GezondheidCorona

Analyse: wormen in coronateststaafjes en mondkapjes?

Help ons door dit met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er circuleren op internet talloze filmpjes van bewegende ‘wormen’ in mondkapjes. Burgers maken zich grote zorgen. Velen leggen teststaafjes en mondmaskers onder de microscoop en zetten de beelden vervolgens online. Mensen zijn bang dat ze de ‘wormen’ inademen of dat het parasieten zijn die zich een weg zullen banen door hun hersenen.

Internetkrant Wochenblick besloot een aantal FFP2-maskers en teststaafjes te onderzoeken. Er werden inderdaad ‘wormachtige’ en andere vreemde vormen aangetroffen. Als de maskers worden verwarmd, bewegen de ‘wormen’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg
wormen
Foto: Is dat een worm? (Wochenblick)
Vezels

Volgens forensisch bioloog Mark Benecke zijn de ‘draden’ in de mondkapjes en teststaafjes vezels. Het zijn in ieder geval geen genetisch gemodificeerde parasieten, zegt hij in een video. Door luchtverplaatsing of elektrostatische lading beginnen ze te bewegen. Volgens Benecke kun je op alle materialen piepkleine deeltjes vinden die met het blote oog niet te zien zijn.

Wegwerpmondkapjes bestaan uit meerdere lagen polypropeen, een soort kunststof. Bij het inademen kunnen microvezeldeeltjes loskomen en in de longen belanden. Deze deeltjes kunnen longschade veroorzaken. De synthetische vezels bevatten ook lijm, vluchtige organische stoffen, bronopol, formaldehyde, bindmiddelen en kunstmatige geurstoffen. Al deze stoffen komen op de mond en neus terecht en worden continu ingeademd.

Ideale broedplaats

Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen, waaronder ademhalingsproblemen, eczeem en allergieën, waarschuwt chemicus Helmut Traindl. Daarnaast kunnen vocht, warmte en speeksel een mondkapje tot een ideale broedplaats maken voor virale en bacteriële ziekteverwekkers.

Volgens Amerikaanse onderzoekers kunnen ingeademde microplastics ontstekingen in de longen veroorzaken. Langdurige blootstelling aan microplastics kan leiden tot ademhalingsproblemen zoals astma of zelfs kanker, aldus de onderzoekers. Ook andere studies suggereren dat micro- en nanoplastics kunnen leiden tot ontstekingen, kanker en onvruchtbaarheid.

[Wochenblick]

4.6 76 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

103 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Bekijk het positief. Als je er niet aan dood gaat dan word je er sterker van.
Zo zal de meerderheid van de massa er wel instaan. Ander kan ik het niet verklaren.

Philip B
Philip B
2 jaren geleden

EIndelijk een pagina waar men de waarheid kan en mag geschreven worden

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
2 jaren geleden

CoronaVirus is Bio-Wapen MADE in China..
Blauwe maskers (vergif om je longen te vernietigen) MADE China….

Wanneer gaan de schaapjes LEREN DENKEN

D.R. V S D C D B
D.R. V S D C D B
2 jaren geleden

Die “dingen” worden soms ook “morgollons” genoemd … Ik zag ze als losse webben zonder enige structuuur op een brugleuning over de Duero, in Zamora-hoofdstad rond de jaren 2004, in volle zomertijd met 35 ºC … en haalde de politie erbij.

Wilden geen verklaring opstellen. Kwam van de Spinnen … Namen ook geen foto..

Mijn vriendin zag ze ook in de struiken van haar huis in een dorp van Sayago. Jaren 2011-2015.

Later zag ik ze ook aan de ranken mijn wijngaard en nam er stalen van. Lange, fijne, glinsterende raden … Geen web. Je moest speciaal kijken en de glinsteringen opzoeken bij tegenlicht.

En nog later op mijn auto en aan het balkon van mijn B&B dat ik toen had. Ook in Sayago. ´n Internationaal beschermd natuurgebied notabene. Samen met Portugal.

Ik schreef het toen aan de chemtrails toe en hield er lezingen over. Mijn kronieken – steeds over cultuur, natuur en “het verschijnsel mens”, soms met fotos´s en tekeningen in een rubriek voor ervaringen van ex-patriotten (Buitenlanders) in De Standaardgroep in Vlaanderen – werden na enkele jaren plots allemaal verwijderd wegens een “fout” … bij het veranderen van ¿provider? of zo. Ik vermoed hoe dat kwam.

En men dekte dat toe door andere artikelen in die periode van andere mede-Vlamingen óók maar mee te wissen.

Klaar was Kees. Geen sporen meer ….

Tashi Delek

Back to top button
103
0
We lezen graag je reactie!x