Buitenland

Amerikaanse regering ‘wist van aanval op consulaat, maar deed niets’

Help door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse regering was vooraf gewaarschuwd dat er een aanval zou plaatsvinden op het consulaat in Libië, schrijft de Britse krant The Independent op basis van belangrijke diplomatieke bronnen.

De overheid deed echter niets en zou de medewerkers van de ambassade bewust niet hebben gewaarschuwd.

De krant onthult dat de details rond het verblijf van de Libische ambassadeur Chris Stevens strikt vertrouwlijk waren, maar dat de militanten toch precies wisten waar de Amerikanen zich hadden schuilgehouden.

Vooraf gepland

De Amerikaanse veiligheidsdienst ontkent in alle toonaarden. “Dit is absoluut niet waar, wij waren niet op de hoogte dat er een aanval op de ambassade werd beraamd,” aldus woordvoerder Shawn Turner.

Ook zouden gevoelige stukken zijn verdwenen uit het consulaat in Benghazi. Die zouden namen bevatten van Libiërs die samenwerkten met de Amerikanen.

Steeds meer hooggeplaatste functionarissen in Washington zijn er ook van overtuigd dat de video Innocence of Muslims niet de ware oorzaak van de aanval was. Ze zijn van mening dat de aanval vooraf gepland moet zijn geweest. Dat leiden ze ook af uit het soort wapens dat werd gebruikt.

Aanval op Libische ambassadeur Chris Stevens

Nepfilm

Bovendien blijkt de genoemde film mogelijk helemaal niet te bestaan. De neptrailer was voldoende om de ophef te veroorzaken die nodig was als rookgordijn. De film zou zijn gemaakt door Nakoula Basseley Nakoula, een koptische christen die in 2010 werd veroordeeld wegens oplichting. Zijn woning wordt nu bewaakt terwijl intussen heel wat media zijn komen opdraven.

De cast en crew die meewerkten aan de film zijn naar eigen zeggen zwaar misleid over het doel van de film. “We hebben het gevoel dat er extreem van ons in geprofiteerd,” aldus één van de medewerkers in een email aan de Los Angeles Times. “We staan niet achter deze film en zijn geschokt over de drastische herschrijvingen van het script en de leugens die alle betrokkenen zijn verteld.”

Dinsdag begonnen delen van de film aandacht te trekken en kwam de crew er voor het eerst achter waar de film werkelijk voor werd gebruikt. Die dag kwamen de Amerikaanse ambassadeur in Libië en drie stafleden om tijdens een aanval op het consulaat in Benghazi.

Bronnen: HLN.be, Buzzfeed.com, Csmonitor.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Catharina R
Catharina R
10 jaren geleden

zie je net als altijd omdat ze er weer zelf bij horen deuh

Catharina R
Catharina R
10 jaren geleden

plus het feit dat er verwarring is waarom dag’s na de 11 de het zal wel weer zo zijn om een schuld in de schoenen te steken en dat is Iran ze willen een oorlog punt uit ook hier weer niet in trappen weer een laffe streek

Pamflet
Pamflet
10 jaren geleden

Die Amerikanen hebben ook de film gemaakt. De Amerikanen hebben ook de ambassade aangevallen, Is allemaal weer de zoveelste opzet om zogenaamd gerechtigd weer oorlogje te voeren in het midden-oosten.

Dit verbaasd me niets, wat me wel verbaasd dat het ook in de MSM staat

itanimulli.com
itanimulli.com
10 jaren geleden

Ik vind dat de V.S. er goed aan heeft gedaan om dit te laten gebeuren, omdat als ze dit hadden voorkomen, dan komt het niet eens in het nieuws, en krijgt de wereld daardoor een verkeerd beeld van de gang van zaken, door een gebrek aan kennis.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

30
0
We lezen graag je reactie!x