Homepagina » Buitenland » Dit Amerikaanse congreslid legt in iets meer dan een minuut glashelder uit waarom Noord-Korea kernwapens heeft
Dit Amerikaanse congreslid legt in iets meer dan een minuut glashelder uit waarom Noord-Korea kernwapens heeft

Dit Amerikaanse congreslid legt in iets meer dan een minuut glashelder uit waarom Noord-Korea kernwapens heeft

Tijdens een item van ABC News over het valse raketalarm in Hawaï kreeg het Amerikaanse congreslid Tulsi Gabbard de vraag of de VS een fout heeft gemaakt door Gaddafi en Hoessein uit te schakelen.

“Absoluut,” antwoordde ze zonder te aarzelen, waarna ze een aantal mythes over de Amerikaanse interventie in die landen ontkrachtte.

“We weten dat Noord-Korea kernwapens heeft omdat ze hebben gezien hoe de VS Gaddafi beloofde hem met rust te zullen laten als hij zijn kernwapens zou opgeven,” zei ze.

Valse berichten

“Hij gaf ze op, maar we vielen hem alsnog aan en deden Libië in chaos verzanden,” voegde ze toe.

Noord-Korea heeft ook gezien wat we in Irak hebben gedaan met Saddam Hoessein, met al die valse berichten over massavernietigingswapens, zei Gabbard.

En nu ziet het land hoe president Trump dreigt de deal met Iran over het kernprogramma te schrappen, terwijl het land zich daar netjes aan houdt.

Belastinggeld

De Noord-Koreaanse staatsmedia benadrukken dat het Noord-Koreaanse regime kernwapens heeft om zich te beschermen tegen het Amerikaanse beleid van regimeverandering – het afzetten van Gaddafi in Libië, Hoessein in Irak en de door de CIA geleide oorlog in Syrië, aldus Gabbard.

Het congreslid laat weten dat belastinggeld niet langer moet worden besteed aan oorlogen die gericht zijn op regimeverandering.

Ze heeft een wetsvoorstel ingediend dat ervoor moet zorgen dat Amerikaans belastinggeld niet langer kan worden gebruikt om terreurgroepen zoals Al Qaida geld, wapens of inlichtingen te geven.

Bekijk het fragment hieronder:


Foto: MB298 Wikimedia Commons

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Jaya schreef:

  Tegen de VS-dictatuur moet een halt worden toegeroepen.

  19 likes
  • René van Zalk schreef:

   N-Korea is een schurkenstaat, zoals Iran. Niet goedschiks, dan kwaadschiks aanpakken. Iran is de laatste maanden oorlog aan het uitlokken met Israël, door raketten op te stellen in het zuiden van Syrië.

   0 likes
  • deze schreef:

   daar gaat trompettie trump voor zorgen.. hij is in ieder geval goed op dreef om de gevestigde orde de oren te wassen en zich te ontdoen van alle shit! die man is echt niet zo een sukkel als velen denken, ik denk dat hij zelf denkt, en dat deed oboema echt niet!
   voorlopig zijn het allemaal puppets on the string, the deep state kan door trumpie worden weggeblazen als het hem meezit met hoeveel steun hij krijgt verder, ik geloof wel dat deze president de hele wereld naar de andere kant helpt ( en dat bedoel ik p o s i t i e f ) kan er naast zitten maar mijn gevoel zegt dat het in 2018 wel eens heel anders kan komen te staan voor de hele wereld, zeker politiek gezien. Nederland is maar een stippeltje in het geheel, maar speelt een hele grote rol in meeheulen en landen zoals hongarije en polen en rusland zijn de echte ruggengraten.. is mijn mening

   nu genoeg er over, want het komt toch zoals het moet komen, we gaan in ieder geval een hele andere kant op met alles, npo/ rtl / tros / vara .. allemaal eigendom van 1 grote leugenfabriek
   walgelijke televisie, ik kijk steeds meer 24 kitchen en Nat. Geogr.( als ik dan tv moet kijken pff)

   6 likes
   • Caesar Lion Cachet schreef:

    LS…

    National Geographic ? Dan ben je toch niet helemaal wakker !

    1 likes
    • deze schreef:

     sorry ??? leg uit wat er mis is aan deze zender waarin OVERLEVEN een grote rol speelt.. ben benieuwd naar je uitleg, het is maar een voorbeeld
     24 K is leuk om te zien hoe ze met potjes en pannetjes je te weten overtuigen dat koken beter is als oorlog voeren en de maffe media die je leugens opspelt! Een kook programma is zeer ontspannend vergeleken met de npo en de ellende die ze over je heen walsen. Ik ben het af en toe ook zat om dat gefriemel aan te zien in 24 K, maar het h e e f t wat.. beters in de kan als de ellende die de npo je voor zet , Nat. Geogr. is een prachtge zender waarin de strijd over leven gaat in het dierenrijk, daar kunnen we nog eens een voorbeeld aan nemen! Geen halfslachtigheden maar de juiste balans.
     Groetjes Caesar van Deze

     0 likes
 • onbekend schreef:

  Kernwapens verplichten de mensheid ertoe om geen sociale misstappen te begaan.
  Zonder die kernwapens staan we terug in de middeleeuwen.
  Dus niet gsm’en achter het stuur.

  4 likes
  • Caesar Lion Cachet schreef:

   LS…

   Met kernwapens gaan we terug naar het stenen tijdperk en verder !

   3 likes
  • AnnoNimbus schreef:

   Tja, Veel amerikaanse kernwapens zitten in Europese landen (rond heel de wereld eigenlijk, van onderzeers tot eigenlijk DMZ buffer zones die volgens afspraken niet gemilitariseerd mogen worden). Amerika beslist of en wanneer ze gebruikt worden. Waar zal de contra-aanval naartoe gaan? Juist… naar Europa.

   En het is ook niet dat de radioactieve wind weet dat het binnen het grensgebied van een land moet blijven… vergeet niet: MAD (mutual assured destruction). Dat woord “assured” is meer dan een belofte…

   3 likes
 • dna schreef:

  Weg met nazi USA en al zijn presidenten. Wereld veraders, moordenaars en dieven zijn het!

  4 likes
 • Einde van Nederland schreef:

  En kernwapens is een complete hoax. Ook dat nog…

  1 likes
 • AnnoNimbus schreef:

  Ugh! Bleekscheet praat al jaren met gespeten tong!

  2 likes
 • Frans schreef:

  Mij totaal önbekend’

  1 likes
 • x

  Check Also

  kaag

  Kaag smijt midden in reces met belastinggeld om oorlogen in stand te houden. ‘Intens slecht mens’

  Afgelopen maand liet Egypte weten bereid te ...

  undercoververpleegster

  Undercoververpleegster onthult wat er echt gebeurt in ziekenhuizen: ‘Dit is moord’

  Erin Marie Olszewski is een ‘undercoververpleegster’ en ...

  >