Homepagina » Archeologie » “Archeologen willen bestaan Bosnische piramides niet erkennen”
"Archeologen willen bestaan Bosnische piramides niet erkennen"

“Archeologen willen bestaan Bosnische piramides niet erkennen”

Een man uit de Amerikaanse staat Arizona reisde afgelopen zomer af naar Bosnië om een bezoek te brengen aan wat sommigen ook wel de oudste piramides ter wereld noemen. Volgens Tom Steele is er sterk bewijs dat de piramides tenminste 12.000 jaar oud zijn. Anderen, waaronder diverse archeologen, spreken van een hoax.

In 2005 bestudeerde Semir Osmanagić satellietbeelden van een gebied ten noordwesten van Sarajevo toen hij piramidevormige heuvels ontdekte in de buurt van Visoko. De zogeheten Zonnepiramide werd in eerste instantie door verschillende onderzoeksinstituten gedateerd op 12.400 jaar oud.

Steele is al geruime tijd gefascineerd door oude bouwwerken. Hij bezocht onder meer Stonehenge in Engeland en Newgrange in Ierland, een 5000 jaar oude tempel. In 2006 reisde hij af naar Egypte om de piramides en graftombes te bezoeken. Toen stuurde een vriend van hem een e-mail over de Bosnische piramides.

Hij ging naar Visoko en beklom de Zonnepiramide. De hoekpunten van de piramide wijzen naar de vier windrichtingen, wat volgens Steele geen toeval is. De zijden van de piramide zijn bedekt met drie lagen beton. De mallen werden gemaakt van hout, dat is gedateerd op 12.300 jaar oud, aldus Steele.

“Met behulp van bodemradar is vastgesteld dat het een kunstmatige structuur is met open kamers en botachtig materiaal in één van de grotere open ruimtes,” zei hij. Steele bezocht ook de Maanpiramide, waar hij een vloer aantrof die was gemaakt van rechthoekige blokken steen.

In het tunnelsysteem van de piramide kreeg Steele nooit last van zuurstoftekort. Dat zou te maken hebben met het venturi-effect; op plekken waar de tunnel versmalde, werd lucht van buiten aangezogen. De tunnel was meer dan een kilometer lang en beschreef een volledige cirkel. Een ander interessant aspect van de piramide is een heuvel van blokken keramiek die een ongeïdentificeerd metalen object bevatten, aldus Steele.

In december 2009 meldde het tijdschrift Smithsonian dat ‘veel experts twijfelen’ aan de echtheid van de piramides. Het tijdschrift Balkanologie sprak in december 2011 van een ‘pseudowetenschappelijke claim’. Steele zei dat de Egyptische minister van Oudheden, die beweert dat de piramides een hoax zijn, weigert het piramidecomplex te bezoeken.

“Archeologen willen niet toegeven dat ze niet wisten van het bestaan van het complex,” zei Steele. “Hoe konden ze dit over het hoofd hebben gezien? Ze willen niet toegeven dat er een vindplaats is die ouder is dan de piramides in Egypte.”

[PrescottValleyTribune]


Vind je deze info leuk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

18 reacties

 1. Normaal reageer ik nooit op deze site maar het is zo vervelend dat jullie je eigen waarheid proberen op te dringen. Grenswetenschap.nl is daar al geweest en heeft grondig onderzoek gedaan en de feiten spreken voor zich. Films hierover zijn te vinden op Youtube. Kap eens met die onzin van onbetrouwbare sites over te nemen. Het is precies hetzelfde wat de westerse media doet. Mensen beïnvloeden in hun manier van denken en doen.

  22 likes
 2. Spot On Redice !!
  Bekijk ook eens de YT pagina van SuspiciusObservers, veel uitleg en proeven daar
  over het electrische universum.

