Homepagina » Gezondheid » Aan dit Europese besluit zit een giftige angel. Kijk wat ons nu weer in de maag wordt gesplitst
Aan dit Europese besluit zit een giftige angel. Kijk wat ons nu weer in de maag wordt gesplitst

Aan dit Europese besluit zit een giftige angel. Kijk wat ons nu weer in de maag wordt gesplitst

De Europese vergunning voor het onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat is met vijf jaar verlengd, zo hebben de 28 EU-landen besloten.

Achttien landen, waaronder Nederland, stemden voor en negen tegen. Voor een besluit moeten minstens 16 EU-lidstaten daar steun aan geven.

Eerder deze maand stemde de helft nog tegen. Duitsland, Polen, Bulgarije en Roemenië onthielden zich toen van stemming, maar gingen nu wel akkoord.

Risico’s

Glyfosaat zit verwerkt in het veelgebruikte Roundup van chemiebedrijf Monsanto. Al jarenlang woedt er een grote controverse over de risico’s van glyfosaat.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en veel onafhankelijke wetenschappers wijzen op de risico’s ervan voor mens en milieu.

In 2015 classificeerde het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek (IARC) deze stof als ‘waarschijnlijk kankerverwekkend’.

Ruim 1,3 miljoen Europeanen hebben hun handtekening gezet onder een Europees burgerinitiatief tegen glyfosaat.

Wetenschapsfraude

De Luxemburgse milieuminister Carole Dieschbourg stemde net als Italië en Frankrijk tegen een verlenging. “De strijd moet doorgaan,” zei ze.

Europees parlementslid Bart Staes reageerde teleurgesteld: “Vier landen onthielden zich nog op 9 november, toen er geen gekwalificeerde meerderheid was, en stemmen twee weken later plots voor. Aan dit besluit zit een giftige angel.”

Staes wees er verder op dat onderzoeksjournalisten van Le Monde nieuwe feiten hebben gepubliceerd die laten zien dat er bij de Europese beoordeling van glyfosaat sprake is van wetenschapsfraude.

Andere belangen

“Ik vrees dat hier andere belangen dan de volksgezondheid en het leefmilieu worden verdedigd,” merkte hij op.

Het Duitse agentschap BfR maakte zich bijvoorbeeld schuldig aan wetenschapsfraude door grote delen van het rapport van de Glyphosate Task Force te copy-pasten en daar vervolgens niet naar te verwijzen en over te liegen, aldus Staes.

“Er is het belang van het Duitse chemiebedrijf Bayer, dat tientallen miljarden biedt om Monsanto over te nemen,” zei hij.

Waardeloos

“Een verbod van glyfosaat zou dat bedrijf grotendeels waardeloos hebben gemaakt,” voegde hij toe.

De Europarlementariër stelde: “Ondanks de grote maatschappelijke controverse en onthullingen over hoe de wetenschap al decennia door Monsanto wordt gemanipuleerd, blijven de Europese Commissie en vele Europese regeringen dit doordrukken.”

Dat commissaris Andriukaitis durft te spreken van ‘verantwoordelijkheid’ zal hem nog zuur opbreken, besloot hij.

[Bart Staes]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • William schreef:

  Ongeloofelijk dat dit mogelijk is, glyfosaat is een vergif en zeker kankerverwekkend… het zit overal in.. de residuen worden overal in ons voedsel teruggevonden. Wij hebben een biologisch tuinbouwbedrijf.. bij de buren word glyfosaat gespoten.. er zou alleen gespoten worden als het windstil is.. maar daar hebben de boeren lak aan.. walmen van het gif over onze 7 hectare (bio) grond. Er valt niet met ze te praten. Het argument is.. als we niet spuiten dan groeit er niets. Zoveel domheid.. alle micro organismen die voor de voeding van de gewassen nodig zijn worden vernietigd.. en maar denken dat de GMO mais alleen groeit als er Glyfosaat op gespoten word. De mais word vervolgens als voedsel gebruikt voor het vee en komt uiteindelijk op je bord. Ik ben vegetarisch maar ook de groente en fruit word bij ons ongewild besproeid. En maar waarschuwen dat er een voedseltekort komt in de wereld… geen wonder als eerst alles word vernietigd..

  28 likes
  • mikkie schreef:

   Ik eet alles bio en probeer zoveel mogelijk zelf te verbouwen. Meer kun je niet doen. Bio is inderdaad een stuk duurder maar als je alle luxe weglaat ben je niet zo gek veel méér kwijt. Dus geen koekjes, snoepjes chips frisdrank, bier etc. Kijk wat de doorsnee kar in de gewone supermarkt bevat op zaterdag… De helft is bagger; overbodig.

   8 likes
 • PIETJE schreef:

  rutte vind het allemaal goed want hij……krijgt er veel geld voor ! Heb niets tegen homo”S MAAR DIT IS EEN VIEZE VOLKSVERLAKKER ! Om er zelf beter van te worden ! Zwak persoontje met een afgrijselijker lach daar krijg ik kippevel van !

  22 likes
 • War on error schreef:

  Wie kan dit nog verbazen? EU hè! Corrupt van oprichting, tot heden. In voortdurend toenemende mate.
  Voor de VS is glyfosaat van geo-politiek belang.
  Asymmetrische oorlogsvoering.
  3 vliegen in 1 klap.
  Product onder patentrecht – winsten vloeien naar Am. grootbedrijf,
  De vijand wordt vergiftigd, en betaalt daar ook nog voor.
  Bodem, drinkwater en lucht worden mee vergiftigd. Spul breekt niet af, is super persistent.
  Vruchtbaarheid bodems neemt af – daarmee de voedselproductie – > prijzen zullen stijgen gaan,
  manipulaties van termijnmarkten voorspelbaarder, en dus winstgevender.
  Miljoenen laten de bankiers/roofkapitalisten blij verhongeren.

