Homepagina » Het Complot » Serie ‘Complot or not’ van EenVandaag: De uitslag staat van tevoren al vast
Serie 'Complot or not' van EenVandaag: De uitslag staat van tevoren al vast

Serie ‘Complot or not’ van EenVandaag: De uitslag staat van tevoren al vast

EenVandaag haakt in de vijfdelige serie ‘Complot or not?’ in op de populariteit van complottheorieën. Zo geloof 1 op de 3 Amerikanen niet dat de officiële lezing van de regering over 9/11 klopt en zijn velen ervan overtuigd dat achter de moord op Pim Fortuyn meer zit dan een eenling.

Bij vrijwel elke schokkende gebeurtenis is vandaag de dag al snel een theorie op internet te vinden die uitlegt dat het niet zomaar gebeurt, maar dat er iets acht zit, wat niet verteld mag worden, aldus EenVandaag.

De zomerserie moet een antwoord geven op vragen als: ‘Wat is de aantrekkingskracht van complotten?’ en ‘Wat zegt hun populariteit over het vertrouwen in de autoriteiten en de gevestigde media?’

Eruit geknipt

Socioloog Jelle van Buren zei dinsdag in EenVandaag dat je complottheorieën maar beter serieus kunt nemen omdat je wantrouwen tegen de politiek, het establishment en de media niet moet wegwuiven. Dat moet je doen door informatie te geven en niet alleen maar een deskundige aan het woord te laten, schrijft Thomas de Veen in het NRC.

De vijfdelige serie is al online te bekijken op de site van EenVandaag. Daar staan ook langere versies van de interviews met geraadpleegde deskundigen op, maar daarin is duidelijk geknipt. Dat terwijl EenVandaag beweert dat het volledige interviews zijn. “Oerdom,” zegt De Veen. “De complotdenker zal dan zeggen dat onwelgevalligheden eruit zijn geknipt.”

Weinig overgebleven

Wie alles bekijkt moet constateren dat er in de montage weinig is overgebleven van het oorspronkelijke uitgangspunt, stelt De Veen vast. Er wordt in de afleveringen steeds een vermoed complot, waarvoor geen bewijs is, vergeleken met een complot waarvoor bewijs is geleverd. De uitkomst staat dus kennelijk al vast.

In de aflevering over 9/11 heeft Willem Post het bijvoorbeeld over WTC7, het gebouw dat zes uur na de aanslagen op 11 september 2001 instortte, maar niet werd geraakt door vliegtuigen. Op de vraag hoe dat kan geeft Post geen antwoord, alsof het weggewuifd wordt.

In de langere versie zegt Post verder dat wetenschappers uit Delft de instorting van gebouw 7 hadden onderzocht, maar niet tot uitsluitsel zijn gekomen. Dit niet geheel onbelangrijke fragment is weggelaten uit de uiteindelijke montage. Oliedom, aldus De Veen.

[NRC]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Jaya schreef:

  De dag dat de Christus zich openbaart, zal de dag worden dat de waarheid over complotten naar buiten treed.
  Ook wel VERKLARINGSDAG genaamd.

  9 likes
  • Padja schreef:

   @jaya
   Dit kwam de Christus vorige keer doen.

   Matheus 10:34
   “Denk niet dat ik gekomen ben om op aarde vrede te brengen. Ik ben niet gekomen om vrede te brengen, maar het zwaard. Want Ik ben gekomen , om den mens tweedrachtig te maken tegen zijn vader, en de dochter tegen haar moeder, en de schoondochter tegen haar schoonmoeder. En huisgenoten zullen vijanden worden. Wie zijn vader of moeder liefheeft boven Mij is Mij niet waardig. Wie zijn kruis niet op zich neemt en Mij volgt, is Mij niet waardig. Wie zijn leven wil behouden, zal het verliezen, wie zijn leven verliest ter wille van Mij, die zal het vinden.

   Hij heeft die woorden waar gemaakt.
   Aan haat en tweedracht geen gebrek.

   Denk je dat ie er nog meer ellende aan toe komt voegen?

   4 likes
   • faith schreef:

    Typisch weer zo’n stuk tekst die regelrecht van de cabal afkomt, speciaal bedoeld om haat en verwarring te zaaien. Aan de streken herken je de vos.
    Want zouden hoger ontwikkelden die al tot veel meer in staat zijn dan wij, zichzelf tegen spreken? Goed je onderscheidingsvermogen gebruiken want ook in de heilige schriften is flink geknoeit om de mensheid op het verkeerde been te zetten. En die Padja kan/wil het maar niet zien…
    De Rockefellers hebben daarna trouwens expres tweedracht in gezinnen gebracht met de emancipatiegolf aanzwengelen.
    Daar is ook achteraf bekeken niemand wijzer van geworden.

    5 likes
    • Padja schreef:

     @faith.
     “Tweedracht in gezinnen door de emancipatiegolf”

     Heremetiet, wat zeg je nou toch weer.
     Ga je nou de emancipatiegolf ook nog slecht vinden?
     Als ik ergens dankbaar voor ben is dat mijn voorouderlijke zusters voor gelijke rechten gestreden hebben.

     Ga jij maar rechteloos achter het aanrecht je mond met zeep spoelen.

