Homepagina » Het Complot » “Het Westen trapt in de val van Netanyahu”
"Het Westen trapt in de val van Netanyahu"

“Het Westen trapt in de val van Netanyahu”

In de propagandaoorlog rond Gaza lijkt de Israëlische regering Netanyahu aan de winnende hand. Israël en Gaza worden voorgesteld als buren, waarbij één zo onverdraagzaam is dat hij alsmaar raketten afvuurt, en de ander zich logischerwijs verdedigt. Dat zegt Dries Lesage, docent aan de Vakgroep Politieke Wetenschappen van de UGent.

De Israëlische overheid vergelijkt Hamas met Al Qaeda, ISIS, Boko Haram en andere jihadistische bewegingen. De meeste westerse politici en media hebben deze vergelijking min of meer overgenomen. Er gaat zeker veel aandacht naar het leed in Gaza, maar westerse waarnemers verengen het debat tot de verantwoordelijkheid van Hamas en nuanceverschillen over het Israëlische militaire optreden, aldus Lesage.

Illegale nederzettingen

“Het is ronduit hallucinant dat het in de publieke discussie over de Gaza-oorlog nauwelijks nog gaat over de Israëlische bezetting van Palestina,” zegt Lesage. “De ruimere context is weg. Volgens diverse resoluties van de VN is de bezetting van de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem illegaal – even illegaal als de Russische annexatie van de Krim, waar het hele Westen meteen van op zijn kop ging staan. Bovendien gaat de bezetting van Palestina al decennia gepaard met dagelijkse vernederingen, moorden, diefstal van water en vruchtbare grond en nog veel meer.”

Het feit dat in Oost-Jeruzalem en op de Westelijke Jordaanoever nieuwe nederzettingen worden gebouwd en aangekondigd, bewijst dat het deze Israëlische regering niet alleen om ‘veiligheid’ te doen is, maar de uiteindelijke annexatie van de bezette gebieden, merkt Lesage op. Hij voegt toe dat we in dit verband de uitgesproken racistische ideologie van een deel van Israëlisch rechts niet mogen onderschatten. Met nieuwe nederzettingen is een duurzame vrede verder weg dan ooit. Er wordt amper nog gerept over de bezettingspolitiek en de nieuwe nederzettingen. Het gaat alleen nog maar over Hamas en zijn raketten uit Gaza en de al dan niet disproportionele reactie van Israël. Dit speelt regelrecht in de kaart van Netanyahu en zijn ultrarechtse coalitiepartners, aldus Lesage.

MH17

“Wat ook zou moeten opvallen, is het verschil tussen de westerse reactie op Oekraïne en Gaza,” zegt Lesage. “De westerse politiek en publieke opinie hebben geen genade voor de Russisch-gezinde rebellen die verdacht worden van het neerhalen van passagiersvlucht MH17. De strijd die deze rebellen tegen de nieuwe regering in Kiev voeren, wordt niet als legitiem gezien. Maar wat is er legitiem aan de Israëlische oorlog tegen de Palestijnen die al sinds 1947 bezig is, en de bezettingen van 1967, die internationaalrechtelijk onmiskenbaar illegaal zijn? Waarom is er wel begrip voor de ‘collateral damage’ door het Israëlische leger, die de afgelopen acht jaar al aan duizenden Palestijnse bugers het leven heeft gekost? Tegen de Russische staat worden ingrijpende sancties ingesteld. Maar zelfs na de nieuwste nederzettingen waren sancties tegen de illegale Israëlische politiek niet aan de orde in Washington en Brussel.”

De VS en EU pleiten voor een vredesproces dat op papier rechtvaardig oogt, maar van acties tegen de hoofdschuldige is geen sprake: Israël blijft veel politieke, economische en militaire steun vanuit het Westen ontvangen. “Graag zou ik van westerse beleidsmakers zoals Mark Rutte vernemen waarom Oekraïne en Gaza, Poetin en Netanyahu, zo anders behandeld worden,” besluit Lesage. “Maar helaas blijft het wachten op westerse journalisten die deze eenvoudige vraag ook stellen, en vooral blijven doorvragen.”

[De Redactie]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Robin schreef:

  De moslims hebben het wereldwijd voor henzelf (en anderen) verpest door steeds maar naar geweld te grijpen. Het woord moslim is synoniem aan geweld geworden.

  27 likes
  • adelesingh schreef:

   Of misschien willen ze ons wel laten denken dat alle moslims gewelddadig zijn. Hoe meer Westerlingen geloven in de slechtheid van moslim, hoe minder we geven om wat er met hun gebeurt. De westerse wereld heeft ook gelijk een excuus om zich met de conflicten te gaan bemoeien. Ze bemoeien zich niet met het conflict vanwege de vele onschuldige mensen die er iedere dag sterven, maaar als ze zich gaan bemoeien is dat met een doel. Ik denk dan zelf aan aardolie etc. We laten ons hier ook teveel beinvloeden door de Media. Als de mensen is Israel horen dat er door de kerk 100en kinderen zijn misbruikt, denken zij misschien ook dat Christen zijn gelijk staat aan pedofilie. Ik hou er niet van als mensen generaliseren. Dingen die er gebeuren ontstaan niet door het geloof. Als je ieder geloof gaat bestuderen, pleiten die denk ik niet voor geweld. Dingen die gebeuren ontstaan door mensen met kwade bedoelingen. Mensen met kwade bedoelingen zouden zichzelf ook geen gelovigen mogen noemen.

