Homepagina » Mens en Dier » Indianenvolken VS krijgen zeggenschap over eigen grondgebied
Navajo Nation

Indianenvolken VS krijgen zeggenschap over eigen grondgebied

De Amerikaanse president Obama heeft een wetsvoorstel ondertekend dat de huizenbouw en de ontwikkeling van duurzame energie op het grondgebied van indianenstammen moet bespoedigen.

Het wetsvoorstel stelt stammen in staat gelijk een stuk grond te pachten in plaats dat ze moeten wachten op goedkeuring van het Bureau of Indian Affairs.

Het Bureau of Indian Affairs is een organisatie binnen het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken die zich bezighoudt met de belangen van de indianen en andere oorspronkelijke bewoners van de Verenigde Staten. De organisatie werkt met 564 erkende stammen.

HEARTH Act

De semi-autonome Navajo Nation in Arizona, Utah en Nieuw-Mexico beschikt al over deze bevoegdheid. De zogeheten HEARTH Act opent naar verwachting de deur naar broodnodige huizenbouw in reservaten. Daarnaast kunnen veel projecten met wind- en zonne-energie in gang worden gezet door de diverse stammen.

Grondgebied in reservaten kan niet worden gekocht en verkocht omdat het wordt beheerd door de federale regering. Voorheen moest een stamlid een stuk grond van het ministerie van Binnenlandse Zaken pachten om een huis te kunnen bouwen. Dat proces kon soms jaren in beslag nemen.

Inspanningen

“Indianenstammen zouden zelf moeten kunnen beslissen hoe ze hun eigen land gebruiken en de HEARTH Act geeft ze die vrijheid,” zei initiatiefnemer van het wetsvoorstel Afgevaardigde Martin Heinrich. “De weg versperren voor een gezin dat een huis wil kopen is wel het laatste wat de federale regering zou moeten doen. Door dit wetsvoorstel is het gemakkelijker voor inheemse gezinnen om huizen te kopen en te bouwen in de gemeenschappen waar hun voorouders generaties lang hebben geleefd.”

Minister van Binnenlandse Zaken Ken Salazer zei dat de wetgeving de vastberadenheid van Obama benadrukt om inheemse stammen bevoegdheden te geven en hun economie te versterken.

“De wetgeving sluit aan op de inspanningen die we doen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken om de regelgeving voor het pachten van inheems grondgebied flink op de schop te nemen,” zei hij in een verklaring. “Deze inspanningen helpen individuen en gezinnen die een huis willen hebben of een zaak willen openen, waardoor investeringen, nieuwe banen en inkomsten worden gegenereerd.”

Bron: AP

Gerelateerd:

 Vind je dit artikel waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

18 reacties

 1. Jammer dat de federale regering nog steeds deze reservaten beheert, dat zouden de natives zelf moeten doen!
  land kan niet van ‘iemand’ zijn

  Moeder Aarde beheert de mens…

  0 likes
 2. Beste Niburu, ..dit is vrij ernstig..

  Deze Act wordt door Navajo en Hopi zelf juist gezien als een grote bedreiging, omdat d.m.v. deze Bill de wateren op het land door grote coorperaties opgekocht kunnen worden. Dit is wat hun betreft juist het EINDE van hun onafhankelijke bestaan. Alles gestoken in een ‘politiek correct jasje’ uiteraard..

  Dit is wat de Hopi zelf te zeggen hebben
  http://traditionalhopi.org/

  Hier de petitie namens de Hopi TEGEN deze Bill 2109
  http://www.avaaz.org/en/petition/Protect_Hopi_Water_Hopi_and_the_World_Stop_Senate_Bill_2019/

  Hopelijk van dienst te kunnen zijn om zo samen de waarheid boven tafel te krijgen.

  met vriendelijke groet

  Dennis

  0 likes
 3. @ biff,
  geef ik je groot gelijk in….
  de aarde is van ons allemaal!!!

  0 likes
 4. Oh my, Dennis, je doet toch niet mee aan Avaaz mag ik hopen? Dat is van Al Gore.

  0 likes
 5. [quote name=”Dennis”]Beste Niburu, ..dit is vrij ernstig..