     3 likes
     • faith schreef:

      Tja het begon zo mooi, we ´mochten´ gaan stemmen.
      Inmiddels weten we dat dat geen ene flikker uitmaakt, ze rammen er toch alles wel door waar wij niets aan hebben.
      En vrouwen ‘mochten’ bijv. blijven werken als ze kinderen hadden, de waarheid is dat ze wel moesten want met een eenverdiener in een gezin hing je al snel aan de bedelstaf. Kinderen moesten zo jong mogelijk bij mama weggehaald worden en in een creche gestopt.
      Dan zal ik het maar niet over de sexualisering van de vrouw hebben van de afgelopen 25 jaar, hijgerige hoeren op de commercieele televisie, slinkse jongens die goud geld verdienden, en dat moest iedereen maar normaal vinden, pornografie die je maar moeilijk kon ontwijken, vrouwvernederende situaties, ook in reclames, overal moesten blote tieten en grote konten bij gehaald worden ook op grote billboards langs de snelweg, vreemdgaan werd gestimuleerd, sexistische opmerkingen en sexistisch gedrag had je maar te accepteren want anders kon je je baan wel eens kwijtraken kortom, de ´emancipatie´ nam ineens een vreemde wending.

      1 likes
     • faith schreef:

      Dit alles kwam tot stand door een handjevol testosteronbommen, die vrouwen zoals jij in de waan laten dat de emancipatiegolf goed was voor de vrouw. En je gelooft ze. Zelf nadenken ho maar.

      1 likes
     • faith schreef:

      Ik ken de verhalen uit de bijbel niet waar de vrouw ondergeschikt is aan de man en dat die mannen mochten doen waar ze zin in hebben en vrouwen niets mochten anders waren het hoeren.
      Ik heb gevoelsmatig meer met de Kelten, Indianen, Maya’s Hopi’s etc. waar vrouwen toen al gelijk stonden aan mannen.
      Was dat uit de bijbel {daar is ie weer} wat jij aanhaalde soms iets met Sodom en Gommora?
      De Romeinen toch?
      Dat zal toen zo geweest zijn maar wie zegt dat dat dan nu nog zo zou moeten zijn?
      En wat heeft de hedendaagse emancipatiegolf met de bijbel te maken? Bedoel je dat we 2000 jaar zijn blijven hangen door dat bijbelse verhaal? {Althans, vrouwen die zich aangesproken voelen door dat bijbelse verhaal.}
      Ik heb me nog nooit ondergeschikt aan mannen gevoeld en ik ken veel vrouwen die zich ook nog nooit ondergeschikt aan mannen gevoeld hebben, maar als gelijken. Het zal iets karmisch zijn.
      Ik vind emanciperen dan vooral iets wat vrouwen individueel moeten praktiseren door zich niet als mindere te profileren.
      Maar het macho tijdperk zit er toch wel op, want dat zijn degenen met Romeins bloed in hun genen.
      Het hele succesding is nu hoe snel je iets van Aarde kan nemen, maak er dingen van die je kan verkopen, verkoop er nog meer van en die dingen weer snel weg te gooien, maak weer nieuwere dingen en verkoop er nog meer. Hoe sneller je dat kunt hoe succesvoller je bent.
      Alweer stort een dom dominant haantjes tijdperk ineen.

      1 likes
     • Padja schreef:

      Je haalt dingen door elkaar.sexualisering van de vrouw is een vorm van onderdrukking.
      Evenals het bijbelse verhaal waarin mannen steeds een vrouw nemen en zij vooral haar mond moet houden.
      Elke vrouw die zelf kiest is een hoer.
      Elke vrouw die seks heeft is een hoer.
      Over mannen hoor je nooit wat. Die mogen lekker doen waar ze zin in hebben.
      De amancipatiegolf is nog lang niet voorbij.!

      0 likes
    • faith schreef:

     Maar waarom blijft iemand zo wanhopig op ouwe koek hameren?
     Het spel is uit, de heilige boeken zijn uit, de kaarten zijn geschud en arrestaties van de cabal en hun aanhangers zijn volop gaande.
     Nog heel even en we gaan op de msm uitgebreidt zien en horen hoe de vork in de steel zit, voor wie het nog niet wist.
     Ze beginnen al langzaam met de echte waarheid te druppelen.

     3 likes
     • faith schreef:

      Padja, een nieuw tijdperk heeft zijn intrede gedaan, de heilige schriften zijn uit, ze hebben hun doel gediend, wat jouw mening daar ook over was. Schluss, finito, books closed.
      Maar dat had ik al een keer gezegd.
      Martijn van Staveren had een hele goede manier om vanuit het nieuwe heden, in dit nieuwe tijdperk, naar de bijbel terug te kijken.
      ”We kunnen uit alle religies de hoofdboodschap halen, we kunnen uit allerlei culturen en sekten, allerlei boodschappen halen die er toe doen, en de rest kunnen we loslaten.”
      Wijze woorden.
      Zo komt de mensheid vooruit en anders niet.

      2 likes
    • exegese schreef:

     I have Faith in @Faith. Alleen de waarheid heeft geen houdbaarheidsdatum, de rest is gedoemd te verdwijnen.

     4 likes
    • Padja schreef:

     Ik citeer uit de Bijbel.
     Als dat volgens jou door de Cabal geschreven is klinkt mij dat heel logisch in de oren.
     Ben ik het toch weer met je eens!

