Homepagina » Gezondheid » Cardioloog: “Moderne tarwe is ziekmaker”
Cardioloog: "Moderne tarwe is ziekmaker"

Cardioloog: “Moderne tarwe is ziekmaker”

Steeds meer mensen zijn intolerant voor gluten of hebben een tarweallergie of coeliakie. Glutenvrije producten zijn gemakkelijk verkrijgbaar in de winkels. Hoe ongezond tarwe werkelijk is, ook voor iedereen die hier niet aan lijdt, is volgens de Amerikaanse cardioloog William Davis veel minder bekend.

Davis besloot moderne tarwe te onderzoeken omdat het zonder op mensen te testen op de markt is verschenen en er nooit verder onderzoek is gedaan naar de gevolgen ervan.

Dat terwijl de genetisch gemanipuleerde tarweplant al lang niet meer lijkt op de tarwe die door de eeuwen heen werd geoogst. Tijdens zijn onderzoek vond Davis bestanddelen in moderne tarwe die het hongergevoel versterken, de bloedsuikerspiegel omhoog brengen, gedragsstoornissen in de hand werken en tot destructieve ontwikkelingen leiden.

Genoeg bewijs

Consumptie van de nieuwe tarwe verhoogt volgens hem het calorieverbruik met 400 calorieën per dag. Davis wijt het verhoogde aantal gevallen van overgevoeligheid voor gluten en diabetici aan de genetisch gemanipuleerde tarwe.

Zijn boek Broodbuik belandde al op de bestsellerlijst van de New York Times. Dat leidde ertoe dat de Amerikaanse Grain Foods Foundation een campagne begon tegen zijn conclusies. Hoewel voor een aantal van zijn bevindingen nog geen wetenschappelijk bewijs is geleverd, zegt de cardioloog uit Wisconsin genoeg bewijs te hebben.

Vage klachten

Hij onderzocht duizenden patiënten die hij een aangepast, tarwearm dieet liet volgen. Ze verloren zonder veel moeite gewicht, hun bloedsuikerspiegel verbeterde en de pijn verdween.

Als we minder tarwe nuttigen, vallen we volgens Davis niet alleen af, maar verdwijnen ook allerlei vage vermoeidheids- en buikklachten, kunnen we ontstekingen remmen en diabetes type 2 terugdringen.

Boekentip: BroodbuikVind je deze informatie waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. Ik dacht dat genetisch gemanipuleerde tarwe niet in menselijke voeding in Nederland verwerkt mag worden.
  Ik ben er op tegen op alle genetisch gemanipuleerde gewassen het is een ingreep op de schepping en dat blijft niet zonder gevolgen

  21 likes
  • Het rotzooien met de natuurlijke genetische structuren in het algemeen is volstrekt ontoelaatbaar. Geen mens is in staat de gevolgen over de lange duur te overzien, het is spelen voor God zonder over de oneindige wijsheid te beschikken die dit wel zou vergen. Het is bovendien altijd alleen maar bedoeld voor geldelijk gewin en dat is altijd een slecht en verdorven uitgangspunt als men gaat ingrijpen in de basis van ons bestaan. Elk weldenkend regeringsleider wereldwijd zou dit dan ook ten strengste moeten verbieden, helaas dansen deze allemaal naar de pijpen van het duivelse geld.

   7 likes
  • Alleen al het feit dat met de lengte van de tarweplant heeft teruggebracht naar 30 a 40 cm s al ziekmakend.!
   hierboven wordt het woord schepping genoemd,
   Dat is een belangrijke opmerking.
   Want, ooit is afgesproken toen men de graangewassen ging telen met behulp van de hoge geestelijke wezens
   dat de lengte van de halmen exact is afgestemd op waar ons fysieke lichaam kon gedijen.
   De dingen hangen intens samen met de spirituele geestelijke wereld en wezens en we lappen het zonder meer aan onze rationele wetenschappelijke laars. We zijn zo ver gezonken dat we lachen om geestelijke aansturing en begeleiding. geknoei met voedsel maakt mensen ziek!

   4 likes
  • Ja sorry,wat jij denkt is het tegen overgestelde wat de regeering doet,dat is hun plan en doel.
   Dus de zak mooi kapot maken zonder dat je er erg in hebt.

   1 likes
 2. Ik eet al jaren spelt brood. Dat is geweldig spul. Steviger brood ook.

  10 likes
 3. Beste mensen, laat u toch niet zo op de kast jagen met dit soort Frankensteinverhalen. Genetische manipulatie is al zo oud en stamt al uit de tijd dat mensen ophielden nomadische jager/verzamelaar te zijn en zich vestigden en gingen richten op landbouw en veeteelt.

