Homepagina » Binnenland » Nul griepgevallen vastgesteld deze winter: ‘Wat een poppenkast leven we in’
griepgevallen

Nul griepgevallen vastgesteld deze winter: ‘Wat een poppenkast leven we in’

Een opmerkelijk bericht in de media: er zijn deze winter nog geen griepgevallen geregistreerd bij het RIVM. Volgens de NOS houden de coronamaatregelen het griepvirus buiten de deur. Bij steekproeven werd afgelopen weken geen enkele keer influenza vastgesteld.

Het RIVM plaatst wel kanttekeningen. Zo laten de meeste mensen met griepachtige klachten zich nu testen op corona bij de GGD, en niet op griep bij de dokter.

Er zijn dus officieel geen griepgevallen, maar mensen die klachten hebben, laten zich testen op corona met een test die op zijn zachtst gezegd dubieus is. Veel mensen kunnen het bericht dan ook niet serieus nemen. “Goh, 0 officiële griepgevallen deze winter. De grote boze coronawolf heeft alle andere griepvirussen uitgeroeid. Degene die hier intrapt, is verloren,” schrijft podcastmaker Jorn Luka.

Poppenkast

“Dus we horen de hele dag dat we stout zijn vanwege de vele besmettingen met het coronavirus, dat maar blijft groeien, maar door dezelfde maatregelen bestaat het reguliere griepvirus helemaal niet meer. Wat een poppenkast leven we in,” merkt opiniemaker Jan Roos op.

Journalist Annelies Strikkers zette enkele dagen geleden wat weetjes op een rij over griep. Jaarlijks gaan er tussen de 2500 en 10.000 mensen dood aan of met griep. In 2014/2015 meldden zich 1,9 miljoen mensen bij de huisarts met griepklachten en werden er in 21 weken tijd 10.000 patiënten opgenomen. In dit griepseizoen gingen er 8600 mensen extra dood. Het griepseizoen van 2017-2018 was nog heftiger, met 9500 extra gemelde overlijdens.

In de afgelopen jaren zijn er ook regelmatig meldingen van opnamestops geweest, uitgestelde operaties of overvolle ziekenhuizen door de vele grieppatiënten, terwijl er toen meer IC- en verpleegbedden waren dan in 2020.

Proportionaliteit is geheel zoekgeraakt

En nu zijn er dus ineens helemaal geen griepgevallen meer. Roos reageert sarcastisch: “Ja jongens, de coronamaatregelen hebben de reguliere griep gedood. Echt waar! Het RIVM zegt het! Het staat op de NOS! Driewerf hoera voor het kabinet en het RIVM!”

Er overlijden overigens op dit moment minder mensen, zoals ook oud-beurscommentator Willem Middelkoop ontdekte. Volgens demissionair minister Hugo de Jonge is de afname van het aantal sterfgevallen ‘ongelofelijk mooi nieuws’, maar nog geen aanleiding om de coronamaatregelen verder te versoepelen. “Moeten we naar nul doden per week of zo?” vraagt Middelkoop. “De proportionaliteit is geheel zoekgeraakt.”

4.9 51 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
68 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 maand geleden

Dit is gewoon nobelprijswaardig dat Herr Hugo de J en herr Mark R de griep in de fictieve wereld hebben uitgeroeid.

Rob
Rob
Reactie op  ProAsfalt
1 maand geleden

LOL. Iedereen kan zo een ziekte uitroeien. Je hoeft het alleen maar de symptomen een andere naam te geven. Hocus pocus pilatus pas, ik wou dat de griep verdwenen was. En floep, weg was de griep. Zo kun je ‘in naam’ alles laten verdwijnen. Je kunt oo Rutte zo laten verdwijnen ‘in naam’ maar dan is er ineens een andere naam die maar de persoon individu is hetzelfde en doet hetzelfde. Alleen hadden we qua virus wel ineens een ander virus waar ze meer op testen en vaccineren dan welke andere ‘ziekte’ dan ook. Dus als je de naam verandert is er meer mogelijk? Als we de namen van politici veranderen in onbekende namen, zou dan het volk ook eens in beweging komen? Want het volk laat alles gewoon gebeuren omdat iedereen bekend is met de namen. Onbekenden worden echter nooit zo snel geloofd.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Rob
1 maand geleden

Hoi Rob, goed punt en ik denk dat ik er een antwoord op heb. Daarnaast vind ik het mooi om te lezen dat het begrip virus weer eens voorbij komt. Een begrip die volgens sommigen hier niet eens bestaat? maar dan misschien wel weer bacteriën?