     1 likes
   • Rob ter Horst schreef:

    “Wie niet voor mij is, is tegen mij”, was er toch ook een?

    4 likes
  • StefanZ schreef:

   Och jongens, heb je er weer zo eentje… zucht…

   6 likes
  • zevenenergie schreef:

   Wel nee, ten eerste openbaart christus zich elk moment en zit jij zit te suffen.
   En op het moment dat jij wakker word, zie je dat al je aannames, meningen over al die onbenulligheden gewoon afleiding waren.
   Jij, god en Jezus zullen dan smakelijk lachen over hoe je altijd over de waarheid heen gekeken hebt.

   3 likes
 • Eelke Piers schreef:

  Als een voorwerp van 50.000 kg met een snelheid van 600 km per uur op 400 mtr hoogte tegen en gebouw vliegt dan moet het gebouw of omvallen of het bovenste stuk afgesneden worden.
  Ik wacht ook nog op iemand die een wetenschappelijke mogelijkheid geeft dat dit gebouw door deze inslag rechtstandig en met een vrijeval snelheid kan instorten zonder verdere ingrepen.
  Dat gesmolten aluminium met water een enorme ontploffing geeft is bekend maar buiten de inslag is er geen (grote) ontploffing te zien

  2 likes
  • Rob ter Horst schreef:

   Waren de vliegtuigen een stuk lager het WTC ingevlogen, dan waren waarschijnlijk beide torens gelijk ingestort. Ik heb het dan wel over op de helft of lager.
   Wat betreft die vrijevalsnelheid, is al met een simpele stopwatch geconstateerd dat dat niet klopt. Het duurt beduidend langer. En WTC 7 is geraakt door het puin van WTC2, en stort ook niet naar beneden met vrije valsnelheid.
   Over het Pantagon kan je inderdaad twijfelen. Bij het vierde vliegtuig is onderzoek naar gelijksoortige ongelukken nodig. Er zijn al vaker vliegtuigen recht naar beneden gegaan, met grote snelheid.

   6 likes
   • Armonicus schreef:

    “Waren de vliegtuigen een stuk lager het WTC ingevlogen, dan waren waarschijnlijk beide torens gelijk ingestort.”

    Je bedoelt: Waren de ALUMINIUM vliegtuigen een stuk lager het STALEN WTC ingevlogen, dan waren waarschijnlijk beide VLIEGTUIGEN gelijk PLATGEDRUKT ALS EEN LEEG BIER BLIKJE.

    7 likes
    • Rob ter Horst schreef:

     Het WTC bestond ook voor een gedeelte uit glas, of dacht je dat waar die mensen uit stonden te zwaaien géén ramen waren, en staal is maar nét iets harder dan aluminium.
     Waarom denk je dat vele constructies uit aluminium gemaakt worden, i.p.v. uit staal. Het is vrijwel net zo sterk, maar een stuk lichter als staal.

     4 likes
     • Roy schreef:

      “En daarna ga jij achter een 5 cm dikke aluminium plaat staan, terwijl ik er een stalen kogel op af vuur! XD ”

      Ga jij maar in een toren staan gelijk als de twin towers terwijl er een 767 invliegt. Dan kan je van dichtbij bekijken of het vliegtuig platgedrukt wordt.

      4 likes
     • Armonicus schreef:

      “Waarom denk je dat vele constructies uit aluminium gemaakt worden, i.p.v. uit staal. Het is vrijwel net zo sterk, maar een stuk lichter als staal.”

      Proest, als dat zo was, hadden ze al lang kogels van aluminium gemaakt! Maar anders moeten we het een keer testen? Ik ga achter een 5 cm dikke stalen plaat staan, dan mag jij daar een alumium kogel op af vuren. En daarna ga jij achter een 5 cm dikke aluminium plaat staan, terwijl ik er een stalen kogel op af vuur! XD

      1 likes
     • Rob ter Horst schreef:

      Aluminium wordt wel degelijk gebruikt in kogels. Als het te zwak zou zijn zeker niet. Zuiver aluminium kogels bestaan niet, maar dat heeft een andere oorzaak.

      Wat betreft het WTC: De constructiefoto’s laat zien dat het holle staaldragers waren aan de buitenkant. Dat zijn dus géén massieve staaldragers. Ook waren er verticale verstevigingstrips. Er wordt wel gesproken over dat het een 737 moet kunnen tegenhouden, maar dat was ook maar de vraag. In de gedetailleerde foto’s met mensen in de ramen, zie je dat er van die constructie niks over is…

      0 likes
   • Robert schreef:

    Tenzij een gebouw ontworpen is om vliegtuigimpact te kunnen ‘hebben’.
    Check eens de lezing van R. Cage in de TU Delft – Wetenschappers-bouwkundigen laten wel degelijk zien dat er sprake is van vrije val snelheid.

    Tismaardatjehetweet…

    3 likes
    • Rob ter Horst schreef:

     “Wetenschappers-bouwkundigen laten wel degelijk zien dat er sprake is van vrije val snelheid.”

