Homepagina » Mens en Dier » Indianenvolken VS krijgen zeggenschap over eigen grondgebied
Navajo Nation

Indianenvolken VS krijgen zeggenschap over eigen grondgebied

De Amerikaanse president Obama heeft een wetsvoorstel ondertekend dat de huizenbouw en de ontwikkeling van duurzame energie op het grondgebied van indianenstammen moet bespoedigen.

Het wetsvoorstel stelt stammen in staat gelijk een stuk grond te pachten in plaats dat ze moeten wachten op goedkeuring van het Bureau of Indian Affairs.

Het Bureau of Indian Affairs is een organisatie binnen het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken die zich bezighoudt met de belangen van de indianen en andere oorspronkelijke bewoners van de Verenigde Staten. De organisatie werkt met 564 erkende stammen.

HEARTH Act

De semi-autonome Navajo Nation in Arizona, Utah en Nieuw-Mexico beschikt al over deze bevoegdheid. De zogeheten HEARTH Act opent naar verwachting de deur naar broodnodige huizenbouw in reservaten. Daarnaast kunnen veel projecten met wind- en zonne-energie in gang worden gezet door de diverse stammen.

Grondgebied in reservaten kan niet worden gekocht en verkocht omdat het wordt beheerd door de federale regering. Voorheen moest een stamlid een stuk grond van het ministerie van Binnenlandse Zaken pachten om een huis te kunnen bouwen. Dat proces kon soms jaren in beslag nemen.

Inspanningen

“Indianenstammen zouden zelf moeten kunnen beslissen hoe ze hun eigen land gebruiken en de HEARTH Act geeft ze die vrijheid,” zei initiatiefnemer van het wetsvoorstel Afgevaardigde Martin Heinrich. “De weg versperren voor een gezin dat een huis wil kopen is wel het laatste wat de federale regering zou moeten doen. Door dit wetsvoorstel is het gemakkelijker voor inheemse gezinnen om huizen te kopen en te bouwen in de gemeenschappen waar hun voorouders generaties lang hebben geleefd.”

Minister van Binnenlandse Zaken Ken Salazer zei dat de wetgeving de vastberadenheid van Obama benadrukt om inheemse stammen bevoegdheden te geven en hun economie te versterken.

“De wetgeving sluit aan op de inspanningen die we doen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken om de regelgeving voor het pachten van inheems grondgebied flink op de schop te nemen,” zei hij in een verklaring. “Deze inspanningen helpen individuen en gezinnen die een huis willen hebben of een zaak willen openen, waardoor investeringen, nieuwe banen en inkomsten worden gegenereerd.”

Bron: AP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Biff
Biff
9 jaren geleden

Jammer dat de federale regering nog steeds deze reservaten beheert, dat zouden de natives zelf moeten doen!
land kan niet van ‘iemand’ zijn

Moeder Aarde beheert de mens…

Dennis
Dennis
9 jaren geleden

Beste Niburu, ..dit is vrij ernstig..

Deze Act wordt door Navajo en Hopi zelf juist gezien als een grote bedreiging, omdat d.m.v. deze Bill de wateren op het land door grote coorperaties opgekocht kunnen worden. Dit is wat hun betreft juist het EINDE van hun onafhankelijke bestaan. Alles gestoken in een ‘politiek correct jasje’ uiteraard..

Dit is wat de Hopi zelf te zeggen hebben
http://traditionalhopi.org/

Hier de petitie namens de Hopi TEGEN deze Bill 2109
http://www.avaaz.org/en/petition/Protect_Hopi_Water_Hopi_and_the_World_Stop_Senate_Bill_2019/

Hopelijk van dienst te kunnen zijn om zo samen de waarheid boven tafel te krijgen.

met vriendelijke groet

Dennis

sanny
sanny
9 jaren geleden

@ biff,
geef ik je groot gelijk in….
de aarde is van ons allemaal!!!

Abel
Abel
9 jaren geleden

Oh my, Dennis, je doet toch niet mee aan Avaaz mag ik hopen? Dat is van Al Gore.

x

Check Also

baby

2620 dode baby’s na vaccinatie en berichten over vreselijke bijwerkingen

Tot 12 november zijn er 2620 miskramen ...

medewerkers

Spoedeisende hulp dicht omdat medewerkers weigeren zich te laten vaccineren

De spoedeisende hulpafdeling van een ziekenhuis in ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

18
0
We lezen graag je reactie!x