Homepagina » Universum » Apollo-astronauten hoorden onverklaarbare muziek aan achterkant van de maan
Apollo-astronauten hoorden onverklaarbare muziek aan achterkant van de maan

Apollo-astronauten hoorden onverklaarbare muziek aan achterkant van de maan

In 1969 bereikte Apollo 10 de maan. Het ruimtetuig vloog ook langs de achterkant van de maan, waar radiocontact met de aarde niet mogelijk is. Alles ging volgens plan. Althans, dat dacht men lange tijd.

Na bijna 40 jaar kwamen opnames naar buiten waaruit bleek dat de drie astronauten boven de achterkant van de maan iets vreemds hebben meegemaakt. Op de opnames is vreemde ruimtemuziek te horen via de radio van de Apollo, schrijft de Huffington Post.

De ruimtevaarders werden geconfronteerd met een geluid dat ze niet konden plaatsen en zelf een soort kosmische ruimtemuziek noemden.

De drie astronauten gaven aan dat ze geluiden hoorden die ze nog nooit eerder hadden gehoord. “Het klinkt als een soort kosmische ruimtemuziek. Hoor je dat? Dat fluitende geluid? Whoooooo! Dat is zeker rare muziek!”

De onverklaarbare muziek was ongeveer een uur te horen. De astronauten waren zo opgeschrikt door de kosmische klanken dat ze twijfelden om hun ervaring met de ruimtevaartorganisatie NASA te delen.

Vlak voordat het radiocontact met Houston weer mogelijk werd overwogen Thomas Stafford, John Young en Eugene Cernan om het aan Mission Control te melden. “Het is ongelooflijk! Zullen we het hen vertellen? Ik weet het niet. We moeten erover nadenken.”

“De logica vertelt me dat als er daar iets is opgenomen, er daar ook echt iets was,” zegt astronaut Alfred Worden. “De NASA hield informatie achter als ze dacht dat dat in het belang van het publiek was.”

De transcripties van de gesprekken van de astronauten kregen na de missie het stempel ‘vertrouwelijk’ en verdwenen in de NASA-archieven. Waar de vreemde ruimtemuziek vandaan kwam, is nooit duidelijk geworden.

[HLN]


Vind je dit waardevol? Deel het dan met anderen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

31 reacties

 1. Volgens mij is er niemand op of bij de maan geweest.

  16 likes
  • miljoenen staan achter jouw mening,kijk de documentaire ‘secret moon’ en je zult versteld staan.

   fff

   3 likes
   • En de andere 7/7,5 miljard van de mensheid verwijst deze vage complottheorie direct naar de prullenbak. En terecht.

    12 likes
    • wat is er terecht aan de ontkenning van het feit dat geluid zich niet verplaatst in een vacuüm en dat niemand door de van allen belt kan reizen.

     jij bent het ultieme voorbeeld van predictive programming en cognitive dissonance.

     niet dat dat erg is,iedereen die wakker is had hier last van.

     wat vervelender is voor de wakkere en beschamend voor jezelf,is dat geblaat vanuit het onnozele.

     fff

     9 likes
     • Op wie reageer je nu eigenlijk allemaal eigenlijk? Volgens mij ben je een beetje in de war.

      Prima, geloof jij vooral lekker in je samenzweringstheorieën, dan geloof ik lekker in de feiten. Hebben we allebei wat we willen, toch?

      Het enige wat jij en die andere hippies doen is heel hard roepen dat de normale en weldenkende mens, die gelooft in theorieën en feiten, niet goed is omdat de waarheid een vage conspiracy is. Als je dat dan ook nog maar één keer kon staven… En dan bedoel ik niet één van die vage Youtube-filmpjes..

      Dat er mensen in bezit zijn van materie van de maan, materie die hier op aarde niet voorkomt, materie die door verschillende (onafhankelijke) bronnen is onderzocht, wuif jij natuurlijk gewoon weg. Want: er staat een filmpje op Youtube waarin het wordt ontkend, dat is écht bewijs!