     Dacht ik in eerste instantie ook, maar anderen hebben het gewoon gecontroleerd aan de hand van de beelden, en een stopwatch. Wat blijkt, Ze doen er twee keer zo lang over, i.p.v. 9 sec vrijevalsnelheid blijkt het 18 sec te zijn. Dit is ook gewoon zelf te controleren, wat ik ook zelf heb gedaan betreffende WTC7, i.p.v. een “feit” over te nemen.

     2 likes
     • Roy schreef:

      “Tenzij een gebouw ontworpen is om vliegtuigimpact te kunnen ‘hebben’.
      Check eens de lezing van R. Cage in de TU Delft – Wetenschappers-bouwkundigen laten wel degelijk zien dat er sprake is van vrije val snelheid.

      Tismaardatjehetweet… ”

      Ik zou ook niet al te veel waarde hechten aan de lezingen van Richard Cage….

      3 likes
    • Roy schreef:

     Laat ik het anders formuleren en wat nuanceren.
     De dingen die Richard Cage roept klinken soms misschien wel logisch in de oren en daarom geloven mensen dit blindelings, maar heel veel dingen liggen net even wat anders als je iets verder kijkt..

     Van de “experts” waar zo de nadruk op wordt gelegd heeft misschien een handje vol daadwerkelijk verstand van hoogbouw en dan nog zijn er meer dan 80.000 experts die het niet eens zijn met AE911.

     1 van de bestuursleden van de site van AE911 is uit het bestuur gezet omdat hij weigerde zwart op wit te zetten dat hij alle “Pillars of Truth” van AE911 zou ondertekenen, ongeacht of hij het er mee eens was of niet.. Deze man heeft zijn studie voortgezet op de 911 free forums en is van mening dat het Richard Cage niet om de waarheid te doen is maar om het in stand houden van zijn riante salaris. Al het geld wat binnenkomt gaat naar o.a. salarissen en marketing en niets naar daadwerkelijke onderzoeken..

     Hij noemt de claims van AE911 ongegronde veronderstellingen niet gesteund door echt wetenschappelijk onderzoek. Zelf denkt hij dat er nooit met 100% zekerheid aangetoond zou kunnen worden wat er precies gebeurt is omdat men te weinig data/gegevens heeft. In het NIST rapport zitten gebreken en AE911 heeft geen eens een rapport.

     Volgens deze man zijn ze ook niet geinteresseerd in verdere daadwerkelijke onderzoeken omdat dit de vele gebreken in hun argumenten zou aantonen..

     2 likes
   • eNdEmiOn schreef:

    Leuk bedacht maar complete kul natuurlijk.

    3 likes
  • Franss schreef:

   [ Als een voorwerp van 50.000 kg met een snelheid van 600 km per uur op 400 mtr hoogte tegen en gebouw vliegt dan moet het gebouw of omvallen of het bovenste stuk afgesneden worden. ]

   Als een geweerkogel van 10 gram met een snelheid van 1.200 km per uur op borsthoogte tegen een persoon van 80.000 gram vliegt dan valt de persoon niet om, en wordt ook niet naar achteren geworpen zoals in films nog wel eens gesuggereerd wordt. De kogel desintegreert na het raken van weefsel en botten en de stukken vliegen alle kanten op en komen er deels aan de achterkant weer uit..

   Ziehier een betere vergelijking met een vliegtuig dat een gebouw van 450 miljoen kilogram binnenvliegt.

   2 likes
 • René van Zalk uut the Middle of Nowhere schreef:

  Mijn ervaring is dat je je het beste bij de feiten kunt houden.

  6 likes
  • Ph schreef:

   En welke mensen brengen deze feiten, die zelfde mensen die zeiden dat Saddam hoessein kernwapens had en samen werkte met Al Qaida!!

   19 likes
   • René van Zalk uut the Middle of Nowhere schreef:

    Als iets niet bewezen is is het geen feit.

    5 likes
    • Ph schreef:

     Zie mijn eerdere reactie, die zaken dat ik aanhaal waren thans toch bewezen als zijnde feiten en werden ook als zodanig de wereld ingestuurd.

     Neen mijn best en met alle respect trouwens, zelfs feiten die zo gezegd bewezen zijn, zijn geen feiten.
     Dat zijn feiten die slechts ondersteund worden door een handvol mensen, mensen met een hoge status en veel aanzien, waarvan verondersteld/gedacht/verwacht word dat ze weldegelijk de waarheid vertellen.
     Toch heeft het verleden meermaals aangetoond, dat zelfs die mensen niet te vertrouwen zijn, ze volgen een agenda volgens een bepaald scenario.
     Alles wat daar niet inpast, is/zijn volgens deze mensen/instellingen geen bewezen feiten en word in het schuifje van complotten gestopt.

     Mensen moet in the end zelf uitmaken wat waar of niet waar is, rekening houdend met het verleden…maar dat is het grote probleem.
     Mensen kunnen tegenwoordig niet meer voor zich zelf opkomen, laat staan denken, om het nog niet te hebben dat de meeste mensen een geheugen hebben van een kanarievogel…heel klein en heel beperkt/kort.
     Andere mensen die wel zien hoe alles in elkaar steekt, die worden dan afgeschilderd als (wederom) complot theoristen en andere scheldwoorden!!

