Homepagina » Buitenland » Amerikaanse regering ‘wist van aanval op consulaat, maar deed niets’
Aanval op Libische ambassadeur Chris Stevens

Amerikaanse regering ‘wist van aanval op consulaat, maar deed niets’

De Amerikaanse regering was vooraf gewaarschuwd dat er een aanval zou plaatsvinden op het consulaat in Libië, schrijft de Britse krant The Independent op basis van belangrijke diplomatieke bronnen.

De overheid deed echter niets en zou de medewerkers van de ambassade bewust niet hebben gewaarschuwd.

De krant onthult dat de details rond het verblijf van de Libische ambassadeur Chris Stevens strikt vertrouwlijk waren, maar dat de militanten toch precies wisten waar de Amerikanen zich hadden schuilgehouden.

Vooraf gepland

De Amerikaanse veiligheidsdienst ontkent in alle toonaarden. “Dit is absoluut niet waar, wij waren niet op de hoogte dat er een aanval op de ambassade werd beraamd,” aldus woordvoerder Shawn Turner.

Ook zouden gevoelige stukken zijn verdwenen uit het consulaat in Benghazi. Die zouden namen bevatten van Libiërs die samenwerkten met de Amerikanen.

Steeds meer hooggeplaatste functionarissen in Washington zijn er ook van overtuigd dat de video Innocence of Muslims niet de ware oorzaak van de aanval was. Ze zijn van mening dat de aanval vooraf gepland moet zijn geweest. Dat leiden ze ook af uit het soort wapens dat werd gebruikt.

Aanval op Libische ambassadeur Chris Stevens

Nepfilm

Bovendien blijkt de genoemde film mogelijk helemaal niet te bestaan. De neptrailer was voldoende om de ophef te veroorzaken die nodig was als rookgordijn. De film zou zijn gemaakt door Nakoula Basseley Nakoula, een koptische christen die in 2010 werd veroordeeld wegens oplichting. Zijn woning wordt nu bewaakt terwijl intussen heel wat media zijn komen opdraven.

De cast en crew die meewerkten aan de film zijn naar eigen zeggen zwaar misleid over het doel van de film. “We hebben het gevoel dat er extreem van ons in geprofiteerd,” aldus één van de medewerkers in een email aan de Los Angeles Times. “We staan niet achter deze film en zijn geschokt over de drastische herschrijvingen van het script en de leugens die alle betrokkenen zijn verteld.”

Dinsdag begonnen delen van de film aandacht te trekken en kwam de crew er voor het eerst achter waar de film werkelijk voor werd gebruikt. Die dag kwamen de Amerikaanse ambassadeur in Libië en drie stafleden om tijdens een aanval op het consulaat in Benghazi.

Bronnen: HLN.be, Buzzfeed.com, Csmonitor.com

Gerelateerd:

 Vind je dit artikel waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

30 reacties

 1. zie je net als altijd omdat ze er weer zelf bij horen deuh

  0 likes
 2. plus het feit dat er verwarring is waarom dag’s na de 11 de het zal wel weer zo zijn om een schuld in de schoenen te steken en dat is Iran ze willen een oorlog punt uit ook hier weer niet in trappen weer een laffe streek

  0 likes
 3. Die Amerikanen hebben ook de film gemaakt. De Amerikanen hebben ook de ambassade aangevallen, Is allemaal weer de zoveelste opzet om zogenaamd gerechtigd weer oorlogje te voeren in het midden-oosten.

  Dit verbaasd me niets, wat me wel verbaasd dat het ook in de MSM staat

  0 likes
 4. Ik vind dat de V.S. er goed aan heeft gedaan om dit te laten gebeuren, omdat als ze dit hadden voorkomen, dan komt het niet eens in het nieuws, en krijgt de wereld daardoor een verkeerd beeld van de gang van zaken, door een gebrek aan kennis.

  0 likes
 5. Kreeg een naar gevoel toen ik de eerste nieuwsflitsen zag over de dood van Stevens…hebben ze dadelijk een motief om bommen te gooien. Fijn dat je hier een andere kant hoort, alleen zo jammer dat 3/4 deze andere kant niet meekrijgt.
  Hopelijk loopt het met een sisser af…

  0 likes
 6. Dus alles was opzettelijk zo gepland zodat de VS een reden had om een nieuwe oorlog te kunnen starten…

  0 likes
 7. Zo las ik dat er minstens 750.000 !!personen opgeleid zijn vanuit amerika om amok te schoppen en evoluties te ontketenen in landen.. voorbeeld; de Egyptische opstand en vele demonstraties en oproer, dus bedenk dat niets is wat het lijkt de elite heeft overal een vinger in de pap om vooral de mensen tegen elkaar op te zetten zodat er oorlogen en moorden plaatsvinden zodat de weg open is voor World War 3 ,uitdunning wereld bevolking…??of macht over de olievelden??Zet er puppets neer en…

  0 likes
 8. 9/11 revisited!

