Homepagina » Mens en Dier » ME’er die ‘virusverspreidende idioten’ moest slaan: Ik kan er niet meer mee leven
ME'er
Foto: Worldwide Demonstration – March 20 2021 Amsterdam (Karen Eliot CC BY-SA 2.0)

ME’er die ‘virusverspreidende idioten’ moest slaan: Ik kan er niet meer mee leven

Een politieagent die sinds een jaar ook werkzaam is als ME’er heeft al maanden een gevoel van afkeer en angst in zijn maag. Van misselijkheid. Een soort bal die in zijn maag zit. En hij raakt het niet kwijt.

“Ik heb mensen geslagen als ME’er,” verklaart hij bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie, die inmiddels met 62 gewetensbezwaarde agenten heeft gesproken. “Mensen die demonstreerden en niemand kwaad deden. Ja, ik heb ze geslagen. Omdat de leiding zei dat het moest. Dat we moesten afschrikken. Dat het afgelopen moest zijn met die ‘demonstrerende en virusverspreidende idioten’.”

Ik moet er inderdaad mee leven, maar kan dat niet meer

De politieagent maakte zichzelf in eerste instantie wijs dat hij het deed voor de veiligheid van andere mensen, want de demonstranten hielden geen afstand en maakten daarom ‘elkaar en andere mensen ziek’.

“En ook toen ik twijfelde aan die reden, schoof ik het af op de leiding, want van hen moest het. En zij zouden het toch wel weten? Maar die bal in mijn maag ging niet weg.” Toen moest hij denken aan zijn overleden moeder, die tegen hem had gezegd: ‘Doe nooit iets waarvan je weet dat het anderen kwaad doet. Je kunt het niet afschuiven. Het blijft altijd jouw besluit, jouw daad. En wanneer je dingen doet die andere mensen schaden, dan schaad je ook jezelf. Die dingen liggen op je eigen maag’.

“Ik moet er inderdaad mee leven, maar kan dat niet meer. Ik schrik wanneer er gedachten door mijn hoofd gaan om mijzelf het leven te benemen. Dat soort gedachten heb ik steeds meer. Want ik kan er niet mee leven,” zegt de ME’er, die voor nu uit veiligheidsoverwegingen anoniem blijft.

Zeker niet de enige

Zijn moeder zei ook dat je dingen recht moet zetten bij mensen die je verkeerd behandeld hebt. “Hoe kan ik het rechtzetten?” vraagt de agent. “Ik ken die mensen niet, weet niet hoe ik ze moet bereiken. Anders zou ik zo naar ze toe gaan om te zeggen hoe het me spijt.”

De ME’er, die psychiatrische hulp heeft gekregen van de commissie, verklaart verder dat hij zeker niet de enige is die er niet meer tegen kan. “Collega’s melden zich ziek, nemen ontslag.” Hij wil niet meer ingezet worden als ME’er en gaat zich ziek melden.

Lees hier zijn hele verklaring.

[BPOC]
4.7 62 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
72 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Martin.
Martin.
3 maanden geleden

Altijd achter af…

ster
ster
3 maanden geleden

Geen medelijden ermee want hij koos ervoor om wappies te meppen en wilt hij het goed maken? Prima, laat je gezicht zien en kom op voor ons wappies en dat openlijk! Ga naar je colega’s thuis en praat 1 op 1 met hen en kijken of ze zonder hun colega’s ook zo nog praten over de wappies en kijken of ook hun geweten knaagd. Want dan kan jij dit stoppen al dat geweld naar de mensen toe die voor hun rechten opkomen.

William
William
3 maanden geleden

Als er een klein gaatje in de dijk komt van het krankzinnige beleid dan kan het niet anders dan dat de dijk het op een gegeven moment begeeft en krijg je een tsunami van mensen die wakker zijn en wordt het beleid geelimineerd.. lang leve de vrijheid.. wij zijn met miljarden en zij zijn maar met een handvol.. (psychopaten) die ons eronder willen krijgen…

Paca
Paca
3 maanden geleden

ik zou deze agent willen zeggen dat door in te zien hoe het systeem werkt en als gevolg niet meer mee te willen doen hij of zij al meer dan voldoende ‘sorry’ heeft gezegd.

x

Check Also

biden

Biden gaat viral met vraag aan journalist over Democraten die kinderbloed drinken

Beelden van president Joe Biden die een ...

politieagenten

‘Franse politieagenten sluiten zich aan bij protest tegen coronapas’

Beelden die viral gaan op social media ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

72
0
We lezen graag je reactie!x