Archeologie

“Archeologen willen bestaan Bosnische piramides niet erkennen”

Help door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een man uit de Amerikaanse staat Arizona reisde afgelopen zomer af naar Bosnië om een bezoek te brengen aan wat sommigen ook wel de oudste piramides ter wereld noemen. Volgens Tom Steele is er sterk bewijs dat de piramides tenminste 12.000 jaar oud zijn. Anderen, waaronder diverse archeologen, spreken van een hoax.

In 2005 bestudeerde Semir Osmanagić satellietbeelden van een gebied ten noordwesten van Sarajevo toen hij piramidevormige heuvels ontdekte in de buurt van Visoko. De zogeheten Zonnepiramide werd in eerste instantie door verschillende onderzoeksinstituten gedateerd op 12.400 jaar oud.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Steele is al geruime tijd gefascineerd door oude bouwwerken. Hij bezocht onder meer Stonehenge in Engeland en Newgrange in Ierland, een 5000 jaar oude tempel. In 2006 reisde hij af naar Egypte om de piramides en graftombes te bezoeken. Toen stuurde een vriend van hem een e-mail over de Bosnische piramides.

Hij ging naar Visoko en beklom de Zonnepiramide. De hoekpunten van de piramide wijzen naar de vier windrichtingen, wat volgens Steele geen toeval is. De zijden van de piramide zijn bedekt met drie lagen beton. De mallen werden gemaakt van hout, dat is gedateerd op 12.300 jaar oud, aldus Steele.

“Met behulp van bodemradar is vastgesteld dat het een kunstmatige structuur is met open kamers en botachtig materiaal in één van de grotere open ruimtes,” zei hij. Steele bezocht ook de Maanpiramide, waar hij een vloer aantrof die was gemaakt van rechthoekige blokken steen.

In het tunnelsysteem van de piramide kreeg Steele nooit last van zuurstoftekort. Dat zou te maken hebben met het venturi-effect; op plekken waar de tunnel versmalde, werd lucht van buiten aangezogen. De tunnel was meer dan een kilometer lang en beschreef een volledige cirkel. Een ander interessant aspect van de piramide is een heuvel van blokken keramiek die een ongeïdentificeerd metalen object bevatten, aldus Steele.

In december 2009 meldde het tijdschrift Smithsonian dat ‘veel experts twijfelen’ aan de echtheid van de piramides. Het tijdschrift Balkanologie sprak in december 2011 van een ‘pseudowetenschappelijke claim’. Steele zei dat de Egyptische minister van Oudheden, die beweert dat de piramides een hoax zijn, weigert het piramidecomplex te bezoeken.

“Archeologen willen niet toegeven dat ze niet wisten van het bestaan van het complex,” zei Steele. “Hoe konden ze dit over het hoofd hebben gezien? Ze willen niet toegeven dat er een vindplaats is die ouder is dan de piramides in Egypte.”

[PrescottValleyTribune]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kees Chinees
Kees Chinees
9 jaren geleden

Ik ook niet.

redice
redice
9 jaren geleden

zolang de mens gedreven blijft door aanzien/prestige en vooral geld en vriendjespolitiek zullen we op geen enkel vlek vooruitkomen. de gevestigde “waarden” mogen immers niet in het gedrang komen, stel je voor dat er iemand gezichtsverlies zou lijden hierdoor.

om een ander voorbeeld te geven: heb zonet een boek gelezen van Donald E. Scott: het elektrische heelal.
daar wordt haarfijn uitgelegd dat alles wat men denkt te weten op gebied van astrofysica ook verkeerd is maar hier ook weer willen de huidige “wetenschappers” het niet toegeven omdat ze gezichtsverlies zouden lijden…

m.a.w. we komen niet vooruit op deze manier

Drac
Drac
9 jaren geleden

Normaal reageer ik nooit op deze site maar het is zo vervelend dat jullie je eigen waarheid proberen op te dringen. Grenswetenschap.nl is daar al geweest en heeft grondig onderzoek gedaan en de feiten spreken voor zich. Films hierover zijn te vinden op Youtube. Kap eens met die onzin van onbetrouwbare sites over te nemen. Het is precies hetzelfde wat de westerse media doet. Mensen beïnvloeden in hun manier van denken en doen.

Eddie
Eddie
9 jaren geleden

Spot On Redice !!
Bekijk ook eens de YT pagina van SuspiciusObservers, veel uitleg en proeven daar
over het electrische universum.

En wat betreft De-Bunkers:
Als je Out Of The Box kunt denken ben je een aluhoedje, zoniet een De-Bunker ( vast in zijn denken )

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x