  Deze Act wordt door Navajo en Hopi zelf juist gezien als een grote bedreiging, omdat d.m.v. deze Bill de wateren op het land door grote coorperaties opgekocht kunnen worden. Dit is wat hun betreft juist het EINDE van hun onafhankelijke bestaan. Alles gestoken in een ‘politiek correct jasje’ uiteraard..

  Dit is wat de Hopi zelf te zeggen hebben
  http://traditionalhopi.org/

  Hier de petitie namens de Hopi TEGEN deze Bill 2109
  http://www.avaaz.org/en/petition/Protect_Hopi_Water_Hopi_and_the_World_Stop_Senate_Bill_2019/

  Hopelijk van dienst te kunnen zijn om zo samen de waarheid boven tafel te krijgen.

  met vriendelijke groet

  Dennis[/quote]

  Beste Dennis,

  Top van je bijdrage!!
  Hier zijn forums voor bedoeld, om elkaar te ondersteunen in de zoektocht naar de waarheid!!

  mvg
  Ab

  0 likes
 6. [quote name=”sanny”]@ biff,
  geef ik je groot gelijk in….
  de aarde is van ons allemaal!!![/quote]

  Ik zie het toch anders: De aarde is niet van ons, ze is van zichzelf. Wij horen bij de aarde,

  maar kunnen haar nooit bezitten

  0 likes
 7. [quote name=”Abel”]Oh my, Dennis, je doet toch niet mee aan Avaaz mag ik hopen? Dat is van Al Gore.[/quote]

  Juist, Avaaz is net als WNF en Greenpeace onder controle van Rothschild en Rockefeller en consorten. Zo lijkt het alsof er groeperingen vechten voor een betere wereld, maar is regelrecht bedrog.

  0 likes
 8. Stop the buying and selling of life through water; stop US Senate Bill 2109. We the Hopi are Caretakers of the Earth, of humanity, of all life. We encourage you to join us in protecting the life giving elements in the world for future generations. Without water, we all cease to exist. Buying and selling water, is buying and selling life. This is not a part of the natural balance. Around the world we must join together to stop the destructive path we are currently on and protect life itself. Land leen je slechts, en is voor je kinderen bedoeld.En een huis kopen kun je niet want, die blijft altijd van de bank!!Geef de indiaan haar eigen rechten terug want de bestuurders die nu over hun wetten gaan, bestaat uit WHITE FOOLS.

  0 likes
 9. [quote name=”Abel”]Oh my, Dennis, je doet toch niet mee aan Avaaz mag ik hopen? Dat is van Al Gore.[/quote]
  Dat kunt u vast bewijzen is het niet??Ik wacht erop!!

  0 likes
 10. Dit is Avaaz zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Europees_Burgerinitiatief ja, u leest het goed een BURGER-INITIATIEF!!!!!En dan komt het mooie, ze staat nergens gerigistreerd.

  0 likes
 11. Ik vind het schandalig dat mensen hun eigen grond moeten gaan pachten. Deze grond is autonoom van hun, niet van de federale regering, waanzin.

  De gebroeders van de AIM in The Black Hills hebben dat iig begrepen en Lakota-Souix heeft zich onafhankelijk verklaard van de Stupids in Whashington.

  Ik hoop dat deze onderwerping via Corp USA gaat stoppen.

  Freedom of selfdetermination.

  0 likes
 12. Sipco, Avaaz teamed up with Al Gore as the global online partner of Live Earth, with members organizing 2500 Live Earth events in 139 countries.

  https://secure.avaaz.org/en/report_back_2/

  Nog een Nederlands citaat:

  Al Gore zegt: “Avaaz werkt inspirerend, en heeft al veel voor elkaar gekregen.” We bestaan pas 3 jaar en groeien snel, en hoe meer onze leden betrokken raken en ook schenken, des te groter onze invloed.

  http://www.avaaz.org/nl/why_donate_to_avaaz/

  Lijkt me een duidelijke zaak. Geen zuivere organisatie.