  Dan grijpen ze die kans om hun gmo-troep deze landen door de strot te drukken. (nu gaande in Jemen, Myanmar en O-Afrika).
  http://www.theecologist.org/News/news_analysis/2799927/grabbing_africas_seeds_usaid_eu_and_gates_foundation_back_agribusiness_seed_takeover.html
  http://www.press.bayer.com/baynews/baynews.nsf/id/ADSF8F-Bayer-and-Monsanto-to-Create-a-Global-Leader-in-Agriculture

  Doel = totale controle over de wereldvoedselproductie.
  (niet om alle mensen betaalbaar voedsel te bieden (kunnen) – integendeel!).

  1 van de duivelse methoden die worden ingezet, en uitgespeeld:
  http://article.wn.com/view/2015/03/15/ukraine_agreed_to_a_monsanto_8220land_grab_8221_to_get_a_17_/

  https://www.globalresearch.ca/americas-killing-fields-in-yemen-children-are-dying-engineered-starvation-us-enforced-blockade-on-food-and-medicine/5618351
  This Major City’s Drinking Water Was Fine. Then Came the Private Water Company.:
  http://www.motherjones.com/environment/2016/10/private-water-pittsburgh-veolia

  Traditioneel wordt het Am. leger op de voet gevolgd door m.n. McDonalds, CocaCola, CNN, Ford; tegenwoordig ook de Pharma-Chemie, Vaccins tevens makers van dodelijke virussen, Banken-speculanten, Mijnbouwgiganten. VOC-mentaliteit, wereldwijd.

  ‘Deadly Vaccines of the New World Order’:
  http://www.texemarrs.com/072002/deadly_vaccines.htm
  https://jdreport.com/studie-griepprik-verzwakt-immuunsysteem/

  Dit alles is/grenst aan sadisme. Globalists supremecy.

  19 likes
 • luna schreef:

  Helemaal volgens ” agenda 21 ” … Rutte is niet voor niks zo in de weer met dat dividend gedoe, het zijn de grote bedrijven zoals deze die hij gewoon, simpel gezegd belangrijker vindt om hun duivels gif door ons strot te proppen ( zoals met andere zaken !) als dat onze gezondheid en welzijn een eerste prioriteit moet zijn!!

  Cargill, Unilever en consorten ( pharma) worden allemaal in het zadel gehouden door de overheid die het ` beste ` met ons v o o r hebben ) daarom die klote afbeeldingen op pakjes peuken o.a… het is een lachertje als je het goed bekijkt, maar voorlopig gaat het gewoon allemaal zoals de overheid beslist en zijn we met elkaar sterk als we allemaal eens goed in opstand komen tegen deze enge reptielen

  Bah.. enge wereld, het wordt steeds erger en gekker

  9 likes
  • Jaya schreef:

   Ben het volledig met je eens, dat we dit met ons allen pikken.

   4 likes
  • exegese schreef:

   De wereld wordt overduidelijk geregeerd door een misdaadsyndicaat, de m.s.m. is hun p.r.-machine en de meeste overheden wereldwijd hun handlangers. Het is zeer sluw en strak georganiseerd, ze zijn echter wel nog altijd afhankelijk van de medewerking van de massa. Dat kan alleen door ons onwetend te houden en/of met angst. Onwetend zijn we niet meer door internet dus proberen ze het met angst. Als we daar doorheen prikken en gewoon niet meer meewerken is het spelletje uit zoals ik al zo vaak geopperd heb.

   4 likes
  • ron schreef:

   de multinationals helpen de piassen, die wij regering noemen, in het zadel.

   0 likes
 • luna schreef:

  oh ja.. TIK DE DAG … BEGIN N I E T MET EEN EITJE !!
  Of je eigen kippetjes houden in een ren met goed voedsel, die je zelf samen stelt van goede granen

  6 likes
 • exegese schreef:

  Weer een verdomd goede reden om uit de EU te willen. Geef het volk haar stem terug middels echte democratie en Monsanto kan inpakken en oprotten. Dat is waar het heen moet, hoe moeilijk dat ook zal zijn in de praktijk. Het is de enige mogelijkheid om nog een leefbaar milieu over te houden. De milti-nationals hebben de macht overgenomen en hun heb- en vernielzucht helpt alles naar de filistijnen en ons erbij.

  15 likes
 • Jaya schreef:

  Waar blijft de wereldleraar die deze ellende gaat oplossen?

  4 likes
 • andré schreef:

  terug naar de moestuin zoals onze opa’s (gaan we wel wat uur tv missen) die na werk tijd (min 40 uur) nog in de tuin werkte. Zijn we niet / minder afhankelijk van de grote producent en wordt de achter ban minder machtig…De macht zit in hun verkoop bij geen afname of minder geen of minder macht ….
  (heb zelf een moestuin en eten het hele jaar er van)

  5 likes
 • dna schreef:

  Ik wil dat rutte en zn monarchons een paar slokken ervan nemen, dat is pas eerlijk.

  3 likes
 • x

  Check Also

  WHO

  ‘WHO is corrupt’: Amerika doet NIET mee aan wereldwijd initiatief coronavaccin

  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is een internationaal initiatief ...

  WHO

  WHO: ‘Coronapandemie voorbij? Het ergste moet nog komen’

  Dus jij dacht dat de eerste coronagolf ...

  >