Het Complot

“Leider van terreurbeweging IS heeft nooit bestaan, is fictief persoon”

Help anderen door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zoek op internet naar Abu Bakr al-Baghdadi en je vindt tal van nieuwsberichten over terrorisme, ISIS en de onrust in Syrië en Irak. Vlak voor de aanslag op het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo, publiceerde het magazine nog een cartoon van IS-leider al-Baghdadi waarin hij ‘de beste wensen’ overbrengt. Eind vorig jaar verspreidde de terreurbeweging IS een geluidsboodschap van een man die beweert al-Baghdadi te zijn. In de boodschap zei de man dat de beweging ‘zal vechten tot de laatste man’.

De krant The New York Times onthulde in 2007 dat Abdullah Rashid al-Baghdadi, het toenmalige hoofd van de Islamitische Staat, nooit heeft bestaan. Volgens brigadegeneraal Kevin Bergner, destijds de hoogste woordvoerder van het Amerikaanse leger, is al-Baghdadi een fictief persoon. De geluidsboodschappen werden ingesproken door een acteur genaamd Abu Adullah al-Naima.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In mei 2007 werd gemeld dat al-Baghdadi gedood zou zijn, maar later bleek dat hij zonder kleerscheuren uit de strijd was gekomen. Bergner had een goede verklaring voor de ontsnapping van Baghdadi: hij heeft nooit bestaan.

De list is volgens de krant verzonnen door Abu Ayub al-Masri, de in Egypte geboren Al Qaida-leider, die probeerde de dominante rol van buitenlanders binnen de Islamitische Staat te verdoezelen. De naam Baghdadi is fictief en werd gekozen zodat het zou lijken alsof de IS-leider uit Irak zou komen.

Ayman al-Zawahiri, de opvolger van Osama bin Laden, hield iedereen voor de gek door in zijn videoboodschappen naar Baghdadi te verwijzen. Bergner zei dat een Iraakse opstandeling bewijs had geleverd waaruit bleek dat al-Baghdadi nooit heeft bestaan. Het ging om Khalid Abdul Fatah Daud Mahmud al-Mashadani, een hooggeplaatste Al Qaida-commandant.

Bruce Riedel, een voormalig CIA-medewerker en Midden-Oostenexpert, zei dat experts zich al lange tijd afvroegen of Baghdadi werkelijk bestond. “Hier werden vraagtekens bij gezet,” zei hij. Hoewel sommigen zeggen dat Mashadani een leider probeerde te beschermen die wel echt bestond, stelden Amerikaanse legerwoordvoerders dat ze er zeker van waren de waarheid over Baghdadi boven tafel te hebben gehaald.

[Global Research]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Typhoon
Typhoon
9 jaren geleden

Ik heb die naam altijd al merkwaardig gevonden omdat Bagdad er zo prominent in voor komt. Zou mij inderdaad niets verbazen dat deze man niet bestaat. Net als de leider van Boko Haram, foto’s wijzen uit dat er grote verschillen zijn met de oorspronkelijke leider. Het maakt dan ook niet of zo’n persoon overlijd, het gaat gewoon door.

S0M30N3
S0M30N3
9 jaren geleden

Las alleen maar de titel en de rest was meer als “MEEEEH”…

Komop we weten allang wie de touwtjes in de handen heeft. Moslims nee!, iemand anders met een religie hmmmm misschien…

Want de geheime elite groepje komen nooit in beeld, maar zelf zij zijn van de zionistische beweging! Bij dit IS (wat verzonnen en gemaakt is door de CIA) is het al duidelijk. Hun leider is gewoon degene die aan de touwtjes trekken, niet een moslim leider of whatever gewoon Amerikaans/Joods gerelateerd. (daarbij bedoel ik niet de gewone mens die geen religie volgt, maar degenen idd die religies volgen!)

Daarom vindt ik het joodse geloof wel het ergst, omdat zij zich al boven alles verheft wat leeft en de uitvoorkorende volk noemen. Bah walgelijk! Over het algemeen religies is mens gemaakt net zoals alle wetten en regels! Vanaf ons geboorte weten we al door ons dna dat we niet moeten moorden of stelen, dit wordt wel gesteld als logica, voorzichzelf denken. Als het niet lukt dan leer je er alleen maar van toch?

Bijv. elke dag als je weggaat noem je de buurman een kl**tzak of erger, vervolgens krijg je een klap op je bek en met bewoording om dit nooit meer te zeggen. (hiermee wil ik zeggen mocht je geen logica hebben, dan wijst het je in praktijk wel uit!)

Remember: in elk mens (ongeacht religie of whatever) zit licht en duisternis. Het hele Yin en Yang verhaal van balans. Liefde, het licht, het goede is altijd sterker, als ik eerlijk ben heb ik dit niet zoveel mogen ervaren in mijn leven, omdat zoals we weten de wereld (mooi is) in handen is van de mensen die meer hun ego voeden dan het gezamenlijkheid. Tis niet een schijt wereld, maar een paar mensen, echt een paar man met alle macht verneuken het voor de rest!

Ikke
Ikke
9 jaren geleden

Heeft Binladen wel bestaan na 2001?
Zijn lijk hebben ze ook snel gedumpt in de zee!

Nedroj
Nedroj
9 jaren geleden

@marcel
Volgens mij doe jij exact het zelfde, alleen heb je niet het initiatief om te filosoferen en “ideetjes” te posten om mensen te overtuigen van hun mening. Dus pessimistische Marcel, leg jij eens uit hoe de wereld en de mens dan wel in elkaar zit. Eens zien wie er dan lacht.

Back to top button
33
0
We lezen graag je reactie!x