Enfin, voor zover ik weet bestonden virussen en bacteriën al langer voor de eerste mens. Mogelijk zelfs al voor dat ons sterrenstelsel werd geboren. Zo is de schatting dat ons melkwegstelsel plusminus 13,5 miljard jaar geleden geboren werd. Terwijl 13,8 miljard jaar geleden volgens de laatste berekeningen de big bang plaats vond.

Maar goed, terugkomend op jou reactie over de hocus pocus pilatus pas van Marc Rutte. Ja wat mij betreft kan deze Pinokkio die hij is echt niet meer.

Het verbaasd mij ook hoe Rutte zich manoeuvreert na alle perikelen. En dan vind ik wel dat we hem in een groter perspectief moeten zien. Omdat Rutte bijvoorbeeld de bilaterale agenda niet bepaald.

Of stel je voor dat Thierry Baudet de verkiezingen wint en daarover gaat. Wie gelooft dat dat gaat lukken komt waarschijnlijk van een koude kermis thuis.

Omdat de mensen die daar zitten. Een een agenda doorvoeren die waarschijnlijk dertig of veertig jaar geleden al is bepaald, en zich niet zo maar door een jong of eigenwijs broekie laten torpederen. Althans daar zal het uiteindelijk op neer komen dan en word ook een persoon als Baudet de laan uitgestuurd.

Mogelijk door de Fransen voor zover ik kan zien

H.J.
H.J.
Reactie op  ProAsfalt
1 maand geleden

Kijk ProAsfalt de griep is niet weg en gaat nooit weg.
De echte grote leugen van dit grote leugen kabinet krijgt steeds meer gestalte let maar op de vele, vele doden die nog volgen door de uitgebleven zorg voor de onderliggende zieken.

Let ook op de afbraak van de zorg die Rutte al vele jaren voert.

Rutte is door zijn invoeren van de Spertijd, die ca 75 jaar weg is geweest in Nederland, voor nog veel meer leed verantwoordelijk.

Yvonne
Yvonne
Reactie op  ProAsfalt
1 maand geleden

😂

Pipojipo
Pipojipo
1 maand geleden

Nee als ze nu gewoon eens eerlijk zouden zijn over wat het precies is….namelijk “Mexicaanse griep”, dan was al die idiote poppenkast wereldwijd niet nodig!
In 2016 hadden we exact dezelfde symptomen waarbij mensen met kapotte longen aan de beademing kwamen te liggen en IC’s overvol raakte en alle anders zorg in het geding kwam maar toen kraaide er geen hond naar omdat Rutte zijn bek hield en de MSM er ook niet hysterisch over deden!
Maar griep maakt niemand echt bang en dus konden ze hun plannen niet doorvoeren en werd er een ander verdienmodel gelanceerd! Mensen bang maken met een andere naam dan we gewend zijn! Geeft het een bestaande maar onbekende naam voor verkoudheid aan en je hebt het halve land in een angstbubbel!

Het wordt tijd dat die gasten in hun angstbubbel een keer keihard wakker geschud gaan worden! Want door hen zitten we nu nog steeds in deze ellende!

Haggis
Haggis
Reactie op  Pipojipo
1 maand geleden

Cojona is ook nog milder dan de griep van 2018. Na de eerste griepgolf dat jaar stond de teller op 9.500 doden, na de eerste coronagolf stond de teller op 6.300. En dat kuddevolk laat zich maar gek maken door o.a. de media. Knettergek!

