Bewustzijn

Hoe zijn deze mensen weer tot leven gewekt?

Help door dit met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het komt voor dat mensen overlijden en daarna weer tot leven worden gewekt. Zeldzaam is het wanneer iemand 45 minuten of zelfs uren ‘dood’ is om vervolgens weer tot leven te komen.

Vaak wordt in deze gevallen gesproken van een wonder of goddelijke interventie. Is dat juist?

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Op 5 augustus jongstleden stierf Tony Yahle uit de Amerikaanse staat Ohio. Artsen probeerden de 37-jarige tevergeefs te reanimeren. Bijna een uur later werden bij de man ‘tekenen van leven’ vastgesteld.

Mag niet sterven

Vijf dagen later ontwaakte Yahle uit een coma, zonder last te hebben van hersenschade of andere fysieke schade als gevolg van zijn ‘dood’. Artsen kunnen niet verklaren waarom zijn hart stopte met kloppen of hoe hij weer tot leven kwam. Ze denken dat zijn hart het begaf vanwege een virusinfectie.

De 18-jarige zoon van Yahle had hem na zijn dood gezegd dat hij die bewuste dag niet zou sterven. Op het moment dat zijn zoon terugkeerde naar zijn familie, begon het hart van Yahle weer te kloppen.

Na een ongeluk op 19 november 2008 wordt Zach Dunlap doodverklaard. Zijn familieleden komen afscheid nemen in het ziekenhuis tot ze plotseling zien dat zijn voeten en handen bewegen.

De 21-jarige Dunlap kon zich weinig van het ongeluk herinneren, maar hoorde wel duidelijk dat de artsen hem doodverklaarden. Hij was niet in staat zich te bewegen of te laten horen dat hij in leven was. De hersenscan liet geen activiteit zien en er stroomde geen bloed meer naar zijn brein. Toch was Dunalp na 48 dagen weer thuis.

Tweeling

De tweeling van Kate Ogg uit Australië werd te vroeg geboren. Jamie, een jongetje, werd dood geboren en zijn tweelingzus Emily overleefde de geboorte.

Ogg en haar man mochten de levenloze baby nog even vasthouden om afscheid te nemen. Vijf minuten later begon het kleine lichaampje te bewegen. Volgens de arts was dat normaal en was hun kind niet in leven.

Instinctief drukte Ogg het kind tegen haar borst. Het jongetje begon actiever te worden en opende twee uur later zijn ogen. Hij greep de vinger van beide ouders vast, maar nog steeds wilde het verplegend personeel de arts niet terugroepen. De arts kwam uiteindelijk terug en stond versteld.

Te vroeg geboren

In Argentinië werd een te vroeg geboren baby doodverklaard en 10 uur lang in een koelruimte geplaatst. De moeder wilde haar baby nog één keer zien, ook al was het kind al in een dichtgetimmerde doodskist gelegd.

De vader wrikte de kist open en op het moment dat de vrouw het handje van het kind aanraakte, begon het spontaan te huilen.

Volgens arts Sam Parnia is er binnenkort een doorbraak te verwachten op het gebied van onderzoek naar reanimatie. Het is een misvatting dat het brein binnen drie tot vijf minuten nadat het hart stopt met kloppen geen zuurstof meer heeft. Het komt vaker voor dat mensen tot wel twee uur na hun ‘dood’ weer tot leven komen zonder schade aan het brein te hebben.

Bron: Topsecretwriters.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nature
Nature
10 jaren geleden

Ik zou zeggen onwetendheid en onkunde van de medische wereld, waarvoor een mens niet meer is dan een motor die wel of niet loopt. Geen enkele diepgang of kennis van wat leven, sterven en dood inhouden.
En dan te bedenken dat hersendood ook het sein is voor orgaanverwijdering, zonder verdoving.
Ze hebben heel wat op hun koude ‘wetenschappelijke’ geweten.

Tikal
Tikal
10 jaren geleden

Hmmm, dan worden de verhalen over “zombies” weer een stukje aannemelijker… Als we te pas en te onpas nog levende mensen in kistjes gaan stoppen kan er kennelijk dus nog wel eens eentje wakker worden…

pietsnot
pietsnot
10 jaren geleden

als ik dit leest dan denk ik hoeveel mensen er levend begraven kunnen zijn ,,het lijkt me niks om niet uit de kist te kunnen komen anderhalf of 2 meter onder de grond en in leven, en niemand hoort je brrrr,, om maar te zwijgen over het idee dat je levend gecremeerd kunt worden en niks en geen kant uit kunt tussen die 6 planken,mobieltje maar mee nemen of niet dan?? have a nice day verder.

Diederich
Diederich
10 jaren geleden

[quote name=”Nature”]….
En dan te bedenken dat hersendood ook het sein is voor orgaanverwijdering, zonder verdoving. ….[/quote]

Dat gebeurt mét verdoving!!! Misschien nu wel duidelijk waarom?

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x