Buitenland

Flinke kritiek op ‘ijzingwekkende’ speech premier Trudeau: ‘In Canada is de nieuwe Hitler opgestaan’

Help mee door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Canadese premier Justin Trudeau deed gisteren tijdens een campagnebezoek in Calgary enkele zorgwekkende uitspraken. De Canadezen gaan volgende maand vervroegd naar de stembus, twee jaar eerder dan gepland.

“Als je niet gevaccineerd wilt worden, dan is dat je keuze. Maar denk niet dat je dan in een vliegtuig of een trein kunt stappen,” zei Trudeau, terwijl op de achtergrond gejuich klonk. Volgens hem brengen mensen die zich niet laten inenten gevaccineerden in gevaar.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

“Ik wil dat jullie met je buren en vrienden praten. Praat met mensen die nog twijfelen om zich te laten vaccineren. Zeg tegen ze dat ze zich moeten laten vaccineren, zodat we onszelf beschermen, onze gemeenschappen beschermen en onze kinderen beschermen, die nog niet gevaccineerd kunnen worden. Dat is wat we moeten doen,” aldus premier Trudeau.

Ik vraag me af wat schokkender is

Zijn speech doet veel wenkbrauwen fronsen. “In Canada is de nieuwe Hitler opgestaan. En ik bedoel dat absoluut letterlijk. Een ijzingwekkende newspeak speech waarin Trudeau de meerderheid probeert te overtuigen dat apartheid en fascisme democratisch zijn,” schrijft onderzoeksjournalist Patrick Savalle.

“Ik vraag me af wat schokkender is: een premier die dit voorstaat of mensen die juichen wanneer dit wordt gescandeerd,” voegt jurist Raisa Blommestijn toe. “Daarbij lijkt het begrip van het idee van ‘vrije keuze’ bij veel mensen volledig zoek: een keuze is per definitie niet ‘vrij’ als allerhande negatieve consequenties – zoals niet reizen per trein of vliegtuig – volgen. Dat beïnvloedt de keuze en is een vorm van indirecte dwang.”

Toespraak van een dictator

Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) zegt: “Wow. Hallucinant. Aan wie doen dit soort toespraken me toch ook alweer denken?”

“Als dit geen toespraak van een dictator is dan weet ik het ook niet meer,” reageert Statenlid Yael Potjer (JA21).

4.7 65 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

146 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Thor
Thor
2 jaren geleden

Heil trudeau en welkom in het nieuwe 3e rijk

politiek profeet
politiek profeet
2 jaren geleden

Trutje mag nog 1x met het vliegtuig weg….naar Neurenberg…..

daisy
daisy
2 jaren geleden

waarom wordt er niet ingegrepen door militairen, alles is al bekend. dat corona een leugen is. we hebben hier in nederland ook een hitler Rutte. hij hoort bij de deepstate.

Celia
Celia
2 jaren geleden

Goed dat er vervroegde verkiezingen zijn in Canada want dan kunnen ze Trudeau wegstemmen. Maar ja, of dat gebeurt? Mijn man heeft een tijdje geleden Ivermectine besteld in Amerika. Vandaag kreeg hij een brief dat de zending in beslag is genomen op grond van artikel 18 en 40 van de Geneesmiddelenwet. Ook in Nederland is er geen vrijheid meer.

Back to top button
146
0
We lezen graag je reactie!x