  0 likes
 9. Natuurlijk wisten ze dat , de amerikanen moesten een reden hebben om naar het middenoosten te gaan met mariniers, aangezien ze in de buurt van iran willen zitten.

  0 likes
 10. dit doen de Amerikanen al jaren en zijn bijna overal bij betrokken waarom schrik ik hier niet van ?

  0 likes
 11. hallo allemaal dit is niet de eerste keer dat de Cia onder een valse vlag samen met de Nazi,s een teroristische aanslag doen.ja de nazi,s en de nakomelingen hiervan en de illuminatie en ja in het congres en andere politieke arena zitten meestal joden ik heb de website van de Cia op gezocht en daar kan je een formulier invullen ik zou graag de Cia daarover een bericht willen sturen.mijn vraag is dan ook aan jullie is er mischien iemand die via youtube een website kan maken waar wij een protest over allerlij zaken in kunnen dienen dit gaat dan wereld wijd tegen de Cia? contact Cia en dat wij ze door hebben en nu openheid van zaken geven

  0 likes
 12. hoi wij kunnen ook aan Niburu vragen of ze ons daarbij willen en kunnen helpen

  0 likes
 13. Al-CIAda had ook Tim Osman op de loonlijst staan aka Osama Bin Laden.
  Drugshandel [Afghanistan & Mexico] en verstoring v/d wereldvrede zijn de voornaamste taken v/d Al-CIAda zo lijkt het wel.
  Ze zijn momenteel bezig met een giga flaseflag-operatie met als deadline 9-10 om de NWO versneld te kunnen invoeren.
  Helaas zijn deze plannen gedoemd te mislukken…
  Bericht aan de archons, reptilians, jesuïten, rothchilds, rockefellers etc :
  Jullie waren al gewaarschuwd, jullie tijd zit erop …

  0 likes
 14. IS het verrassend? De Obama regering heeft er alles aan gedaan om de Arabische lente die meer vrijheid had moeten brengen, bewust de kop omgedraaid met de openlijke steun aan de Islamitische groeperingen die de zaak hebben overgenomen. Minder vrijheid, voor vrouwen nog minder rechten(vrouwen zagen we in het begin de straat opgaan, dtoen de islamitische groeperingen zich ermee gingen bemoeien waren de vrouwen snel verdwenen, maar iedereen negeert dit.). Over heeft Obama openlijk de Islamitische rebellen ondersteunt en de toch al instabiele regio, compleet ontwricht. Dat De Obama regering niets deed om de ambassades te waarschuwen, of zelfs het gebrek de acties van de haatdragende moslims zwaar te veroordelen was niet wat Obama voor ogen had. Nee Obama knielde weer diep, en ging wederom door het stof voor de zeer snel ontvlambare Islamitische gemeenschap.

  0 likes
 15. De cabal Yanks zullen hier wel een heel dikke vinger in de pap hebben en ergens erop uit zijn om onrust te creëren met waarschijnlijk een groot zakelijk doel.

  Misschien zijn de opstanden tegen de zogenaamde dictators in het MO niet helemaal goed uitgepakt en grijpen op dit moment de verkeerde mensen in o.a. Libië naar de macht en willen deze ‘nieuwe’ machtshebbers niet helemaal dat wat de Zion-Centrale bank en regering van Amerika voor ogen hadden. Het draait in deze in het moeras wegzinkende wereld alleen nog om geld en macht en de VS is echt niet van plan om aan het kortste eind te trekken en zal, al kost dit miljoenen mensenlevens, een zekere judasstrijd tot het eind blijven voeren.

  Natuurlijk leidt dit hele geënsceneerde gedoe ook mooi af van andere grotere problemen, welke problemen dat zijn zal misschien na de Amerikaanse verkiezingen duidelijk worden.

  0 likes
 16. Heb nog twee interessante links die laten zien hoe er achter de schermen wordt gewerkt door bijvoorbeeld de Mossad en een link met info over het vermoorde gezin in Frankrijk waarover de NL’se msm niet veel meer hebben bericht dan wat standaard gedoe.

  http://www.zdf.de/ZDFmediathek/kanaluebersicht/aktuellste/398#/beitrag/video/1639980/Israels-Schattenkrieg

  http://www.skynet.be/nieuws-sport/nieuws/buitenland/artikel/909670/meervoudige-moord-franse-alpen-gezin-vertrok-volgens-vriend-plots-vakantie

  0 likes
 17. En bedenk dat de wapenindustrie en de financiële wereld smerig in elkaar steken en bijvoorbeeld Iran bewust via een achterdeur opgehitst zou kunnen worden tegen Israël en het Westen. Ik bedoel niet dat ik een voorstander ben van Iran, maar een monster in je achtertuin kan ook veel voordelen opleveren. Een nog gekkere these is dat Iran gewoon samenwerkt met de Israël en het Westen tegenover de rest van de wereld één grote show aan het opvoeren zijn. Bedenk dat alles mogelijk is en we nooit echt zullen achterhalen hoe werkelijk de vork in de steel steekt.

