Homepagina » Bewustzijn » Dragen van zonnebril kan je pijnappelklier beïnvloeden

Dragen van zonnebril kan je pijnappelklier beïnvloeden

Steeds meer mensen dragen een zonnebril, zelfs wanneer de zon niet fel schijnt. Ook dragen steeds meer kleine kinderen een zonnebril.

In een artikel van Dr. Ornstein in het tijdschrift Let’s Live wordt uitgelegd dat zonlicht of daglicht erg belangrijk is.

De Bron gaf ons emotionele en fysieke gezondheid door ons de pijnappelklier te geven. Natuurlijk, ongefilterd zonlicht is belangrijk voor het goed functioneren van de pijnappelklier. Licht komt als bewuste elektromagnetische energie van de zon in ons lichaam via de oogzenuw die de pijnappelklier vervolgens stimuleert. Deze lichtenergie wordt omgezet in een elektrochemische impuls die de hypothalamus bereikt.

Aanpassen

De hypothalamus controleert het autonome zenuwstelsel en het endocrien systeem en speelt een cruciale rol bij de organisatie van gedragingen die zorgen voor de overleving van het individu. De hypothalamus speelt ook nog een cruciale rol bij temperatuurregeling en is verbonden met de hypofyse. De hypothalamus is gevuld met lichtsensitieve cellen die het elektromagnetische signaal van licht omzetten in een neurochemische impuls die naar de hypofyse wordt gevoerd. De hypofyse scheidt vervolgens hormonen af in het lichaam zodat de homeostase in stand wordt gehouden. Het is aan te raden alleen een zonnebril te dragen wanneer het echt noodzakelijk is. Ook is het belangrijk de ogen van kleine kinderen niet af te dekken met een zonnebril.

De ogen kunnen zich gemakkelijker aanpassen aan zonlicht dan we denken. Wanneer mensen overdag op kantoor of in een fabriek werken met kunstmatig licht krijgen ze onvoldoende natuurlijk licht binnen.

Knoeien

In zijn boek Nature’s Detox Plan – A Program for Physical and Emotional Detoxification legt Roy Mankovitz uit dat de zonnebril een deel van het endocrien systeem verstoort. “We begrijpen niet volledig hoe de pijnappelklier werkt, maar op basis van wat we wel weten kunnen we zeggen dat je er niet mee moet knoeien,” aldus Mankovitz.

Draag zo weinig mogelijk een zonnebril omdat zonnebrillen het licht dat van de ogen naar de pijnappelklier gaat gedeeltelijk tegenhoudt, zo staat te lezen in een recent artikel over Seasonal Affective Disorder.

Verouderingsproces

Brillen en contactlenzen beroven je van energie door een deel van de ultraviolette stralen die door de ogen naar de pijnappelklier stromen te blokkeren, zo schrijft Patricia McCormac.

De pijnappelklier is de schakelaar van de hypofyse die het verouderingsproces controleert. Melatonine is het belangrijkste hormoon dat door de pijnappelklier wordt geproduceerd.

Zonlicht verhoogt de productie van melatonine. Doe je (zonne)bril af wanneer je in de zon zit omdat de pijnappelklier wordt gestimuleerd door licht dat via de ogen het lichaam binnenkomt.

Bron: In5d.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
x

Check Also

Ben je te dik of te zwaar? Dan zul je verrast zijn wat de echte oorzaak is!

Om gezond te vermageren is in de ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

burgerjournalist

Burgerjournalist filmt lachende verpleegsters: ‘Dit ziekenhuis is leeg’

Het coronavirus heeft zich over de hele ...

beiroet

Beiroet ‘veranderd in oorlogsgebied’ na gigantische explosie: ‘Vergelijkbaar met Hiroshima’

In Beiroet, de hoofdstad van Libanon, heeft ...

>