Homepagina » UFO » “Amerikaanse toeristen filmen mysterieuze vortex boven Large Hadron Collider”
"Amerikaanse toeristen filmen mysterieuze vortex boven Large Hadron Collider"

“Amerikaanse toeristen filmen mysterieuze vortex boven Large Hadron Collider”

Op internet gaat momenteel een filmpje rond waarin te zien zou zijn hoe een UFO een vortex binnengaat en in het niets verdwijnt. De beelden zouden zijn gemaakt bij de Large Hadron Collider, de deeltjesversneller van het Europees Centrum voor Kernonderzoek (CERN) in Zwitserland, zo melden Britse media.

De video, die op YouTube is gezet door Section 51 2.0, is naar verluidt gemaakt door twee Amerikaanse toeristen. In het filmpje verschijnt rechtsonder in beeld plotseling een lichtbol, die gelijk naar het centrum van de vortex beweegt.

De filmmaker zoomt in op het moment dat de lichtbol het centrum van de vortex bereikt en vervolgens verdwijnt. Over de echtheid van het filmpje, dat inmiddels meer dan een kwart miljoen keer is bekeken, wordt druk gediscussieerd.

Een aantal YouTube-gebruikers heeft gesuggereerd dat de UFO is gecreëerd door middel van CGI. Andere gebruikers zijn het oneens met deze theorie en zeggen dat het zelfs met de krachtigste computers niet mogelijk is om zoiets te maken.

De Large Hadron Collider, tussen 1998 en 2008 gebouwd door CERN, is de krachtigste deeltjesbotser ter wereld. In 2012 ontdekten natuurkundigen met behulp van de LHC het Higgsdeeltje. Ze hopen uiteindelijk te kunnen achterhalen hoe het universum ooit is begonnen.

[MailOnline]


Vond je deze informatie waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. Ik geloof er niks van. Totaal CGI fest. Basic photoshop.

  15 likes
  • Da’s ook het eerste wat ik dacht. “Zelfs met de krachtige computers niet mogelijk om te maken”? Wat is dat voor onzin? Hebben die mensen die dat zeggen de afgelopen 20 jaar onder een steen gelegen?
   Maar dat wil niet automatisch zeggen dat het nep is. Wie weet wat er allemaal mogelijk is waar wij niks van (mogen) weten?
   Deze maand begint de serie X-Files weer. Hopelijk gaan ze dit soort verschijnselen ook behandelen 🙂

   11 likes
   • Zie je niet hoe de wolken ineens perfect stil liggen achteraf in een basis stroom? Wat een onzin! Het hoort zoals een plotselinge stop in de afvoer te dijen achteraf. Niet een perfecte interruptie.
    Kijjk naar 0:33. De vorm van de dichtbij (echte) wolken. Dan seconde 0:42. Dat is een andere vorm van de wolken en een andere lucht stroom en de wolken endjes zijn niet zo vluchtig als eerst.
    Het is leuk geprobeert, maar alleen een welwillende schaamteloze gelover zou hierin trappen.

    8 likes
 2. Een vals filmpje. Gelukkig zou ik bijna zeggen. Voor het effect is een layer gebruikt, en je kan zien dat die layer precies op 0:43 minuten ineens uit floept, waarna je direct het normale beeld van de originele video ziet. Twee is; dat wanneer dit een echt fenomeen was geweest op zo’n drukke lokatie, er vrijwel zeker andere opnames van zouden zijn. Dat zagen we wél bij de blauwe spiraal van Tromso in Noorwegen.
  Volgende zaak a.u.b.

  14 likes
  • Oud filmpje en allang zo’n beetje debunked. Op ±25 sec zie je ook een brightness shift van het een op het andere frame. Daarnaast is het schudden van de camera erg mechanisch.

   2 likes
   • Inderdaad. Dit filmpje is gefabriceerd door een youtube-kanaal dat is gespecialiseerd in video-hoaxes, met de naam “section 51”. Het heeft ook al “oude piramides in Antarctica” , een “gigantische UFO boven het britse parlementsgebouw” en dat “de maan een basis is voor artificiële intelligentie” gepubliceerd. Het kanaal belooft zelfs iedere maandag en donderdag een nieuwe UFO-waarneming te publiceren. Dat betekent één van de twee: óf section 51knutselt ze zelf in mekaar, óf ze staan in permanente verbinding met aliens zodat ze telkens hun camera op de goede plek hebben staan.
    Ik weet wel op welke van die twee mogelijkheden ik m’n geld zou zetten

    3 likes
 3. Ik val in herhaling, maar ook dit fenomeen is elders al vastgesteld, oa in Noorwegen, Zweden en Siberië. De poorten naar een andere dimensie (= ander heelal) openen zich voor onze ogen. 17:17

  11 likes
 4. Pobeer allemaal eens wat kritischer te kijken…
  Ik vind het heel erg duidelijk dat dit nep is , het lijkt wel een slechte trukage uit een B film.

  7 likes
 5. Helaas CGI, Hij heeft nog veel meer voorbeelden van CGI op zijn kanaal.

  3 likes
 6. Heb de film bekeken, maar zie niet, dat de begin situatie gelijk is aan de eind situatie. Die is wel degelijk anders. Alsof iets de wolken richting een bepaald punt heeft gezogen. Bekijk het maar eens op twee schermen. Lijkt mij geen hoax !!!

  2 likes
 7. Nep, want het beeld is versneld, kijk maar naar de schaduwen en licht van de zon links op het bruine gebouw, en terwijl de spreker niet versneld spreekt.
  Jammer dat dit soort nep video’s verspreid worden, zo worden échte ufo video’s minder snel geloofd op waarheid.

  1 likes
 8. Dit is dezelfde jongen die een video heeft gemaakt van Santa die over New York vliegt… een jongen die dus erg goed weet hoe CGI werkt….

  Damn wat zijn mensen toch goedgelovig en DOM !

  1 likes
 9. De UFO maakt dankbaar gebruikt van de CERN.

  0 likes
 10. Cern is een levensgevaarlijk instrument!!!!
  Leuk dat fantastenverhaal over higsdeeltje.
  Elk industrieel complex is een dekmantel voor geheimzinnige zaken die de mens niet dienen.
  En ook dit ding hoort bij het MIC.
  Het ontstaan van het heelal vindt je op aarde niet in colider. De colider is niet in staat het levend heelal te doorgronden!
  Eenvoudig omdat met het heelal als een hoop dooie stenen beschouwd etc.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

trump

Trump: ‘Wat ik weet over aliens en Roswell? Het is heel interessant’

Donald Trump jr. vroeg zijn vader in ...

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...