Buitenland

Amerikaanse coalitie helpt terreurgroep IS door Syrische regeringssoldaten aan te vallen. Waar blijft de massale ophef?

Help anderen door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse coalitie heeft in de provincie Deir ez-Zor een aantal luchtaanvallen uitgevoerd op het Syrische regeringsleger, meldt internetkrant Al-Masdar News.

Een legerbron in Damascus liet weten dat de Amerikanen omstreeks 01.00 uur lokale tijd de aanval inzetten en twee legerposten onder vuur namen.

De bron voegde toe dat de doelen zich in de buurt van de frontlinie met terreurgroep IS bevonden. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen.

Meerdere aanvallen

Voorafgaand aan de Amerikaanse aanval lanceerde IS een grootschalige aanval ten zuidoosten van de stad Palmyra.

Het Syrische regeringsleger zette de tegenaanval in nadat IS in de afgelopen dagen meerdere aanvallen had uitgevoerd in Deir ez-Zor.

Groot offensief

Momenteel verzamelen Syrische troepen zich in het oosten van de provincie, waar ze zich voorbereiden op een groot offensief om de laatste restanten van de terreurgroep uit te schakelen.

Er zijn versterkingen naar het gebied gestuurd vanuit Damascus, Hama, Aleppo en Homs.

Het gaat vooral om soldaten die in de afgelopen twee maanden hebben geholpen bij de bevrijding van Oost-Ghouta en Damascus.

[AMN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
weg met ons
weg met ons
4 jaren geleden

En dat ook nog eens onder Donald Trump. Niet dat zijn voorgangers geen bloed aan de handen hadden, maar Donald sluit hier uiteindelijk gewoon aan in het, door de zionisten opgezette, rijtje. Same as it ver was.

Kijk, en de man constant openlijk afkraken en aanvallen op wat hij gevogeld heeft in zijn verleden en het spel rond de zogenaamde beïnvloeding van de Russen op de Amerikaanse verkiezingen is alles één groot spel en theater. Dat moet rond ome Donald een beeld van onafhankelijkheid scheppen en hij een voortvarende president is die niet aan de touwtjes zou hangen van de werkelijke machthebbers.

Ben nog steeds niets bijzonders tegengekomen wat maakt dat het beeld van ome Donald overtuigd dat hij tegen de stroom ingaat en de politieke criminelen en het militair industrieel complex aan het opruimen is. Niets, maar dan ook niets van dat alles laat zien dat hij geen zionistische puppet is.

Maar misschien zien wij niet vanuit welke kracht hij werkt vanachter de coulissen. Niet dat ik daarin geloof, maar misschien bestaan sommige sprookjes echt.

only you
only you
4 jaren geleden

Hoop dat het voor Nederland afgelopen is hebben al schade genoeg aangericht?

Julius Civilis
Julius Civilis
4 jaren geleden

IS soldaten worden getraind door de CIA Is is opgericht om de regering van Assad omver te werpen.

Teun
Teun
4 jaren geleden

Jullie zijn allemaal fan van slachtcultuur islam? Wacht maar af dan, ( eindigd met lag uit Thriller van M Jackson )

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

7
0
We lezen graag je reactie!x