   30 likes
   • Robin schreef:

    Als je het Westen er even buiten laat, dan zie je dat moslims geweldsproblemen veroorzaken in Egypte, Pakistan, India, Thailand, Myanmar, China, Irak, Afghanistan, Israel, Syrie, Koerdistan, Afrikaans continent, Rusland enz.

    Generaliseren is niet goed, maar vaak ontkom je er gewoon niet aan. Het beeld van de moslims wordt bepaald door hun militanten. Dat hebben de moslimgemeenschappen zelf toegelaten. Ze geven te weinig tegengas aan de militanten.

    16 likes
    • adele schreef:

     Vaak zijn mensen te bang om die tegenstand te geven.
     Ik ben het echt niet met je eens. Het is maar een beperkte groep moslims die gewelddadig is. Daarmee kun je niet alle moslims gewelddadig noemen. Mijn moeder was ook gewelddadig, ben ik dat dan ook?? Er zijn meer onschuldige moslims dan moslims die oorlogen veroorzaken. Ik zou ook bang zijn mijn mond open te trekken tegen mensen met wapens. Voor je het weet moorden ze je hele familie uit. Die mensen zijn slecht. Niet de Moslims.Kijken of jij zo een grote mond zou hebben als er een groepje militanten voor je stond.

     9 likes
     • Robin schreef:

      Dan rijst de vraag: waarom heeft alleen deze godsdienst brutale militanten die iedereen de mond snoert en angst aanjaagt en waartegen niemand uit de gemeenschap durft opstaan?

      Mijn antwoord: omdat deze brutale militanten een grote mate van rechtvaardiging vinden in de Islamitische geschriften. De mensen hebben 2 keuzes: of je spreekt je uit tegen het geweld van de militanten, maar dan wordt je een outlaw omdat je je tegen de geboden uit de geschriften waarop de militanten zich beroepen, hebt uitgesproken, of je accepteert dat de moslimmilitanten handelen volgens de geboden van hun geschriften en houdt dan verder je mond.
      In het kort: de Islamitische geschriften deugen niet omdat hun richting eenduidig is: het duwt en stuwt de mensen met en naar geweld toe.

      8 likes
    • Oliver schreef:

     Vergeet niet Robin dat die geweldsproblemen vaak aangejaagd zijn door de jarenlange invloed van de USA of meer zelfs ons Westen.
     Irak, Afghanistan, Libie, Syrie, Tunesie, Israel, Syrie, Afrika, landen waar de VS direct bij het geweld betrokken zijn.
     Dan moeten we als aanvulling nemen dat het eveneens de Gristenen zijn die voor minimaal evenveel geweldsproblemen zorgen, met het verschil dat ze minder visueel aanwezig zijn. De Gristelijke militanten lopen niet op straat met een AK47, maar zitten in pak met stropdas op het pluche.

     11 likes
    • Typhoon schreef:

     Mooi verwoord Oliver.

     De antichrist zal de massa manipuleren en voor de gek houden door zichzelf als GOED te profileren. In werkelijkheid is het kwaadaardig en oorlogszuchtig! Heel veel mensen zullen hierin trappen!
     Alleen diegenen die werkelijke waarheidszoekers zijn, zullen niet hierin trappen…

     6 likes
  • Pieter schreef:

   Een opmerking voor Robin,

   Die Netanyahu heeft ook “U” goed te pakken!!!

   Ik heb medelijden met u.

   PIETER

   15 likes
   • Debruycker schreef:

    Nee, onze Robin ziet gewoon de zaken zoals ze zijn. Kijkt maar eens hoe de Hamas vrienden, die van het ISIS, christenen aanpakt in Syrië en Irak.

    6 likes
    • adele schreef:

     En vergeten we hoe de christenen 100en jaren lang zijn omgegaan met mensen die iets anders durfden te geloven?????????? Denk jij dat alles moslims het er nu mee eens zijn zoals dat groepje de christenen behandeld? Dat noem ik kortzichtig. Ik ben niet gelovig , maar ik weiger mensen te veroordelen op hun geloof

     11 likes
     • days of our lives schreef:

      Klopt…aan elke religie kleeft (veel) bloed.
      Religie wordt vooral door achterlijken als excuus gebruikt om lekker verkeerd bezig te zijn.

      6 likes
  • Wheel schreef:

   En ‘t woord Jood is synoniem geworden aan neo-Nazisme en onverbrijdelde gulzigheid

   12 likes
   • enkidoe schreef:

    U hebt een typo gemaakt beste wheel, de islam is een synoniem voor nazisme. Dat leet de geschiedenis en het huidige klimaat in de wereld ons. de Jood is een slachtoffer. Vanaf de stichting is de islam al anti Jood en anti Christen. het doel is niet meer en minder dan onderdrukking, vernietiging en ga zo maar door. kijk maar naar de akties welke de profeet van de islam heeft uitgevoerd. Of wilt u soms zeggen dat, terug naar hte nazisme, Hitler een goede jongen was maar de ideologie fout? Hitler kon er niets aan doen? In essentie is het nazisme gewoon goed?

    9 likes
    • Wheel schreef:

     Ja, je hebt vast gelijk, enkidoe !
     Jij hebt alle wijsheid in pacht; ik snap echter sommige onsamenhangendheden in je betoog niet in ‘t laatste deel, maar ja jij zal ‘t zelf wel snappen.

     Jij zal vast belezen zijn, als ik je enorme eloquentie zie, van Socrates/Hippocrates tot Multatuli, jij hebt ‘t allemaal vast en zeker in de smiezen.
     M.a.w., ik zou je willen aanraden wat meer te gaan lezen ipv de geschiedenis te zien vanuit een beperkt aantal gezichtspunten.
     Op de wereld is niets zo zwart/wit als jij ‘t stelt (je vergeet even gemakshalve de Kruistochten en de context van die tijd; strijd werd gewoon man tot man uitgevochten op ‘t slagveld).

