Homepagina » Archeologie » Archeologen doen ‘verbazingwekkende ontdekking’ bij Stonehenge: Grootste prehistorische monument ooit gevonden
archeologen

Archeologen doen ‘verbazingwekkende ontdekking’ bij Stonehenge: Grootste prehistorische monument ooit gevonden

Archeologen hebben rond een oude nederzetting in de buurt van Stonehenge een brede cirkel van diepe schachten gevonden. De ontdekking opent mogelijk nieuwe inzichten naar de oorsprong en betekenis van het mysterieuze, prehistorische monument in Engeland, aldus de wetenschappers.

De archeologen zijn op een 2 kilometer wijde cirkel van schachten met een diepte van 5 meter en een diameter van 10 meter gestuit. De schachten omringen de oude nederzetting Durrington Walls, op 3 kilometer van Stonehenge.

Experts denken dat de circa 20 schachten dienden als grens voor een heilig gebied dat verband hield met Stonehenge. Er zijn aanwijzingen dat de schachten dateren uit dezelfde periode.

Verbazingwekkend

“Dit is een ongekende vondst van grote betekenis in Groot-Brittannië,” zei hoofdonderzoeker Vincent Gaffney. “Onderzoekers van Stonehenge en zijn landschap zijn verbaasd over de schaal van het bouwwerk en het feit dat het tot nu toe niet was ontdekt.”

Hij voegde toe: “Ik kan niet genoeg benadrukken hoeveel moeite het moet hebben gekost om zulke grote schachten te graven met gereedschap van steen, hout en botten.”

Archeoloog Nick Snashall beschreef de ontdekking als ‘verbazingwekkend’.

Volgens de onderzoekers gaat het om ‘het grootste prehistorische monument dat ooit is gevonden in het Verenigd Koninkrijk’.

Bekijk ook onderstaand filmpje over de ontdekking:

[University of Bradford]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rudy
Rudy
10 maanden geleden

Waarom zou iemand 20 diepe schachten maken voor wederom een “heilig gebied”?
Om heksen in te verdrinken? Offers in te mikken? Heilig vuren te maken?
Of, waarschijnlijker, gebruikt voor/in technologie die wij vergeten zijn.

Altijd weer gelijk dat heilige, alsof ze in die tijd niks beters te doen hadden dan overal maar monumenten voor heilige te bouwen.

Willem
Willem
Reactie op  Rudy
10 maanden geleden

Het is mooi te zien dat er hier zoveel gelijk gestemden reageren die zich niet gek laten maken met heilig zus en zo. Er was zelfs een onderzoek van 10 jaar waarin ze beweren dat het gebouwd is voor de eenwording van Groot Britannie in de prehistorie en dat de bouw 3000 jaar geduurd heeft, je blijft lachen. Een stel argelozen gooit daar een stapel stenen neer en de hele wereld buigt zich er over en doet er rituelen, het waren dezelfde boeren burgers en buitenlui als nu, niks heiligs aan.

CHiXiStigma
CHiXiStigma
Reactie op  Rudy
10 maanden geleden

Misschien gewoon om in te poepen buiten de heilige stenen.

remi
remi
10 maanden geleden

veel oude bouwwerken gebouwd o.a. (piramides), door Ningishzidda, de zoon van Enki, soemerisch tijdperk, en met hulp van Ninurta en Ishkur, in het geval van stonehenge, 3100 bc.
kwam ik tegen in boeken hierover.

Willem
Willem
10 maanden geleden

Waarom nou weer een heilig gebied, wat is dat “heilig” denk eerder dat het schuil en aanvals-plaatsen waren in tijd van oorlog of denken ze dat iedereen toen “heilig” was. Ze vochten elkaar in die tijd letterlijk de tent uit. Misschien waren die Stonehenge stenen wel een fundering voor een uitkijktoren weet je veel.

Henk
Henk
10 maanden geleden

Mwhahaha…

Stonehenge is helemaal geen duizenden jaren oud. Je kan de foto’s van de bouw gewoon opzoeken.

Robb
Robb
Reactie op  Henk
10 maanden geleden

Doe eens een link dan?

Willem
Willem
Reactie op  Robb
10 maanden geleden

Heb ik ook gezien, maar kan ook een restauratie geweest of een filmset.

Kees Chinees
Kees Chinees
Reactie op  Willem
10 maanden geleden

Is een restauratie.

Bas
Bas
Reactie op  Robb
10 maanden geleden
Rayoflight
Rayoflight
10 maanden geleden

Van geschiedenis weten we niet veel. Inderdaad, waarom ‘heilig’ eigenlijk?

lijkt me logisch als je nu bijvoorbeeld naar onze nieuwe BLM. door duistere elite met demonische trekjes gesponsorde beeldenstorm kijkt dat na vele ‘revoluties’ alleen de grote bouwwerken uit de oude geschiedenis overblijven.

Dus ergens lijkt het alsof de geschiedenis van tijd tot tijd door duistere machten gewist wordt. Ik denk dat deze machten in de kern niet menselijk zijn ?

Vele beschavingen.

Ben van mening dat er in het verre verleden al meerder geavanceerde menselijke beschavingen waren. Ook lijkt het zo dat er van tijd tot tijd een soort ‘Purge’ — zuivering – is om de beschaving die er dan is terug te gooien naar een lager niveau.

Max Igan.

Max Igan is een youtuber die een aantal jaren geleden (2018) had voorspelt dat deze purge

1 Vaker in het verleden gebeurt is
2 Snel zou komen (Corona?)
3 Onze tijdsrekening niet klopt.

https://www.youtube.com/watch?v=LFJFAgq4kLw

Complexer.

‘StoneHenge’ was mogelijk veel complexer. De kortzichtigheid van archeologen – of volgen ze gewoon een agenda – maakt het onmogelijk om andere theorieen dan de — is heilig, door oermensen met knuppel gebouwd om sterren te kijken standaard theorie – serieus te onderzoeken. Ergens denk ik dat allang bekend is waar de oude megaliten voor dienden, die informatie echter wordt niet openbaar gemaakt want, de mensheid mag zich immers niet te ver ontwikkelen zo lijkt het.

Margie
Margie
Reactie op  Rayoflight
10 maanden geleden

Het is in ieder geval een super commerciele unesco heritage site geworden

Kees Chinees
Kees Chinees
Reactie op  Rayoflight
10 maanden geleden

Hij voegde toe: “Ik kan niet genoeg benadrukken hoeveel moeite het moet hebben gekost om zulke grote schachten te graven met gereedschap van steen, hout en botten.”

Ik kan niet genoeg benadrukken dat mensen misschien toen al geavanceerder waren dan wij denken. Maar blijf vooral je oogkleppen ophouden en dat zich dat hoofdonderzoeker mag noemen.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
10 maanden geleden

Ik heb een KIJK uit 1974 en daar stond het al in.

x

Check Also

corona

Toparts waarschuwt: coronaprik doodt grote aantallen mensen

Normaal gesproken wordt een medicijn door de ...

corona

Nieuwe cijfers: kwart coronasterfgevallen NIET veroorzaakt door virus

Van alle Britse coronadoden is bijna een ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

14
0
We lezen graag je reactie!x