Gezondheid

NUcheckt gefactcheckt door NFNcheckt. Waarom je wél griep kunt krijgen van de griepprik

Help door dit met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Mensen die voor de mainstream media werken zijn buitengewoon slim. Zo slim dat ze alles weten. Alles over klimaatverandering, alles over de griepprik, enzovoorts. En iedereen die twijfelt aan hun oordeel wordt de mond gesnoerd.

Neem bijvoorbeeld het medium NU.nl, dat net als vrijwel alle andere grote Nederlandse media in handen is van DPG Media.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

NU.nl profileert zich als klimaatorakel dat alles weet over de werking van het klimaat. Zij is zo zeker van haar zaak, dat het voor bezoekers niet mogelijk is om reacties te plaatsen waarin klimaatverandering wordt ontkend.

Eenheidsworst

Je zou haast denken dat er bij NU.nl een D66’er aan het roer staat. Als een referendum anders uitpakt dan verwacht, schaffen we het gewoon af en zeggen we dat het niet heeft gebracht wat we ervan hadden gehoopt.

Er is alleen één probleem. Als je zo hoog van de toren blaast, zullen mensen je uiteindelijk de rug toekeren. Zo werd er in de media al vaak geschreven over ‘het noodlijdende Sanoma’, de vorige eigenaar van NU.nl.

Maar gelukkig was daar DPG Media, voorheen De Persgroep, die de grote Nederlandse en Vlaamse media één voor één opslokt en er een mooie eenheidsworst van maakt.

Mensen lopen weg bij de mainstream media en gaan op internet op zoek naar nieuws. Ze komen dan al snel uit bij de zogeheten alternatieve media.

Griepprik

Dat vinden de mainstream media vervelend en dus proberen zij de alternatieve media zoveel mogelijk zwart te maken en in diskrediet te brengen.

Neem nu bijvoorbeeld NUcheckt, waar artikelen worden ‘gefactcheckt’.

Het werkt als volgt: neem een artikel dat jaren geleden op een alternatieve nieuwssite is verschenen, bel iemand van het RIVM of een ander overheidsinstituut voor een reactie en label het als nepnieuws.

Zo verscheen er op woensdag een artikel op NU.nl over de griepprik waarin werd verwezen naar een artikel van NineForNews.

Meer kans

Het eindoordeel van NUcheckt: de griepprik kan geen griep veroorzaken.

Really?

Uit Canadees onderzoek blijkt dat iemand die de griepprik haalt, meer kans loopt om ziek te worden, meldde Global News.

Het onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Eurosurveillance, heeft ook aangetoond dat de effectiviteit van de griepprik afneemt als mensen het vaccin twee keer op rij hebben gekregen.

“Een negatieve effectiviteit suggereert dat mensen door het vaccin juist vatbaarder worden voor de griep,” zei dr. Jim Dickinson van de Universiteit van Calgary.

Vatbaarder

Uit een studie die is uitgevoerd door het Ohio State University Wexner Medical Center blijkt dat vrouwen die de griepprik krijgen, in de jaren erna een verzwakt immuunsysteem hebben.

De prik biedt geen bescherming, maar maakt mensen vatbaarder voor griepinfecties.

Kinderen met een verzwakt immuunsysteem moeten eigenlijk ieder jaar een griepprik krijgen, maar het vaccin kan hen juist vatbaarder maken voor gevaarlijkere virussen.

Het jaarlijkse griepvaccin verzwakt hun immuunsysteem namelijk nog meer, blijkt uit onderzoek in het Journal of Virology.

Overleed

Dan nog een paar voorbeelden.

In 2013 liet tv-presentator Piers Morgan zich live op televisie inspuiten met een griepvaccin. Enkele dagen later was hij zichtbaar ziek en zei hij last van zijn keel te hebben.

In 2015 overleed een 5-jarig meisje uit Las Vegas aan een griepvariant waar ze eerder dat jaar tegen was gevaccineerd.

Kiera Driscoll stierf aan een hartstilstand als gevolg van influenza A, meldde zender FOX5 Vegas destijds.

Meer dan de helft

Tot slot bleek dit jaar uit onderzoek, uitgevoerd door het Orlando Health Arnold Palmer Hospital for Children, dat een ‘schokkend’ aantal ouders sceptisch is over de veiligheid en effectiviteit van de griepprik.

De peiling laat zien dat een derde van de ouders met kinderen jonger dan 18 zegt dat het vaccin niet werkt en hun kind niet beschermt tegen de griep.

Meer dan de helft gelooft dat de griepprik hun kind juist ziek maakt.

Belangenverstrengeling

O, en NU.nl baseert zich voor haar ‘onderzoek’ onder andere op de website van het RIVM.

Er zijn inmiddels al genoeg artsen geweest die hebben aangetoond dat overheidsadviseurs van het RIVM zich schuldig maken aan belangenverstrengeling.

Het bekendste voorbeeld is misschien wel Ab Osterhaus, die zelf een vaccinbedrijf runde.

 

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman de Graaf
Herman de Graaf
4 jaren geleden

Drie jaar op rij ontving ik de griepprik.
In alle drie de gevallen werd ik prompt geveld met hevige griepachtige verschijnselen.
Dat was in de tijd dat ik de Overheid nog het voordeel van de twijfel gunde voor wat betreft gezondheidszorg.
Naief als ik toen was (resp. 2004, 2005, 2006).
Daarna de griepprik afgezworen en de Overheid als onbetrouwbaar bestempeld.
Ik geen griepprik meer.
De hevige griepverschijnselen zijn daarna niet meer opgetreden.
Voor mij is het duidelijk: de griepprik heeft me 3 jaar achtereen behoorlijk ziek gemaakt.

Roel Heijmans
Roel Heijmans
4 jaren geleden

Er zijn enorm veel varianten van het griep virus en deze veranderen steeds. Aan het begin van het jaar schatten deskundigen welke varianten er waarschijnlijk in de winter zullen komen en aan de hand daarvan wordt in het begin van het jaar dit cocktailtje al gebrouwen. Dus als die winter blijkt dat de varianten uit de griep prik niet heersen, zal een griep prik je immuun systeem juist alleen maar (tijdelijk) verzwakken waardoor je JUIST vatbaarder bent voor de overige griep varianten.

exegese
exegese
4 jaren geleden

@Roel Heijmans,precies, en als ze al goed gegokt hebben met de variant van het virus is het nog maar de vraag of je beschermd blijkt. Het is overduidelijk gokken met rotzooi als inzet, doch zoals altijd ga je met gokken in verreweg de meeste gevallen nat. Dat is waarom er zo gigantisch veel verdiend is met gokken en waarom het voor normale mensen verboden is anderen voor geld gelegenheid te bieden om te gokken. Dat is een voorrecht dat enkel en alleen de overheid en hun handlangers is gegeven.

Vaccinaties zijn ziekmakende rotzooi zonder elke vorm van hard bewijs dat het anders zou zijn.

Eppo
Eppo
4 jaren geleden

Dementie verschijnselen zouden en kunnen zelf verergerd worden door de Griepprik

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x