     Als ik zionisme (ik bedoelde zionisme, niet ‘t pure jodendom) gelijk stel aan nazisme, how the hack kan jij dan concluderen, dat ik nazisme goed vindt ?
     Deze en andere onsamenhangendheid in je betoog snap ik dus niet, 13 in een dozijn voor mij, typisch ‘Henk en Ingrid’ betoogje.

     5 likes
  • Paquita schreef:

   Beste Robin, In mijn leven ben ik vaak verhuisd en ik heb ik verschillende landen gewoond, tussen mensen van de Evangelische gemeente (lees: zigeuners), katholieken, protestanten, Opus-Dei aanhangers, joden, boeddhisten, atheïsten en, in deze lange rij, ook moslims. Geweld en godsdienst gaan soms hand in hand, ja, maar het zijn toch de MENSEN ZELF die voor haat en nijd en vooral ONVERDRAAGZAAMHEID en GEBREK AAN RESPECT zorgen. Ik ben persoonlijk meer gewelddadige katholieken in mijn leven tegen gekomen, dan gewelddadige moslims, waarmee niet gezegd is dat er per definitie meer van de ene groep dan van de andere groep rondlopen. GEWELD LOST NIETS OP: Als we met z’n allen deze woorden als uitgangspunt nemen, dan ben ik ervan overtuigd dat we constructieve oplossingen kunnen bedenken om een samenleving te creëren waarin iedereen, zonder uitzondering, een prettig en vooral vredig leven kan leiden. Groetjes, Paquita.

   15 likes
  • De Oprechte schreef:

   Robin, eerst moet JIJ je huiswerk ff goed doorleren. En dan ga JIJ pas praten.

   3 likes
 • Robin schreef:

  Iedereen zegt altijd dat de Nazi’s de grootste holocaust in de geschiedenis gepleegd hebben, maar weet je dat dit absoluut niet waar is?

  De grootste holocaust in de geschiedenis van de mens van de laatste 2000 jaar is gepleegd door de moslims.
  De moslims hebben in Zuid-Azie zo’n 1000 jaar de scepter gezwaaid en in die 1000 jaar zijn enkele van hun wapenfeiten:
  – 100 miljoen (ja u leest het goed) Hindoes genadeloos en op gruwelijke wijze vermoord uit hoofde van hun Islamitische plicht
  – 500 miljoen Hindoes (u leest het weer goed) als slaven verkocht
  – tien duizenden tempels kapot gemaakt tot ruines en heel veel rijkdom (o.a. de met juwelen en goud versierde pauwentroon) geroofd en naar Iran en andere moslimlanden gebracht. Waarschijnlijk een grotere roof dan die van de Nazi’s.
  – Meer dan de helft van het land van de Hindoes ingepikt (Afghanistan, Pakistan, Bangladesh waren allemaal Hindoe koninkrijken totdat de moslims binnenvielen, moorden en bekeerden en de boel overnamen)
  – Misgunnen dat India een Hindoe land werd: in 1947 werd Zuid-Azie (door de misdadige Britten van toen) verdeeld in Pakistan en India omdat de moslims meenden dat ze niet konden samenleven met de Hindoes en dus een eigen staat wilden. Pakistan zou de staat van de moslims worden, India de staat van de Hindoes. Alle moslims zouden uit India moeten vertrekken naar Pakistan. Niet gebeurd. Resultaat is dat vandaag de dag zo’n 250 miljoen moslims leven in India en door andere moslimlanden worden aangespoord om van India een moslimland te maken. Anderzijds maakten de Hindoes rond 1950 zo’n 20% van de Pakistaanse bevolking uit. Vandaag de dag nog geen 2%. Die Hindoes zijn niet weggetrokken naar andere landen, maar gedwongen bekeerd tot de Islam of vermoord. Hindoemeisjes worden er ontvoerd – op jonge leeftijd – verkracht en bekeerd. Mensenrechten in Pakistan stelt niks voor en niemand kan de Hindoes daar beschermen. Hetzelfde (in iets mindere mate) gebeurt ook met de christenen in Pakistan. Christenen zijn er een klein beetje beter af omdat het christelijke Westen nog enige druk uitoefent op Pakistan.
  Bangladesh (tot 1971 nog Oost-Pakistan geheten) hetzelfde verhaal. Rond 1950 waren er 33% Hindoes in het land, vandaag de dag slechts bijna 10%. Ze zijn echt niet gevlucht naar India, maar gewoon bekeerd, vermoord, verkracht. De tempels worden stelselmatig vernietigd. Zelfs het Congres van de USA werd het te gortig hoe de laatste jaren Hindoes worden behandeld in Bangladesh. Alleen, de internationale gemeenschap kan het allemaal niets schelen. Ver van mijn bed show. Totdat de Islamitische terroristen, geoefend in het moorden (van Hindoes) in deze en andere landen, ineens aan de poort van het Westen beuken en hun moorddadige ervaringen op de Westerse mensen willen toepassen. Dan, ja dan, zijn ze wel slecht. Maar toen ze Hindoes vermoordden waren ze niet slecht, maar hele leuke mensen, blijkbaar.
  Dus: u kunt geloven wat u wilt, maar niemand kan mij wijs maken dat de moslims een vredelievend gemeenschap zijn. Zuid-Azie heeft dat keihard aangetoond. Vecht niet terug tegen de moslims en je gaat er aan!! Derhalve heeft Israel 100% gelijk dat het de moslimmilitanten keihard aanpakt. Het gaat immers om hun survival!!!

