Mens en Dier

ME’er die ‘virusverspreidende idioten’ moest slaan: Ik kan er niet meer mee leven

Help door dit met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een politieagent die sinds een jaar ook werkzaam is als ME’er heeft al maanden een gevoel van afkeer en angst in zijn maag. Van misselijkheid. Een soort bal die in zijn maag zit. En hij raakt het niet kwijt.

“Ik heb mensen geslagen als ME’er,” verklaart hij bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie, die inmiddels met 62 gewetensbezwaarde agenten heeft gesproken. “Mensen die demonstreerden en niemand kwaad deden. Ja, ik heb ze geslagen. Omdat de leiding zei dat het moest. Dat we moesten afschrikken. Dat het afgelopen moest zijn met die ‘demonstrerende en virusverspreidende idioten’.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Ik moet er inderdaad mee leven, maar kan dat niet meer

De politieagent maakte zichzelf in eerste instantie wijs dat hij het deed voor de veiligheid van andere mensen, want de demonstranten hielden geen afstand en maakten daarom ‘elkaar en andere mensen ziek’.

“En ook toen ik twijfelde aan die reden, schoof ik het af op de leiding, want van hen moest het. En zij zouden het toch wel weten? Maar die bal in mijn maag ging niet weg.” Toen moest hij denken aan zijn overleden moeder, die tegen hem had gezegd: ‘Doe nooit iets waarvan je weet dat het anderen kwaad doet. Je kunt het niet afschuiven. Het blijft altijd jouw besluit, jouw daad. En wanneer je dingen doet die andere mensen schaden, dan schaad je ook jezelf. Die dingen liggen op je eigen maag’.

“Ik moet er inderdaad mee leven, maar kan dat niet meer. Ik schrik wanneer er gedachten door mijn hoofd gaan om mijzelf het leven te benemen. Dat soort gedachten heb ik steeds meer. Want ik kan er niet mee leven,” zegt de ME’er, die voor nu uit veiligheidsoverwegingen anoniem blijft.

Zeker niet de enige

Zijn moeder zei ook dat je dingen recht moet zetten bij mensen die je verkeerd behandeld hebt. “Hoe kan ik het rechtzetten?” vraagt de agent. “Ik ken die mensen niet, weet niet hoe ik ze moet bereiken. Anders zou ik zo naar ze toe gaan om te zeggen hoe het me spijt.”

De ME’er, die psychiatrische hulp heeft gekregen van de commissie, verklaart verder dat hij zeker niet de enige is die er niet meer tegen kan. “Collega’s melden zich ziek, nemen ontslag.” Hij wil niet meer ingezet worden als ME’er en gaat zich ziek melden.

Lees hier zijn hele verklaring.

[BPOC]

4.7 62 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

72 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Martin.
Martin.
3 jaren geleden

Altijd achter af…

ster
ster
3 jaren geleden

Geen medelijden ermee want hij koos ervoor om wappies te meppen en wilt hij het goed maken? Prima, laat je gezicht zien en kom op voor ons wappies en dat openlijk! Ga naar je colega’s thuis en praat 1 op 1 met hen en kijken of ze zonder hun colega’s ook zo nog praten over de wappies en kijken of ook hun geweten knaagd. Want dan kan jij dit stoppen al dat geweld naar de mensen toe die voor hun rechten opkomen.

William
William
3 jaren geleden

Als er een klein gaatje in de dijk komt van het krankzinnige beleid dan kan het niet anders dan dat de dijk het op een gegeven moment begeeft en krijg je een tsunami van mensen die wakker zijn en wordt het beleid geelimineerd.. lang leve de vrijheid.. wij zijn met miljarden en zij zijn maar met een handvol.. (psychopaten) die ons eronder willen krijgen…

Paca
Paca
3 jaren geleden

ik zou deze agent willen zeggen dat door in te zien hoe het systeem werkt en als gevolg niet meer mee te willen doen hij of zij al meer dan voldoende ‘sorry’ heeft gezegd.

Back to top button
72
0
We lezen graag je reactie!x