Homepagina » Buitenland » VIDEO: Amerikaans rapport over Russische hacks ‘absoluut krankzinnig, belachelijk en gênant’
Amerikaans rapport over Russische hacks is 'absoluut krankzinnig, belachelijk en gênant'

VIDEO: Amerikaans rapport over Russische hacks ‘absoluut krankzinnig, belachelijk en gênant’

Het Kremlin is de beschuldigingen over Russische inmenging in de presidentsverkiezingen in de VS, moe.

“Het gaat om ongefundeerde beschuldigingen, van een amateuristisch niveau,” zei Dmitiri Peskov, de woordvoerder van het Kremlin.

“We zijn ze een beetje moe, het lijkt wel een heksenjacht,” voegde hij toe.

Verzwakken

Ook de president-elect Donald Trump gebruikte de term ‘politieke heksenjacht’. Hij ziet er een poging in om hem te verzwakken.

Afgelopen vrijdag maakten de Amerikaanse inlichtingendiensten een rapport openbaar waarin de veronderstelde hackingpraktijken bij de Democratische Partij tijdens de Amerikaanse verkiezingscampagne volledig op het conto van de Russische president Poetin worden geschreven.

Volgens de inlichtingendiensten wilde Poetin de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton een hak zetten en Trump in het zadel helpen.

Wanhoop

Een aanzienlijk deel van het rapport gaat over programma’s van de Russische zender RT, die inmiddels niet langer worden uitgezonden.

De voormalige presentatrice van één van die programma’s, Abby Martin, reageerde: “Dit hele rapport riekt naar wanhoop. Er wordt uitgehaald namens het establishment.”

“In het rapport wordt vooral RT afgekraakt,” zei ze. “Het is absoluut krankzinnig, belachelijk en gênant.”

Volstrekt onjuist

Vlak na het rapport schreef de New York Times dat twee presentatoren van RT, waaronder Martin, live op tv ontslag namen en RT ervan beschuldigden propaganda te verspreiden.

“Dat is volstrekt onjuist,” aldus Martin. “Ze hebben me niet eens benaderd, terwijl het artikel voor een belangrijk deel over mij gaat.”

“Toen ik de journalist benaderde stonden deze leugens over mij en mijn werk al 19 uur op internet,” voegde ze toe.

Nepnieuws

De krant plaatste daarop een rectificatie, maar ook die bevatte onjuistheden.

Martin benadrukte dat de New York Times en Wasington Post de twee grootste producenten zijn van ‘nepnieuws’.

“De New York Times werkt voor het establishment en is het propagandakanaal waar we bezorgd over moeten zijn,” zei ze.

Echte verslaggeving

“Wat dit rapport laat zien is dat ze het meest bang zijn voor echte verslaggeving,” stelde Martin.

“We leven in een samenleving waarin het establishment zich zo bedreigd voelt door mensen die over de hebzucht van Wall Street praten, dat ze zeggen dat dit allemaal wordt bekokstoofd door het Kremlin,” zei ze.

Ze verwacht dat we de komende jaren veel vijandigheid gaan zien jegens Rusland en China omdat de Verenigde Staten dat deel van de wereld in hun wurggreep willen houden.

[RT]


Vond je dit belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

20 reacties

 1. Hoe platvloers moet men worden,walgelijk,geen enkel niveau………zijn dit volwassen mensen……..en dan is het ook nog eens de pot verwijt de ketel…..nee dan de fam Clinton en papa Clinton, wat die al niet uit heeft gespookt wat we niet weten , Obama is een natte dweil, slappe hap, alleen maar oorlog voeren,hoop dat hij slapenloze nachten heeft,gatver is dit het nou, sex en oorlog voeren? We zijn lekker ver gekomen, hoezo beschaving…………..sorry lieve mensen ik moest t even kwijt,hhhhhhhhh …….

