Homepagina » Buitenland » Peiling: Amerikanen hebben meer vertrouwen in Trump dan in de media
Peiling: Amerikanen hebben meer vertrouwen in Trump dan in de media

Peiling: Amerikanen hebben meer vertrouwen in Trump dan in de media

Ongeveer 45 procent van de Amerikaanse kiezers heeft meer vertrouwen in president Donald Trump dan in de media, zo blijkt uit een peiling van Fox News.

Trump had het de afgelopen tijd vaak aan de stok met de ‘oneerlijke’ media vanwege hun ‘eenzijdige’ verslaggeving over hem tijdens de presidentscampagne.

Circa 45 procent van de ondervraagden zei meer vertrouwen te hebben in de regering-Trump dan in de verslaggeving van journalisten over de regering.

Clinton-stemmers

Ongeveer 42 procent van de kiezers koos de kant van de journalisten in plaats van de president. Twee procent koos beide.

Opmerkelijk is dat zelfs zeven procent van de Clinton-stemmers Trump verkoos boven de journalisten.

Een meerderheid, 55 procent, wil echter dat de media op een agressieve manier verslag blijven doen van de president, in plaats van dat ze hem het voordeel van de twijfel geven.

Gebroken systeem

Ruim twee derde van de ondervraagden zei dat de media de huidige president harder aanpakken dan zijn voorganger, Obama.

Afgelopen week kwam het opnieuw tot een botsing tussen de mainstream media en Trump. Hij beschuldigde hen van ‘oneerlijke’ verslaggeving.

Volgens hem behartigen de meeste media ‘speciale belangen’ en ‘profiteren’ ze van een ‘gebroken systeem’.

Puinhoop

“We moeten hierover praten om erachter te komen wat er aan de hand is omdat de media helemaal ontspoord zijn,” zei hij.

Zaterdag zette hij zijn uitspraken kracht bij op Twitter:

“Geloof niet in de mainstream (nepnieuws)media,” twitterde Trump. “Het Witte Huis draait prima. Ze hebben een puinhoop achtergelaten en ik ben bezig die op te ruimen.”

[LifeZette]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • manuel schreef:

  En de overige – ongeveer- 55% ?

  • Derek schreef:

   Scherp, dit is stemmingsmakerij allemaal.

   D. Tramp heeft de mensen in zijn zak, iedereen stapt in de stront van Tramp!

  • exegese schreef:

   @manuel, Een meerderheid (lees gehersenspoelde zombies), 55 procent, wil echter dat de media op een agressieve manier verslag blijven doen van de president, in plaats van dat ze hem het voordeel van de twijfel geven.

   Echter, steeds meer mensen worden wakker, zien het slangetje van het media-infuus en trekken dat er uit. Dat is het moment dat je begint te beseffen wat er in werkelijkheid allemaal gebeurt om je heen.

   • Foppe1986 schreef:

    Lekker makkelijk joh, om mensen die nog wel vertrouwen in de gewone media als slapenden te zien en de mensen zoals jij als wakker.
    Ik kijk enkel naar de feiten en naar de persoon Trump. En daar word ik persoonlijk niet vrolijk van. Ik snap ook niet dat mensen zoals jij niet zien dat het Trump enkel om hemzelf te doen is. Als hij wordt aangevallen dan reageert hij meteen. Maar als anderen worden aangevallen of bedreigd (joden in Amerika) dan reageert hij er bijna niet op.
    Tevens is de manier waarop hij andere presidenten te kijk heeft gezet beneden aller waardigheid. Zoals nu ook weer “ik heb een puinhoop geerfd”. Nooit toegeven dat hij fouten maakt, altijd de schuld leggen bij Obama. Echt, als je nu nog gelooft dat Trump het goed voorheeft met de mensheid, dan ben je pas een slaper (al hou ik er niet van om slapers en wakkere mensen te noemen).

    Hij heeft het altijd over de elite en hij is er zogenaamd voor het volk. Maar Trump is zelf een zakenman, hij hoort bij de elite (als die er zou zijn, wat ik niet geloof)!

    • exegese schreef:

     @Foppe1986,

     Qua vermogen mag Trump elitair overkomen, hij maakt echter zeker geen deel uit van de club die zich de wereld inclusief de totale mensheid toe wil eigenen, ongeacht hoe schofterig ze dat aan moeten pakken. Ze proberen alles, maar dan ook alles om hem onderuit te schoffelen, alleen wil dat maar niet echt lukken.
     Ze hebben zich danig in hem vergist net zoals ze zich in Poetin vergist hebben. Het zijn pitbulls en zeer schrander bovendien.