     6 likes
    • René schreef:

     T’jah …als iets bewezen is ..wordt het vaak achterhaald door de feiten ..dat heet ( zoals politicie tegenwoordig vaak graag zeggen) MET DE KENNIS VAN TEGENWOORDIG …
     En ze komen er allemaal mee weg ..
     Tot de wereld over het randje kukelt…we zullen zien …

     0 likes
 • exegese schreef:

  Tenenkrommend hoe meneer Post hier totaal kritiekloos vrijbaan wordt gegeven zijn doofpottheorie de ether in te slingeren. Crimineel gewoon. Dit is hoe het kwaad zo tergend lang zijn grip kan houden op de mensheid. Gelukkig wordt het steeds doorzichtiger en ongeloofwaardiger, dat dan weer wel.

  18 likes
  • Peter schreef:

   Had je Dan iets anders verwacht van de MSM.
   Knippen werd ook al gedaan m.b.t interview met Putin over de Mh17.
   Vervelend voor hen,dat steeds meer mensen dit beginnen door te krijgen.

   10 likes
 • GertJ schreef:

  Natúúrlijk zijn de onwelgevalligheden eruit geknipt. Had ook niet anders verwacht. De dolende complotdenker moet immers weer op ‘het rechte paadje’ gebracht worden. Niet goedschiks dan maar kwaadschiks via het nodige knip- en plakwerk. De MSM ten voeten uit, niets nieuws onder de zon dus.

  18 likes
 • Michel schreef:

  Hello All!

  Er is niemand op deze planeet doe zijn handen durft te branden aan wat de “learned elders of Zion” hebben bekokstooft. Gewoon omdat bekend is dat degene die dat wel doen direct een muur mogen verwachten op hun verdere levens pad. Ik neem het de mensen die niet naar voren durven te stappen niet kwalijk. De realiteit en de “realiteit” liggen deze dagen zover uitelkaar dat de film “the matrix” nagenoeg letterlijk genomen kan worden.
  De red and the blue pil zijn “normailteits bias” en het gros van de mensen heeft al genoeg aan zijn of haar hoofd om met deze normaliteits bias te gaan vechten. Hoe dan ook is het triest, omdat Nederlanders pretenderen redelijk nuchter te zijn. Er had alleen wat meer Zuid Amerikaans temprament in moeten zitten ipv bloemkool. Het spelletje is op dit moment dusdanig ver dat er eerder gesproken kan worden van maanden dan van jaren wanneer the end game gespeeld gaat worden. De geplande afspraak tussen Putin en Erdogan is key in dat verhaal.
  Als we 15 jaar na dato nog discussies hebben over een peppie en kokkie zender die feiten weglaat over de kickoff van de grootste criminele actie tegen mensheid en natuur ooit dan is dat voor mij een teken dat we gefaald hebben.
  Ik begrijp de hoop en het verlangen, ik eer iedereen die opzoek is naar de waarheid. Heb vertrouwen in jullie zelf en kies de liefde als basis voor alles.
  Iedereen weet dat er een spelletje gespeeld word.
  Waarom? Voor wie? Wat is het doel? Wereld dominantie? Hoe gaan we dit oplossen dan?
  In 1960 waarschuwde Kennedy er al voor.
  Er is niemand die nog kan tegenhouden wat er staat te gebeuren als dat uberhaubt al kon.
  Het is duidelijk dat onze zon binair is en inmiddels zijn er zoveel globale activiteiten die bewijzen dat de periode weer is aangebroken.
  Kijk om je heen, geniet van elke dag!!
  Focus je niet op wat je niet wil maar vooral op wat je wel wil…..en kies vooral voor liefde en goedheid ipv materialisme en angst.

  Ik heb een zoontje van 6. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet met hem speel of geniet van het verhaaltje voorlezen op bed of het ontdekken van dingen in de natuur.
  We zijn allemaal, stuk voor stuk, onderdeel van de ze natuur. Maar leven in betonnen dozen lepeltje lepeltje met de buren die ook niet naar buiten durven te komen. Get out!! Make a difference!!
  Doe het licht aan en zet de bloemetjes buiten.
  Eet sushi in de voortuin in het zonnetje en nodig de buren uit. Steek een vuurtje aan en luister naar lekkere muziek. FOCUS!!
  Every minute counts!!!!
  Use it!!!!!

  En flikker die TV UIT!!!

  Heel veel liefde en geluk my brothers and sisters!
  Mitakuye oyasin!

  Michel

  18 likes
 • faith schreef:

  Wat zit die man naief en wereldvreemd te bazelen.
  Duidelijk nog nooit van David Icke gehoord, nog nooit van David Wilcock gehoord, geen idee dat minstens 35 religies iets bijzonders verwachten deze tijd.
  Geen flauwe notie van het feit dan we in de eind tijd leven, hoe is het mogelijk dat ze er nog zijn.
  Van de kortzichtige kerk dus, maar ik heb nieuws voor hem.

  https://www.youtube.com/watch?v=4k5fEfRWN_I

  5 likes
  • eNdEmiOn schreef:

   Hoe kun je nu Icke en Wilcock in een adem noemen zeg.

