Homepagina » Gezondheid » Cardioloog: “Moderne tarwe is ziekmaker”
Cardioloog: "Moderne tarwe is ziekmaker"

Cardioloog: “Moderne tarwe is ziekmaker”

Steeds meer mensen zijn intolerant voor gluten of hebben een tarweallergie of coeliakie. Glutenvrije producten zijn gemakkelijk verkrijgbaar in de winkels. Hoe ongezond tarwe werkelijk is, ook voor iedereen die hier niet aan lijdt, is volgens de Amerikaanse cardioloog William Davis veel minder bekend.

Davis besloot moderne tarwe te onderzoeken omdat het zonder op mensen te testen op de markt is verschenen en er nooit verder onderzoek is gedaan naar de gevolgen ervan.

Dat terwijl de genetisch gemanipuleerde tarweplant al lang niet meer lijkt op de tarwe die door de eeuwen heen werd geoogst. Tijdens zijn onderzoek vond Davis bestanddelen in moderne tarwe die het hongergevoel versterken, de bloedsuikerspiegel omhoog brengen, gedragsstoornissen in de hand werken en tot destructieve ontwikkelingen leiden.

Genoeg bewijs

Consumptie van de nieuwe tarwe verhoogt volgens hem het calorieverbruik met 400 calorieën per dag. Davis wijt het verhoogde aantal gevallen van overgevoeligheid voor gluten en diabetici aan de genetisch gemanipuleerde tarwe.

Zijn boek Broodbuik belandde al op de bestsellerlijst van de New York Times. Dat leidde ertoe dat de Amerikaanse Grain Foods Foundation een campagne begon tegen zijn conclusies. Hoewel voor een aantal van zijn bevindingen nog geen wetenschappelijk bewijs is geleverd, zegt de cardioloog uit Wisconsin genoeg bewijs te hebben.

Vage klachten

Hij onderzocht duizenden patiënten die hij een aangepast, tarwearm dieet liet volgen. Ze verloren zonder veel moeite gewicht, hun bloedsuikerspiegel verbeterde en de pijn verdween.

Als we minder tarwe nuttigen, vallen we volgens Davis niet alleen af, maar verdwijnen ook allerlei vage vermoeidheids- en buikklachten, kunnen we ontstekingen remmen en diabetes type 2 terugdringen.

Boekentip: Broodbuik

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Ik eet al jaren spelt brood. Dat is geweldig spul. Steviger brood ook.

Jan de Boer
Jan de Boer
5 jaren geleden

Ik dacht dat genetisch gemanipuleerde tarwe niet in menselijke voeding in Nederland verwerkt mag worden.
Ik ben er op tegen op alle genetisch gemanipuleerde gewassen het is een ingreep op de schepping en dat blijft niet zonder gevolgen

Marcel
Marcel
5 jaren geleden

Beste mensen, laat u toch niet zo op de kast jagen met dit soort Frankensteinverhalen. Genetische manipulatie is al zo oud en stamt al uit de tijd dat mensen ophielden nomadische jager/verzamelaar te zijn en zich vestigden en gingen richten op landbouw en veeteelt.

De tarwe die u nu eet hebben ook niets meer te maken met de tarwe die de allereerste boeren verbouwden.

Dat geld voor landbouwproducten. Aardappels en mais van nu hebben ook niets meer te maken met de eerste soorten zoals die uit zuid-Amerika hiiernaartoe gebracht werden.

En het geld ook voor dieren.
We hebben tegenwoordig vleeskoeien en melkkoeien. In niets lijken zij nog op het oerrund. Net zoals het varken geen everzwijn meer is. Een hond geen wolf, en een kat geen tijger.

Alles in die voorbeelden is genetisch gemanipuleerd.

Het enige verschil met de moderne GMO gewassen is dat de zaken in mijn voorbeeld bereikt zijn door decennia- en zelfs eeuwenlang gericht te fokken. Met gewassen zowel als met dieren.

Het klinkt me in de oren alsof u nooit meer aardappels wilt eten van de rassen bintje of bildstar want genetisch gemanipuleerd. Voortaan alleen nog pommes parisienne en als het eens een koud of nat jaar is dan maar geen aardappeltjes. Jammer, ik ga wel wat grazen.

Wim
Wim
5 jaren geleden

Eet de vruchten van Gaia op veel beter. Tarwe is voor de armen, moeilijk verteerbaar, als je tenminste een herkauwer bent.

x

Check Also

verpleegster

Verpleegster Nicole doet boekje open over coronaprikken: ‘Dit heb ik werkelijk nog nooit gezien’

Op de website C19VaxReactions.com is een filmpje ...

beveiliging

Bekende beveiligingsonderzoeker gestorven. Onlangs kreeg hij de coronaprik

De bekende beveiligingsonderzoeker Dan Kaminsky is plotseling ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x