  0 likes
 13. [quote name=”Rabbithole”][quote name=”Abel”]Oh my, Dennis, je doet toch niet mee aan Avaaz mag ik hopen? Dat is van Al Gore.[/quote]

  Juist, Avaaz is net als WNF en Greenpeace onder controle van Rothschild en Rockefeller en consorten. Zo lijkt het alsof er groeperingen vechten voor een betere wereld, maar is regelrecht bedrog.[/quote]
  Greenpeas, Amnesty Internationalen, WNF en niet tevergeten de VN daar had ik het vermoeden van, maar Avaaz ? Ik ben nou wel allerter met deze organitie, dat is zeker.

  0 likes
 14. Wij in Nederland mogen ook niet overal komen, want het grootste deel van Nederland is in handen van boeren, die denken dat ze je van hun land mogen sturen.
  Je kunt hier echt niet overal rond lopen of je word bedreigt door boeren, van ga van mijn land af of ik trap je hier weg.
  Vooral in het noorden van het land is alles van boeren zogenaamd die het niet leuk vinden als je op hun zogenaamde grondgebied komt.

  0 likes
 15. Een dilemma voor mij nu… Weet iemand of Al Gore bij Avaaz een (top)functie heeft, of is hij gewoon een supporter? Desalniettemin wil ik de natives wel helpen om het wetsvoorstel af te laten blazen. Met of zonde Al Gore. Of zit daar weer een addertje onder het gras en heeft het niets met water van doen? Weet iemand meer hierover?

  0 likes
 16. ZIJ?? KUNNEN EEN STUKLAND PACHTEN!??mis het is hun eigen land daar woonden zij al vele eeuwen langer dan de blanken .dus laat de blanke man maar een stuk grond laesen /pachten en geef de indianen hun grondgebied weer terug !

  0 likes
 17. @4
  Het gaat met name om de eerste link, deze verwijst naar de (eerste) website opgezet voor/door de Hopi Elders, speciaal voor dit probleem.

  De dubieuze status van Avaaz is me bekend. De petitie bij Avaaz is waarschijnlijk een initiatief van Meriam Delicado om zo dit probleem onder de aandacht te krijgen bij het grote publiek. http://www.bluestarprophecy.com/

  Deze petitie is goed voor de PR van Avaaz en dat kunnen ze wel gebruiken. De oprichters van Avaaz hebben vooralsnog geen mailing in de ronde gedaan om deze petitie extra te ondersteunen zover ik gezien heb ..helaas (de teller staat nog maar op ca 7000 ondertekenden :/ ).. Dat strookt aardig met het algemene beeld van Avaaz, wat ik ook deel.. Hier en daar zitten er namelijk hele dubieuze mailings/ petities tussen..

  groeten Dennis

  0 likes
 18. [quote name=”kengai”]Wij in Nederland mogen ook niet overal komen, want het grootste deel van Nederland is in handen van boeren, die denken dat ze je van hun land mogen sturen.
  Je kunt hier echt niet overal rond lopen of je word bedreigt door boeren, van ga van mijn land af of ik trap je hier weg.
  Vooral in het noorden van het land is alles van boeren zogenaamd die het niet leuk vinden als je op hun zogenaamde grondgebied komt.[/quote]
  Vind je het gek? Zal leuk wezen heb je net je grond ingezaaid komen er mensen overheen lopen…. Eet jij soms geen groente en aardappels? Weet jij eigenlijk wel wat zaad (biologisch of niet) kost? Weet je wel hoeveel werk het is, eten te kweken en hoe weinig een boer/tuinder maar krijgt voor zn producten? Denk aub eerst eens na voor je gaat blaten. Oh en trouwens mocht je een wei bedoelen en er staan koeien? Ga er vooral in, maar niet gillen als de koeien je insluiten.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Welke wonderlijke dingen heeft jouw gids je te vertellen?

Voordat ik je vertel over de wonderlijke ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

baudet

Baudet stapt naar de rechter vanwege ‘bizarre beschuldiging’ van de NPO. ‘Schandelijke leugens bij Buitenhof’

Buitenhof-presentatrice Natalie Righton beweerde dat Thierry Baudet ...

nos journaal

NOS Journaal ‘verspreidt gif’. Een vergelijking tussen twee aanslagen

Een jaar geleden heeft journalist Arnold Karskens ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.