  De tarwe die u nu eet hebben ook niets meer te maken met de tarwe die de allereerste boeren verbouwden.

  Dat geld voor landbouwproducten. Aardappels en mais van nu hebben ook niets meer te maken met de eerste soorten zoals die uit zuid-Amerika hiiernaartoe gebracht werden.

  En het geld ook voor dieren.
  We hebben tegenwoordig vleeskoeien en melkkoeien. In niets lijken zij nog op het oerrund. Net zoals het varken geen everzwijn meer is. Een hond geen wolf, en een kat geen tijger.

  Alles in die voorbeelden is genetisch gemanipuleerd.

  Het enige verschil met de moderne GMO gewassen is dat de zaken in mijn voorbeeld bereikt zijn door decennia- en zelfs eeuwenlang gericht te fokken. Met gewassen zowel als met dieren.

  Het klinkt me in de oren alsof u nooit meer aardappels wilt eten van de rassen bintje of bildstar want genetisch gemanipuleerd. Voortaan alleen nog pommes parisienne en als het eens een koud of nat jaar is dan maar geen aardappeltjes. Jammer, ik ga wel wat grazen.

  1 likes
  • Als u bedoelt dat het sinds de nakomelingen van de door u genoemde nomadische jager/verzamelaar van kwaad tot erger is geworden, dat klopt. Als u bedoelt dat er heden ten dagen in zeer geavanceerde laboratoria o.a. van Monsanto de luguberste zaken worden samengesteld, dat klopt. Als u bedoelt dat één en ander er intussen toe heeft geleid dat één op de twee mensen met zekerheid te maken krijgt met kanker en grote kans loopt daar aan te overlijden, dan klopt dat ook. Als u dat bagatelliserend wilt scharen onder Frankensteinverhalen is dat geheel voor uw rekening en kan ik daar onmogelijk in mee gaan.
   De dagelijkse realiteit laat mij een heel ander beeld zien. Dat is dan mijn waarneembare werkelijkheid en heeft niets met een film of fictie te maken.

   9 likes
   • inderdaad.

    Er lijkt mij een wezenlijk verschil tussen zaadVEREDELING en delen van DNA van de e coli bacterie in een tarwe DNA proppen!

    Dat laatste is namelijk wat monsanto doet!

    6 likes
  • Marcel er zit een verschil in kruisen van planten en genistisch met de dna knoeien.
   Google maar en doe onderzoek.

   1 likes
 4. Om een lang verhaal kort te maken:

  Brood. Dáár zit wat in. 😉

  2 likes
 5. Eet de vruchten van Gaia op veel beter. Tarwe is voor de armen, moeilijk verteerbaar, als je tenminste een herkauwer bent.

  1 likes
 6. Er wordt een hoop beweerd en helemaal niets bewezen. Alle claims zowel in negatieve zin als in positieve zin t.a.v voedsel zijn in grote mate onbewezen. De meeste wetenschappers die zich hiermee bezighouden zullen je vertellen dat er geen voedsel is waar je gezond van wordt. Eet gevarieerd en met mate. Over genetisch gemanipuleerd voedsel wordt eveneens een hoop beweerd maar ook dat zijn onbewezen claims die niet door verifieerbare informatie ondersteund worden. Maar gelukkig mag je geloven wat je wil.

  1 likes
 7. Ik had ook allerlei vage klachten: maagpijn na het eten- duizeligheid- kramp ik mijn benen, ben bij een praktijk geweest voor homeopathische geneeswijzen, daar ben ik doorgemeten en bleek dat ik schimmels in mijn darmen en pancreas had, en een deel stress. Ik heb een behandeling gehad, ben voor 3 weken op een gluten en suikervrij dieet gezet en kreeg druppeltjes om de suikers die nog in het lichaam zitten ook te verwijderen, en ik ben van mijn klachten af en 6 kilo lichter. Ben nu al geruime tijd gestopt, de klachten zijn niet terug gekomen en de 6 kilo is er nog steeds af. Ik eet weer normaal, maar ben nog wel aan het glutenvrije brood en zal over een tijdje wel weer zo’n kuurtje gaan doen als onderhoud. Ben wel op mijn eten gaan letten.

  0 likes
 8. Ook je suiker schiet ervan omhoog!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

arts

Arts met 29 dienstjaren: ‘Ik wil dat jullie de waarheid horen over dit virus’

Ik wil dat jullie de waarheid horen ...

corona

99% van de mensen die stierven aan corona leed al aan andere ziektes, zegt Italië

Meer dan 99 procent van de Italianen ...