      16 likes
     • Dat geluid zich niet door het vacuum verplaatst is helemaal waar maar in dit verband ook helemaal irrelevant, aangezien de astronauten het geluid op hun headset hoorden, voor de radioverbinding met Houston en tussen LM en CM.

      11 likes
     • Dat niemand door de Van Allen belt kan reizen is onzin. Ook James Van Allen zelf verklaarde desgevraagd dat dit onzin was
      “The recent Fox TV show, which I saw, is an ingenious and entertaining assemblage of nonsense. The claim that radiation exposure during the Apollo missions would have been fatal to the astronauts is only one example of such nonsense.”
      Of iets meer in detail: “However, the outbound and inbound trajectories of the Apollo spacecraft cut through the outer portions of the inner belt and because of their high speed spent only about 15 minutes in traversing the region and less than 2 hours in traversing the much less penetrating radiation in the outer radiation belt. The resulting radiation exposure for the round trip was less than 1% of a fatal dosage – a very minor risk among the far greater other risks of such flights. I made such estimates in the early 1960s and so informed NASA engineers who were planning the Apollo flights. These estimates are still reliable.”
      Een wetenschappelijk onderbouwde schatting van die stralingsdosis vind je hier:
      http://www.braeunig.us/apollo/VABraddose.htm
      Het door veel moonhoax-aanhangers aangehaalde filmpje van een NASA-technicus die uitlegt wat er komt kijken bij een toekomstige Orion-vlucht is een mooi voorbeeld van “horen wat je wilt horen”. Als hij zegt dat de passage door de VARB’s eerst moet worden onderzocht voor je er mensen doorheen stuurt, dan heeft hij het duidelijk over de nieuwe elektronica en andere apparatuur, waarvan moet worden vastgesteld hoe die zich gedragen in de stralingsgordel — niet over het stralingsrisico voor de inzittenden. Dat is (zie hierboven) voldoende bekend.

      11 likes
     • Probeer jij maar eens in een vacuumruimte (zonder lucht) trompet te spelen. Gaat je niet lukken. En waarom niet? Omdat door het vacuum geen geluidsgolven ontstaan die door geluidsvorming gecreerd worden. Er is door het vacuum geen drager voor het geluid en daarom zal de uitgeblazen trompettoon nooit je oren bereiken. Zo is dat ook in de ruimte: omdat er geen atmosfeer is in de ruimte is er ook geen geluid hoorbaar.

      5 likes
    • die hebben alle 7 miljard, secret moon niet gezien.

     fff

     3 likes
  • Mallerd.
   Nu nog steeds niet zeker?????

   8 likes
 2. misschien is dat wel het zelfde geluid wat hier op aarde wordt gehoor, dat soort trompet geschal..

  6 likes
 3. Het wordt gebracht alsof we nu voor het eerst iets onthuld krijgen. Maar wat staat er in het boek “Carrying the fire” van Michael Collins (de 3e astronaut van de apollo 11, die achterbleef in de capsule)?
  “Er is een vreemd geluid in mijn headset nu, een angstaanjagend woo-woo geluid. Was ik hier niet voor gewaarschuwd, dan zou het me de stuipen op het lijf hebben gejaagd. Stafford’s Apollo 10 bemanning had het eerst gehoord, tijdens hun oefenvlucht rond de maan. Alleen, aan de achterkant, werden ze behoorlijk verrast door een geluid dat John Young in de Command Module en Stafford in de LM beide ontkenden te hebben gemaakt. Ze noemden het behoedzaam in hun debriefing sessies, maar gelukkig hadden de radio technici (in plaats van de UFO fans) er een kant en klare verklaring voor: het was interferentie tussen de LM’s en Command Module’s radio zenders. We hoorden het gisteren toen we onze zenders aanzetten na het loskoppelen van de twee voertuigen, en Neil zei dat het ‘klinkt als wind die huilt door de bomen.’ Het stopte zodra de LM was geland, en begon opnieuw slechts een korte tijd geleden. Een vreemd geluid in een vreemde plaats.”[blz 420 engelstalige versie]
  De bemanning van de apollo 11 was dus op de hoogte en de NASA-technici hadden er een verklaring voor.

