Buitenland

Massale leegloop? Honderden soldaten stappen uit het Duitse leger

Help door deze info met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de afgelopen twee jaar zijn bijna 500 Duitse soldaten uit het leger gestapt omwille van gewetensbezwaren. In 2011 werd de dienstplicht afgeschaft in Duitsland en hoeven mensen niet meer in militaire dienst te gaan.

Toch hebben honderden soldaten die vrijwillig bij de Bundeswehr zijn gegaan, besloten om het leger te verlaten. Tussen 2014 en 2016 zijn 62 vrouwelijke en 407 mannelijke soldaten uit het Duitse leger gestapt wegens gewetensbezwaren, meldt de Rheinische Post.

Steeds moeilijker

Sinds 2014 heeft het Duitse ministerie van Gezinszaken 644 verzoeken binnengekregen, waarvan 67 procent is goedgekeurd, 25 procent werd afgekeurd en acht procent nietig verklaard. Het gaat vooral om soldaten die zich vaak aan de frontlinie bevinden.

De Bundeswehr eist van 153 officieren en 87 soldaten die het leger hebben verlaten dat ze hun opleidingskosten terugbetalen. Daar is een bedrag van ongeveer zes miljoen euro mee gemoeid. Voor de Duitse overheid is het steeds moeilijker om nieuwe rekruten te lokken.

Psychische problemen

Soldaten beseffen in gevechtssituaties pas echt hoe het is om te doden of gedood te worden, aldus legerdeskundige Katrin Kunert van de partij Die Linke.

De Reihnische Post schrijft verder dat het aantal Duitse soldaten dat last heeft van psychische problemen, steeds verder toeneemt. Het aantal militairen dat aan posttraumatische stressstoornis lijdt, lag in 2015 15 procent hoger in vergelijking met het jaar daarvoor.

[The Local]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Armonicus
Armonicus
5 jaren geleden

“Sinds 2014 heeft het Duitse ministerie van Gezinszaken 644 verzoeken binnengekregen, waarvan 67 procent is goedgekeurd, 25 procent werd afgekeurd en acht procent nietig verklaard. Het gaat vooral om soldaten die zich vaak aan de frontlinie bevinden.”

Wow, dus soldaten zijn in Duitsland onderdeel van ‘Gezinszaken’!? En ik maar denken dat ze daar 70 jaar geleden alle Nazi-ideologie overboord gegooid hadden!

Wim
Wim
5 jaren geleden

Ja het is niet gemakkelijk zoals veel mensen denken, op een gegeven moment wordt je ook door duistere krachten gepakt, ja je spilt bloed van een mens en wat je zaait zal je oogsten, universele wet

emka
emka
5 jaren geleden

Weer invoeren die dienstplicht in Nederland, en rap een beetje!

exegese
exegese
5 jaren geleden

Kijk dat is een goed begin ! Ze zijn al niet meer in staat om hen, die uit vrije wil in het verleden zich gemeld hebben om in het leger te dienen zodanig te hersenspoelen dat het geweten uitgeschakeld wordt. Dat zijn de tekenen die verraden dat er een begin is in de bewustwording. En als alle vrouwen zo wijs zouden worden zich af te wenden van mannen die in hun dagelijkse leven betrokken zijn bij dood, verderf of vernietiging, dan zou het kwaad zich al niet meer vermenigvuldigen. Onze vraag aan het Universum om het kwaad te stoppen vindt langzaam gehoor.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

29
0
We lezen graag je reactie!x