  16 likes
  • De Oprechte schreef:

   Robin, Jij ben echt verhalen aan het verdraaien gozer! Ga ergens anders je mainstreem verhaaltjes achterna.
   Jij bent niks anders aan het doen hier als “aanzetten tot haat”

   10 likes
   • little rascal schreef:

    Robin hoort misschien bij de hasbara trolls, christen voor Israel of een andere pro israel/zionistche organisatie die websites spammen als daar een kritisch bericht over israel wordt geplaatst.

    8 likes
  • Typhoon schreef:

   Moslims (Islam) bestaat 1400 jaar en geen 2000 jaar. Christenen bestaan 2000 jaar!
   1000 jaar dus 400 jaar na de Islam waren de Moslims nog niet in India. ze waren pas in Perzie (Iran)
   500 miljoen mensen leefden er niet in die tijd in India! En verkocht als slaven! AAN WIE VERKOCHT..
   Islam was de eerste die Slavernij VERBOOD!
   Moslims mogen niemand gewelddadig bekeren!

   Joden zijn al 2 keer verbannen uit het heilige land (nog nooit verbannen door Moslims!)
   3e keer worden ze niet verbannen!

   Doe je research goed voordat je je haatneigingen en interpretaties zomaar her en der schrijft!

   11 likes
  • Ozzy schreef:

   Sorry, maar je verdraait wel verdomd veel. Wat de moslims wel of niet hebben gedaan in Zuid-Azië heeft niets, maar dan ook helemaal niets met Israël en Palestina te maken. Lees eens hoe Israël is ontstaan. Israël heeft EENZIJDIG een eigen staat uitgeroepen in Palestina. Vervolgens kwamen de Palestijnen in verzet en zagen de joden het als hun plicht hun eigen bevolking te beschermen en meer van Palestina te bezetten en te annexeren tot op de dag van vandaag. Het is ONBEGRIJPELIJK dat vele landen de staat Israël hebben erkend, terwijl de annexatie van de Krim tot zoveel commotie heeft geleid. De russen hebben op basis van het verleden meer recht op de Krim dan de joden op de huidige staat Israël. Er is namelijk GEEN ENKEL historisch bewijs dat de Joden verdreven zijn uit dat gebied. Ze hebben zich zelf verspreid over de wereld. De Palestijnen behoren namelijk ook tot het Semitische volk en hebben absoluut recht daar te mogen wonen, maar Israël wilt het liefst een land hebben waar 100% van de bevolking joods is. Waarom komen de EU en VS niet in het verzet? Heel simpel. Kijk maar eens naar de machtspositie van de joden binnen o.a. de financiële wereld. Mensen OPEN UW OGEN!

   10 likes
  • adele schreef:

   Wat een bullshit, ik ben zelf een Hindoe.
   Hindoe’s werden naar Suriname verscheept om daar slaven te zijn. Dit werd niet gedaan door moslims, maar blanken mensen.(engeland, nederland). Vrouwen werden ontvoerd, omdat ze anders niet genoeg vrouwen hadden voor hun mannelijke slaven.Dat de moslims tempels hebben verwoest in India klopt wel. Deze moslims zijn van oorsprong helemaal geen moslims. Zij waren hindoes, maar zijn bekeerd. Zo zijn er ook vele Hindoes bekeerd tot Christenen. Hindoes zouden volgens hun geloof eigenlijk vredelievend moeten zijn, maar vechten net zo hard tegen de moslims, als de moslims tegen hun. Dus ze zijn geen haar beter. Hindoes mogen geen rundvlees eten, maar toch eten veel Hindoes in India gewoon rund. Dus geweldadige rundvleesetende hindoes zouden zich geen hindoes mogen noemen. Zo zouden geweldadige moslims, zich geen moslim mogen noemen. Ik ken Pakistaanse mensen in Nederland die moslim zijn, en het zijn echt hele leuke lieve mensen met een heeeeel groot hart. Ze kijken net zo graag naar Bollywood films als Hindoestanen. Ik ken moslims uit Iran, en hun deur staat altijd wagenwijd open. Als ik bij hun op visite ga staat de tafel altijd vol met heerlijke gerechten. Ik ken Surinaams/hindoestaanse moslims, ze zijn vriendelijker dan de gemiddelde nederlander. Nu kan ik ook zeggen dat de Nederlanders een hebberig ongastvrij volkje zijn. Tegen etenstijd werd ik namelijk altijd naar huis gestuurd door de Nederlandse ouders, terwijl mijn vrienden bij mij thuis uitgebreid mee mochten eten. Mijn oma stond zelfs pannekoeken voor ons te bakken als we tussen de middag thuis mochten lunchen. Maar als ik dat zeg lieg ik ook, want inmiddels ben ik ook tientallen Nederlanders tegengekomen bij wie de deur wagenwijd openstaat en die alles behalve gierig zijn. Vooroordelen, bah. Zo zoekt men altijd een zondebok, want niks is fijner dan andere mensen slecht maken en bezig zijn met andere mensen, zodat men vooral niet naar zichzelf hoeft te kijken

   7 likes
 • henk schreef:

  als isis echte moslims waren dan hadden ze wel in Gaza geholpen?

  13 likes
  • Oliver schreef:

   Henk, een echte moslim is niet gewelddadig.
   Als jij meent dat ‘de echte moslim’ gewelddadig is en naar Gaza ten strijde trekt haal je 2 dingen door elkaar.
   Ik bedoel het niet om je aan te vallen, maar je woorkeuze vind ik gevaarlijk en incorrect.

