Universum

Apollo-astronauten hoorden onverklaarbare muziek aan achterkant van de maan

Help door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In 1969 bereikte Apollo 10 de maan. Het ruimtetuig vloog ook langs de achterkant van de maan, waar radiocontact met de aarde niet mogelijk is. Alles ging volgens plan. Althans, dat dacht men lange tijd.

Na bijna 40 jaar kwamen opnames naar buiten waaruit bleek dat de drie astronauten boven de achterkant van de maan iets vreemds hebben meegemaakt. Op de opnames is vreemde ruimtemuziek te horen via de radio van de Apollo, schrijft de Huffington Post.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De ruimtevaarders werden geconfronteerd met een geluid dat ze niet konden plaatsen en zelf een soort kosmische ruimtemuziek noemden.

De drie astronauten gaven aan dat ze geluiden hoorden die ze nog nooit eerder hadden gehoord. “Het klinkt als een soort kosmische ruimtemuziek. Hoor je dat? Dat fluitende geluid? Whoooooo! Dat is zeker rare muziek!”

De onverklaarbare muziek was ongeveer een uur te horen. De astronauten waren zo opgeschrikt door de kosmische klanken dat ze twijfelden om hun ervaring met de ruimtevaartorganisatie NASA te delen.

Vlak voordat het radiocontact met Houston weer mogelijk werd overwogen Thomas Stafford, John Young en Eugene Cernan om het aan Mission Control te melden. “Het is ongelooflijk! Zullen we het hen vertellen? Ik weet het niet. We moeten erover nadenken.”

“De logica vertelt me dat als er daar iets is opgenomen, er daar ook echt iets was,” zegt astronaut Alfred Worden. “De NASA hield informatie achter als ze dacht dat dat in het belang van het publiek was.”

De transcripties van de gesprekken van de astronauten kregen na de missie het stempel ‘vertrouwelijk’ en verdwenen in de NASA-archieven. Waar de vreemde ruimtemuziek vandaan kwam, is nooit duidelijk geworden.

[HLN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
8 jaren geleden

Pink Floyd

atomnics
atomnics
8 jaren geleden

In onderstaand ‘Project Camelot’ interview interviewt Carry Cassidy ex-NASA piloot en medewerker Ken Johnston. Ken werkte als een consultant een aantal jaar voor NASA. Ken Johnston werkte voor NASA tijdens het Apollo programma als een astronaut consultant piloot, en werkte samen en trainde met de astronauten van het Apollo Programma zoals Neil Armstrong en Buzz Aldrin.

Ken Johnston is een zeer interessante klokkenluider, hij heeft namelijk naast een interessant verhaal ook interessant bewijs. Dit bewijs bestaat onder meer uit een serie foto’s die genomen zijn tijdens een vlucht met een Apollo raket die rondjes vloog om de Maan. Op de foto’s zijn verschillende soorten bouwwerken en UFOs te zien. Daarnaast vertelt Ken Johnston een hoop aan inside information aangaande NASA en andere werkgevers waarvoor hij gewerkt heeft. Voor liefhebbers van het geheime ruimteprogramma, buitenaardsen en de dekmantel die NASA hiervoor vormt om het publiek te misleiden, zullen dit interview zeker waarderen!

DR. KEN JOHNSTON – STRUCTURES ON MOON

https://www.youtube.com/watch?v=ivWaOttiN7c

Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Bij NASA horen ze vanalles vliegen.

Westbound
Westbound
8 jaren geleden

Elvis Presley

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x