  0 likes
 18. Het wordt nog erger net gezien in de breaking news balk op CNN dat zware demonstraties zijn in Libie en Tunesie waar de demonstranten de VS ambassades belagen. Ook in Sudan worden de ambassades van Duitsland en Engeland belaagd door demonstranten. Er is meer aan de hand dan ons wordt verteld.

  0 likes
 19. Duitse Ambassade in Sudan staat in brand.
  Ook de VS ambassade in Libanon heeft het zwaar te verduren en de VS-vlag is daar al gestreken.

  0 likes
 20. Toen de illuminatie eierwekker afliep was dat in de wetenschap dat hun tijd eropzit. Tegelijkertijd het signaal voor de start van de falseflag aanvallen op de ambassades in alle moslimlanden.
  Vrijdag ook diverse bommeldingen in Texas.
  2 Universiteiten en een kerncentrale zijn ontruimd.

  0 likes
 21. False Flag operaties , acteurs , etc , etc. Wat was er waar van Sadam , Khadaffi , Bin Laden … zijn ze echt dood ? De uitkomst van dingen zegt veel over de vermoedelijke ‘daders’ … verder het nieuws met dikke korrels zout nemen. Hollywood ligt om de hoek.

  0 likes
 22. [quote name=”mb”]False Flag operaties , acteurs , etc , etc. Wat was er waar van Sadam , Khadaffi , Bin Laden … zijn ze echt dood ? De uitkomst van dingen zegt veel over de vermoedelijke ‘daders’ … verder het nieuws met dikke korrels zout nemen. Hollywood ligt om de hoek.[/quote]

  Misschien zitten ze al in ondergrondse bunkers zichzelf rot te lachen, en zijn ook de presidenten gekloond..Zo vond ik de neus van Gadaffi heel anders dan op zijn jonge jaren foto’s , de laatste (gedode)Gadaffi had een heel brede neus de eerste een smalle………..????????Hij leek zelf ook kleiner in lengte..

  0 likes
 23. t,ja?? AMERIKA wat je zaait zul je ook oogsten.

  0 likes
 24. [quote name=”cc”][quote name=”mb”]False Flag operaties , acteurs , etc , etc. Wat was er waar van Sadam , Khadaffi , Bin Laden … zijn ze echt dood ? De uitkomst van dingen zegt veel over de vermoedelijke ‘daders’ … verder het nieuws met dikke korrels zout nemen. Hollywood ligt om de hoek.[/quote]

  Misschien zitten ze al in ondergrondse bunkers zichzelf rot te lachen, en zijn ook de presidenten gekloond..Zo vond ik de neus van Gadaffi heel anders dan op zijn jonge jaren foto’s , de laatste (gedode)Gadaffi had een heel brede neus de eerste een smalle………..????????Hij leek zelf ook kleiner in lengte..[/quote]
  hoi,ja in 36 uur kunnen ze een mens klonen het schijnt dat ze Obama ook gekloont hebben soldaten worden gekloont gadaffi dat vond ik ook sadam had een dubbelganger

  0 likes
 25. Jullie kunnen zeggen wat je wilt, maar die moslimgekte wereldwijd met hun middeleeuwse reacties komen me echt de strot uit…

  En deze die beweren dat dit een religie van vrede is flippen volgens mij nogal door…

  0 likes
 26. LS…

  De Illuminatie van de NWO schuwen geen middel om een derde wereldoorlog te ontketenen. Het maakt ze zelfs geen flikker uit dat de hele wereld dit weet. Bloed zal er vloeien,onschuldigemensen, kinderen,vrouwen zullen worden geofferd ter meerdere glorie van Satan en zijn smerige volgelingen…

  0 likes
 27. [quote name=”Ikkea”]Jullie kunnen zeggen wat je wilt, maar die moslimgekte wereldwijd met hun middeleeuwse reacties komen me echt de strot uit…

  En deze die beweren dat dit een religie van vrede is flippen volgens mij nogal door…[/quote]

  Welnee joh dit is een clubje van voor de media en de geheime diensten bruikbare heethoofden die een spaarkaart hebben voor een gratis etentje in een halalrestaurant (als die spaarkaart vol is). Ze krijgen bij iedere demonstratie een stempeltje op de spaarkaart. De gemiddelde moslim heeft het veel te druk voor demonstraties.

  0 likes
 28. Hier wordt beweerd, dat er helemaal geen consulaat in Benghazi is :

  http://www.jimstonefreelance.com/benghazi.html

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Welke wonderlijke dingen heeft jouw gids je te vertellen?

Voordat ik je vertel over de wonderlijke ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

klimaatbeleid

Nederlandse klimaatbeleid heeft het landschap in de VS volledig verwoest. ‘Totale waanzin en misdadig’

Biomassa is veruit de belangrijkste bron van ...

baudet

Baudet stapt naar de rechter vanwege ‘bizarre beschuldiging’ van de NPO. ‘Schandelijke leugens bij Buitenhof’

Buitenhof-presentatrice Natalie Righton beweerde dat Thierry Baudet ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.