Het Complot

Tutu wil Bush en Blair laten berechten door Strafhof

Help anderen door dit met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

George W. Bush en Tony Blair zouden moeten worden berecht door het Internationaal Strafhof in Den Haag in verband met de Irakoorlog.

Dat stelt aartsbisschop Desmond Tutu vandaag in de Britse zondagskrant The Observer. Volgens Tutu hebben de oud-leiders gelogen over massavernietigingswapens.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De militaire interventie in Irak heeft meer instabiliteit veroorzaakt dan enig ander conflict in de wereld, voegde hij toe. Blair reageerde door te zeggen dat hij ‘dit argument al vaker heeft gehoord en dat er niets nieuws wordt gezegd’.

Pestkoppen

Eerder deze week annuleerde vredesactivist Tutu, die in 1984 de Nobelprijs voor de Vrede kreeg uitgereikt vanwege zijn campagne tegen de apartheid, zijn deelname een internationale top in Johannesburg omdat hij weigerde een platform te delen met Blair.

De voormalig aartsbisschop van Kaapstad zei dat de actie tegen het regime van Saddam in 2003 onder leiding van de Verenigde Staten en Groot-Brittannië aanleiding is geweest voor de burgeroorlog in Syrië en de problemen met Iran.

“De leiders van de VS (Bush) en Groot-Brittannië (Blair) gingen onder valse voorwendselen naar Irak en gedroegen zich als pestkoppen in een kleuterklas,” zei Tutu. “Ze hebben ons richting de afgrond gedreven waar we ons nu bevinden.”

Twee maten

“De vraag is niet of Saddam Hoessein goed of slecht was of hoeveel mensen hij heeft omgebracht,” ging hij verder. “Het gaat erom dat Bush en Blair zich niet zouden mogen hebben verlaagd tot zijn immorele niveau.”

Aartsbisschop Tutu zei dat het dodental als gevolg van het militair ingrijpen in Irak sinds 2003 reden genoeg is om Blair en Bush te berechten in Den Haag.

Als het gaat om westerse leiders wordt er volgens Tutu met twee maten gemeten. “De verantwoordelijken zouden op precies dezelfde manier moeten worden berecht als hun Afrikaanse en Aziatische collega’s die zich in Den Haag moesten verantwoorden voor hun daden,” legde Tutu uit. “Op welke grond wordt beslist dat Robert Mugabe voor het Strafhof moet verschijnen terwijl Tony Blair over de hele wereld lezingen mag geven?”

Illegaal

In de zondagskrant reageerde Blair verder: “Zoals is gebleken uit elke onafhankelijke analyse van het bewijs is het geheel onjuist om te zeggen dat we hebben gelogen over massavernietigingswapens.”

Hij voegde toe: “Dit is een terugkerend argument zonder dat er iets nieuws wordt gezegd. Maar in een gezonde democratie kunnen mensen het eens of oneens zijn.”

Mensenrechtenadvocaat Sir Geoffrey Bindman zei op BBC Radio 4 dat de Irakoorlog een illegale en agressieve oorlog was “Het is nu vrijwel zeker dat de oorlog illegaal was omdat er werd gehandeld in strijd met het Handvest van de Verenigde Naties.”

Bron: Guardian.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Catharina R
Catharina R
11 jaren geleden

tutu zet hem op jongen laat die twee gekken maar op pakken ik snap niet dat deze twee nog rond lopen …hebben ze nu nog geen kogel in hun hoofd de reptielen …Blair de toneel-speller wat hij heel goed kan bijna egt zou je zeggen .voor mij mag het morgen al gebeuren en dan al die anderen rest die macht uit oefenen daarom zeggen sommige mensen in de maatschappij lopen de grootste gekken rond en zeker die met hun uniformpje aan

yogi
yogi
11 jaren geleden

[quote name=”Catharina R”]tutu zet hem op jongen laat die twee gekken maar op pakken ik snap niet dat deze twee nog rond lopen …hebben ze nu nog geen kogel in hun hoofd de reptielen …Blair de toneel-speller wat hij heel goed kan bijna egt zou je zeggen .voor mij mag het morgen al gebeuren en dan al die anderen rest die macht uit oefenen daarom zeggen sommige mensen in de maatschappij lopen de grootste gekken rond en zeker die met hun uniformpje aan[/quote]

Tutu moet dan ook voor het strafhof komen : iets met Plaasmoorde .. , want gelijke monniken gelijke kappen

SSSDrome
SSSDrome
11 jaren geleden

“Quote”Blair reageerde door te zeggen dat hij ‘dit argument al vaker heeft gehoord en dat er niets nieuws wordt gezegd’. “Unquote”

Dus….; hij heeft meer op zijn conto.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

[quote name=”Catharina R”]tutu zet hem op jongen laat die twee gekken maar op pakken ik snap niet dat deze twee nog rond lopen …hebben ze nu nog geen kogel in hun hoofd de reptielen …Blair de toneel-speller wat hij heel goed kan bijna egt zou je zeggen .voor mij mag het morgen al gebeuren en dan al die anderen rest die macht uit oefenen daarom zeggen sommige mensen in de maatschappij lopen de grootste gekken rond en zeker die met hun uniformpje aan[/quote]
Waarom een kogel door het hoofd?Als langzaam wegrotten in een cel, net even langer duurt!!Proeft dat koekje van eigen deeg niet veel lekkerder??Vooral in onze huidige liefdevolle wereld,die op het punt staat de ellendelingen uit te kotsen.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x