Buitenland

“Wapens die krachtiger zijn dan kernwapens”: Er zijn meerdere ‘Area 51’s’

Help mee door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er wordt al tientallen jaren gediscussieerd over het bestaan van ondergrondse bases. Al in 1968 deed het Stanford Research Institute onderzoek naar de bouw van tientallen onderzeese bases.

Zijn er naast Area 51 nog andere ondergrondse bases op aarde? In 1987 zei Lloyd A. Duscha van het geniekorps van het Amerikaanse leger tijdens een conferentie: “Na de Tweede Wereldoorlog raakte het geniekorps betrokken bij het ontwerpen en de bouw van een aantal zeer complexe en interessante legerprojecten. Een aantal ondergrondse installaties die ontworpen en gebouwd zijn door het korps, zijn geheim.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
"Wapens die krachtiger zijn dan kernwapens": Er is meer dan één 'Area 51'
Illustratie onderzeese basis

Hij ging daarna in op de betrokkenheid van het korps bij de bouw van een grote NORAD-basis diep onder de Cheyenne Mountain in Colorado in de jaren zestig. NORAD is een organisatie die waakt over het Amerikaanse en Canadese luchtruim.

Illustraties

Walter Koerschner werkte in de jaren zestig als illustrator voor de Amerikaanse marine. In die periode had de marine al plannen voor complexe en grote bases onder de zeebodem. In het boek ‘Hidden In Plain Sight’ heeft dr. Richard Sauder een aantal illustraties opgenomen die laten zien hoe dergelijke bases eruitzien.

"Wapens die krachtiger zijn dan kernwapens": Er is meer dan één 'Area 51'
Ondergrondse scheepswerf (Wikicommons)

Er zijn ook ondergrondse installaties waarvan het bestaan is bevestigd. Denk bijvoorbeeld aan de ondergrondse scheepswerf in het Zweedse Muskö, die onderdeel is van het Zweedse defensiebedrijf Saab.

Dr. Sauder doet al geruime tijd onderzoek naar ondergrondse legerbases. In zijn boek deelt hij een interessant verhaal:

“Enkele jaren geleden werd ik na een lezing benaderd door een man die werkzaam was geweest voor de Amerikaanse marine. Hij zei dat hij enige tijd was gestationeerd in China Lake in Californië. Ik vroeg hem of er een ondergrondse basis was in China Lake. Hij antwoordde bevestigend en zei dat de basis zeer groot en diep is. Ik vroeg hem of hij ooit in de basis was geweest, waarop hij zei dat hij wel eens in de basis was geweest, maar nooit de diepste niveaus had bereikt. Hij zei dat de basis meer dan 1,5 kilometer diep is. Ik vroeg hem wat er in de ondergrondse basis ligt opgeslagen. Wapens, antwoordde hij. Ik vroeg hem wat voor soort wapens er liggen opgeslagen. Wapens die krachtiger zijn dan kernwapens, antwoordde hij zonder te pauzeren.”

Topgeheime memo

Er zijn documenten uit de periode rond de Koude Oorlog waarin wordt gesproken over bases onder Washington DC en China Lake. De stukken laten zien dat het leger in 1964 overwoog een enorme basis te bouwen onder China Lake.

De eerste topgeheime memo over dit onderwerp werd op 7 november 1963 geschreven door de toenmalige Amerikaanse minister van Defensie Robert McNamara.

Een tweede memo die van dezelfde dag dateert verhaalt over een Deep Underground National Command Center op meer dan een kilometer onder Washington. In de memo staat informatie over liftschachten onder het ministerie van Defensie en het Witte Huis die naar de basis leiden.

[Collective-evolution]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
frans
frans
7 jaren geleden

Alle ondergrondse bases zijn onder controle en onschadelijk gemaakt voor massale vernietiging van de mens en diens aarde!
De onmenselijken zijn daar verjaagd.

Padja
Padja
7 jaren geleden

Hele geheime supersterke wapens.
En de enigen die dat hebben: USA.
Ze hebben ze ook in de ruimte en op de maan.
Ze kunnen ook teleporteren en mensen naar mars flitsen.
Ook kunnen zij in de toekomst kijken en in de holle aarde dalen voor geheime besprekingen met aliens.

Als we maar niet vergeten dat Amerika super en super machtig is.

Droogtrommel
Droogtrommel
7 jaren geleden

Waarom blazen ze niet gelijk de hele planeet op, hebben ze tenminste nog een remise.

Freba
Freba
7 jaren geleden

mmmmmmmmmmmm………………..????!!!!

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x