Binnenland

Nul griepgevallen vastgesteld deze winter: ‘Wat een poppenkast leven we in’

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een opmerkelijk bericht in de media: er zijn deze winter nog geen griepgevallen geregistreerd bij het RIVM. Volgens de NOS houden de coronamaatregelen het griepvirus buiten de deur. Bij steekproeven werd afgelopen weken geen enkele keer influenza vastgesteld.

Het RIVM plaatst wel kanttekeningen. Zo laten de meeste mensen met griepachtige klachten zich nu testen op corona bij de GGD, en niet op griep bij de dokter.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Er zijn dus officieel geen griepgevallen, maar mensen die klachten hebben, laten zich testen op corona met een test die op zijn zachtst gezegd dubieus is. Veel mensen kunnen het bericht dan ook niet serieus nemen. “Goh, 0 officiële griepgevallen deze winter. De grote boze coronawolf heeft alle andere griepvirussen uitgeroeid. Degene die hier intrapt, is verloren,” schrijft podcastmaker Jorn Luka.

Poppenkast

“Dus we horen de hele dag dat we stout zijn vanwege de vele besmettingen met het coronavirus, dat maar blijft groeien, maar door dezelfde maatregelen bestaat het reguliere griepvirus helemaal niet meer. Wat een poppenkast leven we in,” merkt opiniemaker Jan Roos op.

Journalist Annelies Strikkers zette enkele dagen geleden wat weetjes op een rij over griep. Jaarlijks gaan er tussen de 2500 en 10.000 mensen dood aan of met griep. In 2014/2015 meldden zich 1,9 miljoen mensen bij de huisarts met griepklachten en werden er in 21 weken tijd 10.000 patiënten opgenomen. In dit griepseizoen gingen er 8600 mensen extra dood. Het griepseizoen van 2017-2018 was nog heftiger, met 9500 extra gemelde overlijdens.

In de afgelopen jaren zijn er ook regelmatig meldingen van opnamestops geweest, uitgestelde operaties of overvolle ziekenhuizen door de vele grieppatiënten, terwijl er toen meer IC- en verpleegbedden waren dan in 2020.

Proportionaliteit is geheel zoekgeraakt

En nu zijn er dus ineens helemaal geen griepgevallen meer. Roos reageert sarcastisch: “Ja jongens, de coronamaatregelen hebben de reguliere griep gedood. Echt waar! Het RIVM zegt het! Het staat op de NOS! Driewerf hoera voor het kabinet en het RIVM!”

Er overlijden overigens op dit moment minder mensen, zoals ook oud-beurscommentator Willem Middelkoop ontdekte. Volgens demissionair minister Hugo de Jonge is de afname van het aantal sterfgevallen ‘ongelofelijk mooi nieuws’, maar nog geen aanleiding om de coronamaatregelen verder te versoepelen. “Moeten we naar nul doden per week of zo?” vraagt Middelkoop. “De proportionaliteit is geheel zoekgeraakt.”

4.9 51 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

68 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Dit is gewoon nobelprijswaardig dat Herr Hugo de J en herr Mark R de griep in de fictieve wereld hebben uitgeroeid.

Pipojipo
Pipojipo
3 jaren geleden

Nee als ze nu gewoon eens eerlijk zouden zijn over wat het precies is….namelijk “Mexicaanse griep”, dan was al die idiote poppenkast wereldwijd niet nodig!
In 2016 hadden we exact dezelfde symptomen waarbij mensen met kapotte longen aan de beademing kwamen te liggen en IC’s overvol raakte en alle anders zorg in het geding kwam maar toen kraaide er geen hond naar omdat Rutte zijn bek hield en de MSM er ook niet hysterisch over deden!
Maar griep maakt niemand echt bang en dus konden ze hun plannen niet doorvoeren en werd er een ander verdienmodel gelanceerd! Mensen bang maken met een andere naam dan we gewend zijn! Geeft het een bestaande maar onbekende naam voor verkoudheid aan en je hebt het halve land in een angstbubbel!

Het wordt tijd dat die gasten in hun angstbubbel een keer keihard wakker geschud gaan worden! Want door hen zitten we nu nog steeds in deze ellende!

Bas
Bas
3 jaren geleden

Super

Pieter
Pieter
3 jaren geleden

Voortaan gaan we ieder griepseizoen vanaf half september tot eind maart in lockdown, dan zal niemand nog griep krijgen 🙂

Back to top button
68
0
We lezen graag je reactie!x