   Wat die kwatslap van een Wilcock zoal uitkraamt (eerste stukje van z’n laatste blog):

   Although things seem “almost too quiet” in the open world at the moment, the war in the Secret Space Program world has never been hotter or more intense.
   We are no longer getting full intel due to operational security — but we have strong clues as to what this is leading to.
   The art at the top of this article is a professional rendition of the aerial part of the battle that is happening now, based on high-level intel.
   This is not at all a normal situation. Due to “masking” technology this war is mostly invisible to us, but there are traces of the battle that we can measure.
   The teardrop-shaped craft are of the Draco, and the triangular “chevron” craft are a new and unexpected surprise attack from what appears to be the Alliance.
   We will provide the full context in this article to help you understand what is going on now, and where it may be leading.
   In order to set up the story, it is necessary to frame the expansive new view that is required through some little-known but conventional examples.

   Dus een oorlog die nu super hevig woed is compleet onzichtbaar omdat alle facties zich netjes verborgen houden. En dat is geeneens een oorlog ver hier vandaan nee ook nog speelt het in onze atmosfeer af maar dan zonder crashende ufo’s of wat dan ook.

   En zo gaat het maar door en gaat het maar door in die blogs van hem net als die websites die je iets fantastisch willen verkopen maar waarna een ellenlange lap tekst met het ene fantasme na het andere uiteindelijk nog steeds niks concreets wordt gezegd.

   En ja hoor je mag op een gegeven moment als je helemaal lekker gemaakt bent een van z’n boeken klaar om gekocht te worden door jou.

   En dan heb ik het nog niet eens over al die voorspellingen, beloftes, smoezen etc.

   1 likes
   • faith schreef:

    Endemion; het gaat erom dat een informant van Secret Space Programm contact met buitenaardsen heeft, die werkt voor Solar Warden. Een starseed die ze opgeleid hebben om contact met buitenaardsen te hebben.
    Hij bericht over die space conflicten, die de Earth Alliance heeft, Black opp’s en verschillende andere trainingsprogramma’s. want ze accepteren de buitenaardsen niet. die earth Alliance dus. De buitenaardsen komen met goed oplossingen voor de mensen maar de cabal maakten alle humane oplossingen tot humane problemen.
    Maar ik weet van welke datum het is wat jij nu beschrijft.
    Net als met David Icke moet hier ook weer verteld weorden dsat mensen gewoon geld mogen verdienen, als het op een eerlijke manier gaat is er toch niets mis mee?
    Niet dat David rijk is, verre van dat en het is beslist geen weggegooid geld is, een boek van hem kopen, als je er tenminste in geinteresseerd bent.
    Niemand dwingt je middels agressieve reclame, niemand ramt het er in.
    Verder vertrouw ik David Wilcock want het is de reincarnatie van Edgar Cayce.
    Over voorspellingen en beloftes gesproken.
    Voor mij zegt dat genoeg en anderen zegt het niets.

    1 likes
   • faith schreef:

    Je laat je misleiden door een misleidende reactie, de video heet ”2016 july predictions.”

    0 likes
  • Rob ter Horst schreef:

   Hoe zit dat eigenlijk. Dit filmpje is van een jaar geleden, juli 2015!

   1 likes
 • Peterdj schreef:

  Zie je maar weer dat Jan publiek weer in de maling genomen wordt. Gek dat als je iets anders wilt aantonen dat het meteen gebrandmerkt wordt als complottheorie, wat is de mainstream media, de waarheid? En zo gaat het maar door, de verandering in rapportage(s) kan alleen veranderen als de bron, NWO/Elite, geen invloed meer kunnen uitoefenen op de mainstream media in de wereld, het schaamrood zal af te lezen zijn op de gezichten (clowns) van de die-hards die altijd leugens hebben verkondigd. Amerika kan er nog beter mee overweg met dagelijkse leugens in zogenaamde gerenommeerde kranten. Ifowars.com is een goeie site om te kijken voor waarheden.

  7 likes
 • René schreef:

  u hebt toch niet de illusie dat de uitlag niet tevoren vaststaat ..toch ?
  Dit soort programma’s doen mee aan het trollen en koekkoek verklaren van de “weldenkende” ruim denkers zoals wij..
  Ik heb het nog niet gezien, maar maak mij absoluut gen illusies over de setting en bedoeling van deze uitzendingen.
  De gemiddelde Nederlander gelooft alles wat men hun voorkauwt op nationale TV.
  Dus de “Mainstream media”..doet gewoon zijn werk.
  Desinformatie en de waarheden onder het maaiveld schoffelen.
  Vertel het plebs ..de halve waarheid en halve leugen ..kom je later met de waarheid gelooft men het toch niet meer.
  Desinformatie en leugens ..
  Kijk maar naar deze man ..en hoe hij “de waarheid”? durft te zeggen .!!

  https://youtu.be/kqD8lIdIMRo

  7 likes
 • Padja schreef:

  Mensen denken al eeuwenlang dat ze in de eindtijd leven.
  Er hoeft maar en vulkaan uit te barsten of er is weer een profetie vervuld.
  Vorige maand lazen we hier nog dat we in juli zouden vergaan.
  Ik zou zeggen.: vier het leven en vier de liefde.
  Op cosmos schaal zijn we nog maar net aanwezig op dit aardbolletje.
  Er is nog een hoop te leren.

