CoronaMens en Dier

Voormalig OMT-lid dat bijkluste voor 3 vaccinmakers: oversterfte koppelen aan vaccinatie is echt onzin

Help mee door deze info met vrienden op je social media te delen!

Voormalig OMT-lid Marc Bonten deed de afgelopen twee jaar betaalde klussen voor drie van de vier grote makers van coronavaccins. Dat blijkt uit het nieuwe transparantieregister, schrijft Indepen.

In het transparantieregister staan aan het UMC Utrecht betaalde activiteiten met AstraZeneca, Janssen en Pfizer.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Zes tot zeven jaar lockdowns

Eerder zei Bonten dat we ‘alleen met vaccinatiedrang of -plicht’ uit de coronacrisis komen. Op X, het voormalige Twitter, schreef hij: “Iedereen mag geloven wat-ie wil, maar oversterfte koppelen aan vaccinatie is echt onzin.”

Tegen het AD zei hij: “Het allerbelangrijkste waren natuurlijk de vaccinaties. Als we de pandemie op onze eigen immuniteit moesten doorkomen, dan hadden we zes tot zeven jaar lockdowns nodig gehad om de zorg overeind te houden, hebben we berekend.”

Toelichting

Het voormalige OMT-lid licht in een draadje op X toe dat AstraZeneca in 2021 een groep artsen uitnodigde met de vraag welk onderzoek zij adviseren met de nieuwe monoclonale antistof voor SARS-CoV2.

Janssen heeft daarnaast een vaccin ontwikkeld dat ernstige infectie veroorzaakt door de E. colibacterie moet voorkomen. Bonten is voorzitter van de expertgroep die adviseert over de studieopzet en uitvoering.

Pfizer heeft een vaccin voor pneumokokkeninfecties. Regelmatig vragen zij academici advies over onderzoek om de omvang van het probleem beter te kwantificeren, aldus Bonten.

“Verstrengelen hierdoor belangen van academici? Transparantie over samenwerkingen is een voorwaarde en uiteindelijk is het aan de organisatie die om advies vraagt om te bepalen of er mogelijk sprake van is,” stelt hij.

Belemmering voor deelname

OMT-leden hebben een belangenverklaring ingevuld ‘ter voorkoming van oneigenlijke beïnvloeding door belangenverstrengeling’.

Bonten vulde op 11 november 2020 een tweede belangenverklaring in, waarin valt te lezen dat hij ‘werkzaam is als adviseur’ voor Janssen Vaccines en Merck Sharp & Dohme, een andere farmareus. De betalingen lopen via UMC Utrecht. De zinsnede ‘Janssen Vaccines’ was omcirkeld. Deze nevenactiviteit vormde een belemmering voor deelname.

Hij mocht deelnemen onder de volgende voorwaarde: dat de betrokkene zich terugtrekt uit de beraadslaging als het vaccin van Janssen wordt besproken.

4.6 114 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

77 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Daan
Daan
8 maanden geleden

Ook voor het tribunaal, lijkenpikker🤮🤮🤮🤮

Loek
Loek
8 maanden geleden

Misselijk makende psychopaat . WALGELIJKE CRIMINEEL LEUGENAAR

Wil
Wil
8 maanden geleden

Hoor niet naar mijne woorden maar ziet naar mijne daden.

tray de pum
tray de pum
8 maanden geleden

Transparantie is een vereiste,ja hij kent de spelregels,dat ze dan toch die “Bonte” hebben genomen,is eigenlijk geen raadsel meer….

Back to top button
77
0
We lezen graag je reactie!x