Mens en Dier

Indianenvolken VS krijgen zeggenschap over eigen grondgebied

Help mee door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse president Obama heeft een wetsvoorstel ondertekend dat de huizenbouw en de ontwikkeling van duurzame energie op het grondgebied van indianenstammen moet bespoedigen.

Het wetsvoorstel stelt stammen in staat gelijk een stuk grond te pachten in plaats dat ze moeten wachten op goedkeuring van het Bureau of Indian Affairs.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Het Bureau of Indian Affairs is een organisatie binnen het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken die zich bezighoudt met de belangen van de indianen en andere oorspronkelijke bewoners van de Verenigde Staten. De organisatie werkt met 564 erkende stammen.

HEARTH Act

De semi-autonome Navajo Nation in Arizona, Utah en Nieuw-Mexico beschikt al over deze bevoegdheid. De zogeheten HEARTH Act opent naar verwachting de deur naar broodnodige huizenbouw in reservaten. Daarnaast kunnen veel projecten met wind- en zonne-energie in gang worden gezet door de diverse stammen.

Grondgebied in reservaten kan niet worden gekocht en verkocht omdat het wordt beheerd door de federale regering. Voorheen moest een stamlid een stuk grond van het ministerie van Binnenlandse Zaken pachten om een huis te kunnen bouwen. Dat proces kon soms jaren in beslag nemen.

Inspanningen

“Indianenstammen zouden zelf moeten kunnen beslissen hoe ze hun eigen land gebruiken en de HEARTH Act geeft ze die vrijheid,” zei initiatiefnemer van het wetsvoorstel Afgevaardigde Martin Heinrich. “De weg versperren voor een gezin dat een huis wil kopen is wel het laatste wat de federale regering zou moeten doen. Door dit wetsvoorstel is het gemakkelijker voor inheemse gezinnen om huizen te kopen en te bouwen in de gemeenschappen waar hun voorouders generaties lang hebben geleefd.”

Minister van Binnenlandse Zaken Ken Salazer zei dat de wetgeving de vastberadenheid van Obama benadrukt om inheemse stammen bevoegdheden te geven en hun economie te versterken.

“De wetgeving sluit aan op de inspanningen die we doen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken om de regelgeving voor het pachten van inheems grondgebied flink op de schop te nemen,” zei hij in een verklaring. “Deze inspanningen helpen individuen en gezinnen die een huis willen hebben of een zaak willen openen, waardoor investeringen, nieuwe banen en inkomsten worden gegenereerd.”

Bron: AP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Biff
Biff
11 jaren geleden

Jammer dat de federale regering nog steeds deze reservaten beheert, dat zouden de natives zelf moeten doen!
land kan niet van ‘iemand’ zijn

Moeder Aarde beheert de mens…

Dennis
Dennis
11 jaren geleden

Beste Niburu, ..dit is vrij ernstig..

Deze Act wordt door Navajo en Hopi zelf juist gezien als een grote bedreiging, omdat d.m.v. deze Bill de wateren op het land door grote coorperaties opgekocht kunnen worden. Dit is wat hun betreft juist het EINDE van hun onafhankelijke bestaan. Alles gestoken in een ‘politiek correct jasje’ uiteraard..

Dit is wat de Hopi zelf te zeggen hebben
http://traditionalhopi.org/

Hier de petitie namens de Hopi TEGEN deze Bill 2109
http://www.avaaz.org/en/petition/Protect_Hopi_Water_Hopi_and_the_World_Stop_Senate_Bill_2019/

Hopelijk van dienst te kunnen zijn om zo samen de waarheid boven tafel te krijgen.

met vriendelijke groet

Dennis

sanny
sanny
11 jaren geleden

@ biff,
geef ik je groot gelijk in….
de aarde is van ons allemaal!!!

Abel
Abel
11 jaren geleden

Oh my, Dennis, je doet toch niet mee aan Avaaz mag ik hopen? Dat is van Al Gore.

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x