  En wat betreft De-Bunkers:
  Als je Out Of The Box kunt denken ben je een aluhoedje, zoniet een De-Bunker ( vast in zijn denken )

  1 likes
  • Vast in zijn denken? Haha. Je moet even wat intelligenter denken oké? Je kan openstaan voor alles maar dan wel van feiten uitgaan. Dus niet van allerlei leuke verhaaltjes over buitenaardse wezens of andere werelden. Niemand heeft hiervoor nog daadwerkelijk bewijs kunnen vinden dan alleen overtuigingen en geloof. Wij als mens willen overal een betekenis aan geven omdat het onbekende beangstigend is en wij niet kunnen bevatten nog. Daarom geven we er verklaringen aan zoals het geloof in een God. Als we geen geloof zouden hebben dat hebben we een doelloos leven en dat kan de mensheid niet aan want ze verdwalen. Ze plaatsen daarom fictieve figuren boven zichzelf.

   Ik zeg altijd. Probeer jezelf helemaal te resetten m.b.t. overtuigingen en neem niets voor waarheid aan dan alleen je eigen bevindingen zonder invloed van de media, boeken en andere informatiebronnen. Gewoon normaal als mens leven want iedere 10 jaar heb je toch weer andere overtuigingen. Er is geen waarheid dan alleen je eigen verklaringen voor de omgeving zoals die vertaald wordt door de hersenen.

   Mensen willen allemaal maar in groepjes horen en anderen proberen te overtuigen van hun geloof. In mijn ogen is heel dat spirituele en buitenaardse ook een afleiding waardoor we onszelf juist verliezen. Vergeten dat we juist in onszelf moeten geloven en maar het beste ervan moeten maken in deze vreemde samenleving. Leven met respect voor de ander en proberen de agressie te overwinnen waardoor we tot een oplossing kunnen komen op deze Aarde. Wat maakt het nou uit wat er daarbuiten is? Het is al erg genoeg dat we niet eens in vrede kunnen leven als mensheid.

   15 likes
   • beste drac,

    Ik respecteer je mening ten zeerste en ver uit het grootste gedeelte van je betoog is ook helemaal correct. Dat we niet in vrede kunnen leven is een feit en dat zal ook nooit veranderen, het zit bij ons tot in het bot, altijd strijd, ruzie en oorlogen allemaal zaken die nooit zullen verdwijnen.
    Echter de vraag die je stelt, waarschijnlijk aan je zelf: Wat maakt het nou uit wat er daarbuiten is? is een individuele aangelegenheid. Dat jij je daar niet voor interesseert is jouw zaak maar dat anderen dat wel doen is hun zaak. Dat er personen zijn die graag het totaal plaatje van het universum willen begrijpen kan ik heel goed begrijpen. Is er meer of is dit alles?
    Wij kunnen de wereld en de mensen daarop niet veranderen, echter we moeten altijd een ieders mening of interesse respecteren dus ook degene die een ongelooflijke nieuwsgierigheid hebben naar alles wat niet op deze aarde is.
    Het feit dat je naar grenswetenschappen en deze site gaat geeft aan dat je ontwaakt. Dat je kritisch bent over dit onderwerp geeft ook aan dat je een mens bent die zelfstandig denkt en heel goed een eigen mening kunt vormen.
    Echter een eigen mening bestaat niet, ieders mening wordt gevormd door de informatie die binnen is gekomen door anderen, ook de jouwe.

    5 likes
    • @bert,
     Toch hebben we de hoop de wereld en de mensen te kunnen veranderen. Als is het maar een klein beetje. Anders zouden we niet de moeite nemen onze meningen en ideeën de weide wereld in te slingeren. Kun je t net zo goed in je eigen gezellige notitieblokje pennen. Maar Jah, das lang zo leuk niet als discussies aangaan. -:)

     0 likes
   • Beste Drac,
    Mooi geschreven.
    Ik denk wel dat we niet zonder bronnen kunnen. Ik zal alle informatie moeten verzamelen en wegen alvorens een standpunt te kunnen innemen.
    Zonder info ben ik blanco.
    We hebben blijkbaar verschillende perspectieven. Dat maakt m.i. de één niet intelligenter of wakkerder dan de ander. We verschillen in waarneming oftewel…voor waar aannemen.
    Leven en laten leven, vind ik een groot goed.
    “Leven met respect voor de ander” zeg je. Klinkt ongeveer gelijk. Dan mag die ander toch meer geïnteresseerd zijn in UFO’s of god dan in het jou belangrijkere wereldvrede?
    Of in beide, of nergens in hahahaha.