     Verder zijn commentaar op Obama, can we change? “Yes we can “. Het is de man die heeft gefaald op alle fronten, die als geen andere Amerikaanse president een zeer agressief beleid heeft gevoerd. De man die de oorlogen in Afghanistan en Irak heeft uitgebreid en talloze nieuwe conflicten is begonnen. Het is de man die het grootste budget voor defensie uit de Amerikaanse geschiedenis heeft doorgevoerd. Het is de man die de banken heeft gered en de slachtoffers heeft laten zitten. De man die bombardementen op burgers heeft laten uitvoeren in landen als Jemen en Pakistan. De man die ongenadig klokkenluiders heeft vervolgd die corruptie aan het licht brachten. De man die op alle mogelijke manieren de vrijheden van het volk heeft ingeperkt, en die, ondanks zijn tegenstrijdige belofte zich er persoonlijk voor heeft ingezet dat de gevangen in Guantanamo vast bleven zitten, terwijl ze nooit zijn aangeklaagd, en nooit een eerlijk proces hebben gekregen. Het is de man die de het harde neoliberalisme van Bush heeft doorgezet, bijvoorbeeld door een onderwijssysteem in te voeren waar de armen en middenklasse aangewezen zijn op dure privéscholen. Zo gaat de lijst lang door. Maar in de media wordt Obama neergezet als een verstandige man, als man van het compromis. We zien hem op de foto met zangers als Bob Dylan en Bruce Springsteen, en we zien hem op bezoek bij de paus. Hij kreeg zelfs de Nobelprijs voor de Vrede, dus neemt men klakkeloos aan dat het wel goed moet zitten. Obama heeft wel degelijk gigantische puinhopen achtergelaten, puinhopen die hij creëerde in opdracht van het gespuis wat hem in het zadel heeft geholpen. Dat is waar Trump zeer terecht kritiek op uit. Dat is wat de halve wereld klakkeloos over het hoofd schijnt te zien. Dat kan alleen als je totaal versuft gewoon aanneemt wat de msm je voorkauwt. Dat is waar wij het constant over hebben

     • Franss schreef:

      Je klinkt als Pim Fortuijn destijds met zijn niet bestaande ‘puinhopen van paars’. Trap er niet in.

     • exegese schreef:

      Oooh ja @Franss met dubbel s, je kunt ook altijd nog beweren dat het allemaal niet bestaat. Daar trapt een normaal mens toch al lang niet meer in. Met name ook Pim Fortuyn wist precies waar hij mee bezig was, daarom moest ie ook heel nodig van het toneel verdwijnen.

  • Rob ter Horst schreef:

   Die vinden dat de journalisten Trump het vuur aan de schenen moet leggen…
   Overigens is dit maar een Poll met 1013 deelnemers, eerder grijpen naar strohalmen dus…

  • Hawks schreef:

   Alternatief feit ;-)?

  • Franss schreef:

   De overige 55% in een niet-Fox peiling vindt Trump verschrikkelijk slecht. Nog maar 38% liked Trump. True. Huge.
   http://www.volkskrant.nl/buitenland/trump-eerste-president-in-23-jaar-die-volgens-amerikanen-zijn-werk-zeer-slecht-doet~a4466350/

 • Daag allemaal!!! schreef:

  ik vind ook dat de media Trump EXPRES in slecht daglicht willen zetten! en de massa schapen geloven de ZOGENAAMDE bluf media!!
  nou ik niet, ik vind dat Trump het goed doet als President!!

 • Het licht wint schreef:

  Daling oplage en kijkcijfers msm is enorm de laatste maanden schijnt.bepaalde vloggers of alternatieve zenders daarin tegen halen weer records.wisseling vd wacht!

 • luna schreef:

  denk dat hij de v.s. heeft opgekocht, deze man is niet zomaar een mannetje from the business maar een verfrissende adem als zo een hoesbonbonnetje flue of zo iets

  in ieder geval : de (ham)burgers in de v.s. worden gaar, ze gaan wakker worden

 • J. Hofmans schreef:

  En ik heb nooit vertrouwen gehad in de Amerikanen, inclusief Trump.

 • Elise49 schreef:

  Geloof maar niet, dat het voor de gewone man beter gaat. Ook niet onder Hillary. Alles is/wordt afgestemd op het geld/grootaandeelhouders/corporaties systeem(hun agenda/opvreetsysteem/voor ons afvalsysteem). Nieuws over veranderingen van wetten etc. heeft feitelijk geen waarde, want het is vooraf al bekokstoofd. De kranten brengen het vaak met mooie dure woorden, maar de gevolgen over de uitwerking komen pas later, waar de gewone man/een bepaalde doelgroep de dupe van wordt. En daar kunnen de kranten dan weer over schrijven. vb. Wat bedoelt men met integratie? Vele denken dat het over cultuur integratie gaat, maar op de eerste plaats draait het om integratie in het belang van werk/geldsysteem. Dus ook voor mensen(hier de blanke Nederlander bv.), die al heel lang in hetzelfde land wonen/geboren zijn. Het woord integratie kan dus voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Ook in het nieuws. Lees bv. de geschiedenis over de bijstand. En dan vooral de veranderingen over regelgeving. Dat vele vormen van uitkeringen(wao/wiaz/wajong etc) nu allemaal bijstand is. Dan lees je hoe heel langzaam de mens onderdrukt is geworden door systeemaanpassingen. Integratiebureau is feitelijk een uitzendbureau, die het systeem overeind moet houden. Het draait niet om die mensen zelf. Je komt er vrijwel nooit meer uit. Wist je dat het UWV zelf lange tijd mensen in de wao etc hebben gegooid om grote bedrijven te ontdoen van personeel. Zij beslisten over ontslag. Men keek naar systeemoplossingen van bovenaf. Niet naar de mens zelf. Nu bij het UWV. Als je half dood bent, dan geven ze daar gene ene moer om. Precies het omgekeerde, omdat alles systeem(opvreet systeem/afvalrace) gelieerd is. De meeste mensen die uit een uitkering/situatie zijn gekomen hebben dat zelf gevonden of zijn voor zichzelf begonnen.
  Trump tijdperk zal vooral gaan over de dollar en die staat er niet goed voor.(het is bekend dat oorlog voeren de dollar overeind houdt) Er valt weinig meer te fixen in dit bubbel in bubbelsysteem. Dus ik vrees het ergste. Gevolg: Dikke inflatie. Alles wordt stikduur. Mensen zullen elkaar gaan afmaken voor voedsel etc. Landen zullen elkaar de schuld gaan geven etc.
  Belangrijkste tip voor de gewone man(alle kleurtjes): het is het systeem en diegene die de touwtjes in handen hebben over het geldsysteem, die alles veroorzaken. Als wij elkaar afmaken, dient dat alleen het systeem. Zijn we te braaf, dan krijgen we een chip. Dus het zal een keer ergens gaan ontploffen onder/tegen de gewone mens.
  Dit probleem speelt zich nu overal op de wereld af.

 • Faye schreef:

  Amerika is geen corporate staat meer wat het sinds 30 jaar wel was. Daardoor kon men de mens zo uitmelken zoals de mens nog nooit uitgemolken.
  Dit is over onder Trump.
  Er gaat dus wel degelijk veel positiefs gebeuren, helaas voor jou Elise, al je angst aanjagerijen per strekkende meter ten spijt.

  • J. Hofmans schreef:

   @Faye

   “Er gaat veel positiefs gebeuren”.

   Geef maar alvast een aantal voorbeelden (niet Googlen he stouterd), dan kunnen we het binnen een korte tijd gaan vergelijken. Volgende keer niet zomaar roepen dat er positieve dingen gaan gebeuren, zonder toelichting. Zo lijk je op een ‘helderziende’.

   • Faye schreef:

    @J. Hofmans: dan kun je het beter zelf opzoeken als je bang bent dat ik het fout doe, er is meer dan genoeg over te vinden.

   • Hoop maakt z'n eigen magie schreef:

    J. Hofmans, door de verhoogde Schumann resonanties wordt elk gevoel nu flink versterkt.
    Daardoor is het nu wel zo handig om oude, eventuele angst- en woedegevoelens, zo snel mogelijk proberen los te laten, en te proberen te leven met positiviteit.

    Het kan niet anders dat dit allemaal positief en stukken beter dan nu gaat verlopen, vooral op langere termijn.
    Doordat we nu in het Aquariustijdperk zitten.

 • Faye schreef:

  En natuurlijk komt men van integratiebureaus af.
  Stel je voor, verplicht vrijwilligerswerk, wat is dat?
  Precies, dat bestaat niet.
  Je werkt niet of je werkt vrijwillig, maar vrijwillig verplicht bestaat niet.
  Wie gaat dit soort onnozelaars die dit verzinnen nu serieus nemen?
  En je dan door onnozelaars laten dwingen iets te doen wat niet bestaat? Hahahaha!! dat kunnen alleen maar nazi’s zijn die daar werken en daar mag ik van mijn geloof niet mee samenwerken. Klaar ben je.
  Bovendien komt NESARA/GESARA er aan, een gigantische basis uitkering voor elk mens op aarde, kan nu elk moment van de dag of nacht in werking gaan.
  Je bent slecht op de hoogte Elise, of je ziet je eigen macht met de nieuwe situatie slinken, dat je daarom zo de ziekte er over in hebt en met al die oude koeien aan komt zetten die niet meer van toepassing zijn.
  Zorg dat je niet verder verzuurt nu de situatie er steeds rooskleuriger uit gaat zien voor de gewone man man. Dat zou zonde van je leven zijn.

 • Derek schreef:

  1 vraag voor iedereen die geloofd in D. Tramp

  Saudie Arabie?

 • x

  Check Also

  coronadoden

  Even over die ‘schrikbarende toename’ van het aantal coronadoden

  Tijd voor wat nuance in de discussie ...

  biden

  Pijnlijke onthullingen over Biden genegeerd en onderdrukt

  Twitter en Facebook hebben maatregelen genomen om ...

  >