Marianne Carlier
Marianne Carlier
Reactie op  Haggis
1 maand geleden

Ja laten we dat angstbeestje nu eens allemaal ‘Co J ona’ noemen, dan gaat het wel wat minder bedreigend klinken en kunnen we eens eindelijk verder gaan met ons leven !

Jenny
Jenny
Reactie op  Pipojipo
1 maand geleden

Jammer genoeg slapen veel mensen wel erg vast….

Brenda
Brenda
Reactie op  Pipojipo
1 maand geleden

Miljoenen zijn voor ons gegaan
Miljoenen zullen na ons gaan.
Deze realiteit kunnen wij begrijpen
Maar deze duivelse plandemie moeten wij met al ons macht tegen aan gaan !!!
Op staan en de straat op NU !
Gooi de vieze masker op straat weg. Letterlijk en figuurlijk

Bas
Bas
1 maand geleden

Super

Pieter
Pieter
1 maand geleden

Voortaan gaan we ieder griepseizoen vanaf half september tot eind maart in lockdown, dan zal niemand nog griep krijgen 🙂

Emmy
Emmy
Reactie op  Pieter
1 maand geleden

Ja inderdaad, en volgend jaar moeten! we naar de dokter, die is nu per ongeluk buitengesloten, en dan worden de griepgevallen weer gecodeerd en dus getelden raadt eens…..alarm alarm!! Want de huisartsen registreerden een toename van wel 2000%!! ten opzichte van het vorige jaar.

Doortrapt is ook gelukkig ook doorzichtig.

H.J.
H.J.
Reactie op  Pieter
1 maand geleden

Kijk Pieter neem de griepjaren 2017 en 2018 die Nederland zonder lockdown en zonder spertijd en zonder afbraak van onze vrijheden en zonder de Miljarden kostende leugens met 2020 en 2021 en kijk dan wat er voor verschil is in doden.

Hou wel in gedachte dat de in de onderliggende ziektes op hold zijn gezet.
Maar de dood van deze patienten is beslist niet op hold gezet.
Vergeet ook de extra uitgaven niet van 100 Miljard Euro, die nu al zijn uitgegeven door Rutte aan deze Corona hype.

nou en!
nou en!
1 maand geleden

ja!!! de algehele dombotest!!daar is geen vaccin tegen gewassen.

Waldemar
Waldemar
1 maand geleden

De GROTE LEUGEN gaat maar door.
En hoe groter de leugen, hoe meer men het gelooft.

BillGatesOfHell
BillGatesOfHell
Reactie op  Waldemar
1 maand geleden

adolf hitler — ‘If you tell a big enough lie and tell it frequently enough, it will be believed.’

Alex
Alex
Reactie op  BillGatesOfHell
1 maand geleden

Was dit niet Joseph goebbels?

Rutger
Rutger
1 maand geleden

Via ‘vaccins’ wordt de onvoorstelbare domheid, naïviteit en onnozelheid de ondergang en dood van de hele bevolking. Het is werkelijk triest! Wat een kansloze idioten, ook in mijn familie en vriendenkring. Het zal bij jullie niet anders zijn. Diepe schaamte, dat voel ik, voor het menselijk ras. Wat een ongelofelijk mislukte diersoort.

ProAsfalt
ProAsfalt
Reactie op  Rutger
1 maand geleden

De huiskat met negen levens zal ons gaan overleven.

Geen variatie
Geen variatie
Reactie op  ProAsfalt
1 maand geleden

Volgens psychopaat/dierenarts Ab niet.
In zijn video zegt hij onbeschaamd dat hij promoveerde op het feit dat hij katten ingespoten had met het Corona virus en dat deze katten eerder doodgingen dan de katten die het vaccin niet hadden gehad, waarop de hele zaal begon te lachen.
Hij sloot af met te zeggen: dan weet u wat u te wachten staat.
Deze psychopaat zegt dus gewoon dat we afgespoten worden.
Mensen kom in opstand!!!!!

Anne
Anne
Reactie op  Geen variatie
1 maand geleden

Ab moet naar een psychiatrische inrichting en mag nooit meer vrij gelaten worden. Misbaksel!!!!

