Homepagina » Gezondheid » Analyse: wormen in coronateststaafjes en mondkapjes?
wormen
Foto: Unsplash

Analyse: wormen in coronateststaafjes en mondkapjes?

Er circuleren op internet talloze filmpjes van bewegende ‘wormen’ in mondkapjes. Burgers maken zich grote zorgen. Velen leggen teststaafjes en mondmaskers onder de microscoop en zetten de beelden vervolgens online. Mensen zijn bang dat ze de ‘wormen’ inademen of dat het parasieten zijn die zich een weg zullen banen door hun hersenen.

Internetkrant Wochenblick besloot een aantal FFP2-maskers en teststaafjes te onderzoeken. Er werden inderdaad ‘wormachtige’ en andere vreemde vormen aangetroffen. Als de maskers worden verwarmd, bewegen de ‘wormen’.

wormen

Foto: Is dat een worm? (Wochenblick)

Vezels

Volgens forensisch bioloog Mark Benecke zijn de ‘draden’ in de mondkapjes en teststaafjes vezels. Het zijn in ieder geval geen genetisch gemodificeerde parasieten, zegt hij in een video. Door luchtverplaatsing of elektrostatische lading beginnen ze te bewegen. Volgens Benecke kun je op alle materialen piepkleine deeltjes vinden die met het blote oog niet te zien zijn.

Wegwerpmondkapjes bestaan uit meerdere lagen polypropeen, een soort kunststof. Bij het inademen kunnen microvezeldeeltjes loskomen en in de longen belanden. Deze deeltjes kunnen longschade veroorzaken. De synthetische vezels bevatten ook lijm, vluchtige organische stoffen, bronopol, formaldehyde, bindmiddelen en kunstmatige geurstoffen. Al deze stoffen komen op de mond en neus terecht en worden continu ingeademd.

Ideale broedplaats

Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen, waaronder ademhalingsproblemen, eczeem en allergieën, waarschuwt chemicus Helmut Traindl. Daarnaast kunnen vocht, warmte en speeksel een mondkapje tot een ideale broedplaats maken voor virale en bacteriële ziekteverwekkers.

Volgens Amerikaanse onderzoekers kunnen ingeademde microplastics ontstekingen in de longen veroorzaken. Langdurige blootstelling aan microplastics kan leiden tot ademhalingsproblemen zoals astma of zelfs kanker, aldus de onderzoekers. Ook andere studies suggereren dat micro- en nanoplastics kunnen leiden tot ontstekingen, kanker en onvruchtbaarheid.

[Wochenblick]
4.6 75 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
103 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
5 maanden geleden

Bekijk het positief. Als je er niet aan dood gaat dan word je er sterker van.
Zo zal de meerderheid van de massa er wel instaan. Ander kan ik het niet verklaren.

Philip B
Philip B
5 maanden geleden

EIndelijk een pagina waar men de waarheid kan en mag geschreven worden

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
5 maanden geleden

CoronaVirus is Bio-Wapen MADE in China..
Blauwe maskers (vergif om je longen te vernietigen) MADE China….

Wanneer gaan de schaapjes LEREN DENKEN

D.R. V S D C D B
D.R. V S D C D B
5 maanden geleden

Die “dingen” worden soms ook “morgollons” genoemd … Ik zag ze als losse webben zonder enige structuuur op een brugleuning over de Duero, in Zamora-hoofdstad rond de jaren 2004, in volle zomertijd met 35 ºC … en haalde de politie erbij.

Wilden geen verklaring opstellen. Kwam van de Spinnen … Namen ook geen foto..

Mijn vriendin zag ze ook in de struiken van haar huis in een dorp van Sayago. Jaren 2011-2015.

Later zag ik ze ook aan de ranken mijn wijngaard en nam er stalen van. Lange, fijne, glinsterende raden … Geen web. Je moest speciaal kijken en de glinsteringen opzoeken bij tegenlicht.

En nog later op mijn auto en aan het balkon van mijn B&B dat ik toen had. Ook in Sayago. ´n Internationaal beschermd natuurgebied notabene. Samen met Portugal.

Ik schreef het toen aan de chemtrails toe en hield er lezingen over. Mijn kronieken – steeds over cultuur, natuur en “het verschijnsel mens”, soms met fotos´s en tekeningen in een rubriek voor ervaringen van ex-patriotten (Buitenlanders) in De Standaardgroep in Vlaanderen – werden na enkele jaren plots allemaal verwijderd wegens een “fout” … bij het veranderen van ¿provider? of zo. Ik vermoed hoe dat kwam.

En men dekte dat toe door andere artikelen in die periode van andere mede-Vlamingen óók maar mee te wissen.

Klaar was Kees. Geen sporen meer ….

Tashi Delek

x

Check Also

israël

Israël: Geen derde prik? Dan ben je na 6 maanden niet langer ‘volledig ingeënt’ en verlies je vrijheden

Hoewel de meerderheid van de Israëlische bevolking ...

nieuwsuur

Vraagtekens rond Nieuwsuur-repo over 39-jarige ‘coviddode’: ‘Opeenstapeling van rariteiten en onwaarheden’

In de wijk Heilust in Kerkrade schommelt ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

103
0
We lezen graag je reactie!x