  27 likes
 2. Het lijkt er op dat ze in Washington aardig in paniek zijn en de meest absurde en doorzichtige trucs aan het verzinnen zijn om Trump uit het Witte Huis te houden. En en-passant Poetin stevig demoniserend, die moet tenslotte overal de schuld van krijgen, want die wordt veel te populair.
  Ik hoop, en daar lijkt het wel een beetje op, dat de geheime diensten zichzelf behoorlijk in de eigen voeten aan het schieten zijn. De Amerikaanse geheime diensten worden steeds minder serieus genomen en de sympathie voor (de zelfbeheersing van) Poetin groeit.
  Lachwekkend allemaal. Ik ben benieuwd wat er nog meer uit de toverdozen van de CIA, FBI en NSA komt.
  Als er bewijzen zouden zijn, voor wat dan ook (MH17), zouden die allang op tafel liggen omdat de belangen veel te groot zijn om die buiten beeld te houden.

  25 likes
 3. Die valse democraten proberen nu alles uit de kast te halen om Trump op de meest smerige manier in een kwaad daglicht te zetten.
  De linkse elitaire kerk in Nederland is net zo want die dulden ook geen anders denkenden en zullen er ook alles aan doen om hun smerige fascistische gedachtengoed aan iedereen op te dringen.
  Vooral bij graai omroep VARA zijn ze nog steeds verbolgen over de overwinning van Trump op die sadistische heks en zullen vanavond wel helemaal klaar komen op alle negatieve berichtgeving en smerige insinuaties aan het adres van Trump.
  De wereld heeft echt een keer een grote schoonmaak nodig om al dat valse linkse tuig voor altijd en eeuwig de rooie kop in te drukken voordat het te laat is……

  12 likes
 4. Msm is zo doorzichtig en voorspelbaar dat het lachwekkend begint te worden. Eerst uitvoerig de klok luiden over nepnieuws en hoe belangrijk het is dat bloot te leggen en te bestrijden en dan vervolgens de wereld bedelven onder een lawine van nieuws van precies dat kaliber. Geen weldenkend mens die daar nog in trapt, toch ? De laatste stuiptrekkingen van een door en door verrotte kliek.

  17 likes
 5. Wat ik mis in het artikel hierboven is een stukje over de andere dame (Liz Wahl) die live op televisie ontslag heeft genomen omdat ze de russissche propaganda zat was. Het is dus niet allemaal onzin. Een beetje objectiever mag dus wel. Maar ja, de bron is RT, dus het is niet echt een verrassing 🙂

  Als de hacks wel uit Rusland zijn gekomen hebben de russen in ieder geval bereikt wat ze wilden bereiken.

  6 likes
  • In de video gaat mevrouw Martin dieper in op het verhaal rond Liz Wahl, dat volgens haar ‘vol gaten’ zit.

   2 likes
   • Ze zegt dat het verhaal van Liz Wahl “volgens haar” vol met gaten zit. Ze gaat er verder niet dieper op in. Ze geeft haar mening en onderbouwd deze verder niet.

    Abby zegt op haar beurt dan weer..

    “Abby and I are very different,” Wahl explained. “She is very anti-West, she has a narrative that RT likes, and she’s still employed there. RT tried to use what she did as a way to say, ‘Hey, we don’t force things down journalists’ throats,’ when in fact that’s absolutely not the case. They were using her stance to lend more credibility to their network.””

    “As time went on there, there were things that made me feel increasingly uncomfortable,” she continued. “When it came to Crimea, it was censorship and propaganda like I’ve never seen it before. It was a breaking point. I did not feel comfortable being a part of an organization that was a part of this propaganda machine.”

    Dus wie vertelt er hier dan de waarheid.

    Degene die haar werkgever verdedigt of degene die niet tevreden was met de manier waarop haar werkgever te werk ging. Dat is dan de vraag.

