Archeologie

Archeologen betreden oude Mayatombe (video)

Help door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Archeologen zijn afgelopen week voor de eerste keer de graftombe van een Maya-koning in de zuidwestelijke Mexicaanse deelstaat Chiapas binnengegaan.

Ze troffen er rode fresco’s, aardewerk en delen van een lijkwade aan. De tombe is 1500 jaar lang afgesloten geweest van de buitenwereld.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Archeologen ontdekten de graftombe in 1999 op bijna zes meter diepte onder een tempel in de Mayastad Palenque.

Muurschildering

Ze konden de oude kluis in eerste instantie alleen verkennen met robots. Toen archeologen uiteindelijk de tombe wisten te betreden via een kleine zij-ingang, ontdekten ze stukken aardewerk en een rode muurschildering met daarop mythische Maya-figuren.

“Op drie muren vonden we restanten van een muurschildering met mensen die donkere pruiken en sandalen dragen,” zei archeoloog Arnoldo Gonzalez. “Op de grond liggen stukken keramiek en delen van de wandschildering.”

Pakal

Een team van 60 mensen, waaronder archeologen, scheikundigen, architecten en fotografen, gaat de tombe verder onderzoeken. Er kunnen slechts twee mensen tegelijkertijd in de tombe zijn. Ze moeten een speciaal pak dragen om de temperatuur op 25 graden Celsius te houden.

Het Mexicaanse Nationaal Instituut voor Antropologie en Geschiedenis denkt dat Maya-koning Pakal mogelijk ooit begraven lag in het bouwwerk. Hij leefde tussen 431 en 550 na Christus.

Bron: NTDTV

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
yvette Peetermans
yvette Peetermans
11 jaren geleden

Sedert gisteren ontbreken de bijbehorende video’s stelselmatig. Zaterdagochtend kon ik een onderwerp lezen over een door de bewakingscamera’s opgenomen ongeluk met een soort riksja waar een figuur als reddende engel tussenkwam en een uur later was dat onderwerp niet meer te zien op jullie site.Ook daar was het niet mogelijk de bijbehorende videos te openen.Zijn jullie hiervan op de hoogte?
Met dank voor enige uitleg graag. Vriendelijke groeten.

ronny
ronny
11 jaren geleden

[quote name=”yvette Peetermans”]Sedert gisteren ontbreken de bijbehorende video’s stelselmatig. Zaterdagochtend kon ik een onderwerp lezen over een door de bewakingscamera’s opgenomen ongeluk met een soort riksja waar een figuur als reddende engel tussenkwam en een uur later was dat onderwerp niet meer te zien op jullie site.Ook daar was het niet mogelijk de bijbehorende videos te openen.Zijn jullie hiervan op de hoogte?
Met dank voor enige uitleg graag. Vriendelijke groeten.[/quote]
als je mijn prikbord bekijkt ik heb het ook gepost op facebook omdat ik dat ook heb meegemaakt videos verdwijnen vaak vlug van hier grts

Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x