Bewustzijn

Mind over matter: je kunt je spieren trainen met denkkracht

Help ons door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Je kunt je spieren met behulp van je gedachten weer op krachten laten komen als ze een poosje niet zijn gebruikt. De kracht van onze geest en onze gedachten blijkt een belangrijke rol te spelen bij het herstel van spieren, zeggen wetenschappers.

Met behulp van mentale visualisatie geven onze gedachten een seintje aan het zenuwstelsel, dat de spiergroepen stimuleert. Mentale oefeningen kunnen het verlies van spierweefsel halveren, zo ontdekten onderzoekers van de Ohio University.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Vier weken lang moesten 29 vrijwilligers met een speciale constructie lopen om hun pols en hand immobiel te maken. De helft van de groep voerde regelmatig visualisatieoefeningen uit. Ze beeldden zich bijvoorbeeld in dat ze de spieren van hun hand en pols vijf seconden lang samentrokken en vervolgens vijf seconden ontspanden.

Na afloop bleek dat de groep die mentale training had gedaan in vergelijking met de groep die niets had gedaan de helft minder spierkracht had verloren. Het onderzoek is verschenen in het Journal of Neurophysiology.

[Medisch Dossier]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x