Homepagina » Bewustzijn » Hoe zijn deze mensen weer tot leven gewekt?
Hoe zijn deze mensen weer tot leven gewekt?

Hoe zijn deze mensen weer tot leven gewekt?

Het komt voor dat mensen overlijden en daarna weer tot leven worden gewekt. Zeldzaam is het wanneer iemand 45 minuten of zelfs uren ‘dood’ is om vervolgens weer tot leven te komen.

Vaak wordt in deze gevallen gesproken van een wonder of goddelijke interventie. Is dat juist?

Op 5 augustus jongstleden stierf Tony Yahle uit de Amerikaanse staat Ohio. Artsen probeerden de 37-jarige tevergeefs te reanimeren. Bijna een uur later werden bij de man ‘tekenen van leven’ vastgesteld.

Mag niet sterven

Vijf dagen later ontwaakte Yahle uit een coma, zonder last te hebben van hersenschade of andere fysieke schade als gevolg van zijn ‘dood’. Artsen kunnen niet verklaren waarom zijn hart stopte met kloppen of hoe hij weer tot leven kwam. Ze denken dat zijn hart het begaf vanwege een virusinfectie.

De 18-jarige zoon van Yahle had hem na zijn dood gezegd dat hij die bewuste dag niet zou sterven. Op het moment dat zijn zoon terugkeerde naar zijn familie, begon het hart van Yahle weer te kloppen.

Na een ongeluk op 19 november 2008 wordt Zach Dunlap doodverklaard. Zijn familieleden komen afscheid nemen in het ziekenhuis tot ze plotseling zien dat zijn voeten en handen bewegen.

De 21-jarige Dunlap kon zich weinig van het ongeluk herinneren, maar hoorde wel duidelijk dat de artsen hem doodverklaarden. Hij was niet in staat zich te bewegen of te laten horen dat hij in leven was. De hersenscan liet geen activiteit zien en er stroomde geen bloed meer naar zijn brein. Toch was Dunalp na 48 dagen weer thuis.

Tweeling

De tweeling van Kate Ogg uit Australië werd te vroeg geboren. Jamie, een jongetje, werd dood geboren en zijn tweelingzus Emily overleefde de geboorte.

Ogg en haar man mochten de levenloze baby nog even vasthouden om afscheid te nemen. Vijf minuten later begon het kleine lichaampje te bewegen. Volgens de arts was dat normaal en was hun kind niet in leven.

Instinctief drukte Ogg het kind tegen haar borst. Het jongetje begon actiever te worden en opende twee uur later zijn ogen. Hij greep de vinger van beide ouders vast, maar nog steeds wilde het verplegend personeel de arts niet terugroepen. De arts kwam uiteindelijk terug en stond versteld.

Te vroeg geboren

In Argentinië werd een te vroeg geboren baby doodverklaard en 10 uur lang in een koelruimte geplaatst. De moeder wilde haar baby nog één keer zien, ook al was het kind al in een dichtgetimmerde doodskist gelegd.

De vader wrikte de kist open en op het moment dat de vrouw het handje van het kind aanraakte, begon het spontaan te huilen.

Volgens arts Sam Parnia is er binnenkort een doorbraak te verwachten op het gebied van onderzoek naar reanimatie. Het is een misvatting dat het brein binnen drie tot vijf minuten nadat het hart stopt met kloppen geen zuurstof meer heeft. Het komt vaker voor dat mensen tot wel twee uur na hun ‘dood’ weer tot leven komen zonder schade aan het brein te hebben.

Bron: Topsecretwriters.com

Gerelateerd:

 Vond je deze info interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. [quote name=”Nature”]….
  En dan te bedenken dat hersendood ook het sein is voor orgaanverwijdering, zonder verdoving. ….[/quote]

  Dat gebeurt mét verdoving!!! Misschien nu wel duidelijk waarom?

  1 likes
 2. Er zijn dus ook meer dan genoeg bewijzen van mensen bij wie orgaqnen worden verwijderd die afweer reacties hebben…
  Hoezo dood?
  Daarom heb ik dus geen donorcodicil en zal die ook nooit hebben! Al was het maar voor een arts die haast heeft…?

  1 likes
 3. Ik zou zeggen onwetendheid en onkunde van de medische wereld, waarvoor een mens niet meer is dan een motor die wel of niet loopt. Geen enkele diepgang of kennis van wat leven, sterven en dood inhouden.
  En dan te bedenken dat hersendood ook het sein is voor orgaanverwijdering, zonder verdoving.
  Ze hebben heel wat op hun koude ‘wetenschappelijke’ geweten.

  0 likes
 4. Hmmm, dan worden de verhalen over “zombies” weer een stukje aannemelijker… Als we te pas en te onpas nog levende mensen in kistjes gaan stoppen kan er kennelijk dus nog wel eens eentje wakker worden…

  0 likes
 5. als ik dit leest dan denk ik hoeveel mensen er levend begraven kunnen zijn ,,het lijkt me niks om niet uit de kist te kunnen komen anderhalf of 2 meter onder de grond en in leven, en niemand hoort je brrrr,, om maar te zwijgen over het idee dat je levend gecremeerd kunt worden en niks en geen kant uit kunt tussen die 6 planken,mobieltje maar mee nemen of niet dan?? have a nice day verder.

