Bewustzijn

Dragen van zonnebril kan je pijnappelklier beïnvloeden

Help mee door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Steeds meer mensen dragen een zonnebril, zelfs wanneer de zon niet fel schijnt. Ook dragen steeds meer kleine kinderen een zonnebril.

In een artikel van Dr. Ornstein in het tijdschrift Let’s Live wordt uitgelegd dat zonlicht of daglicht erg belangrijk is.

De Bron gaf ons emotionele en fysieke gezondheid door ons de pijnappelklier te geven. Natuurlijk, ongefilterd zonlicht is belangrijk voor het goed functioneren van de pijnappelklier. Licht komt als bewuste elektromagnetische energie van de zon in ons lichaam via de oogzenuw die de pijnappelklier vervolgens stimuleert. Deze lichtenergie wordt omgezet in een elektrochemische impuls die de hypothalamus bereikt.

Aanpassen

De hypothalamus controleert het autonome zenuwstelsel en het endocrien systeem en speelt een cruciale rol bij de organisatie van gedragingen die zorgen voor de overleving van het individu. De hypothalamus speelt ook nog een cruciale rol bij temperatuurregeling en is verbonden met de hypofyse. De hypothalamus is gevuld met lichtsensitieve cellen die het elektromagnetische signaal van licht omzetten in een neurochemische impuls die naar de hypofyse wordt gevoerd. De hypofyse scheidt vervolgens hormonen af in het lichaam zodat de homeostase in stand wordt gehouden. Het is aan te raden alleen een zonnebril te dragen wanneer het echt noodzakelijk is. Ook is het belangrijk de ogen van kleine kinderen niet af te dekken met een zonnebril.

De ogen kunnen zich gemakkelijker aanpassen aan zonlicht dan we denken. Wanneer mensen overdag op kantoor of in een fabriek werken met kunstmatig licht krijgen ze onvoldoende natuurlijk licht binnen.

Knoeien

In zijn boek Nature’s Detox Plan – A Program for Physical and Emotional Detoxification legt Roy Mankovitz uit dat de zonnebril een deel van het endocrien systeem verstoort. “We begrijpen niet volledig hoe de pijnappelklier werkt, maar op basis van wat we wel weten kunnen we zeggen dat je er niet mee moet knoeien,” aldus Mankovitz.

Draag zo weinig mogelijk een zonnebril omdat zonnebrillen het licht dat van de ogen naar de pijnappelklier gaat gedeeltelijk tegenhoudt, zo staat te lezen in een recent artikel over Seasonal Affective Disorder.

Verouderingsproces

Brillen en contactlenzen beroven je van energie door een deel van de ultraviolette stralen die door de ogen naar de pijnappelklier stromen te blokkeren, zo schrijft Patricia McCormac.

De pijnappelklier is de schakelaar van de hypofyse die het verouderingsproces controleert. Melatonine is het belangrijkste hormoon dat door de pijnappelklier wordt geproduceerd.

Zonlicht verhoogt de productie van melatonine. Doe je (zonne)bril af wanneer je in de zon zit omdat de pijnappelklier wordt gestimuleerd door licht dat via de ogen het lichaam binnenkomt.

Bron: In5d.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x