  3 likes
  • faith schreef:

   Toch is het al eeuwen bekend dat na 2012 de eindtijd pas definitief aan zou breken.
   Door planetaire veranderingen zal niets hetzelfde blijven.
   Maya’s wisten het al en de Hopi zagen het ook, die hadden niets met de bijbel.
   Een nieuw tijdperk zitten we in, het Aquarius Tijdperk. Alles wijst er ook op.
   Zie hoe de cabal nog even wanhopig een 3e wereldoorlog denken op te starten maar niets lukt ze nog.

   Endemion 2.29: jammer dat je David Wilcock’s tekst zo uit zijn context haalt.

   2 likes
   • Padja schreef:

    De maya’s hebben het nooit over eindtijd gehad of de wereld die verging.
    Dat hebben de religies ervan gemaakt.
    De maya’s hadden het over een verandering.
    Klinkt mij een stuk helderder in de oren.

    2 likes
 • KritiCaster schreef:

  Beste redactie,

  Ik heb de docu’s aandachtig bekeken. Verrassend dat dit onderwerp op deze wijze wordt belicht in de reguliere media.
  Zorgwekkend vindt ik, dat de viroloog Ab Osterhaus aan het woord komt in het kader van complottheorieën. Inmiddels is toch overduidelijk dat deze man de belastingbetaler voor tientallen miljoenen heeft belazerd met zijn dramatische verhaar over ‘De Spaanse griep’. Hij heeft vermoedelijk miljoenen verdiend aan dit verhaal omdat hij aandelen had van een bedrijf wat juist onderzoek doet naar deze ‘Spaanse griep’. Zie de volgende links:
  http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/ab-osterhaus-leugens-en-de-spaanse-griep/
  Hoewel Ab beweert geen relatie met de industrie te hebben, blijkt later dat hij voor bijna 10% aandeelhouder is van:
  http://www.viroclinics.eu/
  Lijkt me een schoolvoorbeeld van ‘een dubbele agenda’, maar meneer Osterhaus doet doodleuk zijn verhaal bij EenVandaag.
  #ongeloofwaardig

  NIET IN MIJN NAAM
  KritiCaster

  6 likes
 • helder schreef:

  1vandaag

  3 likes
 • Elise49 schreef:

  Stel dat 9-11 echt door moslims gedaan zou zijn.Dan ga je als weldenkend mens niet zomaar vele landen platgooien, waarbij onschuldige slachtoffers/kinderen vallen. En dat je dan een cirkel van haat creëert, die niet meer op te lossen valt. En feitelijk je eigen graf aan het graven bent.

  4 likes
 • Derek schreef:

  Ze zullen nooit toegeven!

  “tijd voor een revolutie”…Facebook

  3 likes
 • War on Error schreef:

  Wat?, kíjken jullie dan nog naar ‘de fabeltjeskrant’?
  Hilversum, daar komt niks geloofwaardigs meer uit.
  “The CIA owns everybody of significance in the major media” – William Colby, ex CIA director

  IS als achterstop voor allehande complottheorien van staatswege.
  In Hilversum zien ze DE OLIFANT IN DE KAMER alsmaar niet.
  Met journalistiek heeft het nix te maken, het is puur propaganda en moslimhaat wat ze zaaien, en oogsten.
  Iedere journalist weet al sinds Obama voor de CIA naar Afghanistan werd gestuurd om de Taliban te bewapenen, dat de ‘radicale islam’ een front is van en voor de AIPEC-CIA.

  Het verschil tussen complotontkenners en complotherkenners is dat de laatsten het nieuws wel kritisch volgen, en niet aan het infuus liggen van de usual suspects.

  Deze mensen pikken de hersenspoeling, en zaaien van moslimhaat, door EenVandaag niet langer. Hebben aangetoond dat het blik ‘deskundigen’ in de show 1 in verband is gebracht met wetenschapsfraude, en een ander ook door velen als niet integer wordt beschouwd. Zo kiest EenVandaag bewust voor deze bepaalde BEELDORMING; http://boinnk.nl/119554/redactie-een-vandaag-heeft-wat-uit-te-leggen/

  Op diverse blogs, en fora duikt opeens steeds meer op van iets wat zich MEMRI noemt. Het 1e filmpje dat ik bekeek – zie mij gauw genoeg. Toch zijn er hele volksstammen die het blind nakakelen. Hasbara?
  Ook nachthemel.nl liet zich verleiden deze bagger te plaatsen. ff checken, toch niet zo moeilijk?:
  Maar zelf ook, het moet ieder redelijk geschoold mens snel opvallen. Niet een klein beetje mediamanipulatie, echt vakwerk – weest u op uw hoede, de usual suspects pompen hier miljoenen €’s in:
  Als ik als simpele bedrijfskundige het kan vinden, kan iedere journalist dat ook natuurlijk;

  De Gardian was de moslimhaat van MEMRI ook al verdacht overgekomen; hebben ze uitgezocht:
  The reason for Memri’s air of secrecy becomes clearer when we look at the people behind it. The co-founder and president of Memri, and the registered owner of its website, is an Israeli called Yigal Carmon.
  Mr – or rather, Colonel – Carmon spent 22 years in Israeli military intelligence and later served as counter-terrorism adviser to two Israeli prime ministers, Yitzhak Shamir and Yitzhak Rabin.