  13 likes
  • Bij het interview van de Astronauten kun je de blijdschap zien van die drie, maar niet heus.
   Duidelijker kan niet dat het moeilijk is om te liegen zelfs voor die drie, ze vallen pas echt door de mand als ze gaan overleggen of ze sterren gezien hebben.
   Dit is een moment in je leven wat je nooit meer zou vergeten en alles wat je daar zou zien staat in je geheugen gegrift .
   Reactie was niet duidelijk te weten of ze sterren hadden gezien die hen hun verraad aan de mensheid bloot gaf, stelletje leugenaars.

   3 likes
  • Welke idioot gelooft dat Nixon naar de maan gebeld heeft, ik hoorde gisteren muziek achter de maan komen en inderdaad het WOO WOO angstaanjagende geluid !!!
   Omdat hij vol is natuurlijk vanavond.
   Levens gevaarlijk die achterkant van de maan!!
   Apollo 11 Astronauts Talk With Richard Nixon From the Surface of the Moon – AT&T Archiveshttps://www.youtube.com/watch?v=ieGKIh3koAI

   1 likes
 4. In onderstaand ‘Project Camelot’ interview interviewt Carry Cassidy ex-NASA piloot en medewerker Ken Johnston. Ken werkte als een consultant een aantal jaar voor NASA. Ken Johnston werkte voor NASA tijdens het Apollo programma als een astronaut consultant piloot, en werkte samen en trainde met de astronauten van het Apollo Programma zoals Neil Armstrong en Buzz Aldrin.

  Ken Johnston is een zeer interessante klokkenluider, hij heeft namelijk naast een interessant verhaal ook interessant bewijs. Dit bewijs bestaat onder meer uit een serie foto’s die genomen zijn tijdens een vlucht met een Apollo raket die rondjes vloog om de Maan. Op de foto’s zijn verschillende soorten bouwwerken en UFOs te zien. Daarnaast vertelt Ken Johnston een hoop aan inside information aangaande NASA en andere werkgevers waarvoor hij gewerkt heeft. Voor liefhebbers van het geheime ruimteprogramma, buitenaardsen en de dekmantel die NASA hiervoor vormt om het publiek te misleiden, zullen dit interview zeker waarderen!

  DR. KEN JOHNSTON – STRUCTURES ON MOON

  https://www.youtube.com/watch?v=ivWaOttiN7c

  11 likes
  • deze interview is ook nog eens intressant om het feit dat de verbinding elke keer wordt verstoort als ken johnston een antwoord wilt geven op de vraag. niet continu het zijn bewuste specefieke vragen die geblockt worden. maar toch komen zei tot antwoord wat heel vet is ik vond het een zeer waardevolle interview. dit iwas mijn eerste interview die ik nog eens werkelijk spannend vond.

   3 likes
 5. Bij NASA horen ze vanalles vliegen.

  7 likes
 6. Elvis Presley

  4 likes
 7. Ik vind het meer space craft geluid. Dus de Apollo die zelf door energie veld drukt. Het suizen van wind in een open ruimte. Je kunt als mens niet alle energievelden zien.
  Er is geen donder aan in de ruimte en we moeten er gewoon wegblijven. Ik blijf liever hier.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Apollo-astronauten zagen meerdere grote schepen op de maan. Acteur Dan Aykroyd vertelt in deze podcast ronduit over UFO's en aliens

Apollo-astronauten zagen meerdere grote schepen op de maan. Acteur Dan Aykroyd vertelt in deze podcast ronduit over UFO’s en aliens

Enkele dagen geleden was de Canadese acteur ...

Leugens over de bosbranden in de Amazone zijn bedoeld om het volk te hersenspoelen. Sky News-presentator knalt erin

Leugens over de bosbranden in de Amazone zijn bedoeld om het volk te hersenspoelen. Sky News-presentator knalt erin

De afgelopen dagen verschenen er in de ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.