   9 likes
  • Wheel schreef:

   Beste Robin,

   Robin (of Henk/Ingrid),

   Ik ga niet inhoudelijk in op je betoog, want dat zou op hetzelfde neerkomen als ‘t bediscussieren van algemene kennis/geschiedenis met mijn 1.5 jarig dochtertje.

   Ga eerst eens je (geschiedenis)huiswerk doen, voordat je van die enorm kortzichtige statements gaat maken.
   Ik noem Nederlandse verzetsstrijders ook geen terroristen, omdat ze hebben gevochten tegen bezetting en genocide/terrorisme.

   Ik laat ‘t verder hierbij en zal verdere commentaren van jou ook aan me laten voorbijgaan.

   6 likes
  • Typhoon schreef:

   ISIS zal uiteindelijk een aanval doen op Jerualem. Tot dan kan niemand ISIS stoppen. Israel zal ze tijdelijk tegenhouden. En dan zal er iets gebeuren waar de mensheid al eeuwen op heeft zitten wachten!

   2 likes
   • Typhoon schreef:

    Luke 21:20-28

    20 “When you see Jerusalem being surrounded by armies, you will know that its desolation is near. 21 Then let those who are in Judea flee to the mountains, let those in the city get out, and let those in the country not enter the city. 22 For this is the time of punishment in fulfillment of all that has been written. 23 How dreadful it will be in those days for pregnant women and nursing mothers! There will be great distress in the land and wrath against this people. 24 They will fall by the sword and will be taken as prisoners to all the nations. Jerusalem will be trampled on by the Gentiles until the times of the Gentiles are fulfilled.

    25 “There will be signs in the sun, moon and stars. On the earth, nations will be in anguish and perplexity at the roaring and tossing of the sea. 26 People will faint from terror, apprehensive of what is coming on the world, for the heavenly bodies will be shaken. 27 At that time they will see the Son of Man coming in a cloud with power and great glory. 28 When these things begin to take place, stand up and lift up your heads, because your redemption is drawing near.”

    1 likes
 • Pascal schreef:

  Nee Ninefornews, het westen en Netanyahu is 1 partij!!!

  Het is 1 wereld Theater voor de niets wetende schaapjes.

  19 likes
 • Johan schreef:

  Ik begin echt te twijfelen’ nu er steeds meer islam haat is begin ik echt te denken dat islam het ware geloof is ben een christen en van mijn ouders heb ik altijd geleerd dat de duivel de islam heeft laten ontstaan om ben van het chistendom te laten bekeren naar de islam’ maar ik heb de koran toevallig viel ik er op via een site en geloof me ik denk echt dat de islam het ware boek van god is en daarom alle landen de islam zwart proberen te maken en te venderen. Ik raad jullie aan beste mensen hou je ogen open en gebruik je verstand en open is een keer de koran en geloof mij alles wat het westen zegt over de islam komt niet 1 met de koran alles wordt 180 graden omgedraait. Veel succes mensen iets nieuws proberen in je leven kan geen kwaad

  4 likes
  • andre schreef:

   Het maantje op de toren van een Moskee is een overtuigend bewijs dat de Islam niet het ware geloof is.
   Het maantje stamt af van een maangod. Verder lijkt het me sterk dat de profeet Mohammed verkozen zou zijn door zijn god. Mohammed is een veldheer, hij heeft vele oorlogen geleid en mensen mochten net zoals nu bij ISIS kiezen tussen de dood of bekeren. Zo iemand zal door een liefdevolle god niet worden verkozen.
   Islam staat voor geweld. ISIS voert zwarte vlaggen! Christenen worden vermoord.
   Als het een religie is die je zeker niet moet kiezen, dan is dat echt de Islam.
   Overigens keert volgens de Koran, ook Jezus terug. Geen Mohammed.
   Dat moet je toch wel wat zeggen. Mohammed is een profeet, maar kan jij een profetie van hem opnoemen.
   Verdiep jezelf in wat anders dan de Islam.

   6 likes
   • Johan schreef:

    Even serieus waar basseer je dit allenmaal op dit bedoel ik dus, dot zijn allenmaal leugens de profeet vermoorde geen onschuldige mensen hij kocht juist slaven op en btw jezus is ook een profeet van de islam en de reden dat hij terug komt is omdat hij nooit is gekruisigd zelfs nooit is dood gegaan onze eigen geleerde christenen twijfelen eraan dus ik vind het allenmaal frapant lees de koran en kom dan praten. Geen onzin lopen zeggen als je geen dingen weet

    3 likes
 • chef schreef:

  En zo is het maar net!!

  11 likes
 • Wim schreef:

  Het is allemaal bullshit. Jezus zal op de troon van David gaan zitten met de uitverkorenen en regeren voor 1000 jaren en Satan wordt geketend met ijzer en daarna losgelaten voor het beïnvloeden van de mensheid alweer.

  3 likes
  • Oliver schreef:

   Dit is een dogma wat al 2000 jaar verteld wordt , dus ik hoop dat je het niet serieus bedoelde Wim 🙂

   Jezus komt niet terug, hij kijkt wel uit, want dan zal die opnieuw gekruisigd worden omdat hij voor de elite wederom een grote mond heeft.
   Satan heeft nooit als persoon bestaan, het komt af van het Egyptische Seth (Satuh-Satan) en staat voor de kosmische energie die alles verstart waardoor planeten solide worden en waardoor mensen fysiek zichtbaar worden. Als er al iets van hem terugkomt, zal het de liefde zijn die hij gepredikt heeft die in de harten van alle mensen gaat ontwaken.
   Jezus zal nooit een troon willen ALS hij al terugkomt, hij zal jou uitdagen om zelf uit Liefde op die troon te gaan zitten, als je durft.

