Gezondheid

Zo werkt het vaccinatieprogramma in de praktijk

Help anderen door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Vlaamse overheidsinstelling Kind en Gezin is een onderzoek gestart naar peuter Xandro (1,5) die 9 dagen voor zijn overlijden werd gevaccineerd.

“Xandro liep zaterdag vrolijk door het huis,” aldus de ouders Evy Ballu en Cedric Sanspeur. “We zijn naar de winkel geweest en hij mocht op kaartjes aanwijzen welke kleur hij wilde voor de muren van zijn slaapkamer.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het jongetje uit Ronse kreeg een ijsje en chips, maar rond vier uur ’s middags kreeg hij plotseling koorts: 39,5 graden. De koorts zakte nadat de ouders Xandro een pijnstiller gaven.

BMR-vaccin

Toen vader Cedric hem zondagochtend uit zijn bedje wilde halen bewoog Xandro niet meer. Dat zo’n klein kind aan een hartaanval sterft is hoogst uitzonderlijk. Ook het parket van Oudenaarde heeft nog geen verklaring.

De ouders van Xandro wijzen naar Kind en Gezin. Op 25 mei, negen dagen voor zijn dood, kreeg Xandro een spuit met een vaccin tegen mazelen, bof en rodehond. Op dat moment had Xandro last van RSV (het respiratoir syncytieel virus), een virus dat bij jonge kinderen een infectie op de longen veroorzaakt.

Pijn

Vader Cedric vroeg de dokter of ze hem nog eens wilde onderzoeken, want hij had nog last van een snotneus. Ze luisterde snel met haar stethoscoop op zijn rug, maar zei dat ze niets hoorde. Toen spoot ze het vaccin in.

“De dokter was erg gehaast,” zei Sanspeur. “De vaccinatie van Xandro was al eens uitgesteld. Ze onderzocht eerst zijn zusje Nina (6 maanden) en Xandro maakte volgens haar te veel lawaai. Ze snauwde of dat vervelende kind niet kon stilzitten. Toen hij na de eerste spuit van de pijn wegtrok werd ze weer boos.”

Kind en Gezin zegt mee te leven met de ouders. “We gaan dit verder onderzoeken,” zei woordvoerder Leen Du Bois. “We gaan met alle gegevens die we hebben na wat er precies is gebeurd. Kan dit vaccin de oorzaak zijn? Het is nog te vroeg om conclusies te trekken.”

Belgische baby’s krijgen voor hun eerste levensjaar 19 doses vaccin toegediend. Nederlandse baby’s krijgen er zelfs 24, nagenoeg het hoogste aantal ter wereld.

Bron: Nieuwsblad.be

Lees ook:

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel
Marcel
11 jaren geleden

24 doses ?? Dat is veel meer dan dat wij vroeger kregen. Als ik het over zou kunnen doen geen 1 vaccinatie. Je heb alleen als baby niet zoveel in te brengen. Maar ach men wil toch niet luisteren want mijn zus laat beide kinderen met alles inspuiten behalve de Mexikaanse griep want daar was wel erg veel aandacht voor. Voor de rest kiest ze ervoor om de plaat voor de kop te houden.

Debb3
Debb3
11 jaren geleden

Grrrrr dit doet echt pijn en hoe dat mens met kinderen omgaat zou mij niks verbazen of ze weet donders goed wat ze die kinderen in spuit. Maar goed nog steeds de meerderheid van de mensen denken nog steeds dat het iets goeds is vaak vertel ik mensen er over en dan komen ze altijd van maar al die dingen zijn erg goed voor onze gezondheid ik vraag ze dan om hun zicht op de wereld te gaan verbreden.

Josefien
Josefien
11 jaren geleden

Wij hebben 4 kinderen: 17, 15, 13 en 11 en destijds waren we ook al een uitzondering, dat we de kinderen niet lieten vaccineren. Ze zijn gezond, zelfbewust, zitten goed in hun vel en we zijn heel blij met onze beslissing van toen. Ook nooit medicijnen, zelfs geen pijnstillers. Ik ging ook niet naar het consultatiebureau, dat had ik na 1 keer wel gezien. Wel gezond eten en véél liefde. Als het eens nodig was, bij oorpijn of zo, een homeopatisch middel. Het kan, echt. Jonge ouders, laat je geen angst aanpraten!

Henk Zijlstra
Henk Zijlstra
11 jaren geleden

Ach, toen ik eens met iemand (een moeder)sprak en wees op het gegeven zelf na te denken, dit i.v.m. de Mexicaanse griep, was haar antwoord: “Maar als we de wereld gezonheidsorganisatie niet meer kunnen vertrouwen..” Nee dus!! De macht ligt bij de Farmaceutische industrie.
Wordt Wakker!!!

Back to top button
27
0
We lezen graag je reactie!x