Homepagina » Buitenland » Massale leegloop? Honderden soldaten stappen uit het Duitse leger
Massale leegloop? Honderden soldaten stappen uit het Duitse leger

Massale leegloop? Honderden soldaten stappen uit het Duitse leger

In de afgelopen twee jaar zijn bijna 500 Duitse soldaten uit het leger gestapt omwille van gewetensbezwaren. In 2011 werd de dienstplicht afgeschaft in Duitsland en hoeven mensen niet meer in militaire dienst te gaan.

Toch hebben honderden soldaten die vrijwillig bij de Bundeswehr zijn gegaan, besloten om het leger te verlaten. Tussen 2014 en 2016 zijn 62 vrouwelijke en 407 mannelijke soldaten uit het Duitse leger gestapt wegens gewetensbezwaren, meldt de Rheinische Post.

Steeds moeilijker

Sinds 2014 heeft het Duitse ministerie van Gezinszaken 644 verzoeken binnengekregen, waarvan 67 procent is goedgekeurd, 25 procent werd afgekeurd en acht procent nietig verklaard. Het gaat vooral om soldaten die zich vaak aan de frontlinie bevinden.

De Bundeswehr eist van 153 officieren en 87 soldaten die het leger hebben verlaten dat ze hun opleidingskosten terugbetalen. Daar is een bedrag van ongeveer zes miljoen euro mee gemoeid. Voor de Duitse overheid is het steeds moeilijker om nieuwe rekruten te lokken.

Psychische problemen

Soldaten beseffen in gevechtssituaties pas echt hoe het is om te doden of gedood te worden, aldus legerdeskundige Katrin Kunert van de partij Die Linke.

De Reihnische Post schrijft verder dat het aantal Duitse soldaten dat last heeft van psychische problemen, steeds verder toeneemt. Het aantal militairen dat aan posttraumatische stressstoornis lijdt, lag in 2015 15 procent hoger in vergelijking met het jaar daarvoor.

[The Local]


Vind je dit artikel interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

29 reacties

 1. Weer invoeren die dienstplicht in Nederland, en rap een beetje!

  7 likes
  • mafketel.

   fff

   35 likes
  • Alles kits achter de rits @emka?

   Al zou Den Haag de dienstplicht weer willen invoeren, waar wil je al die soldaten dan legeren? En waar halen het geld vandaan voor de herinvoering van de dienstplicht? In De kazernes die er niet meer zijn vanwege de snoeiharde defensie bezuinigingen? En de huidige militairen dan die ”pang pang’ moeten roepen bij gebrek aan minutie op oefening. Er is een tekort op van alles, en veel materieel is staat stil ivm dat er geen geld voor is. Die gebruiken ze voor onderdelen om het andere materieel operationeel te houden. Houd toch op man, daar is geeneens geld voor. Defensie is ‘uitgekleed’…..

   4 likes
   • en zowiezo,waarom moet ik me kapot laten schieten of iemand in de bloei van z’n leven kapotschieten?

    alle oorlogen zijn bankiersoorlogen.

    en dan heb je emka….emka lievelot hillary van de vorst,die vind dat jeugdige geslacht moeten worden.

    voor wie en voor wat?
    voor wimpie syndrom of down van ”oranje”?
    als nederige dienaar van de koning zoals een goed ‘staats’burger betaamd,zo geschreven in het wet(isdwang onder vermomming)boek.

    mij hebben ze toendertijd S5 gegeven,heel verstandig van ”ze”.
    ik vecht niet voor het systeem (matrix),maar tegen het systeem,al heel lang.

    fight for freedom

    fff

    9 likes
    • die S5 geloof ik meteen!

     4 likes
     • waarom zou je dat niet geloven?
      ik lieg niet.

      in principe was ik door de keuring heen,maar heb duidelijke taal gesproken bij het ‘dokters’gesprek,dus bewust S5 gecreëerd.

      en jij emka,een rasechte freemason.
      of zit je in het leger pang pang te roepen.

      er zijn iig genoeg mensen die jouw een mafketel vinden.

      fff

      0 likes
 2. Het leger zou alleen nog maar voor rampenbestrijding mogen worden ingezet.

  30 likes
  • Goed gezegd, in opdracht van de zg. “Leiders” andere mensen vermoorden is gewoon te ziek voor woorden, als de “Leiders” dit van plan zijn moeten ze geen anderen voor hun karretje spannen maar het zelf doen, maar dit gebeurd natuurlijk niet omdat ze er zelf te schijterig voor zijn…..
   pfffff…… mietjes !!