   Ga eens een boek van Paul Ferrini lezen 🙂 of een ander goed boek.

   5 likes
 • Kalki schreef:

  Er komt maar geen einde aan al die oorlogen en de algehele Wereldvrede komt ook in gevaar. De anti-Christ regeert nog steeds hier op Aarde.

  6 likes
 • Hendrick schreef:

  Het lijkt mij allemaal glas helder… Israel is een bondgenoot van het westen met name Amerika en dat willen ze behouden om alle moslim landen in de gaten te kunnen houden met name Iran, dus hierom ook de reden waarom het westen niet op treedt tegen Irael.

  Putin is de krim binnen gevallen om het westen zo ver mogelijk buiten de deur te houden, de rebellen nemen een groter deel in van oost oekraine onder andere Donetsk en laat daar nu net heel veel schalie gas zitten wat het westen ook graag willen bezitten vandaar alle heisa. naar mijn mening, het westen kon het zich niet permitteren ten opzichte van hun volk en de rest van de wereld zich met het conflict te bemoeien tenzij er zich JUIST waar schalie gas zit een ramp zou plaats vinden waar wij westerlingen bij betrokken zouden zijn. 1 en 1 is ?

  6 likes
 • Robin schreef:

  Volgens mij willen sommige mensen MET OPZET niet goed lezen.
  Ik heb gezegd dat de moslims in 1000 jaar tijd ( dus zeg ruwweg van 1000 AD tot 1948 AD) 100 miljoen Hindoes vermoord hebben en 500 miljoen Hindoes als slaven verhandeld hebben en niet in 1 jaar, zoals sommigen ervan proberen te maken.

  Anderen beweren dat moslims verzetsstijders waren. Hoe, in hemels naam kun je verzetsstrijder zijn als je bezetter bent van het land van een ander (van de Hindoes)?

  @adele, je zweeft maar wat in de ruimte. Blijkbaar heb je wel moslim virenden en kennissen. Leuk voor jou. Maar ga eens een keertje een discussie met ze aan over bvb beelden van Goden gebruiken tijdens de aanbidding of waarom Mohammad een 9-jarig meisje trouwde of waarom er dieren geofferd moeten worden van Allah of over incarnatie of waarom de Koran zoveel haat-passages heeft, waarom ze anderen ongelovige honden noemen die gedood of geknecht moeten worden. Ik kan je verzekeren dat je dan misschien maar 1 moslimvriendje overhoudt en ook nog eens tal van bedreigingen zult ontvangen. Jouw relatie met die mensen is blijkbaar erg oppervlakkig, dus kun je ook geen conclusies trekken over de werkelijke inborst en loyaliteit van die mensen naar Allah en de Koran toe. Bovendien geef je een verkeerde beeld van de Hindoes. Hindoes willen met rust gelaten worden. Alleen, de christenen en moslims laten ze niet met rust, want hun godsdienst commandeert ze om heidenen en ongelovigen te bekeren, by hook or crook. Indien Hindoes hier genoeg van hebben en terug meppen, is dit heel terecht en ook wijs.

  @Typhoon, de moslimvorsten in India hebben zelf kronieken bijgehouden waarin ze vermelden dat ze de Hindoes afslachten omdat deze zich niet tot de Islam willen bekeren, dus het hun heilige Islamitische plicht is om ze dan af te slachten of te knechten, hun land, vrouwen en bezittingen te roven en hun heilge plaatsen te bezoedelen en hun gebedshuizen af te breken.

  @De Oprechte, door je kop in de zand te steken en de waarheid niet te willen weten, accepteer je je eigen verdoemenis.

  Zoals ik al zei, heel veel van wat de moslims allemaal aan misdadigheid gedaan hebben (grootste holocaust in de wereld) in India is niet bekend, nauwelijks gedocumenteerd en bestudeerd, omdat de Indiase geschiedenis van de laatste 1000 jaar door de moslims en de Britten is te boek gesteld. De Britten hadden hun bondgenoten in de moslims en het was niet in hun belang om deze bondgenoten van zich te vervreemden. In de huidige Indiase geschiedenisboekjes op scholen worden de mosliminvallers geen invallers genoemd, maar gewoon Indiase vorsten! Verzetsstrijders, als de Hindoe koning Shivaji, die juist de Hindoes probeerde te bevrijden van de tirannie van de moslims en hun land van de bezetters probeerden te bevrijden, maar altijd rechtvaardig waren voor de moslims, worden juist afgeschilderd als agressievelingen. Terwijl een generaal van de moslimvorsten (Afzal Khan) die tegen deze Shivaji vocht om de bezetting door de moslims in stand te houden, zelfs als verzetsstrijder wordt geprezen!!!!!! Zien we dit niet terug in Israel? De misdadige en moordlustige Hamas wordt als verzetsstrijders geprezen terwijl ze de Joden de zee in willen drijven mbv Iran? Parallellen genoeg!