    4 likes
 6. Zelfs al zouden de Russische hacks echt zijn, dan bewijst dit dat de Russische informatici, op dit moment, intelligenter zijn dan de informatici van de U.S.A.. Harde intelligentie haalt het altijd van het figuurlijke taalgebruik. Wanneer gaat West-Europa de bevrijdingskosten (WO 1 en WO 2) terugbetalen aan de ‘Good Old U.S.A.’ (voor 1945), om maar te zwijgen over de huidige kosten.
  Dit alles geldt niet voor mensen die graag biologische voeding eten en graag vrij (o.a. persvrijheid) zijn.

  10 likes
  • De Marshallhulp is al enkele jaren geleden afbetaald…
   Hacken heeft inderdaad met intelligentie te maken, en om juist niet alles te publiceren maar achter de hand te houden betekent dat je strategisch slimmer bent.
   En ik moet zeggen, internet is zo lek als een mandje, en daarvoor hoef ik niet te hacken…

   3 likes
 7. Gevaarlijk, dat is het.
  Die idioten zijn er toe in staat om een kernoorlog met Rusland te ontketenen.
  Met honderden miljoenen zo niet miljarden doden als gevolg en een totaal verwoest Europa.
  Nog negen dagen voor Trump beëdigd wordt.
  Hopelijk halen we dat nog.

  11 likes
 8. Het loopt ze dun door de broekspijpen, want wat een slechte verliezers zijn het toch!!! Dit soort fake aanklachten neemt (bijna) niemand meer serieus op een enkele onnozele hals na die nog in die Staatstrollen MSM hournalisten sprookjes geloofd. Ook de zieltogende – leugen en bedrog – MSM die worden gefinancieerd door de economische- en politieke elite. Deze groep is op sterven na dood, en ze weten het. #PekEnVeren…

  3 likes
 9. Met een big bang komt de elite ten val!
  die andere kosmische big-bang heeft nooit bestaan. ja, alleen in de hoofden van de wetenschappers.
  Rustig blijven, de Amerikaanse burger wordt zwaar op de proef gesteld de komende maanden.
  Zij slapen nl het diepst. Dus dat wakker worden is daar het aller hevigst!!

  3 likes
 10. Wel mooi om te zien hoe o.a. bij RT Russia Today een stroom berichten op gang komt om de schade aan Trump en Putin te beperken. Zo te zien zijn ze toch wat zenuwachtig geworden en in plaats van de boodschap te bestrijden is het nu “kill the messenger” (Meryl Streep).

  3 likes
 11. Had Putin maar niet z’n voorkeur moeten uitspreken voor Trump (of afkeur voor Hillary). Daarmee heeft hij de schijn van partijdigheid en manipulatie op zich geladen.

  2 likes
 12. En dan hoor je meteen onze propaganda minister Koenders die het meteen ook heeft over mogelijke hacks vanuit Rusland bij
  onze verkiezingen. Dus mocht er een slechte kandidaat uitrollen….dan weten we meteen dan V.Putin hier achter zit.

  hoe ziek en belachelijk is de wereld geworden,

  bah bah bah

  1 likes
 13. Dit was een grap van 4chan.
  Zoek het maar op, het is hilarisch. Het witte huis is getrollt! Internet-style!
  Zo sterk zijn we aan het worden, we gaan nu zelfs grappen uithalen met de gevestigde orde. We jagen ze niet weg, we gaan niet met ze in gevecht en ook niet met ze in discussie… We nemen ze gewoon in de maling totdat ze geen geloofwaardigheid meer over hebben.

  0 likes
 14. Abby Martin. My HERO. No further comment required.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

greta

Greta Thunberg onder vuur door hypocriete klimaatoproep: ‘Ik zie haar niet in Peking of Delhi’

Historicus Niall Ferguson heeft uitgehaald naar Greta ...

davos

Zien: tv-presentator maakt gehakt van klimaatpraatjes Al Gore en prins Charles in Davos. ‘Deze mensen zijn gewoon gestoord’

Klimaatverandering staat bovenaan de agenda op het ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 30 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.