Buitenland

Dodelijke aanslag in winkelcentrum München, aanhangers Islamitische Staat reageren euforisch

Help anderen door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In een winkelcentrum in de Zuid-Duitse stad München vond vrijdagavond een schietpartij plaats, waarbij negen mensen om het leven zijn gekomen. Daarna beroofde de dader zich van het leven, waardoor het totale dodental op 10 komt.

Rond 18.00 uur opende een schutter in een restaurant van McDonald’s het vuur vlak bij het Olympia-winkelcentrum in München. Zo’n 20 mensen raakten gewond, waarvan er nog 16 in het ziekenhuis liggen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Euforisch

In eerste instantie werd gesproken van drie daders, maar volgens de politie was er sprake van één enkele schutter, een 18-jarige Duitser van Iraanse komaf. Aanhangers van Islamitische Staat reageerden euforisch op sociale media. “Bedankt God, dat God welvaart mag brengen aan alle mannen van Islamitische Staat,” was te lezen op Twitter.

Ook veel andere Twitter-gebruikers schreven enthousiast in het Arabisch: “Islamitische Staat is duidelijk steeds groter aan het worden in Europa.”

Ontruimd

De stad heeft de noodtoestand uitgeroepen en de politie riep inwoners op binnen te blijven. Het openbaar vervoer in de stad werd stilgelegd en het Hauptbahnhof werd volledig ontruimd.

Er zijn amateurbeelden opgedoken van een gesprek met de dader op het dak van een parkeergarage vlak voor de schietpartij. Een man ziet de jongeman met het wapen en begint tegen hem te roepen. “Ik ben een Duitser, ik ben hier geboren en opgegroeid,” schreeuwt de schutter voordat hij begint te schieten.

[Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

84 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bert s
bert s
7 jaren geleden

Voor degenen die nog niet helemaal wakker zijn: We zitten midden in een wereldwijde geloofsoorlog.
Ik ben geen fan van Geert Wilders maar hij heeft natuurlijk zo verschrikkelijk gelijk gekregen en al die mensen die staan te juichen om deze aanslagen moeten we ook geen respect meer hebben. Zij geen respect voor de doden wij geen respect voor deze ellendelingen, einde tolerantie.

Henk
Henk
7 jaren geleden

Nog bedankt Merkel voor al die gestoorden geloofsfanaticie die jij het land binnen hebt gehaald met je ” wie schaffen das ” ,vertel de nabestaanden dat maar eens . Je was dik en breed gewaarschuwd dit niet te doen maar drukte het met je deigenwijze kop toch door en zie daar . Leg dat de mensen maar eens uit dat kan je niet . Hetzelfde speelt hier in Nederland , pinokios als regerings leiders totaal ongeloof waardig . Het is effe wachten op de volgende shooting waarbij weer een berg ellende is . De wereld is compleet gek geworden lijkt het wel .

Loki
Loki
7 jaren geleden

Toch heel merkwaardig dat dit soort uitspraken ” “Bedankt God, dat God welvaart mag brengen aan alle mannen van Islamitische Staat,” niet door Facebook wordt verwijderd.
Als wij Europeanen iets over moslims of migranten zeggen wordt het gecensureerd of de politie staat plots voor je deur.

Wat zieke maatschappij leven wij in.

faith
faith
7 jaren geleden

Voor degenen die nog slaapwankelend de msm achterna hobbelen, dit alles is zorgvuldig voorbereid door de cabal. De baasjes van Wilders dus.
En hij maar de verbaasde onschuld spelen en moord en brand schreeuwen wat er nu allemaal gebeurt.
Het hoort allemaal bij het schizofrene spel dat gespeeld wordt.
Het spel dat bijna uit is overigens. Het valt teveel op dat achterbakse gedoe.

Back to top button
84
0
We lezen graag je reactie!x