Alice
Alice
1 maand geleden

Als men nu nog steeds niet in de gaten heeft HOE VRESELIJK we in de maling genomen worden. Dan komt het NOOIT meer goed.

Edward
Edward
Reactie op  Alice
1 maand geleden

Het komt NOOIT meer goed, het domme volk sleept iedereen de hel in.

Anti-Rutte
Anti-Rutte
1 maand geleden

Dit gaat toch ook helemaal niet over een virus,dat gebruiken ze als smoes om hun zieke plannen door te drukken,zonder angst hadden de mensen dit niet geaccepteerd.Kijk maar eens wat Reichsmarschall Göring zei om een volk gehoorzaam te maken,dat is precies wat er nu gebeurd,dezelfde psychologische tactieken als de Nazi’s en de mensen trappen er nog in ook.

Pipojipo
Pipojipo
Reactie op  Anti-Rutte
1 maand geleden

Omdat we een vrij kort geheugen hebben en we teveel op ons af krijgen door MSM.
Ook ik wist niet (meer?) dat we in 2016 al de Mexicaanse griep hadden waar mensen met exact dezelfde klachten op de IC’s terecht kwamen. Maar ik was wel al heel lang wakker maar nu geef ik constant door dat we in 2016 al exact hetzelfde hadden maar niemand zich druk maakte.
Hopelijk trekt het meer mensen uit hun slaap.

Jan
Jan
Reactie op  Pipojipo
1 maand geleden

De Mexicaanse griep was in 2009. Die begon in Mexico en er werd groot alarm geslagen (door Ab Osterhaus) en er werden vervolgens 34 miljoen vaccins ingekocht, tel uit je winst, Ab. Toen de griep onze kant uit kwam werd begonnen met de kleine kinderen in te enten en een dikke duizend kregen narcolepsie. Verdere vaccinaties zijn toen gestopt, zodat 30 miljoen vaccins de prullebak in konden. Het uiteindelijke dodental kwam, schrik niet, op ongeveer 130 uit. Het was de grootste farce ooit op dat vlak. En diezelfde hr. Osterhaus staat nu weer vooraan met zijn snufferd en mensen geloven hem ook nog! Hoe dom kun je zijn.

AnnoNimbus
AnnoNimbus
Reactie op  Jan
1 maand geleden

Het was nog erger dan dat: Het idee van Nederland was dat andere Europese landen het weer van hun zouden kopen. Uiteindelijk werden ze aan iedereen aangeboden tegen bodem prijzen (ze hadden een houdbaarheids datum)

Elst
Elst
Reactie op  Anti-Rutte
1 maand geleden

“en de mensen trappen er nog in ook.” De schuld van het uitgekleedde en armzalige onderwijs.

Solo
Solo
1 maand geleden

Ik heb griep gehad. Met koorts erbij enzo. Ben ook flink verkouden geweest. Liet mij niet testen, ik weet wanneer ik griep hebt of gewoon verkouden bent. Ga niet hysterisch over doen.Neem dan gelijk van alles vitamine c, d3 ,zinc, knoflook en gember noem maar op.
Ik doe alles om niet te worden opgenomen in een ziekenhuis na een waarschijnlijke verkeerde ‘ test’ uitslag. En hé ik ben er nog!!

Dubito
Dubito
Reactie op  Solo
1 maand geleden

Vergeet een lekkere kom kippensoep niet. Perfect middel.

Marianne Carlier
Marianne Carlier
Reactie op  Solo
1 maand geleden

Zo reageren normale mensen en ik zou mij ook niet direct laten testen en opnemen enz…brrr gewoon uitzieken…. wat een klucht dat corona-gedoe!

x

Check Also

vaccin

Land dat vaccinatieklassement aanvoert kampt met hoge besmettingsgolf: ‘Werken die vaccins wel?’

Op de Seychellen, die meer mensen hebben ...

de jonge

Huisarts geeft coronaminister De Jonge uitbrander: ‘Farizeeër’

Coronaminister Hugo de Jonge zei maandag voor ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

68
0
We lezen graag je reactie!x