  0 likes
 6. Een paar jaar geleden heb ik dit mee gemaakt met mijn buurman ,hij was uit zijn bed gevallen s nachts man was al in de tachtig.De wijk verpleging vond hem en de huisarts constateerde dat hij was overleden.Twee dagen later hoorde een mortuarium medewerker een vreemd geluid en ontdekte dat hij gewoon weer tot leven was gekomen. Moet wel zeggen dat zijn nabestaanden helemaal de kluts kwijt waren toen ze werden gebeld om hem op te komen halen,na een grondig onderzoek, mankeerde niets alleen een gekneusde heup.

  0 likes
 7. [quote name=”pietsnot”]als ik dit leest dan denk ik hoeveel mensen er levend begraven kunnen zijn ,,het lijkt me niks om niet uit de kist te kunnen komen anderhalf of 2 meter onder de grond en in leven, en niemand hoort je brrrr,, om maar te zwijgen over het idee dat je levend gecremeerd kunt worden en niks en geen kant uit kunt tussen die 6 planken,mobieltje maar mee nemen of niet dan?? have a nice day verder.[/quote]
  Dat wisten ze in de 18 de eeuw al toen werden er al draadjes met belletjes boven een graf geplaatst voor het geval dat toendertijd werd ook iedereen begraven.

  0 likes
 8. Als er Rigor Mortis optreedt, lijkt het mij aannemelijk dat je te maken hebt met een overleden persoon.

  0 likes
 9. en daarom ben ik dus geen donar
  heb ik ff mazzel

  0 likes
 10. ja gaf ik een client met leukemie kleurentherapie het wonderlijke hier tijdens het toedienen van een chemotherapie gaf ik dus kleurentherapie. De client stierf en was 20 minuten dood en tot schrik van artsen begon ze weer te leven. Ook een week later kreeg ze het (onweerseffect van kleurentherapie op afstand) begon enorm te zweten en verpleegster was verbaasd wat ze hoorde , ze stond in brand en engelen vlogen rondom haar. Ik bedoel maar er is meer tussen hemel en aarde waar artsen geen raad mee weten. deze client leeft nu nog 4 jaar later zonder leukemie

  0 likes
 11. Deze ‘doodverklaringen’ waren gewoon niet juist, dus was er ook geen sprake van ‘wederopstanding’.

  0 likes
 12. [quote name=”Nature”]Ik zou zeggen onwetendheid en onkunde van de medische wereld, waarvoor een mens niet meer is dan een motor die wel of niet loopt. Geen enkele diepgang of kennis van wat leven, sterven en dood inhouden.
  En dan te bedenken dat hersendood ook het sein is voor orgaanverwijdering, zonder verdoving.
  Ze hebben heel wat op hun koude ‘wetenschappelijke’ geweten.[/quote]

  Aan de lezer(es) de keuze betreffende de wijsheid in de volgende uitspraak:

  Artsen stoppen middelen waarvan ze weinig weten om ziekten te genezen waarvan ze nog minder weten in mensen van wie ze niets weten. (Voltaire)

  0 likes
 13. [quote name=”Diederich”][quote name=”Nature”]….
  En dan te bedenken dat hersendood ook het sein is voor orgaanverwijdering, zonder verdoving. ….[/quote]

  Dat gebeurt mét verdoving!!! Misschien nu wel duidelijk waarom?[/quote]
  En dan te bedenken dat ze aan die organen ook nog verdienen!!!

  0 likes
 14. Hoe komt het dat ik geen ouders meer heb? Of lopen die nu ook ergens verdwaasd over straat en keek ik naar dummies in de kisten? :'(

  0 likes
 15. Zou het niet gewoon schijndood kunnen zijn?Lees het onderstaande:

  Schijndood is een staat van bewusteloosheid waarbij er onvoldoende en onwaarneembare ademhaling en bloedsomloop is. Daardoor lijkt het alsof de dood is ingetreden. Het lichaam vertoont een blauwe kleur.

  Bij schijndood, in het latijn mors putativa genoemd, lijkt het dus alsof de persoon in kwestie overleden is. Vroeger was men zeer beducht voor de mogelijkheid van deze toestand. Om er zeker van te zijn dat de dood was ingetreden baarde men het lichaam voor de begrafenis minimaal 36 uur op in een speciaal schijndodenhuisje op de begraafplaats.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Faalangst

Faalangst! Hoe kom je er vanaf?

Ben je ooit zo bang of onzeker ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

faber

Mevrouw Faber ontmaskert klimaatactivist Lars (12) als naïef kindsoldaatje: ‘Je reinste manipulatie!’

PVV-senator Marjolein Faber las de 12-jarige ‘klimaatactivist’ ...

deutsche bank

Hoe u gaat meebetalen om Deutsche Bank, de bank van foute miljardairs en terreurverspreiders, overeind te houden

Deutsche Bank is technisch failliet. Hetzelfde geldt ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.