  Ik heb het maar ff toegevoegd, vond het zelf een sterk staaltje – dat ook zoveel blog die bagger overnemen! Zijn die blogs dan wel onafhankelijk, integer – of omgekocht door de propaganda afdelingen? Kunt u zelf zien, hoe dat ook in ons land de sfeer verziekt , en het pad effent voor ‘Marshall Law:’

  The reason for Memri’s air of secrecy becomes clearer when we look at the people behind it.
  The co-founder and president of Memri, and the registered owner of its website, is an Israeli called Yigal Carmon.
  Mr – or rather, Colonel – Carmon spent 22 years in Israeli military intelligence and later served as counter-terrorism adviser to two Israeli prime ministers, Yitzhak Shamir and Yitzhak Rabin. https://www.theguardian.com/world/2002/aug/12/worlddispatch.brianwhitaker
  (n.b.: klik die link; en kijk ‘s naar ‘the board of advisors’!!!)

  2 likes
 • Porter schreef:

  wat een ongelofelijk domme man!~ Tenekrommend ! Bijna niet te verdragen.

  2 likes
 • BerendW schreef:

  Ze zouden de MH17 er ook bij kunnen doen. Maar die beerput wil je nu niet opentrekken, want dan gaat een mogendheid ins de oorlog verklaren (en nee dan bedoel ik niet alleen Putin).

  1 likes
 • Martijn1205 schreef:

  Ach ja zo heb je altijd complotten waar het inderdaad gaat om een samenzwering en situaties waarin mensen onterecht veronderstellen dat er sprake is van een complot.

  1 likes
 • peter schreef:

  Waarom wordt dat fragment met die Post getoond? Hij neemt werkelijk geen enkele stelling in, ook niet die van de objectieve beschouwer. Dus wat uit het interview zou zijn gemonteerd zal niet heel veel invloed hebben op de conclusie van de kijker. Haha, ‘hij vindt het juist heel goed dat die andere meningen er zijn’! Tjonge jonge, is er ook een prijs voor de meest badinerende zot van het jaar.

  WTC7 is zo overduidelijk een controlled demolition en niets anders dan dat. Was er nu wél een wetenschappelijk onderbouwing dat zou spreken voor het minimale brandje in 7 of het vallende puin dat er langs viel, zou dat de zaken veranderen, maar dat is er gewoon niet. En alle verhalen hierboven ten spijt van impacts van objecten van wel 50 ton in een gebouw met veel glas: die drie WTC’s waren steel frame buildings. Dat houdt in dat ieder gebouw in feite uit een massale kern van in mekaar gevlochten staal bestond. Ondoordringbaar voor welk vliegtuig ook, ook al weegt dat 50 ton en ook al vliegt dat met 700 kmh het gebouw in. Hoe hard je een leeg bierblikje ook tegen een muur gooit, die muur blijft echt gewoon staan.

  1 likes
  • Rob ter Horst schreef:

   Er is wel degelijk een rapport met de schade veroorzaakt door vallend puin van WTC 1. Is hier al eerder gepubliceerd, nadat iemand anders ook al iets liep te roeptoeteren over WTC 7.

   Wat betreft dat alle drie WTC’s “steel frame buildings” waren. Er wordt ook nog steeds volgehouden dat de WTC’s tot stof zijn vegaan, en hoe dat kon. Nu, er zijn honderden foto’s met brokstukken van vele tientallen meters groot.

   Feit is dat de inslag grote schade heeft veroorzaakt, en dat precies op beide inslagpunten de boel inzakte, en zeker niet rechstandig naar beneden ging, want dat laten de beelden duidelijk zien die overal op internet te vinden zijn. De massa van de delen erboven was duidelijk te groot voor de verzwakte constructie, die duidelijk weggevaagd was bij de inslagpunten, steel frame building of niet…

   Geloofwaardiger vindt ik dat ze ervan hebben kunnen weten, en het gewoon door hebben laten gaan…

   0 likes
 • frans schreef:

  Post reactief.

  0 likes
 • Predator schreef:

  Neem als voorbeeld “chemtrails”Al eens verdiept in een contrail en hoelang die kan blijven hangen onder ideale omstandigheden?…geen uren!!! En dan heb ik het niet eens over gebouw 7 van 9-11..
  Maar ja.Ben maar een COMPLOT-THEORIE-DENKER
  FEITEN SPREKEN VOORZICH.

  0 likes
  • Rob ter Horst schreef:

   Theorie en feiten?

   0 likes
  • Roy schreef:

   “Neem als voorbeeld “chemtrails”Al eens verdiept in een contrail en hoelang die kan blijven hangen onder ideale omstandigheden?…geen uren!!!”

   Hier ga je al de mist in, contrails kunnen wel uren blijven hangen. Dat contrails uren kunnen blijven hangen wordt al omschreven in meteorologische boeken van de jaren 60. De zogenaamde chemtrails bestaan volgens de complot theoretici pas vanaf eind jaren 90

   0 likes
 • x

  Check Also

  coronavaccin

  Nederland zegt massaal NEE tegen coronavaccin: 80 procent laat zich NIET inenten

  Als er een coronavaccin is, willen 6 ...

  soros

  Zeldzame verklaring: Soros ontkent betogers te betalen om te plunderen. ‘Complottheorie’

  De Open Society Foundations (OSF) van George ...

  >