   8 likes
  • Dan zou ik het ook anders noemen 😉

   Kijk https://www.youtube.com/watch?v=hU40Ba4GXjE zo kan het ook.
   Een wereld waarin …tig culturen in vrede naast elkaar leven, waar geen geld is, geen politiek en geen religie.
   Zo zou de hele wereld kunnen zijn *drooom*

   1 likes
 3. Wat zou het geweldig zijn wanneer soldaten massaal ,wereldwijd hun wapens zouden neerleggen..bij het besef dat wij allen,wereldwijd, elkaars broeders en zusters zijn.?
  Wat zou het geweldig zijn, wanneer de gehele mensheid plotseling beseft dat wij massaal in de maling worden genomen, op alle fronten, massaal worden MISBRUIKT.
  Wat zou het geweldig zijn wanneer de mensheid dìt beseft en massáál gaat staan voor recht en vrede!

  In Lak’ech

  34 likes
 4. zolang het elitaire clubje, oa de rothschilds de wereld blijven regeren zal er nooit vrede zijn op aarde!
  Ik hoop dat ik de dag nog mag meemaken dat de elite en haar schoothondjes door het volk worden gelyncht en de wereld eindelijk eens verlost zal zijn van machtswellustelingen die enkel uit zijn op geld !!

  21 likes
 5. Kijk dat is een goed begin ! Ze zijn al niet meer in staat om hen, die uit vrije wil in het verleden zich gemeld hebben om in het leger te dienen zodanig te hersenspoelen dat het geweten uitgeschakeld wordt. Dat zijn de tekenen die verraden dat er een begin is in de bewustwording. En als alle vrouwen zo wijs zouden worden zich af te wenden van mannen die in hun dagelijkse leven betrokken zijn bij dood, verderf of vernietiging, dan zou het kwaad zich al niet meer vermenigvuldigen. Onze vraag aan het Universum om het kwaad te stoppen vindt langzaam gehoor.

  29 likes
 6. Ja het is niet gemakkelijk zoals veel mensen denken, op een gegeven moment wordt je ook door duistere krachten gepakt, ja je spilt bloed van een mens en wat je zaait zal je oogsten, universele wet

  12 likes
 7. Als het leger er nou was om enkel b.v Nederland te beschermen te beveiligen en te helpen ok. Maar je word duizenden km verderop gestuurd naar een conflict waar jij en je medelanders geen zak mee te maken hebben om anderen kapot te schieten.
  Ook ken ik Nederlandse exmiltairen die Bosnie hebben meegemaakt, sommige zijn mentaal kompleet naar de klote omwat ze hebben gezien en meegemaakt. Beland in drank en drugs en grote gewetensbezwaren.

  10 likes
 8. Ik snap het wel, zal niet lang meer duren en dan zal ze gevraagd worden op eigen burgers te schieten. Een antiduitse overheid die in bed ligt met internationale jihad. Ze worden ook nog eens gebruikt als kanonnenvoer voor vn expedities. Het slagveld op met 2 handen op de rug.

  7 likes
 9. Eropuit gestuurd worden om andere mensen te vermoorden is onmenselijk

  3 likes
  • In het leger word je getraind gevoelens te onderdrukken.
   En om je woede bot te vieren op het juiste moment.

   In een bewustwordings training word je getraind je gevoelens te ontmoeten.
   Als je namelijk bewust word van je onderbuik gevoelens en die helemaal ontmoet hebt
   Kunnen die gevoelens je niet meer overnemen en ben je er klaar mee.
   Dat dat moeilijk is en alleen de aller sterkste lukt, blijkt wel als je bij voorbeeld kijkt naar jaloezie.

   Het helpt dus niet om bijvoorbeeld christelijk gezalfd te gaan zitten doen, dat is een sausje over je gevoelens heen gieten en net doen of je ze niet hebt.
   Kom je in de verkeerde situatie dan heb je niets aan je sausje, want dat is nep.

   1 likes
 10. “Sinds 2014 heeft het Duitse ministerie van Gezinszaken 644 verzoeken binnengekregen, waarvan 67 procent is goedgekeurd, 25 procent werd afgekeurd en acht procent nietig verklaard. Het gaat vooral om soldaten die zich vaak aan de frontlinie bevinden.”

  Wow, dus soldaten zijn in Duitsland onderdeel van ‘Gezinszaken’!? En ik maar denken dat ze daar 70 jaar geleden alle Nazi-ideologie overboord gegooid hadden!

  5 likes
 11. massale leegloop : uit het hoofd gerekend : ongeveer 0,3 procent, massaal.

  4 likes
 12. En als de Messiah terugkomt zullen de wapens tot ploegscharen worden gesmolten.

  1 likes
 13. Zoals Clint Eastwood het formuleerde , de pussy generatie

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

artsen

350 Duitse artsen in opstand tegen coronamaatregelen: ‘We worden onderdrukt’

Zo’n 350 Duitse artsen zijn een petitie ...

duitse

Duitse gezondheidsminister: ‘Trump heeft gelijk met kritiek op WHO’

President Donald Trump heeft een punt met ...