    1 likes
  • Ja zo bekrompen denken velen wel en dat past wel in dit land van de hokjes- en vakjesmentaliteit. Dan “moet” je ook een vakje kiezen dit of dat. In die bekrompen koppen bestaat niet lekker beide vakjes aankruisen of lekker geen vakje aankruisen.

   1 likes
 3. zolang de mens gedreven blijft door aanzien/prestige en vooral geld en vriendjespolitiek zullen we op geen enkel vlek vooruitkomen. de gevestigde “waarden” mogen immers niet in het gedrang komen, stel je voor dat er iemand gezichtsverlies zou lijden hierdoor.

  om een ander voorbeeld te geven: heb zonet een boek gelezen van Donald E. Scott: het elektrische heelal.
  daar wordt haarfijn uitgelegd dat alles wat men denkt te weten op gebied van astrofysica ook verkeerd is maar hier ook weer willen de huidige “wetenschappers” het niet toegeven omdat ze gezichtsverlies zouden lijden…

  m.a.w. we komen niet vooruit op deze manier

  3 likes
  • De gevestigde waarden van geld, aanzien, prestige is al aardig in het gedrang. En verder kom je alleen als je je eigen kompas volgt. Dat is heel moeilijk voor mensen (groepsdieren) die de de oude gevestigde waarden aanhangen, zij waren zo afhankelijk van anderen dat ze hun eigen kompas volledig kwijt zijn.
   In de neppe wereld van geld, vriendjespolitiek, aanzien, imago en prestige konden ze zich achter anderen schuilen, een enorme afleiding van je zelf.

   2 likes
   • Beste faith,

    Je lijkt mij een lekkere wakkere meid, echter de frustraties van het leven druipen er bij jouw af. Je wilt ze van de daken af gillen, echter hou je bij het onderwerp. Hij die ziet weet, hij die niet ziet is alleen maar onwetend. Je kunt ze het niet kwalijk nemen.

    2 likes
  • dat is ook de bedoeling, dat we niet vooruit komen, denk ik.

   0 likes
 4. Ik zie het probleem eigenlijk niet zo.
  Waarom gaan er dan niet mensen daar naar boven en graven gewoon een heel stuk af.

  Dan kom je er vrij snel achter of het echt is of niet.

  6 likes
 5. Ik ook niet.

  3 likes
 6. De eindstreep is in zicht Bert, en de laatste meters lopen het zwaarst.

  0 likes
  • Ik hoop van harte dat deze opmerking betrekking heeft op het wereldse gebeuren en dat deze eindstreep niet iets persoonlijks voor jouw is. Je laat me schrikken.

   0 likes
 7. Beginnen graven, dan weet je het meteen ? Kan toch geen probleem zijn niet ?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

egypte

Zeldzaam pak sneeuw in woestijn van Egypte. Beelden van dit opmerkelijke tafereel gingen viral op social media

Op het schiereiland Sinaï van Egypte is ...

6800 jaar oude steencirkel die drie keer zo groot is als de sarsen-cirkel van Stonehenge ontdekt. Archeologen doen 'sensationele vondst'

6800 jaar oude steencirkel die drie keer zo groot is als de sarsen-cirkel van Stonehenge ontdekt. Archeologen doen ‘sensationele vondst’

Archeologen hebben in Polen een 6800 jaar ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 30 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.