Financieel

ING hielp met witwassen miljoenen en komt er gewoon mee weg. Dit voorbeeld laat perfect zien dat misdaad loont in Nederland

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

ING fungeerde jaren als huisbank voor een trustkantoor in Amsterdam dat miljoenen euro’s wegsluisde naar belastingparadijzen. Dat heeft Follow the Money (FTM) ontdekt.

Het kantoor, Caute, waste zeker 100 miljoen euro wit. Het geld was afkomstig van bedrijven en ondernemers uit andere Europese landen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

ING sloeg waarschuwingen in de wind en stak een intern fraudeonderzoek in de doofpot. Toch wordt de bank niet vervolgd.

Nooit vragen

Het Openbaar Ministerie deed jarenlang onderzoek naar het trustkantoor in Amsterdam. In 2012 deed justitie in acht landen tegelijk invallen.

Hoofdverdachten Erwin de Ruiter en Edward P. hebben zich volgens het OM schuldig gemaakt aan witwassen, valsheid in geschrifte en leidinggeven aan een criminele organisatie.

De witgewaste miljoenen kwamen steeds op bankrekeningen bij ING terecht. De bank stelde nooit vragen over de herkomst van het geld.

Stap verder

Sam van Doorn, voormalig aandeelhouder van het trustkantoor, zei tegen FTM dat de betrokkenheid van de bank nog een stap verder ging.

“ING heeft in deze zaak bewust witwassen en belastingfraude gefaciliteerd,” zei hij. “De bank is jarenlang actief betrokken geweest bij de criminele activiteiten van De Ruiter en consorten.”

Justitie heeft besloten de bank niet te vervolgen omdat ‘er al een strafrechtelijk onderzoek naar de betrokkenheid van ING bij vier (!) andere witwaszaken loopt’.

Bizar

Voormalig officier van justitie en advocaat Robert Hein Broekhuijsen zei hierover: “Dat justitie de rol van ING juist in deze zaak laat liggen, is bizar. Dit is een zaak in het brandpunt van de samenleving.”

Volgens hem is het maatschappelijk belang bij het vervolgen van ING in deze zaak ‘enorm’. De bank wilde niet reageren op vragen.

Foto: YarluFileBot Wikimedia Commons

[FTM]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

De wereldwijde geld witwas markt is groot, en De Nederlandse rijke stinkerds willen graag ‘de boot niet mislopen’. Dat krijg je ervan als alles verboden is. Als je drugs legaliseert en Libertair reguleert zul je zien dat de hoeveelheid wit te wassen geld drastisch omlaag zal gaan.

Jaya
Jaya
6 jaren geleden

En dit in het land waar ze al Maitreya en Yahweh hebben aangevallen.

Rikk
Rikk
6 jaren geleden

Niet zo zeuren mensen, gewoon hetzelfde doen.

rob
rob
6 jaren geleden

Met dankzij de rekeninghouders ..

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x