  Nog een anecdote hoe de moslims in India tekeer gingen tijdens hun bezetttingsrijk. Een Hindoe jongetje (11 jaar) wordt kwaad op school wanneer moslimkinderen de Hindoegodin Doerga een duivelin noemen. Hierop zegt deze jongen tegen zijn moslimklasgenoten: hoe zouden jullie het vinden wanneer ik de door jullie aanbeden Fatima een duivelin zou noemen? De jongen wordt vervolgens valselijk aangeklaagd: hij heeft Fatima beledigd en een duivelin genoemd. Hierop staat de doodstraf. De moslimgeestelijke wil de doodstraf wel opheffen indien de jongen zich bekeert tot de Islam. De jongen weigert. Z’n ouders, die hun kind niet opgehangen willen zien worden, smeken hun zoontje om zich te bekeren. De jongen weigert: liever dood dan toegeven aan de tirannie van de moslims. Hij wordt opgehangen!! Zo waren de verhoudingen in India tijdens de moslimheerschappij. Geen enkele Hindoe was ooit z’n leven zeker. Het zit de moslims wereldwijd nog steeds dwars dat ze ondanks een bijna 1000 jarige moslimdominantie over India, de Hindoes en de Hindoecultuur en godsdienst NIET VOLLEDIG hebben weten weg te vagen (wel voor een behoorlijk groot deel)! Overal is dit ze helemaal gelukt, behalve in India. Deze unfinished business willen ze alsnog afmaken. Gelukkig zijn er vandaag de dag enkele assertieve Hindoes. Niet alle Hindoes slapen gelukkig!

  Moslims hebben de wereld ontzettend veel ellende gegeven en blijven maar rampen veroorzaken (Boko Haram, ISIS, Moslim Broederschap, Al Qaida, Hamas, Taliban enz). Wanneer houden ze eens op?

  3 likes
  • little rascal schreef:

   Moslim dit, moslim dat, …blah, blah, blah, blah, blah…

   Leuk dat je probeert de discussie te ontsporen ter faveure van Israel en bibi.

   Graag bij het onderwerp blijven en dat Is Netanyahu, de zielloze psychopaat die aan het hoofd van Israel staat.

   3 likes
   • Marco de Waarheid schreef:

    Moslim hier moslim daar. Inderdaad, we worden er zo langzamerhand gek van.
    Graag een ander onderwerp. Want al die aandacht…. jak man.
    Het word zo een dagelijkse sleur.
    Laten we het eens over voetbal hebben.

    0 likes
 • henk schreef:

  Volgens mij is dat nog niet eens een leugen om hamas met deze te vergelijken Al Qaeda, ISIS, Boko Haram en andere jihadistische bewegingen.

  Waarom worden er door middel van deze organisaties steeds het doel wat Israel en USA wil bereiken bereikt?

  CIA iov rotschilds gebruikt deze groepen om hun doelen te bereiken dmv propaganda je kan moeilijk zomaar gaan aanvallen daar komen die groepen goed bij van pas zodat zij het kunnen rechtvaardigen en de kranten het ook makkelijker kunnen opschrijven.

  follow the money

  5 likes
 • kees jan schreef:

  Ik geef Israel groot gelijk, als enige nog democratische land terwijl omringend geen democratie meer bestaat en de welwillende mensen als pionnetn worden gebruikt en overgeleverd zijn aan de grillen van een groep die de wereld wil onderwerpen. Ze staan als land totaal alleen en kunnen niet anders dan verdedigen anders zijn ze de zee ingedreven.

  3 likes
  • Typhoon schreef:

   “While they are saying “PEACE and SECURITY” then destruction will come upon them suddenly like labor pains upon a woman with child, and they will not escape.” 1 Thessalonians 5.3

   Gaat er een belletje rinkelen.. Hmm Israel wilt PEACE… Israel verdedigt zichelf voor zijn SECURITY… Voor de rest kunnen jullie wel zelfDESTRUCTION zien via foto´s of beelden net vrouwen-kinderen die nergens kunnen ESCAPEN…

   1 likes
 • chris schreef:

  Very dishonest comparison between the annexation of land from Palestine for Israel, and the annexation of Crimea back to Russia….. first of all… Crimea VOTED overwhelmingly to join Russia…. Palestine didn’t get to “vote” to annex land to Israel. It was TAKEN by the international community after WW2. Crimea belonged to Russia within the last century, most people speak Russian, and it’s Russia’s only naval base in the black sea so it’s strategically vital!

  horrible comparison. Israel is nothing but a bloodthirsty monster of a nation, with the best propaganda networks in the world, and the dumbest, strongest bully on the block (the USA) to do it’s dirty work and pay for anything they want…. and usually they want to kill people, with US weapons they don’t pay for.

  3 likes
 • AlexT schreef:

  Stelletje schapen joh, hierbij de werkelijke oorsprong van Israel wat ver uit de media moet blijven. Een ieder die zich geroepen voelt en het lukt dit te weerleggen heet ik van harte welkom!

  http://martienpennings.wordpress.com/2013/02/19/werk-in-uitvoering-een-korte-geschiedenis-van-israel-2/

  O ja, hierbij nog een aantal zaken die je, heel toevallig, nergens leest, ook niet op de linkse-conspiracy-websites. Zal wel een subsidie-achtergrond hebben om dit niet te publiceren. Succes met wakker worden!

  http://www.thegatewaypundit.com/2014/07/average-gazan-makes-2900-per-year-while-hamas-leader-in-qatar-is-worth-billions/

  http://www.youtube.com/watch?v=Jm8w7_P8wZ0

  http://israelhasbeenrocketfreefor.com/

  3 likes
 • Nobel schreef:

  Robin slaat hier de spijker op zijn kop, de moslim-ideologie is inderdaad geweldadig. Dit zie je dagelijks in de wereld gebeuren. Het is een paard van Troje, ze vestigen zich in een land, planten zich voort met ongeveer een kind per jaar, en worden op die manier de grootste bevolkinggroep, en infiltreren in de politiek, zodat ze het op een gegeven moment voor het zeggen krijgen, en…. hupla daar in de grote islamitische staat. Nog een jaar of 10 – 20 en dan wonen we allemaal in een kalifaat, en worden we onderworpen aan de sharia.

