Homepagina » Gezondheid » Knoflook 100 keer effectiever dan antibiotica
Knoflook 100 keer effectiever dan antibiotica

Knoflook 100 keer effectiever dan antibiotica

Een belangrijk ingrediënt in knoflook is 100 keer effectiever als bestrijder van een darmbacterie dan antibiotica, zo blijkt uit recent onderzoek van de Amerikaanse Washington State University.

Uit tests bleek dat het stofje diallylsulfide uitstekend in staat is om bacteriën te doden, ook wanneer deze worden beschermd door een slijmlaag (biofilm). Deze slijmlaag maakt de bacteriën zeer resistent tegen antibiotica. Niet alleen is de stof uit knoflook krachtiger dan antibiotica, hij werkt volgens de wetenschappers ook een stuk sneller.

De bacterie Campylobacter is één van de belangrijkste oorzaken van voedselinfecties. Besmetting vindt vooral plaats door rauw voedsel. De symptomen van de infectie zijn diarree, krampen, buikpijn en koorts. De bacterie veroorzaakt ook bijna een derde van de gevallen van een zeldzame verlammende aandoening genaamd syndroom van Guillain-Barré.

Eerder onderzoek toonde al aan dat diallylsulfide ook andere bacteriën kan bestrijden die voedselinfecties veroorzaken, waaronder Listeria en E.coli. De wetenschappers benadrukken dat het onderzoek zich nog in een eerste fase bevindt.

Aan knoflook worden verschillende gezondheidsbevorderende eigenschappen toegeschreven. Het heeft onder meer een cholesterol- en bloeddrukverlagende werking. In Rusland wordt knoflook ook wel penicilline voor de armen genoemd.

[Naturalnews]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • leendert schreef:

  En het is nog lekker ook!

  17 likes
  • Elene schreef:

   Precies! Heeeeeeerlijk! Ik heb ook geleerd van iemand dat als je je zorgen maakt dat je naar knoflook gaat stinken je het hart eruit moet halen (dat is dat harde stuk binnnenin) dat zorgt voor de reuk 😉

   3 likes
   • Arwijn schreef:

    Als je knoflook vers eet, heb je in verhouding maar weinig nodig voor de anti-bacteriële/anti-virus werkingen.
    Pas als je het gaat verhitten heb je veel meer nodig om hetzelfde resultaat te krijgen.

    Het stinken is nou eenmaal een bijwerking (of teken van) de werking zelf.
    Dus je kan eigenlijk wel stellen: Iemand die uit z’n bek stinkt naar knoflook is dus (tot op zekere hoogte) beschermt tegen infecties.

    0 likes
 • redice schreef:

  genees mijzelf altijd met knoflook en ajuin, na 2-3 dagen ben ik als nieuw, zelfs bij verkoudheden na drie dagen zo goed als volledig genezen. eet dan wel een dikke teen look bij elke maaltijd

  12 likes
 • Dacross schreef:

  Daar zijn de meningen toch wel over verdeeld.. http://www.isical.ac.in/~goutam.paul/onion.pdf

  3 likes
  • ibanoz schreef:

   Je post van 11:11 moest ik toch wel even checken! en verdomd er zit een hoop waarheid in. Want als knoflook zo’n goeie darmbacterie killer is dan dood het natuurlijk ook de goeie bacterie in je darmen. klinkt logisch… ik ga toch maar is afkicken van knof en ui!

   2 likes
  • Edwin schreef:

   Ook voor mensen met prikkelbare darmen zijn uien en knoflook beslist geen aanraders.

   2 likes
 • Adam schreef:

  Het is écht zo: knoflook is veel beter dan die troep die je van de apotheek krijgt, het is antiseptisch, eetlustopwekkend, bloeddrukverlagend, krampopheffend, expectorerend en wormdodend. De vluchtige olie die zwavelhoudende koolwaterstoffen bevat en voor de sterke geur zorgt is de werkzame stof en die moet je dus juist níet proberen weg te halen, bovendien zit er in knoflook nog vitamine A en C en koolhydraten en diverse mineralen in.
  Bedenk wel dat de knoflook uit de supermarkt van veel mindere kwaliteit en veel ouder is, dus verbouw het liever zélf: stop een teentje in september/oktober in de grond, er zal een klein stengeltje boven komen die de hele winter blijft staan (winterhard), ergens in juni/juli daarna heb je een mooie bol knoflook die héél gezond is en bovendien heel lang goed blijft.

  Je kan natuurlijk ook overal wel weer kritiek op hebben en je buik volstoppen met antibiotica van de apotheek, ik wens je dan nog veel bijwerkingen toe 😉

  4 likes
 • Ries schreef:

  Heerlijk, die onzin waarmee hier gefaneerd wordt… Ga zo door, jullie maken mijn maandag draaglijk!

  1 likes
 • Peter12 schreef:

  Een kanttekening in de deze, knoflook kan voor enorme maagzuurbranden zorgen.

  1 likes
 • Arwijn schreef:

  Ondertussen kan je wel zeggen dat ALLES beter werkt dan anti-biotica! (inclusief plasebo effect).

  1 likes
 • tiettus bransma schreef:

  het verminderd ook kies pijn als je een teentje knoflook bij de kies plaats het vocht uit de knoflook ,,DACHT ik ..

  0 likes
 • x

  Check Also

  zuster

  We verwoesten een hele generatie kinderen. Zuster met 17 jaar ervaring doet boekje open over vaccins

  Zuster Michelle Rowton werkte meer dan 17 ...

  Vrouw huilt kristallen in plaats van tranen, en doktoren staan voor een groot raadsel

  Vrouw huilt kristallen in plaats van tranen, en doktoren staan voor een groot raadsel

  Een Armeense vrouw die kristallen huilt in ...

  >