

”Zolang spiritualiteit voornamelijk negatieve reacties oproept bij het publiek zullen de meeste mensen blijven zeggen dat ze niet spiritueel zijn.”

Of gewoon omdat ze er geen naam aan geven.
Als zoals gezegd iedereen het is, is het de normaalste zaak van de wereld. En dan weiger ik het een naam te geven of er moeite aan te besteden, want is het dan niet gewoon het leven?
Ik hoef niet alles een naam te geven of te verklaren, en ik weet dat er genoeg mensen ook zo denken. Het is dus niet meer dan logisch dat niet iedereen zichzelf spiritueel vind.

Monique
Monique
11 jaren geleden

Lijkt me zinvol om de laatste zin aan te vullen 🙂 http://www.kristijn.com/?page=8

ik vraag me af waar deze de persoon die dit artikel geschreven heeft zijn focus op heeft staan.
Persoonlijk heb ik steeds meer ervaringen dat het tegendeel van dit artikel bewezen wordt. Daarom zou zelf de kop van dit artikel omzetten in het positieve en het woordje ‘niet’ eruit halen.

Catharina R
Catharina R
11 jaren geleden

De meesten mensen zijn er bang van of geloven het niet .of ze steken het in een doofpot .

leugen
leugen
11 jaren geleden

Dit artikel is precies bedoeld voor mensen die geen geloof hebben of in de god niet geloven,het woord spiritueel is hiermee eigenlijk betekent ook “BEZIT” van de duivel ,er zijn VEEL mensen in het wereld zouden door demonen bezit zijn en invloed hebben op hen leven zonder deze op te merken,en YOGA beofenaren vallen zeker onder dit speeltje.En mensen die zichzelf RAAR vinden zijn ook slachtoffers hiervan en moeten op zichzelf oppassen,en het hoofddoel is om mensen MEER onder control te hebben en makkelijk PROOI van duivel te vallen.

Back to top button
87
0
We lezen graag je reactie!x