  3 likes
 • Vandattem schreef:

  Vanaf ongeveer 1 minuut in.

  https://www.youtube.com/watch?v=aKKoKmUtQXE&html5=1#t=101

  Dit is vorige maand gepost.

  0 likes
  • Nobel schreef:

   @Vandatten, wat bedoel je met deze link? Je weet toch wel dat deze 1 maand voor het neerschieten van MH17 is gepost? Of denk je dat ze wist dat de seperatisten dit gingen doen?

   1 likes
 • Le visionair schreef:

  Het moment is nabij dat de hele wereld EINDELIJK wakker zal worden over het feit dat religie/godsdienst is verzonnen om de mensheid valse overtuigingen op te leggen. Hierdoor wordt iedereen zoveel mogelijk gebrainwashed om controle over de mensheid te houden en ons slaaf te laten zijn van dat systeem. Zo vergaten we wie wij als soevereine mens werkelijk zijn.
  Er is slechts 1 echte waarheid dat voor het hele multiversum geldt, zodra iedereen hiervan bewust is valt het doek voor elke godsdienst/religie. Daar staan ze dan met hun vals opgelegde verzonnen en bewust verkeerd geinterpreteerde godsdienst overtuigingen, dat als een luchtbel uitelkaar spat in het NIETS.

  2 likes
 • Le visionair schreef:

  Laat je leiden door en vanuit je HART i.p.v. te schuilen achter godsdienst/rellgiie
  WAKKER WORDEN !!! HOE SNELLER HOE BETER VOOR DE HELE AARDE EN MENSHEID

  1 likes
 • Mark schreef:

  Mensen sluiten hun ogen en oren voor de waarheid, maar vergeten dat het verleden zich herhaalt.
  Ik keur zowiezo oorlogszucht af en haat en alle andere shit.
  Maar!!!!!! Uiteindelijk zal je vallen voor de keuzes die je maakt , aangezien bijna iedereen in zijn eigen bolletje zit en de wereld net weer anders ziet als een ander.
  Maar helaas het is niet anders dat wij allemaal schapen zijn met hier en daar uitzonderingen, de islamieten horen en jawel dat zeg ik u gewoon niet hier, hun 2 agenda die geleid word door rijke arabieren om dus het westen te omver te werpen. Geloof het of niet maar het duurt niet lang voor dat dat gaat gebeuren. Deze mensen met dit geloof met uitzonderingen dan staan hierachter. Tja en dan kan je roepen dat ik haat verspreid maar mijn ogen en oren staan open, en jawel dit allemaal omdat ik opgegroeid ben met hun. Dit is dagelijkse praat bij de moslim gemeendschap, alleen die niet wil luisteren of wil horen zal gaan voelen.
  @ robin
  Jij heb totaal gelijk , jij kan de geschiedenis en vele kunnen dit niet of willen dit niet horen, want ja goed doen en goed willen hebben en egoistisch zijn dan zie je niks uit je bolletje.
  Vergeet niet dat de turken de laatste waren van de persische leger en achtergebleven zijn , kijk maar naar hongarijen ,bulgarijen en roemenie. De turken hebben zelfs nog in 1700 geprobeerd europa te veroveren.
  Maar goed we zien het allemaal om ons heen en we blijven geloven in de goedheid van de mensen alleen de grote bevolking zal helaas niks of kunnen doen als dit gaat geschieden.
  Keep believe the dream but when it ends dont crie…

  1 likes
 • RAyz schreef:

  Misschien zag Hitler het wel goed, hij zag al vroeg in welke kant het met de wereld op zou gaan als de joden aan de macht zouden komen. Helaas kon hij het niet vroegtijdig in de kiem smoren.

  Al die wereldleiders zijn poppetjes..

  1 likes
 • carlito schreef:

  Fear Is Nonacceptance of What Is

  Fear finds various escapes. The common variety is identification, is it not?,identification with country, with society, with an idea. Haven’t you noticed how you respond when you see a procession, a military procession or a religious procession, or when the country is in danger of being invaded? You then identify yourself with the country, with a being, with an ideology.There are other times when you identify yourself with your child, with your wife, with a particular form of action, or inaction. Identification is a process of self-forgetfulness.So long as I am conscious of the “me” I know there is pain, there is struggle, there is constant fear. But if I can identify myself with something greater, with something worthwhile, with beauty, with life, with truth, with belief, with knowledge, at least temporarily, there is an escape from the “me”, is there not? If I talk about “my country” I forget myself temporarily, do I not? If I can say something about God, I forget myself. If I can identify myself with my family, with a group, with a particular party, with a certain ideology, then there is a temporary escape.
  Do we now know what fear is? Is it not the non-acceptance of what is? We must understand the word acceptance. I am not using that word as meaning the effort made to accept. There is no question of accepting when I perceive what is. When I do not see clearly what is, then I bring in the process of acceptance. Therefore, fear is the non-acceptance of what is.

  J. Krishnamurti, The Book of Life

  0 likes
 • x

  Check Also

  biden

  Zoon Joe Biden gelinkt aan ‘prostitutie- of mensensmokkelnetwerk’

  Hunter Biden, de zoon van de Democratische ...

  defensie

  Oh jee: Defensie betrokken bij bestrijding van ‘desinformatie’ over corona

  In de Militaire Spectator, het tijdschrift voor ...

  >