Binnenland

De puinhopen van de Nederlandse politiek

Help ons door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onze overheid trekt zich steeds verder terug. Mensen kunnen vaak geen kant meer op en worden dan depressief. Uiteindelijk kan dit leiden tot zelfdodingen, inmiddels honderden per jaar. Dat stelt Arjan Gelder, oprichter van de nieuwe politieke beweging Wil Nu.

Zijn beweging vindt dat politici veel te veel opereren vanuit een ivoren toren, waardoor de kloof tussen de burgers en de volksvertegenwoordigers te groot is. Wil Nu vindt het opvallend dat het stemgedrag van de bevolking steeds in de laatste drie weken voor de verkiezingen wordt gevormd door middel van debatten, waarbij burgers ook nog worden gemanipuleerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Gelder zegt er niet tegen te kunnen dat mensen besodemieterd worden. Hij maakte mee hoe zijn ouders door het systeem gedupeerd werden. Hij vindt dat de menselijke staat moet terugkomen. Dat politici als heel onbetrouwbaar en zakkenvullers gezien worden, komt volgens hem doordat er te weinig transparantie is.

Tijd voor nieuwe leiders
De puinhopen van de Nederlandse politiek
Arjan Gelder

“Het Brexit van Groot-Brittannië heeft laten zien dat het tijd is in ons eigen land voor nieuwe leiders,” aldus Gelder. “Met onbezonnen reacties wordt er gereageerd zonder onderbouwing, zowel door onze premier Mark Rutte als Geert Wilders.”

Rutte zegt dat we moeten zoeken naar de beste oplossing voor een Brexit, terwijl Wilders een Nexit wil. De SP wil een referendum houden om te werken aan wijzigingen binnen het verdrag.

“Maar geen enkele partij heeft onderzoek gedaan en geanalyseerd hoe wij in de huidige situatie terecht zijn gekomen,” legt Gelder uit. “Niemand durft de vinger op de zere plek te leggen, hoe wij uiteindelijk in dit onzalige avontuur zijn gestort.”

Hierbij kunnen we volgens hem ook stellen dat de Britten slimmer zijn geweest door niet in de euro te stappen. Hij voegt toe dat Gerrit Zalm daarbij een meer dan kwalijke rol heeft gespeeld door ons eenvoudigweg voor te liegen over de euro.

Hobbyclubs

Enerzijds wordt er volgens Gelder te weinig geanalyseerd en naar de consequenties gekeken. Men gaat in zijn ogen te snel af op conclusies van de ‘hobbyclubs’ van onze eigen regering zoals het Cultureel Plan Bureau (CPB).

De puinhopen van de Nederlandse politiekAnderzijds geeft het versnipperde politieke landschap weinig hoop, stelt hij. “Aan de ene kant heb je de PVV die puur uit politieke motieven voor een Nexit kiest en onverantwoord groepen tegen elkaar opzet en aan de andere kant heb je een partij als Denk die dit vanuit het tegenovergestelde perspectief doet en het daarbij drukker heeft met Zwarte Piet dan met de echte problemen in onze samenleving.”

De recente aanslagen in Brussel maken duidelijk dat onze veiligheid niet gegarandeerd kan worden en dat het met de huidige politiek alleen maar erger kan worden, aldus Gelder. “Na de aanslagen in Parijs dachten wij het nodige geleerd te hebben en dat er echte plannen gesmeed zouden worden. Helaas moeten wij bekennen dat de veiligheid verder weg is dan ooit.”

Anders

In zijn boek ‘De puinhopen van de Nederlandse politiek’ wil hij laten zien dat het ook anders kan. Hij schetst in het boek een beeld hoe ons mooie land langzaam maar zeker naar de knoppen wordt geholpen.

“Het doel is de huidige politici en beleidsmakers in de spiegel te laten kijken,” licht Gelder toe. Hij signaleert het vele onrecht binnen onze maatschappij, waardoor alleen al circa 500 mensen per jaar een eind aan hun leven maken.

Er moet een andere wijze van democratisch denken ontstaan door middel van digitale toetsing, vindt hij. “Politici zullen zich doorlopend moeten verantwoorden. Het moet over zijn met al die achterkamertjes. Als het niet staatsgevaarlijk is, moeten wij alles mogen weten. Transparantie bovenal!”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

42 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
BerendW
BerendW
7 jaren geleden

Inderdaad en alleen al omdat Wilders het wil zouden we dat niet moeten willen doen.

frans
frans
7 jaren geleden

Bij deze vriendelijke opsomming is 1 ding duidelijk, wat al duidelijk was; de opzet is; zet mensen tegen elkaar op!!
Dat is de grondgedachte van de volksmenners.
Daarvoor maak je gebruik van; aanslagen, vluchtelingen, oorlogen, belastingen, leugens etc. en ja, geen visie hebben!
Als je geen visie (mag) hebben dan zegt dat duidelijk genoeg over een puppet zijn.
Als de regering bestaat uit puppets dan moet onze bestaansvorm er een zijn van slavernij.
Want als onze ‘regering’ visie zou hebben, zouden ze onmiddellijk bewogen zijn door de mens die in slavernij is van het systeem.
Ja. want wat is bewogen worden? Wanneer raakt iemand bewogen? Tot wat dan ook!
Niet bewogen worden is het thuisfront van de starheid van het behoud, van conservatisme. Het is de dood.
Bewogen worden is vanuit het levende op weg gaan.

wolfje
wolfje
7 jaren geleden

en het komische is: met de verkiezingen in zicht komen straks de mooie praatjes en dan gaan ze er tóch weer op stemmen … ik kan me voorstellen dat ze zich af en toe rot lachen in den haag

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Nederlanders komen niet in het paradijs op Aarde, ze zijn corrupt en hebben het project van de Christus vernietigd.

Back to top button
42
0
We lezen graag je reactie!x