Mens en Dier

Open brief aan Rutte: ‘Er is hier iets ontzettend mis en daar heeft u een hele belangrijke rol in’

Help ons door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Kamerlid Wybren van Haga (FVD) stelde VVD-leider Rutte onlangs vragen over de filmpjes waarin volstrekt vreedzame demonstranten helemaal in elkaar worden geknuppeld door de ME. Van Haga vroeg hem of het niet eens tijd wordt om van hogerhand te zeggen: kom op, laten we die mensen een beetje normaal behandelen?

Rutte antwoordde dat we ons ‘niet moeten gaan baseren op die filmpjes’. Je weet niet wat er daarvoor en daarna gebeurd is, zei hij meerdere keren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Toen er beelden opdoken van kerkbezoekers die in onder meer Krimpen aan den IJssel journalisten belaagden, zei Hugo de Jonge dat ‘het geweld tegen journalisten flink over de schreef was’. “Hij mag zich kennelijk wel beroepen op filmpjes zonder te weten wat eraan vooraf is gegaan. Het handelen van uw kabinet veroorzaakt veel polarisatie in de samenleving,” schrijft Mascha Sponselee in een open brief aan Rutte.

Een stad in oorlog

Sponselee was op 14 maart jongstleden in Den Haag om deel te nemen aan de demonstratie tegen de coronamaatregelen op het Malieveld. Wat er die dag is gebeurd, zal haar waarschijnlijk voor altijd bijblijven.

Op het moment dat ze uit Q-Park Malieveld kwam gelopen, werd ze naar eigen zeggen direct aangesproken door de politie. Haar werd verzocht een bepaalde kant uit te lopen. Dat deed ze. Er begon een oudere vrouw tegen haar te praten en terwijl ze stopte om een praatje met haar te maken, werd ze ‘binnen 10 seconden’ aan haar arm meegetrokken met de melding dat ze was aangehouden omdat ze ‘zich niet aan een bevel van een ambtenaar in functie had gehouden’.

Ze werd met geweld tegen een bus geduwd, geboeid en bijna zes uur opgesloten. Op weg naar het politiebureau trok er ‘een stad in oorlog’ aan haar voorbij. “De hele route was bezet met politiebussen, ME-bussen en paarden. Surrealistisch.”

Mensonterende manier

Sponselee, getrouwd en moeder van twee kinderen, heeft aangifte gedaan tegen de politieagent die haar op ‘een mensonterende manier’ heeft aangehouden. Tot op heden is het haar volstrekt onduidelijk wat de status is van haar aanhouding en aangifte. “Ik heb daar heel veel last van,” schrijft ze aan Rutte.

“Ik vraag u uit te (laten) zoeken wat er is gebeurd die bewuste zondagmiddag 14 maart op het Malieveld, waarom er gehandeld is zoals er is gehandeld en of dat handelen is voortgekomen uit instructie,” vervolgt ze.

“Er is hier in dit land iets ontzettend mis en daar heeft u samen met uw kabinet een hele belangrijke rol in naar mijn mening,” aldus Sponselee.

Ze krijgt veel steunreacties. “Lees en huiver over hoe we omgaan met vreedzame mensen in ons land die een tegengeluid (willen) laten horen,” reageert Ghislen Nysten, voormalig VVD-fractievoorzitter in de gemeente Beek. “Dit hoort niet thuis in een vrij land.”

4.8 80 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

86 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
peter
peter
3 jaren geleden

mark rutte, matennaaier pur sang,
Nederland moet kapot zo simpel is het.

ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Maar ja, dit gebeuren was ruim voor de verkiezingen bekend.
Rutte heeft 1,9 miljoen stemmers verzameld.
De coalitie heeft 80 zetels gehaald, die voor voor coronatotalitarisme is.
Daarnaast zijn er vele oppositiepartijen die voor coronatotalitarisme hebben gestemd.
Totaal is rond 120 zetels.
En allen zijn de facto herkozen.

Het volk heeft, hoe triest ook, dit beleid gewoonweg gelegitimeerd.

Het schijnt dat Erich Fromm – Angst voor de vrijheid (1941) het een en ander heeft beschreven. Ik ga dit boek bestellen en lezen.

Annette
Annette
3 jaren geleden

Geweldige open brief, Mascha! Ik heb alleen zomaar het idee, dat je hier geen antwoord op krijgt. Jij bent voor het “gespuis” niet anders dan een lastige vlieg en lastige vliegen krijgen klappen. Vreedzame demonstranten trouwens tegenwoordig ook. Je kunt niets anders zeggen, dan dat wij in een krankzinnige wereld terecht zijn gekomen. Het lijkt ook met de dag erger te worden. Er wordt zo ongelooflijk gelogen en bedrogen aan alle kanten. Trouwens, een goed voorbeeld om de situatie op het Malieveld te vergelijken met die in de kerk in Krimpen aan de IJssel. Dus in het ene geval moet je OOK kijken wat er ervoor en erna is gebeurd en in het andere geval volstaat een fragment. Dat noemen ze meten met 2 maten. Daar zijn die politici duivelsgoed in.

Pieter
Pieter
3 jaren geleden

Natuurlijk een hele goede brief en te erg voor woorden dat dit opgeschreven moet worden in Nederland. Alleen zal het verder niet tot enig resultaat leiden, net zoals de politieverhoren en zichtbaar politiegeweld op filmpjes waar een – voor of achteraf – verder niet eens ter zake doet.

Helaas blijft dit gewoon doorgaan, ondanks alle demonstraties en hoe duidelijk de realiteit ook wordt geschetst. Een groot deel van Nederland vindt het wel best en blijft altijd in de mainstream hangen en dat weet dit kabinet donders goed.

Succes.

Back to top button
86
0
We lezen graag je reactie!x