Buitenland

VIDEO: Amerikaans rapport over Russische hacks ‘absoluut krankzinnig, belachelijk en gênant’

Help ons door deze informatie met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Kremlin is de beschuldigingen over Russische inmenging in de presidentsverkiezingen in de VS, moe.

“Het gaat om ongefundeerde beschuldigingen, van een amateuristisch niveau,” zei Dmitiri Peskov, de woordvoerder van het Kremlin.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“We zijn ze een beetje moe, het lijkt wel een heksenjacht,” voegde hij toe.

Verzwakken

Ook de president-elect Donald Trump gebruikte de term ‘politieke heksenjacht’. Hij ziet er een poging in om hem te verzwakken.

Afgelopen vrijdag maakten de Amerikaanse inlichtingendiensten een rapport openbaar waarin de veronderstelde hackingpraktijken bij de Democratische Partij tijdens de Amerikaanse verkiezingscampagne volledig op het conto van de Russische president Poetin worden geschreven.

Volgens de inlichtingendiensten wilde Poetin de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton een hak zetten en Trump in het zadel helpen.

Wanhoop

Een aanzienlijk deel van het rapport gaat over programma’s van de Russische zender RT, die inmiddels niet langer worden uitgezonden.

De voormalige presentatrice van één van die programma’s, Abby Martin, reageerde: “Dit hele rapport riekt naar wanhoop. Er wordt uitgehaald namens het establishment.”

“In het rapport wordt vooral RT afgekraakt,” zei ze. “Het is absoluut krankzinnig, belachelijk en gênant.”

Volstrekt onjuist

Vlak na het rapport schreef de New York Times dat twee presentatoren van RT, waaronder Martin, live op tv ontslag namen en RT ervan beschuldigden propaganda te verspreiden.

“Dat is volstrekt onjuist,” aldus Martin. “Ze hebben me niet eens benaderd, terwijl het artikel voor een belangrijk deel over mij gaat.”

“Toen ik de journalist benaderde stonden deze leugens over mij en mijn werk al 19 uur op internet,” voegde ze toe.

Nepnieuws

De krant plaatste daarop een rectificatie, maar ook die bevatte onjuistheden.

Martin benadrukte dat de New York Times en Wasington Post de twee grootste producenten zijn van ‘nepnieuws’.

“De New York Times werkt voor het establishment en is het propagandakanaal waar we bezorgd over moeten zijn,” zei ze.

Echte verslaggeving

“Wat dit rapport laat zien is dat ze het meest bang zijn voor echte verslaggeving,” stelde Martin.

“We leven in een samenleving waarin het establishment zich zo bedreigd voelt door mensen die over de hebzucht van Wall Street praten, dat ze zeggen dat dit allemaal wordt bekokstoofd door het Kremlin,” zei ze.

Ze verwacht dat we de komende jaren veel vijandigheid gaan zien jegens Rusland en China omdat de Verenigde Staten dat deel van de wereld in hun wurggreep willen houden.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
onbekend
onbekend
7 jaren geleden

Zelfs al zouden de Russische hacks echt zijn, dan bewijst dit dat de Russische informatici, op dit moment, intelligenter zijn dan de informatici van de U.S.A.. Harde intelligentie haalt het altijd van het figuurlijke taalgebruik. Wanneer gaat West-Europa de bevrijdingskosten (WO 1 en WO 2) terugbetalen aan de ‘Good Old U.S.A.’ (voor 1945), om maar te zwijgen over de huidige kosten.
Dit alles geldt niet voor mensen die graag biologische voeding eten en graag vrij (o.a. persvrijheid) zijn.

Louise
Louise
7 jaren geleden

Hoe platvloers moet men worden,walgelijk,geen enkel niveau………zijn dit volwassen mensen……..en dan is het ook nog eens de pot verwijt de ketel…..nee dan de fam Clinton en papa Clinton, wat die al niet uit heeft gespookt wat we niet weten , Obama is een natte dweil, slappe hap, alleen maar oorlog voeren,hoop dat hij slapenloze nachten heeft,gatver is dit het nou, sex en oorlog voeren? We zijn lekker ver gekomen, hoezo beschaving…………..sorry lieve mensen ik moest t even kwijt,hhhhhhhhh …….

AlbertV
AlbertV
7 jaren geleden

Het lijkt er op dat ze in Washington aardig in paniek zijn en de meest absurde en doorzichtige trucs aan het verzinnen zijn om Trump uit het Witte Huis te houden. En en-passant Poetin stevig demoniserend, die moet tenslotte overal de schuld van krijgen, want die wordt veel te populair.
Ik hoop, en daar lijkt het wel een beetje op, dat de geheime diensten zichzelf behoorlijk in de eigen voeten aan het schieten zijn. De Amerikaanse geheime diensten worden steeds minder serieus genomen en de sympathie voor (de zelfbeheersing van) Poetin groeit.
Lachwekkend allemaal. Ik ben benieuwd wat er nog meer uit de toverdozen van de CIA, FBI en NSA komt.
Als er bewijzen zouden zijn, voor wat dan ook (MH17), zouden die allang op tafel liggen omdat de belangen veel te groot zijn om die buiten beeld te houden.

exegese
exegese
7 jaren geleden

Msm is zo doorzichtig en voorspelbaar dat het lachwekkend begint te worden. Eerst uitvoerig de klok luiden over nepnieuws en hoe belangrijk het is dat bloot te leggen en te bestrijden en dan vervolgens de wereld bedelven onder een lawine van nieuws van precies dat kaliber. Geen weldenkend mens die daar nog in trapt, toch ? De laatste stuiptrekkingen van een door en door verrotte kliek.

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x