Het Complot

Amerikaanse overheid ‘direct betrokken’ bij meeste terreurplannen

Help ons door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse overheid is nauw betrokken geweest bij vrijwel alle terreurplannen in de Verenigde Staten na 9/11, zo blijkt uit een nieuw rapport over de ‘illusie van gerechtigheid’. Het lijvige rapport, dat afgelopen week is gepubliceerd door mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch, doet vragen rijzen over het Amerikaanse strafrechtsysteem.

Het Amerikaanse volk kreeg te horen dat de vervolging van terreurverdachten na de aanslagen van 11 september 2001 het land veiliger zou maken. Wie de zaken tegen zulke verdachten onderzoekt, komt tot de conclusie dat velen van hen nooit een misdrijf zouden hebben gepleegd als justitie hen niet had aangemoedigd, onder druk had gezet of zelfs betaald.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het rapport, waarin 27 zaken tegen terreurverdachten zijn onderzocht, is gebaseerd op meer dan 215 interviews met onder meer personen die voor betrokkenheid bij terreurdaden werden veroordeeld, familieleden, wetenschappers en advocaten.

Bijna een derde van de veroordelingen voor terrorisme op landelijk niveau was gebaseerd op een undercoveroperatie waarin een informant een actieve rol speelde. Er wordt verwezen naar de zaak van de zogeheten Newburgh Four. Vier moslimmannen werden beschuldigd van plannen om synagoges op te blazen en een legerbasis aan te vallen. Na hun veroordeling kwam naar buiten dat de FBI achter het complot zat.

In sommige gevallen heeft de FBI nette burgers veranderd in terroristen door ze aan te moedigen of te betalen, zo blijkt verder uit het rapport. Deze ‘terroristen’ werden vervolgens jarenlang in een isoleercel gestopt voordat hun proces begon. In 2008 had de FBI naar schatting 15.000 betaalde informanten.

Er zijn vele zaken aangespannen tegen individuen die daadwerkelijk betrokken waren bij het plannen of financieren van terreurdaden, maar veel andere zaken richtten zich op mensen die zich daar niet schuldig aan hadden gemaakt op het tijdstip dat een onderzoek tegen hen begon.

[The Guardian]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kapitein Biff
Kapitein Biff
9 jaren geleden

Kielhalen die Amerikaanse overheid!!

Vandattem
Vandattem
9 jaren geleden

Het is de USA overheid, CIA, FBI, het Bilderderg tuig.

Veel Amerikanen zijn er van op de hoogte.

Militairen evenzo, maar de psychopaten grijpen hun kans, net als in WOII de NSB-ers, om eindelijk even belangrijk te zijn, om daarna te worden geloosd als afval.

marcelleke
marcelleke
9 jaren geleden

Graag uitleg over de tekst van paragraaf 5. Wàt wordt er nu eigenlijk beweerd ?

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

De Bilderberg groep is op deze wijze ook in Nederland te keer gegaan (dus het is niet alleen in de VS zo gegaan).

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x